Seuraa 
Viestejä2875

Telkkarissa taisi joku dermatologi todeta että liika saippuan / antibakteeristen pesujen käyttö sotkee ihon herkän bakteeritasapainon, ja haitalliset bakteerit tai sienet saattavat päästä valtaan ja aiheuttaa iho-oireita. Tämä saattaa johtaa pesemiskierteeseen. Vähän sama juttu kuin pahanhajuisen hengityksen kanssa (liian vahva suuvesi sekoittaa suun bakteeritasapainon).

Kun tuolla toisessa ketjussa puhutaan ulosteensiirrosta, niin olisiko myös ihofloran siirto varteenotettava tai järkevä toimenpide?

Intiassa käytetään yleisesti (pyhän) lehmän lantaa sisältävää saippuaa jossa on maabakteereja. Nämä saavat ihmiset immuunijärjestelmän valppaaksi ja kiinnittämään huomionsa oikeisiin juttuihin, ts se auttaa moniin autoimmuunisiin ongelmiin ja ihottumiin.

Löytyykö täältä Suomesta oikeastaan mitään tuollaisia ihon bakteerifloraan liittyviä tuotteita? Lähin jonka tiedän ovat Lacto* ja Sebamed -saippuat joissa on maitohappoa, ja joiden pH vastaa terveen ihon pH:ta. Mitään varsinaisia bakteerivoiteita ei taida olla saatavilla? Pitääkö sitä mennä kierimään lehmänlannassa, häh?

Ihofloran vaihto / siirto onnistunee "helpoiten" hakemalla baariseuraa kainaloon?

Kommentit (5)

Vesi vanhin voitehista. Se riittää, paitsi kainaloihin ja hiuksiin, joihin käytän apteekin hapanta pesunestettä. Muualle riittää viileä/haalea vesi ja sitäkään ei turhaan. Käsienpesuun joskus oliiviöljy/marseillessaippuaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Se intialaisen lehmän bakteeri ei ole haitallinen, vaan hyödyllinen. Se taisi liittyä suoraan pöpön aineenvaihduntatuotteisiin. Kaipa se kehittää vahvaa antibioottia.

PeterH
Mitään varsinaisia bakteerivoiteita ei taida olla saatavilla? Pitääkö sitä mennä kierimään lehmänlannassa, häh?Ei taida olla, osta apteekista maitohappobakteerikapseleita ja sekoita pieneen määrään kosteusvoidetta.
Suolistobakteereita ei kannata levittää iholle jos välittää siitä mille haisee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat