Seuraa 
Viestejä8692

Fortumin johtaja Anne Brunila ilmoitti ykskantaan Fortumin rakentavan tulevan ydinvoimalansa muualle jos hallitus jättää sen seuraavalla kierroksella ilman lupaa. Hallitus arvioi Fortumin saavan uudella ydinvoimalalla liian merkittävän aseman Suomen energiamarkkinolla ja piti mahdollisena ettei nyt anna Fortumille lupaa.

Tämä on ihan okei, mutta Brunilan seuraava uhkaus oli sikamainen. Hänen mukaansa Fortum ei anna mahdolliselle kilpailijalle oikeutta käyttää heidän yhdessä toisen energiayhtiön kanssa hallitsemaa ydinjätteen loppusijoituspaikkaa. Ydinjätteen loppusijoitus maaperään on vuosituhansien kansallinen "projekti", jonka ottaminen energiapolitiikan kassaraksi osoittaa hämmästyttävää vastuuttomuutta. Toivottavasti hallitus ei taivu Fortumin sikailun edessä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Kommentit (3)

Fortumi voisi tehdä laitoksen Kostamukseen. Sikäläisillä normeilla rakentaminen olisi 2 miljardia halvempaa, ja rakennusaika pari vuotta lyhyempi. Silti laitos olisi yhtä turvallinen kuin Suomessa. Kaikki turha skeida vaan jätettäisiin pois, kuten turhin miljoona sivua dokumentaatiota. Paperi ei turvallisuutta paranna.

U.Boltin jänis
Fortumi voisi tehdä laitoksen Kostamukseen. Sikäläisillä normeilla rakentaminen olisi 2 miljardia halvempaa, ja rakennusaika pari vuotta lyhyempi. Silti laitos olisi yhtä turvallinen kuin Suomessa. Kaikki turha skeida vaan jätettäisiin pois, kuten turhin miljoona sivua dokumentaatiota. Paperi ei turvallisuutta paranna.Miksi mennä kostamukseen kun pietarin läheisyydessä on jo VVER-1000 ja AES-2006 (VVER-1200) voimalaitos rakenteilla/suunnitteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat