Seuraa 
Viestejä45973

Itsenäisyyspäivänä 50. vuottaan juhlinut elokuva Tuntematon sotilas on jättänyt suomalaisiin ilmeisesti lähtemättömän jäljen. Vakaville ja isänmaallisille miehille, niin pienille kuin suurille, ei tunnu vetävän vertoja kukaan kotimainen viihteen tai urheilun hittinimi.

Näin päättivät noin tuhat IItalehti Onlinen lukijaa äänestyksessä, jossa kysyttiin, kenestä olisi nyt - Matti Nykäsen jälkeen - syytä tehdä suuri kotimainen elokuva. Viidennes mielipiteensä ilmoittaneista päätti: vastaus on Lauri Törni.

Suomen armeijasta talvi- ja jatkosotien kautta SS-mieheksi ja lopulta Yhdysvaltoihin siirtyneen Törnin tarina on niin erikoinen, että lukijoiden mielestä todellisuus on kerrassaan tarua ihmeellisempää. Tällaisen elämän elänyt mies ansaitsee ehdottomasti elokuvan muistomerkikseen.

- Törnistä on tehty amerikkalainen versio John Waynen näyttelemänä, mutta olisi aika tehdä elokuva, jossa tulisi selväksi se, mistä hän oikeasti on kotoisin. Toisaalta elokuva olisi varmasti kassamagneetti niin Valloissa kuin Suomessakin, arveli nimimerkki Alikersantti vm 1984.

Marsalkka Mannerheimia taas lukijoiden mielestä on kiittäminen paljosta. Elokuva Marskista tosin on jo tekeillä, vaikka projektin rahoituksen kanssa onkin ollut ongelmia. Myös hänen elämänsä on ollut poikkeuksellisen mielenkiintoinen.

Urho Kaleva Kekkosesta taas ei lukijoidemme mielestä tiedetä tarpeeksi. Suomen presidentin virkaa 25 vuotta hoitaneen miehen elämään mahtuu myös paljon käänteitä, joista löytyy mittaa suurelokuvalle. Jos noottikriisissä ei ollut suurta draamaa, missä sitten?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Olisi hienoa jos elokuvan tuottajiksi saataisiin mukaan suuryrityksiä ja pankkeja. Talvisota-elokuvan rahoittajina oli muistaakseni mm. UPM-Kymmene ja KOP, ja elokuva on parhaimpia näkemiäni sotaelokuvia. Suomalaiset osaavat mielestäni tehdä hyvin sotaelokuvia koska näyttelijät näyttelevät jo valmiiksi "paskanjäykällä" tyylillä (kuka oikeasti puhuu kirjakielellä kotioloissa?). Suomalaisissa sotaelokuvissa viihteellisyys on pääosin osattu pitää vähemmän merkityksellisenä kuin asiasisältö.

Jos elokuvan menestymiselle ei aseteta liikoja paineita, niin ehkä käsikirjoituskin voisi perustua tositapahtumiin muutenkin kuin vain alkuhuomautuksen osalta.

Kuka sitä Marsalkka-elokuvaa on muuten tekemässä? Eikai vain Renny hollywood-tuottajineen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat