Seuraa 
Viestejä45973

LHC:n tuloksia saamme odottaa vielä muutama vuosi. Sieltä saanemme vahvistuksen jos tulokset tulkitaan oikein.

Linnunradan keskus koostui n. 9mrd vuotta sitten kahdesta mustasta aukosta. Toinen mustista-aukoista singahti yli 2200km/s nopeudella irti Linnunradan keskustasta. Tämä vaeltava musta-aukko nielaisi sisäänsä paljon materiaa, kaasua ja pölyä. Musta-aukon pakonopeus keskustasta alkoi hidastumaan. Me olemme saattaneet havaita tämän mustan aukon tietämättä, että olemme katsoneet oman aurinkokuntamme kehtoa. Mustalla-aukolla jossa aurinkokuntamme sijaitsee on kaksi tapahtumahorisonttia. Sisempi horisontti on epäsymmetrisen ellipsin muotoinen ja vaikutuspiiri alkaa Kuiperin vyöhykkeen jälkeen.

Sivut

Kommentit (65)

Eli emme ole ajautuneet mustaan aukkoon vaan koko aurinkokunta on syntynyt sen sisässä?

Tosi on, että galaksien keskustassa on musta-aukko tai useita.
Jos musta-aukko saa liiketilan joka on yli 2000km/s niin silloin galaksin painovoima ei pidä mustaa-aukkoa enää keskustassa. Tällöin musta-aukko yleensä häviää galaksien väliseen avaruuteen josta sitä ei juuri enää havaita. Tällaisia mustia-aukkoja voi olla vaikka kuinka paljon. Ne eivät tule mittauksissa esiin. Ilmeisesti yksi galaksien välinen musta-aukko on havaittu ja sekin vain siksi, koska se on kerännyt kaasua ympärilleen. ts. kyseessä on kvasaari joka ei ollut galaksin sisällä.

Kolmen musta-aukon ytimessä yksi musta-aukko pakenee yli 2000km/s pakonopeudella pois. Kahden musta-aukon järjestelmä taas sulautuu yhdeksi ja sulautumisen loppuvaiheessa syntyy voimakas gravitaatioaalto joka lähtee yhteen suuntaan. Gravitaatioaalto aiheuttaa sulautuneelle mustalle aukolle "rekyylin" joka voi ylittää tuon 2000km/s pakonopeuden ja musta-aukko irtautuu galaksin ytimestä. Linnunradassa tällaisia ytimestä sinkoutumisia on saattanut tapahtua muutamia kertoja.

Aurinkokuntamme heliosfäärin tarkka muoto on vielä epäselvä mutta se vaikuttaa olevan kuin kananmuna. Jos väittämälläsi mustalla-aukolla olisi kaksi tapahtumahorisonttia niin eläisimme pyörivän aukon tai sähkövarauksellisen musta-aukon sisässä.

Tässä tulee heti mieleen Pioneeri luotaimen anomalia. Anomaliaa eli luotaimen odottamatonta hidastumista aurinkokunnan ulkolaidalla ei ole kyetty täysin selittämään. Aurinkokunnan reunamilla olevat asteroidimittaukset puoltaa käsitystä, että outo hidastuminen kyseenalaistaisi ekvivalenssiperiaatteen, ts. anomalia vaikuttaisi vain pienimassaisiin kappaleisiin. Toisen teorian mukaan Pioneer-anomalia johtuisi säteilypaineesta mutta kaikki havainnot eivät tue tätä ajatusta.
Pioneer-luotaimen hidastuminen eli kiihtyvyys kohti Aurinkoa on hyvin lähellä valonnopeuden ja Hubblen vakion tuloa.

Jos me asumme mustan aukon sisällä niin aika rauhallista täällä on, ja varmasti pirun yksinäistä ellei joku raukka tänne vahingossa eksy.

Ehkä säteily jonka havaitsemme on mustan aukon jatkuvasti ympäristöstään nielemää materiaa.

Ajatus elämisestä mustan-aukon sisällä on mielenkiintoinen ja masentava. Havaintoja mustien aukkojen sisältä ei ole saatu. Mustan aukon sisuksista on luotu matemaattisia malleja mutta vastaako ne todellisuutta on arvoitus. Voiko tätä ajatusta aurinkokunnasta mustan aukon sisällä perustella suohon?

Mielenkiintoisia ajatuksia. Kyseinen musta aukko lienee aika suuri, koska emme ole syöksyneet singulariteettiin ja murskautuneet. Missäköhän aukon singulariteetti on?
En tosin ymmärrä, miten LHC voisi antaa todisteita tämän teorian puolesta tai sitä vastaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Singulariteetti on matemaattinen konstruktio, yksi fyysikon lukemattomista matemaattisista työkaluista. Jos sellainen jossain olisi niin ainakaan ääretön se ei ole. Ajatus on kiehtova mutta mietin myös missä se jokin suuri tiheyskeskittymä on joka pitäisi mustaa-aukkoamme koossa. Jos kuitenkin eläisimme mustan-aukon sisällä niin fysiikan lakimme olisivat erilaiset kuin tämän ulkopuolella.

Vaikea arvuutella miten näkisimme maailmankaikkeuden jos olisimme aukon sisässä. Näkisimmekö sen juuri kuten nyt näemme?

Psst. Juuri sitä mustan aukon "suurta tiheyskeskittymää" kutsutaan singlariteetiksi.

Tai siis, nykyteorioiden mukaan mustan aukon massa on keskittynyt niiden keskelle muodostaen singulariteetin.

Entäpäs jos elämmekin kahden mustan aukon välisessä stabiilissa tilassa? Toinen musta aukko on muodostunut aineesta ja toinen anti-aineesta.
Lisäksi maapallo onkin todellisuudessa sisältä valkoinen kääpiö(tämä selittää ytimen hurjan kuumuuden), jonka painovoimakentän aukot tasaavat.

Stabiili tila on kestänyt aika pitkään. Eikö kahden mustan-aukon suhde ole aika myrskyisä ja niiden kiertely toistensa ympäri kestä vain muutamia vuosimiljoonia. Kuvauksesi rakenteesta on eksoottinen Ehkä systeemi on löytänyt equilibriuminsa.

Tep
Seuraa 
Viestejä827
LesMonstreDeBoisteau
LHC:n tuloksia saamme odottaa vielä muutama vuosi. Sieltä saanemme vahvistuksen jos tulokset tulkitaan oikein.

Linnunradan keskus koostui n. 9mrd vuotta sitten kahdesta mustasta aukosta. Toinen mustista-aukoista singahti yli 2200km/s nopeudella irti Linnunradan keskustasta. Tämä vaeltava musta-aukko nielaisi sisäänsä paljon materiaa, kaasua ja pölyä. Musta-aukon pakonopeus keskustasta alkoi hidastumaan. Me olemme saattaneet havaita tämän mustan aukon tietämättä, että olemme katsoneet oman aurinkokuntamme kehtoa. Mustalla-aukolla jossa aurinkokuntamme sijaitsee on kaksi tapahtumahorisonttia. Sisempi horisontti on epäsymmetrisen ellipsin muotoinen ja vaikutuspiiri alkaa Kuiperin vyöhykkeen jälkeen.
Höpöhöpö

Elämme mustassa-aukossa.

Eikös yksi hypoteesi ennusta että uusi uljas universumi syntyy aina edellisen sukupolven universumin mustan aukon singulariteetista? Mustan aukon singulariteetti olisi siis toiseen ulottuvuuden suuntaan alkuräjähdyksen singulariteetti (valkoinen aukko). Tapahtumahorisontti jakaisi näiden kahden universumin avaruuden.

Goswell
Seuraa 
Viestejä15405

Voisi sen funtsia näinkin.

Musta-aukko kasvaa "syömällä" massaa. On olemassa tähden massaisia, välikoon, galaksin massaisia aukkoja, mikään ei estä jatkamasta ajatusta kaikkeuden massaiseen.
Siis lähes kaikki materia on tullut yhdestä järkyttävän kokoisesta mustasta, joka saavutti fyysisen koon viimeisen rajan, kriittisen pisteen. Tai kahdesta jotka törmäsivät.
Se purskautti kvarkki-gluoniplasman ihan siihen samaan tilaan jossa oli ennen hajoamistaan, ihan siihen samaan "ulottuvuuteen".

Elikkäs elämme "räjähtäneen" mustan alati laajevassa materia pilvessä.

Minun mielestä noin.

Mustassa aukossa ihmisen laatimat fysiikan lait eivät enää pidä paikkaansa. Koska mustan aukon kaikki informaatio on tapahtumahorisontin tuolla puolen, voidaan siis hyvällä syyllä olettaa, että mustassa aukossa eivät myös esim. eri kansakuntien laatima lainsäädäntö voi pitää paikkaansa.
Tästä voimme edelleen loogisesti päättelemällä olettaa, että mustassa aukossa vallitsee melkoinen anarkia; porukat luulevat olevansa menossa, vaikka tosiasiassa ovatkin tulossa; itse voit kuvitella olevasi menossa vihille, vaikka itseasiassa olet eroamassa; visti ajattelee olevansa oikeassa vaikka onkin väärässä.
Kysymys kuitenkin kuuluu: Mikä on se lopullinen ero mustan aukon ja maapallon elämän välillä?

Eip, oikeasti tämä meidän maailmankaikkeus on musta-aukko suuremmassa universiumissa. kun meidän maailmankaikkeus syntyi niin siinä toisessa kaikkeudessa vaan lossahti isompi tähti joka synnytti sinne mustan aukon.

Hans Lankar
Mustassa aukossa ihmisen laatimat fysiikan lait eivät enää pidä paikkaansa.Tai sitten niin, että ihmisen laatimat fysiikan lait pätevät vain mustassa-aukossa.

O.K.Davtyan julkaisi Einsteinin teoriaa radikaalisti laajentavan kolmiosaisen artikkelisarjansa samassa tiedelehdessä "Annalen der Physik", jossa Einstein oli julkaissut tärkeimmät tuloksensa. Teorian mukaan elämme mustassa aukossa.

http://www3.interscience.wiley.com/jour ... 1&SRETRY=0
[size=85:2zu1cz4e]
Article
Theory of Gravitational-Inertial Field of Universe
Prof. Dr. O. K. Davtyan
Erevan-375019 (Armenian SSR), Barekamutian st. 2, ap. N. 72

Abstract
In this paper the basic proposition is a generalization of the metric tensor by introduction of an inertial field tensor satisfying iglm glm;i 0. On the basis of variational equations a system of more general covariant equations of gravitational-inertial field is obtained. In Einstein's approximation these equations reduce to the field equations of Einstein. The solution of fundamental problems of generl taheory of relativity by means of the new equations give the same results as Einstein's equations. However application of these equations to the cosmologic problem leads to following results: 1. All Galaxies in the Universe (actually all bodies if gravitational attraction is not considered) disperse from each other according to Hubble's law. Thus contrary to Friedmann's theory (according to which the expansion of Universe began from the singular state with an infinite velocity) the velocity of dispersion of bodies begins from the zero value and in the limit tends to the velocity of light. 2. The dispertion of bodies represents a free motion in the inertial field and Hubble's law represents a law of motion of free bodies in the inertial field - the law of inertia.
All critical systems (with Schwarzschild radius) are specific because they exist in maximal inertial and gravitational potentials. The Universe represents a critical system, it exists under the Schwarzschild radius. In the high-potential inertial and gravitational fields the material mass in a static state or in the process of motion with decelleration is subject to an inertial and gravitational annihilation. Under the maximal value of inertial and gravitational potentials (= c2) the material mass is completely evaporated transforming into a radiation mass. The latter is concentrated in the horizon of the critical system.
All critical systems -black holes- represent geon systems, i.e., the local formations of gravitational-electromagnetic radiations, held together by their own gravitational and inertial fields.The Universe, being a critical system, is wrapped in a geon crown.
The Universe is in a state of dynamical equilibrium. Near the external part of its boundary surface a transformation of matter into electromagnetic-gravitational-neutrineal energy (geon mass) takes place. Inside the Universe, in the galaxies takes place the synthesis of matter from geon mass, penetrating from the external part of the world (from geon crown) by means of a tunneling mechanism.

The geon system may be considered as a natural entire cybernetic system. [/size:2zu1cz4e]

Pienimmän vaikutuksen lakiin perustuvat yleisemmät gravitaatio-inertia -kentän yhtälöt on johdettu. Einsteinin approksimaatiossa nämä yhtälöt redusoituvat Einsteinin yhtälöiksi.

Kaikki kriittiset systeemit - mustat aukot - ovat geonijärjestelmiä, s.o. gravitaatio- ja sähkömagneettisesta säteilystä muodostuneita paikallisia rakenteita, joita pitävät koossa niiden omat gravitaatio- ja inertiaalikentät. Universumi kriittisenä systeeminä on kääritty geonikruunuun. [nimitys Wheeleriltä, P.S.V.]

Maailmankaikkeuden sisällä galakseissa tapahtuu aineen muodostumista geonimassasta, joka tunkeutuu maailman ulkoisimmasta alueesta (geonikruunusta) tunneloitumalla.

Geonijärjestelmää voidaan pitää koko luontoa hallitsevana kyberneettisenä systeeminä.

Onko mustan aukon määreet muuttunu sitten viime kerran? Jos oltais sisässä niin miten me ei olla murskana jo? Kattellaan housee ja pakoo soffalla...

Voi olla että olemme jättiläismäisen mustan aukon tapahtumahorisontin sisäpuolella, ja kaikki supistuu kohti keskustaa jatkuvasti. Se näyttäisi joltisenkin samalta kuin jos kuvittelemme kaiken laajenevan yhdestä pisteestä, koska kiihtyvyys kasvaa keskustaa kohti mitä lähempänä keskusta on.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Armitage
Voi olla että olemme jättiläismäisen mustan aukon tapahtumahorisontin sisäpuolella, ja kaikki supistuu kohti keskustaa jatkuvasti. Se näyttäisi joltisenkin samalta kuin jos kuvittelemme kaiken laajenevan yhdestä pisteestä, koska kiihtyvyys kasvaa keskustaa kohti mitä lähempänä keskusta on.

Itse näkisin kohti tapahtumahorisonttia pudotessa muun maailmankaikkeuden vääntyvän alati kapenevaan keilaan tulosuunnassa. Oletin siis suoran putoamisen. Uskoisin siis tämän keilan näkyvän korkeintaan pisteenä tapahtumahorisontin takana, sikäli kun olot siellä mahdollistavat minkään näkymisen.
Lisäksi aukon voimakkaan gravitaatiokentän ja nopean putoamisen johdosta putoajan aika hidastuu ja käsittääkseni muun maailmankaikkeuden pitäisikin päinvastoin näyttää ryntäävän kohti.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995
EeTee
Mielenkiintoisia ajatuksia. Kyseinen musta aukko lienee aika suuri, koska emme ole syöksyneet singulariteettiin ja murskautuneet. Missäköhän aukon singulariteetti on?
En tosin ymmärrä, miten LHC voisi antaa todisteita tämän teorian puolesta tai sitä vastaan..Jos olemme mustan aukon sisällä oleva, noh, universumi, eikä täältä pääse mitään ulos, niin lienee paikallaan kuvitella, että muidenkin mustien aukkojen sisällä on oma universuminsa ja ulottuvuutensa, jota emme voi havaita. Näkyvä materiako on mustien aukkojen ulkopuolella olevaa materiaa, jota on kymmenen prosenttia materiasta? Aika ovelaa.

petsku
Armitage
Voi olla että olemme jättiläismäisen mustan aukon tapahtumahorisontin sisäpuolella, ja kaikki supistuu kohti keskustaa jatkuvasti. Se näyttäisi joltisenkin samalta kuin jos kuvittelemme kaiken laajenevan yhdestä pisteestä, koska kiihtyvyys kasvaa keskustaa kohti mitä lähempänä keskusta on.

Itse näkisin kohti tapahtumahorisonttia pudotessa muun maailmankaikkeuden vääntyvän alati kapenevaan keilaan tulosuunnassa. Oletin siis suoran putoamisen. Uskoisin siis tämän keilan näkyvän korkeintaan pisteenä tapahtumahorisontin takana, sikäli kun olot siellä mahdollistavat minkään näkymisen.
Lisäksi aukon voimakkaan gravitaatiokentän ja nopean putoamisen johdosta putoajan aika hidastuu ja käsittääkseni muun maailmankaikkeuden pitäisikin päinvastoin näyttää ryntäävän kohti.Puhut aika pienistä aukoista verrattuna siihen aukkoon jonka tapahtumahorisontissa olisi siis koko kaikkeutemme. Syystä tai toisesta johtuen emme näe kuin sen 15 miljardin kokoisen kuplan, muualla on tai ei ole lisää samaa settiä, mutta me emme näe sitä. Tämä voisi johtua vaikkapa siitä että fotoni annihiloituisi ~15 miljardissa vuodessa, ts. olisi erittäin matalasti "radioaktiivinen. En väitä että on mutta ei voida todistaa etteikö olisi. Havainnot eivät poikkeaisi nykyisestä vaikka universumimme olisi ääretön, ja me lähestyisimme jotain superkeskittymää vaikkapa 100 miljardin valovuoden etäisyydellä. Tai sitten poikkeaisivat, mutta miten?

Jos mustan aukon massa olisi vaikkapa 15 universumin verran sen tapahtumahorisontissa ei gravitaatioaallotkaan juuri tuntuisi jos olisi vaikkapa 15 miljardin valovuoden etäisyydellä keskustasta. Hitaasti kutistuen kohti ei mitään. Sillä sitähän aukossa tapahtuu, kaikki putoaa ikuisesti kohti yhtä pistettä. Aika pysähtyy lopuksi ja materia katoaa mutta siihen kuluu ikuisuus ulkopuolisen silmin. Eli kaikki kutistuu.

Miltä sellainen näyttää kutistuvan silmistä? Siltä että kaikki laajenee? Varsinkin jos on kyse sen mittakaavan putoamisesta että olemme yksi pieni läntti siinä valtameressä.

Entä jos mittakaavassa ei ole olemassa rajaa, eli tilavuus on fraktaalista? Silloin voisimme kutistua ikuisesti, kaikki materia, kohti ikuista pienuutta.

Laajeneminen voisi olla "paikallinen ilmiö". Mutta kaitpa jokin polaarinen "suunta" olisi sitten mahdollista löytää eikä kaikki olisi näin homogeenistä kuin se on. Olen aiemmin kuullut saman väitteen että olisimme aukon sisällä enkä ostanut sitä silloin enkä vieläkään, vaikka siinä voikin olla jotain vastaavuuksia.

Tavallaan se on samanlainen kiertoilmaisu kuin alkuräjähdyskin. Se ei vastaa kysymykseen mitä oli ennen tätä kaikkea diipadaapaa joka meidät on lopulta saanut tänne ilmestymään ja ihmettelemään. Moni seuraa toki mielummin vapaapainia mutta ihmettelykin onneksi sallitaan.

Ihmetellään.

P.S. Tietääkö joku mihin tämä silmieni kautta näkyvä kuva, ikään kuin elokuvakangas, muodostuu?

Näen siinä ajoittain silmämunani roskia ajelehtimassa, ei siinä mitään, mutta mikä on se "pinta" mihin se kuva piirtyy?

Missä se sijaitsee? Aivojen näkökeskus on turha vastaus. Voin vastata sen siis nyt. Jos mulla on pääni sisällä sellainen atomeista koostuvien yhdisteiden megapolis, niin miten sen "liike" saa aikaan tämän kuvan jonka näen?

Ihminen on niin uskomattoman monimutkainen kapistus ja suurin osa tästä ihmeestä annetaan meille ilman että tarvitsee lainkaan ponnistella. Miettikääpä vaikka jos pitäisi kaivaa korvaa että kuva näkyisi. Kaikki pianistit joutuisivat soittamaan sokeasti tai sitten tarvitsisivat korvankaivajan.

En siis usko että olemme mustassa aukossa, mutta jos olemme niin älkää turhaan peljätkö, putoamme jokainen samaa vauhtia.

"Reippaina käymme rekkain alle, kun se tuntuu niin mukavalle..." alkoi jostain kumman syystä soida päässä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat