Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko vatsalaukkuni venynyt? Ennen tulin täyteen 400 gramman valmislihaperunasoselaatikko vuuasta, ja yli jäi vielä. Nykyään vaan tuntuu, että se olisi vasta alkupala, kun sellaisen hotkasen. Paino on myös noussut. Onko vatsalaukku venynyt? Pieneneekö se, jos vähentää syöntiä?

Syön terveellisesti mutta paljon.

Kommentit (4)

Kyllä ja kyllä. Massiiviset ateriat tietysti venyttävät vatsalaukkua, ja vastaavasti pidempään kestänyt pihistely tai korkean energiatiheyden ruokien syöminen (VHH tai 0HH) johtaa vatsalaukun supistumiseen. Monet ovat kertoneet, että jo puolen vuoden VHH:n jälkeen ovat tulleet ähkyiksi siitä ruokamäärästä, joka ennen meni välipalana.

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

Kun eläimille alettiin syöttää energiatiheydeltään sellaista ravintoa, jonka energiatiheys oli vain puolet entisestä, niin eläimet laihtuivat. Aluksi ja vain hieman. Hyvin nopeasti ne alkoivat syödä kaksikertaisen määrän ruokaa, ja saavuttivat entisen painonsa. Ravinnon energiatiheys ei siis määritä eläimen painoa, vaan paino määräytyy jonkin näköisen painotermostaatin, asetusarvon, set-point, perusteella.

http://ravitsemustiede.hpage.com/asetus ... 20507.html


Tyhjän mahalaukun tilavuus on vain noin 50 ml, mutta se voi venyä eri mekanismien (mm. nielemiskeskus säätelee mahalaukun lihaksien rentoutumista kiertäjähermon kautta ja toisaalta mahalaukun sileälihakset voivat venyä huomattavasti lihasjännityksen lisääntymättä) takia 1,5 litraan ilman, että paine nousee merkittävästi.Wow. Tuo tilavuus oli uutta minulle.
Mut tuskin kaikilla tuo mahalaukku tyhjänäkään noin pieni on...

Minun oma kokemukseni on, että suuret ateriat venyttävät, ja juuri energiatiheän, rasvaisen ruoan syöminen pienentää. Nuorempana lihoin aina joulun jälkeen. En suinkaan jouluruoista vaan siitä, että joulumässääminen venytti vatsan niin että normaali ruoka-annos ei tammikuun tultua tuntunut missään. Nyt varon ylensyöntiä ja pidän annoskoot pieninä myös joulupöydässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat