Seuraa 
Viestejä2645

Jos ihminen on menettänyt muistin niin tietääkö hän että polttaa tupakkaa?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (8)

Eihän kenenkään "minä" polta, vaan synti hänessä polttaa.

Kuka haluaa polttaa? Kuka haluaa aloittaa tupakoinnin?

Kun ymmärsin tämän, niin lopettaminen oli helppoa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
deep'n'dark
Jos ihminen on menettänyt muistin niin tietääkö hän että polttaa tupakkaa?

Kyllä varmaan mieliteko säilyy ja kärsii nikotiinin vierotusoireista. Eri asia sitten tajuaako yhdistää mielitekonsa tupakkaan jos on unohtanut koko tuotteen olemassa olon. Sietämättömästi vaan haluaa jotakin mutta ei tiedä että mitä...

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muisti jaetaan karkeasti kahteen osioon: proseduraaliseen ja deklaratiiviseen. Deklaratiivinen muisti jaetaan edelleen kahteen osaan: semanttiseen ja episodiseen. Proseduraaliseen muistiin kuuluvat tavat ja liikesarjat, deklaratiiviseen asiatieto (semanttinen) ja tapahtumamuisti (episodinen). Amnesiat eli muistinmenetykset kohdistuvat yleensä deklaratiiviseen muistiin ja sen sisällä yleensä pääosin tapahtumamuistiin. Loppupeleissä muisti on kuitenkin äärimmäisen monimutkainen asia ja muistinmenetykset voivat käytännössä painottua joko laajasti erilaisten muistialueiden yli tai sitten olla hyvinkin paikallisia vain tietynlaisten muistojen häviämisiä.

Mitä tupakointiin tulee, niin riippuvuus tietenkin säilyy muistinmenetyksen yli. Tupakointi on lisäksi hyvin pitkälti proseduraaliseen muistiin iskostunut tapa, eli vaikka deklaratiivisesta muistista ei olisi mitään jäljellä, saattaa henkilö tupakka-askin havaitessaan pyytää tupakan ja lähteä röökille.

Yhteenveto: voi olla, että tietää, mutta voi olla, että ei tiedä.

Voisin jakaa muistin kymmenellä muulla tavalla:

1) vosuja miettivä muisti, ja ei-vosuja miettivä muisti

2) vokaalilla alkava muisti ja konsonantilla alkava muisti

3) viinaa ja jalkapalloa säilövä muisti ja sitten se tasaisempi muistin osa.

jne

jne

Occipitale
Seuraa 
Viestejä169

Siellä syvällä aivoissa on muutaman mielenkiintoisen nokareen muodostava mesokortikolimbinen järjestelmä, joka kyllä muistaa. Järjestelmän yhteyksiin muodostuu rakenteellisia muutoksia päihteiden käytön johdosta, jotka eivät katoa muistin menetyksen johdosta.

Mesokortikolimbinen järjestelmä siis välittää primitiivistä palkitsevuuden tunnetta eli mielihyvää

Vastaukset on siellä mistä ne löytää

deep'n'dark
Jos ihminen on menettänyt muistin niin tietääkö hän että polttaa tupakkaa?Kyllä hän sen pian tajuaa. Fyysiset vieroitusoireet iskevät vauhdilla, ja ympärillä olevista tupakoitsijoista sen syyn nopeasti keksii.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3885
Dark Shade
deep'n'dark kirjoitti:
Jos ihminen on menettänyt muistin niin tietääkö hän että polttaa tupakkaa?Kyllä hän sen pian tajuaa. Fyysiset vieroitusoireet iskevät vauhdilla, ja ympärillä olevista tupakoitsijoista sen syyn nopeasti keksii.Fyysiset vieroitusoireet saattavat iskeä vauhdilla, mutta muistiaan tuskin menettää kovin nopeasti muuten kuin fyysisen trauman seurauksena ja silloinkin voisi olettaa esim. päähän kohdistunutta iskua seuranneen pitkähkönkin tajunnanmenetyksen, eli pahimmat vieroitusoireet olisi ilmeisesti jo voitettu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat