Seuraa 
Viestejä45973

onko kalori aina kalori.

jos vaikka vetäsin pelkkää voita semmoset 5000kcal yli vrk tarpeen, niin lihooko??

ei hiilihydraattia...ei insuliinia...ei lihomista???
meneekö homma näin mekaanisesti??

siis kyseessä hypoteettinen pelkkää voita & vettä dieetti.

Sivut

Kommentit (36)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

No jos kaloreita vetää ihan helvetisti, niin kyllä sitä lihoo vaikkei insuliini nousisikaan. Lihomista tapahtuu kuitenkin vähemmän kuin jos vetäisi saman kalorimäärän hiilareita, sillä rasvanpoltto pysyy käynnissä. Lisäksi noin suuri määrä rasvaa ei pääse imeytymään suolistosta joten aika paljon kaloreista menee pöntöstä alas.

RaahenTiikeri on kuitenkin raportoinut syövänsä aika hurjankin määrän kaloreita päivässä (omaan tarpeeseensa suhteutettuna) ketogeenisella lihomatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

onko tuosta jokin tutkimus tahi muuta faktaa että jotenki näin menee.
ja se siis pitää juurikin paikkansa että ilman insuliinia on mahdoton lihoa??

mutta energia tasojen nousuko on väistämätön jos täten toimitaan??

puutostilat on sitte eri juttu.
kysymys olikin kohdennettu vain6ainoastaan ähän rasva/insuliini/mt tapahtuu ylimenevälle energialle.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Minun järki sanoo että se on pakko tulla joko ulos sellaisenaan, kulua energiana, tai varastoitua. En keksi neljättä vaihtoehtoa. Jos kolmas ei ole ilman insuliinia mahdollinen niin kai se on jompikumpi kahdesta jäljelle jäävästä. Sanoisin melkeinpä, että kuluu energiana ja jos ihan tolkuttomasti syö, niin menee läpi. Ehkä keho alkaa hohkaamaan lämpöä hirveästi ja tulee kuuma ja hiki ja paha olo ja tarve liikkua.

くそっ!

[quote="winstrol"jos vaikka vetäsin pelkkää voita semmoset 5000kcal yli vrk tarpeen, niin lihooko??
[/quote]En osaa varmuudella sanoa, lihooko, mutta ainakin lihoaa huonommin kuin jos sama kaloriylimäärä saadaan hiilihydraateista.

Syy on se, että rasvojen imeytymistä elimistö kykenee jonkinverran säätelemään suolistossa. Hiilareita ei. Osa rasvojen kaloreista menee siis ylitarjontatilanteessa kakan mukana viemäriin ja jättää lihottamatta.

Luin aikanaan mielenkiinnosta kaikkien tunteman Atkinsin kirjoittaman laihdutusteoksen, sen alkuperäisen. Jos oikein muistan, teoksessa viitattiin Brittien merivoimien 1950-luvulla tekemään tutkimukseen jossa toinen merisotilaiden ryhmä söi pelkkää rasvaa ja toinen paastosi. Rasvaa syövien paino putosi jollain aikavälillä nopeamminen kun paastoavien. Tutkimuksen nimi ja tekijät löytynevät Atkinsin kirjan lähdeluettelosta.

Eräät ruuansulatushormonit aiheuttavat insuliinin erityksen (mm. kolekystokiniini ja GIP), joten insuliinia erittyy vaikka teoriassa söisi pelkkää rasvaa.

Toki erittyy, ilman insuliinia ihminen on äkkiä raato. Rasva vain nostaa insuliinin eritystä vähemmän kuin hiilari tai proteiini.

Kysymys on hiukan elämälle vieras sikäli, että hyvin runsas rasva alkaa nopeasti ällöttää niin, että suuren määrän saaminen alas ei ole kovin helppoa. Jos se onnistuisi, niin veikkaisin rasvaripulia.

Maksa muodostaa glukoosia triglyseridien glyseroli osasta.
Eli kyllä rasvastakin saa hiilihydraatteja ja kyllä insuliinia erittyy. Jos ei erittyisi tai verensokeri laskee liian alas ihminen kuolee. Rasvahapot käytetään soluissa energiaksi, jolloin vapautuu vettä ja hiilidioksidia samoin kuin glukoosia käytettäessä.

Ronron
Ei liho mutta tulee adhd kun kaikki energia menee käyttöön. Lisäksi kuolee puutostiloihin.Mihin puutostiloihin eskimot/inuiitit kuolivat ravintonaan lähes pelkästään rasva, lisäksi jonkun verran tuoretta lihaa/sisäelimiä- ja kaikki raakana !

Tässä ollaan matkalla kauppaan vuonna 1904 hakemaan päivittäistä pottu- ja leipäannosta?

Rasva imeytyy suolistosta n. 97 % tehokkuudella. Rasvan varastoimiseen on olemassa oma ASP-proteiininsa, eli insuliinia ei sen varastointiin tarvita.

Melkosta soopaa taas tässä ketjussa.

MLT
Seuraa 
Viestejä571
Mihin puutostiloihin eskimot/inuiitit kuolivat ravintonaan lähes pelkästään rasva, lisäksi jonkun verran tuoretta lihaa/sisäelimiä- ja kaikki raakana !Jostain hämärästä muistista löytyi tieto, että nuit söivät niin paljon marjoja ja monia paikallisia kasviksia kuin pystyivät keräämään. Varhaiset tutkijat vain eivät kuulemma tätä tilastoineet kun ei kuulunut miehekkääseen metsästykseen.

MLT

olleka
joten insuliinia erittyy vaikka teoriassa söisi pelkkää rasvaa.Ja insuliinia erittyy jo ennen kuin alat syömään, kun elimistö normaalin ruokailuajan lähestyessä valmistautuu ateriaan. Eli ei tarvi syyä mittään niin sulla on jo insuliiniresponssi.

Vähän offtopic mitä sanon seuraavaksi, mutta jos vetää pelkästään (ääritapaus) proteiineja ja rasvaa tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan elimistössä asidoosi, joka ei ole ihan hirveän kiva juttu. Lisäksi sokereita tarvitaan kaikenlaisissa aineenvaihdunnan säätelymekanismeissa, biomolekyylien synteeseissä ja nestetasapainon säätelyssä. Tietenkin osan tarvittavista sokereista saa triglyseridien ja proteiinien aineenvaihduntatuotteista rakennettua, mutta tiede ei ole demokratia ja tällä hetkellä tiede on vakuuttunut siitä että tietty määrä sokeria olisi hyvä olla ravinnosa. Vallitsevien rasvasuositusten tieteellisyys taas on ainakin omasta mielestäni vähän kyseenalaista sen jälkeen kun yliopistollani näytettiin millaiseen dataan ne perustui. Insuliini muuten vaikuttaa lisäksi oppimiseen ja muistiin ja verenkierron säätelyyn joten aika daiju kaveri saa olla jos siitä haluaa eroon .

jos vetää pelkästään (ääritapaus) proteiineja ja rasvaa tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan elimistössä asidoosiEi toteudu vuosikausiin. Lysogeeni unhtaa kokonaan glukoneogeneesin eli sen, että maksa tuottaa näppärästi noin 200 g glukoosia päivässä. Sillä pärjää erinomaisesti (poislukien mahdolliset yksilölliset häikät). Toisekseen asidoosin pahimpia aiheuttajia on vilja! Parhaiten asidoosiin pääsee syömällä lihaa ja viljaa kasviksia vältellen. Kuten aika moni äijäsuomalainen tekee.

Pelkällä prodella tulee vastaan rabbit starvation, mutta jos ruokavaliossa on mukana myös rasvaa TAI hiilaria, puhumattakaan molempia, ei ole hätiä mitiä.

Kasviksissa on toki emästä tuottavia mineraaleja ja niitä kannattaa siksi syödä. Inuiitit ovat syöneet läpi vuoden mm. ruusujuurta ja marjoja, joten tuo aliraportointi on täyttä totta. Myös mm. maasait käyttivät villiyrttejä. Pelkällä elukalla siis ei ole elänyt mikään tietämäni kansa ainakaan pitkiä aikoja.

Tuon rasvan imeytymistehon haluaisin tarkistaa. Epäilen tuon korkean prosentin koskevan suhteellisen vähärasvaista ravintoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat