Seuraa 
Viestejä45973

miten kaliumkloridia(KCl) voi tehä ???tai mistä sitä saa???

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Räjähteitä saa ihan kaupasta vielä huomenna. Helpommalla pääsee kun sieltä ostaa
Niin ja muista olla varovainen

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47455

Kaliumkloridi ei ole räjähtävää, eikä edes minkään mielekkään räjähteeseen johtavan prosessin lähtökohta. Ominaisuuksiltaan se muistuttaa hyvin paljon joka keittiön muoviräjähdettä, ruokasuolaa. Suuren määrän, kymmeniä tai satoja kiloja, myy kemikaalitukku ja pienempää määrää voi tiedustella apteekista.

Kaliumkloridia on myös ruokakaupan mineraalisuolassa, muistaakseni jotain 25 %. En äkkiseltään keksi miten sen saisi siitä erotettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no nii .mulla on seltin merkkinen mineraalisuola ja siinä lukee:kaliumkloridi 40%,natriumkloridi 50%,magnesiumsulfaatti 10% ja kaliumjodidi 0,0036% ja kysymys kuuluu: miten saa sen kaliumkloridin erotettua siitä???

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47455

Magnesiumin saa varmaan saostettua jollakin sopivalla aineella, mutta natrium ja kalium voivat olla hankalia erotettavia kotikonstein. Mihin ylipäätään tarvitset kaliumkloridia? Eikö sitä voi korvata millään tai eikö epäpuhdas aine kelpaa?

siis mitä tarkoitat sil epäpuhtaal aineel???pystyykö minkään elektrolyysin avul tai..????erottaa niitä???

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47455
tomppeli
siis mitä tarkoitat sil epäpuhtaal aineel???pystyykö minkään elektrolyysin avul tai..????erottaa niitä???

Tarkoitin, että voitko korvata kaliumkloridin tuolla seoksella, jossa on 40 % oikeaa ainetta. Kyllä kalium ja natrium pystytään erottamaan, ei se siitä ole kiinni. Ainakin jakotislaamalla nuo erottuvat, mutta luultavasti tuotantolaitoksilla on jotain halvempiakin tapoja. Yliopistojen kirjastot notkuvat kemiankirjoja, minä en ole ekspertti sillä alalla.

Joka tapauksessa erottamiseen vaadittavan laitteiston perustaminen ja asiaan vaadittavan tietotaidon hankkiminen lienee niin vaivalloista ja kallista, että kannattaa ainakin soittaa paikalliset kemikaalitukut läpi ensin. Jotkut niistä myyvät kyllä yksityisillekin, jos vaan ostat pienimmän pakkauksen. Kaliumkloridi lienee niin perusteollisuuskemikaali, että se on halpaa ja joka paikassa saatavilla.

Itse kysyin joskus etyyliasetaattia tukusta. Olisivat myyneet jos olisin ottanut 200 litran tynnyrin. Jäi ostamatta, laskin että tarpeeni pysyessä entisellään tuosta olisi piisannut noin vuosituhanneksi.

mitä ainetta syntyy ko sekottaa tota mineraalisuolaa ja valkaisuainetta jossa lukee kyljes sisält.5%natriumhypokloriittia ja keittää sen ja kerää sit siitä ne ``kristallit´´

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47455

Ai jaa, sillä on kuin onkin jotkut kloraatit mielessä. Ei kai hypokloriitti miksikään keitettäessä mene. Se pitää hapettaa kloraatiksi muilla tavoin. Tuo kuulostaa kyllä aika työläältä, luulisi kotikemistille olevan helpompiakin tapoja päästä eroon silmistään.

Kemikaalitukkuja, kuin myös minkä tahansa muun alan liikkeitä, kannattaa ensin etsiä puhelinluettelon keltaisilta sivuilta. Ainakin pääkaupunkiseudun luettelossa noita oli vaikka kuinka paljon.

Vain tomppelit asuvat niin pienellä paikkakunnalla, että apteekista ei löydy kaliumia No, en minä tosissani. Mutta jos kysyit KCl, voi olla etteivät tiedä.
Kannattaa kysyä kaliumtabletteja (ja tarkistaa, että on muotoa KCl). En tiedä onko kaliumtabletteja muuta kuin KCl - eivät ole reseptilääkkeitä, joten ei löydy Pharmacasta kuin yksi valmiste.

Itsellä on K + Mg- valmiste ja siinä on muotoa Kal Chlorid.

Uskoisin joka apteekin hyllyltä löytyvän kaliumtabletteja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat