Seuraa 
Viestejä3164

Taas tupsahti sähköpostiini ns. nigerialaiskirje, vallan Nigeriasta tällä kertaa se oli tulevinaan.

Vastaavanlaisia huijausviestejä liikkuu toistuvina aaltoina. Ilmeisesti niiden lähettäjät tutkailevat, milloin hyväuskoiset ovat herkimmillään tarttumaan täkyihin ja voitonhimoisesti vaadittuja maksuja suorittaen valmiita lihottamaan lähettäjän pankkitiliä. Samanaikaisesti huijarit seuraillevat, miten pitkä aika on kulunut edellisestä vastaavasta pyydystelystä ja sen aiheuttamasta viranomais- yms. varoittelusta. Puijuuparonit tietänevät riittävän tarkoin muistimme lyhyyden suhteessa ikiaikaiseen ahneuteemme. Ah, tuntuu niin hyvältä saada tieto siitä, että on voittanut jotain, vaikka järkevä minä nauraa ja varoittaa samanaikaisesti: "Älä, höpsö, kaikkea usko!"

Mikä meihin järkeviin telluslaisiin oikein menee arpajaisvoittoliikenteessä?

Kommentit (2)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Nykyisinä sähköisen tiedonvälityksen aikoina riittää, että jos postittaa saman huijauskirjeen tuhannelle, edes yksi sadasta menee huijuun. Siitähän tulee jo isot rahat. Ja valitettavasti riittävän typeriä on aina vähintään se yksi prosentti kaikista... Ja mitä useammalle tuhannelle ehtii kerjuukirjeensä postittaa, sitä useamman rahat ovat tilillä Nigeriassa (tai Sveitsissä) ennen kuin minkään valtakunnan poliisi ehtii älähtää.

Vasta kun saataisiin kaikki niin fiksuiksi ettei tuollainen onnistuisi... no, sitten tulisi jotain muuta taas.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

creep
Seuraa 
Viestejä292

Emmeköhän me järkevät telluslaiset ymmärrä moisia välttää, mutta kyse onkin niistä merkittävästi vähemmän järkevistä. Huijattavaksi kelpaavia löytyy aina ja kaikkialla, valitettavasti. Ehkä olisi toivottavampaa, että niistä hyväksikäyttäjistä päästäisiin eroon?

Toisaalta ihmiset myös haluavat tulla huijatuiksi, tai haluavat uskoa niihin "liian hyvää ollakseen totta" -juttuihin. Hannu Lauerma on käsitellyt ilmiötä kirjassaan Usko, toivo ja huijaus. En ole lukenut, mutta lienee tutustumisen arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat