Seuraa 
Viestejä805

Ao. tutkimustulos pisti silmään varsinkin kun työkaverini
kuoli jo keski-ikäisenä syöpää ja hän oli kasvisyöjä, ts vaikka ymmärtääkseni kasviksissa on liki kaikki antioksidantti-suojat, hivenaineet jne niin ei syövälle voi mitään, vai onko jotkut Deen ja kalaöljyjen jne kaltaiset "erikois"aineet laajemmin vielä tulossa joilla syöpä selätetään?

"Kasviksista ei syöpäsuojaksi"

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=4143

Don't give up!

Kommentit (8)

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Niin kyllä moni vaan silti uskoo kasvisten antioksidantien syönnin torjuvan syöpää..

http://sundqvist.blogspot.com/2010/03/t ... ppuun.html
"Tomaattikasvin geeneistä haetaan uutta tapaa hoitaa syöpää, kertoo Netdoktorn.se -palvelu tilaajilleen. Tuskin minut käräjille haastetaan, vaikka käännän teille suomeksi tämän mielenkiintoisen uutisen.
Lundin yliopistossa on eristetty tiettyjä geenejä tomaatista ja juuri ilmestyneessä tutkimuksessa näiden geenien on todettu hillitsevän syöpäkasvua. Tutkijat ovat intoa täynnä ja povaavat tästä tulevaisuuden hoitomenetelmää.
Tomaattien geenit toimivat itsemurhapommittajan tavoin, sanoo professori Jure Piskur populistiseen tyyliin. Äkkiä professori kuitenkin pukee sanansa ammattimaisemmin, kertomalla siitä miten tomaatin geenit yhdessä AZT-lääkkeen (käytetään HIV:ssä jarrulääkkeenä) aiheuttavat syöpäsoluissa eräänlaisen räjähdyksen ja syöpäkudos tuhoutuu. Geenit injisoidaan syöpäsoluihin."

http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640 ... id=1048115
"Nykykäsityksen mukaan solujen hapettumisvauriot liittyvät mm. sydän- ja verisuonisairauksien ja syöpätautien syntyyn. Elimistöllä on puolustusjärjestelmä hapettumisen ehkäisemiseksi. Tästä ns. antioksidanttijärjestelmästä vastaavat osaksi kehon entsyymit ja muut kehon omat yhdisteet, osaksi ruoan mukana tulevat antioksidantit. Kasviksista saatavat C-vitamiinit ja beeta-karoteeni toimivat antioksidantteina. "

http://www.biovita.fi/uusi/articles.php?lang=fi&id=138
"Syöpälääkärit ja -tutkijat ovat alkaneet määrät potilailleen ravintolisiä, etenkin probiootteja, foolihappoa ja EPA-rasvahappoa. Antioksidantit estävät syöpää aiheuttavia sytokiineja (esimerkiksi IL8:aa) ja hillitsevät siten syövän kasvua ja leviämistä. Ubikinoni pitää yllä hyvää kuntoa ja vastustuskykyä. Syöpäpotilaan kannattaa perehtyä täydentävään hoitoon, sillä sen soveltaminen voi parantaa hänen ennustettaan. Yhdysvaltain Syöväntutkimuslaitoksen verkkosivuilla kirjoitetaan myönteisesti ubikinonin käytöstä syövän tukihoitona."

Don't give up!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Kun kukaan ei ole selvittänyt vielä miksi se syöpä iskee ja miten ja vielä mikä syöpätyyppi...
Ilmeisesti syntyyn kuitenkin vaikuttaa moni seikka. Yksi tällainen seikka on D-vitamiinin määrä kehossa, D:n puutos on todettu liittyvän esim. Suomen tyypillisimpiin eli rintasyöpään ja eturauhassyöpään (muistaakseni), moniin muihin sillä varmasti on merkitystä. Toisaalta myös paranemisennuste on parempi, jos potilaalla on korkeammat D-tasot.

Niin paljon on selvittämättä. Mutta jos ajatellaan vaikka porkkanan syömistä: pelkkä porkkana on terveellistä varmaankin, mutta ei siitä juuri imeydy A-vitamiinia, jos ei nauti rasvaa samalla tai juuri ennen tai jälkeen. Jos taas A-vitamiini estäisi syöpää, niin onko oikea johtopäätös, että porkkanan syöminen ei estäkään syöpää?

Ravitsemukseen on oikeasti satsattu niin vähän tutkimusrahoja, että kestää kauan ennen kuin tällaiset asiat selviävät.

Lääkkeet ja lääketeollisuus kehittää välineitä sairauden hoitoon, ei terveyden hoitoon eli ennaltaehkäisemiseen.

Vaikea kommentoida näkemättä kokotekstiä, mutta kasvisten vaikutus saattaa jäädä näkymättömiin, jos erot kasvisten syömisessä eivät satu vaikuttavuusalueelle. Esim. tässä tapauksessa, jos tavis sekasyöjätkin söivät kasviksia riittävästi.

Tuore tutkimus osoittaa, että juustoa paljon syöneillä oli syöpää 30 % vähemmän kuin vähän syöneillä. Tekijänä ilmeisesti juuston K2-vitamiini. Kasvisten K1-vitamiini ei antanut tulosta. Jos kasvissyöjissä on vegaaneja jotka eivät syö juustoa, K2-saannin puutos saattaisi selittää nollatulosta, vaikka kasvikset suojaisivatkin.

(K2 on mahdollista saada myös kasviperäisestä, japanilaisesta natto-soijaruoasta, mutta harvapa länsimaalainen sitä syö.)

Kalorirajoitteinen (mutta ravinnerikas) dieetti on vastaus tuohonkin ongelmaan monen muun hyvän ohella (eliniän pidentyminen, huomattavasti alentunut diabetes riski jne)

Kannattaa siis nähdä vähän nälkää välillä.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
hOx
Kalorirajoitteinen (mutta ravinnerikas) dieetti on vastaus tuohonkin ongelmaan monen muun hyvän ohella (eliniän pidentyminen, huomattavasti alentunut diabetes riski jne)

Kannattaa siis nähdä vähän nälkää välillä.
Tuossa on varmasti itua.

Don't give up!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kannattaa myös ruoskia itseään sellaisella piikkisellä nahkaremmillä selkään ja jalkoihin koska kipu puhdistaa ja pääsee taivaaseen. Ihmisellä on kyky tuntea kipua = kipu on hyväksi.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat