Seuraa 
Viestejä6251

Oli juttua että osa autoilijoista pelkää tulvivaa tietä. "Vettä oli puolen renkaan verran tai enemmän." http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/175026.shtml

Millasen tulvan yli uskaltaa ajaa ilman että tarvii pelätä auton vaurioita?

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sivut

Kommentit (24)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Saw

Millasen tulvan yli uskaltaa ajaa ilman että tarvii pelätä auton vaurioita?Riippuu autosta. Jotku kestävät sen mitä kuski kestää ja joillekin riittää aamukaste.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Pahin mitä voi käydä on se että vesi imeytyy moottoriin, perinteisestihän vesi ei puristu niin hyvin kuin ilma moottorissa -> moottorivaurio. Eli riippuu miltä korkeudelta moottori ottaa ilmansa.

Lisähauskaa tietysti nykyautoissa kaikenmaailman elekrtoniikka joka voi sitten jo suuttua vähemmästäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Itse en kovin mielelläni ajaisi tosta, missä vettä yli pohjan korkeuden. Mutta roiskuuhan tota kuraa matalammassakin vedessä...

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484

Kuten joku jo mainitsikin niin se riippuu seka autosta etta kuskista.
Ilman oton korkeudesta, huohotin putken rakenteesta ja auton iasta. Ei nyky auton elektroniikka ole kovin herkka vedelle.

Ajoin joskus -80 luvulla Plymount Valiantilla tulvan peittaman tien yli jossa oli vetta suunnilleen sen verran ettei ovea kehdannut avata kun olisi vesi tullut sisaan ja sain huohotin putkesta vetta koneesen. Piti muutaman kerran pesta oljytila ennenkuin oljy rupes olemaan normaalin varista. Ei onneksi rikkonut paikkoja.

Viimeksi pari kuukautta sitten alelin Toyota Prado maasturilla sateen katkaisemalla tiella niin syvalla hyva ettei konepeltia nakynyt ajoittain mutta kun ilman otto oli tuulilasin kulmassa melkein katon tasalla niin hyvimpa tuosta mentiin.

Pitaisin jonkinlaisena raja arvona kokemattomalle kuskille sita etta jos renkaat menee kokonaan veden alle niin jattaa menematta.
Nopeus pitaa olla hilainen kun syvemmissa vesissa ajelee ja mielellaan 4 x 4.

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Kyllä nykyisillä autoilla voi ajaa vedessä niin kauan kuin ikkunasta saa vedettyä ilmaa.

Tässä ajaminen olisi vielä onnistunut, mutta kuskilla pettivät hermot tai Toyotasta juuttuivat jarrut.
Eräs hyvä idea on myös uistella samalla kun ajaa kotiin töistä, kotona saa sitten tuoretta paistettua kalaa .

Lippa Luke
Ajoin joskus -80 luvulla Plymount Valiantilla tulvan peittaman tien yli jossa oli vetta suunnilleen sen verran ettei ovea kehdannut avata kun olisi vesi tullut sisaan ja sain huohotin putkesta vetta koneesen. Piti muutaman kerran pesta oljytila ennenkuin oljy rupes olemaan normaalin varista. Ei onneksi rikkonut paikkoja.Tätä taas ei nykyautoilla (ainakaan 80-luvun alun jälkeen) tarvitse pelätä aivan pienestä. 60-luvulla jenkit vielä kylmästi poistivat huohotinkaasut suoraan taivasalle avoimesta putkesta. Uudemmissa järjestelmä on suljettu ja kaasut kierrätetään takaisin moottoriin.

Ei nykyauton elektroniikka ole kovin herkkää vedelle, mutta jos jostain välistä kosteus pääsee liitoksiin, alkaa mitä kummallisemmat ongelmat.

Lätäkköön on hauska ajaa kovaa varsinkin kadun varressa, kun siinä on parkissa uudenkiiltäviä BMW tä ja mersua on niillä varaa pesettää autonsa

Minulla on autossa turbon välijäähdytin ensimmäisenä ja alimpana keulassa. Hieno höyrypilvi nousee, kun ajaa syvään lätäkköön.

Voihan henkilöautoonkin laittaa offroad-tyylisen snorkkelin, niin voi ajaa turvallisesti syvemmissäkin vesissä. Voisin heittää, että 30-40 cm vedessä voi ajaa autolla kuin autolla, jos älyää hidastaa vauhtia.

Sahrah
Lätäkköön on hauska ajaa kovaa varsinkin kadun varressa, kun siinä on parkissa uudenkiiltäviä BMW tä ja mersua on niillä varaa pesettää autonsa
Jos joku näkee ja ottaa rekkarin talteen, niin se on helposti sun lasku pesulareissusta.
Kateellinen saa olla, mutta ei tyhmä. Vittu mikä uuno oltava jos tota tekee oikeasti. Toinen vääntää 60h viikkoa töissä et saa hankkia "unelmiensa auton" ja sit joku pilaa pahimmillaan koko maalipinnan kateudellaan.

Ota huomioon mikä ukko äijällä on Avatarina. Sama sakki on syyllistynyt melkein 200 miljoonan ihmisen murhaamiseen viimeisen 100 vuoden aikana juuri kateellisuuden takia.

Eikö muuten autossa vettä tule sisään ovien välistä jos ajaa syvemmälle? Ite olen saanut jostakin käsityksen että jalkatilassa on äkkiä polveen asti vettä jos huristelee syvempään lätäkköön..

Sahrah
Pyörän laakerit ei taida tykätä, jos jäävät vedenpinnan alapuolelle.Ei ne siitä miksikään mene. Vai onko jotain perusteluja miksi menisi?

Bushmaster
Eikö muuten autossa vettä tule sisään ovien välistä jos ajaa syvemmälle? Ite olen saanut jostakin käsityksen että jalkatilassa on äkkiä polveen asti vettä jos huristelee syvempään lätäkköön..Riippuu auton laadusta. Taisi olla Top Gearissa, kun pumppasivat autojen sisään vettä. Brittiautossa oli niin huonot tiivisteet, ettei saanut tarpeeksi nopeasti vettä, että olisi pysynyt sisällä. Muistaakseni saksalainen piti ihan hyvin. Toisin sanoen, ei vesi tule sisään jos vain ajaa lätäkön läpi. Tietysti ajan kanssa tulee jos parkkeeraa auton tarpeeksi syvälle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat