Seuraa 
Viestejä8643

Aiotko seurata Suurta Törmäystä livenä? Äänestä.

http://webcast.cern.ch/lhcfirstphysics/

Sijoitin tähän toimivamman linkin kuin on tuolla Uutiset-osastolla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (112)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ei siinä kuitenkaan mitään uutta löydetä. Tiedemiehet joutuvat harmikseen toteamaan, ettei asiat mene niinkuin he olettivat. Tai toivoivat. Mitä järkee iskee hiukkasia yhteen, nehän vaan hajoaa ja kuuluu poks. Ne "uudet hiukkaset" mitä ne aina uskoo nähneensä törmäyksen yhteydessä on vain palasia niistä hajonneista hiukkasista, ei sen kummempaa. Ja mikä Higgsin hiukkanen? Mistä ne voi tietää sen nimen jo ennen kuin se on löydetty? Entä jos se onkin Mauno-hiukkanen?

くそっ!

Ronron
Entä jos se onkin Mauno-hiukkanen?

Varmasti voisi ollakin, se nimihän on vaan keino erottaa se hiukkanen muista hiukkasista. Onko Mauno tehnyt jotain suurta tieteen hyväksi?

Niin, ja Higgsin hiukkasen oletetaan täyttävän tietyt ennalta määritetyt ehdot/oletukset. Sittenhän sen näkee onnistutaanko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1737

Mikä hiton Suuri Törmäys? Mitätön tussahdushan tuo on verrattuna luonnon vastaaviin.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Hyvä kysymys. Vastanneeko kahden herneen nokkakolaria hernepyssyillä kiihdytettynä? Missä ovat hiukkasenergiaihmiset? Saisiko Suuren Törmäyksen energian hernemittakaavaan.

Minulla ei ole huippumaallikkona mitään tuntumaa törmäyksen energiaan. Hernemittakaavan sijaan se voi olla vaikka kahden pakettiauton nokkakolari sataa. Mutta jokseenkin varma olen, että tuohon väliin mennään, mutta varmaankin aika likelle herneitä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Meikäläisellä on ainakin semmoinen käsitys, että myös mainitsemiesi herneiden törmäysenergia on hirmuisesti suurempi mitä kyseinen pösähdys lhc:ssä.

3,5 TeV = 5,6 * 10^⁻7 J ( Yhdelle hiukkaselle )

Melkoisen huono hyötysuhde tuossa on.

Lainaus wikipediasta :

"Käynnissä olevan LHC:n magneetteihin on varautunut 10 GJ energiaa ja säteeseen 725 MJ. Vastaavat määrät TNT:ä ovat 2500 kg ja 157 kg."

Goswell
Seuraa 
Viestejä12927
Neutroni
No en. Niitä hiukkasia pitää törmäyttää kuukausia tai vuosia ja sen jälkeen rääkätä tietokoneita toinen mokoma ennen uusia tieteellisiä tuloksia.Ja tuossapa onkin koko kupletin juoni. Palkka juoksee ja palalaikka soi.

Minun mielestä noin.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1833
leoric
Meikäläisellä on ainakin semmoinen käsitys, että myös mainitsemiesi herneiden törmäysenergia on hirmuisesti suurempi mitä kyseinen pösähdys lhc:ssä.Jep, kyllä herneet pyyhkivät elektronisuihkuilla pöydän ihan mennen tullen. Muistaakseni lentävä hyttynen kehittää n. 14 TeV:n energian, joten tuo Suuri Törmäys jää about puoleen lentävän hyttysen energiapotentiaalista.

Aine vain nyt sattuu käyttäytymään aika mielenkiintoisella tavalla, kun hiukkaset saadaan törmäämään kunnon nopeuksilla. LHC:ssä ( tai missään muuallakaan ) ei vain pystytä pumppaamaan riittävästi energiaa kovin suuriin ainekokkareisiin. Sitä energiaa kun rupeaa kulumaan melkoisia määriä, kun ainetta yritetään kiihdyttää relativistisiin nopeuksiin. Ihan suhtiksen mukaan siis mennään. Onneksi tuloksia on tullut vähän pienemmilläkin massoilla.

Kokonaan toisenlainen ääni olisi kellossa, jos saataisiin kaksi hyttysen kokoista kokkaretta tekemään nokkakolari 0,99 c:n nopeudella. Siinä jo aitaa kaatuisi ja tanner tömisisi. Ei vaan riittäisi koko aurinkokunnan energia moisten möykkylöiden kiihdyttämiseen tuohon nopeuteen.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Olen huolestunut. Cernissä tehdään tieteen historiaa eikä kukaan tilastollisesti näytä katsovan mustan aukon syntymistä. Ehdimmekö nähdä ja tajuta tapahtuneen ennenkuin aukko syö meidät? Kannattaisiko retkottaa tuolilla jalat kohti Cerniä. Ehtisi nähdä kun ensin jalat häviävät. Vai toisinpäin. Ensin häviäisi pää, jolloin tuska olisi lievempi.

...

10.17: Jos mitään ymmärsin niin niillä on joku ongelma magneettien suojaussysteemissä...

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Joo. Suojaussysteemit panevat hanttiin. Tekevät Tsernobylit. Eli poistavat kaikki typerät suojaukset yksi kerrallaan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
Paul M
Olen huolestunut. Cernissä tehdään tieteen historiaa eikä kukaan tilastollisesti näytä katsovan mustan aukon syntymistä.Et sitten ole laskenut, paljonko on 7 TeV massaisen mustan aukon koko. Vertaa sen kulmahalkaisijaa kameran näkökentässä pikselin kokoon ja mieti, näkyykö se. Sikäli kun aukko muodostuisi ja hajoaisi, se paljastuisi vasta viikkojen laskutoimitusten ja tarkistusmittausten jälkeen.

Ehdimmekö nähdä ja tajuta tapahtuneen ennenkuin aukko syö meidät? Kannattaisiko retkottaa tuolilla jalat kohti Cerniä. Ehtisi nähdä kun ensin jalat häviävät. Vai toisinpäin. Ensin häviäisi pää, jolloin tuska olisi lievempi.Jos tuo olisi elämän keskeinen ongelma, voi kuinka onnellinen olisikaan. Ehkä ei kannata pidättää hengitystä mustaa aukkoa odotellessa.

10.17: Jos mitään ymmärsin niin niillä on joku ongelma magneettien suojaussysteemissä...Paska homma. Toivottavasti kyse ei ole isosta ongelmasta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat