Seuraa 
Viestejä45973

On jotenkin ahdistavaa huomata, että tavallinen pulliainen ei voi luottaa tieteelliseen tutkimukseen, koska monesta suunnastaa tulee signaaleja siitä, että tiedemaailma on korruptoitunut. Matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia lienevät melkoisen puhtoisia tieteen aloja, mutta esim. yhteiskuntatieteet, lääketiede ja ravitsemustiede ovat hyvin ristiriitaisten intressiryhmien taistelukenttää. Poliittiset, ideologiset ja taloudelliset intressiristiriidat syövät näiden tieteenalojen uskottavuutta ainakin minun silmissäni.

Osaisiko näiden tieteen alojen parissa ammatikseen tai harrastuksekseen toimiva selittää, miten pystytte elämään ja muodostamaan minkäänlaista uskottavaa kuvaa yhtään mistään? Miten yleistä on tieteellisten tutkimustulosten vääristely? Entäpä kuinka vääristyneen tieteellisen ymmärryksen antaa ihmisille se, että toiset alat saavat suhteettoman paljon enemmän rahoitusta kuin toiset (synteettisiä lääkkeitä tutkitaan enemmän kuin luonnon yrttejä.) Pystyttekö luottamaan lähes täydellisellä varmuudella esim. lääketieteessä Lancetin julkaisuihin, vai vaikuttaako sielläkin rahoittaja tutkimuspainotuksiin ja kulkuun? Entäpä sosiologiassa ja yhteiskuntatieteissä?

Kertokaa, mikä on tapanne ja metodinne varmistaa näillä epävarmoilla ja intressiriitaisilla tieteenaloilla uskottavuus?

Kommentit (1)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Itseäni ei kiinnosta muu kuin ravitsemus- ja lääketiede näistä korruptoituneista tieteenaloista. Minua harmittaa kovasti tieto siitä, ettei mihinkään niissä voi oikein sinisilmäisesti luottaa. Menettänyt uskoni tutkimuksiin rasvamyytin mukana. Ja kun aiheesta kuin aiheesta saadaan jostain kumman syystä aina ristiriitaisia tutkimustuloksia, eikä kaikki voi yhtaikaa olla oikeassa. Tai ainakaan niistä tehdyt johtopäätökset. En käsitä, kuinka on mahdollista nykyisessä sivistyneessä yhteiskunnassa valehdella ja vääristellä asioita niin paljon, ilman mitään seuraamuksia. Kukaan ei puutu, kukaan ei tuomitse tai sakota. Välillä tuntuu ettei ketään edes kiinnosta, eikä varmaan kiinnostakaan. Meille vain syötetään valheita, ja viranomaiset pyörittelevät peukaloitaan tai jahtaavat jotain harmittomia hampun hupikäyttäjiä. Eikö ole olemassa tahoa, joka valvoo puolueettomasti ja lahjottomasti kaikkea, mitä meille tieteissä tuputetaan? Jos on, niin miksei se toimi?

Minulla ei ole keinoa, jolla tietäisin mihin luottaa. Yritän mahdollisimman pitkälle käyttää omaa järkeäni ja päätellä totuutta kaikesta siitä informaatiosta mitä kohtaan. En voi ikinä olla varma, että muodostamani käsitys olisi totuus.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat