Ihofloran hoito / siirto

Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Telkkarissa taisi joku dermatologi todeta että liika saippuan / antibakteeristen pesujen käyttö sotkee ihon herkän bakteeritasapainon, ja haitalliset bakteerit tai sienet saattavat päästä valtaan ja aiheuttaa iho-oireita. Tämä saattaa johtaa pesemiskierteeseen. Vähän sama juttu kuin pahanhajuisen hengityksen kanssa (liian vahva suuvesi sekoittaa suun bakteeritasapainon).

Kun tuolla toisessa ketjussa puhutaan ulosteensiirrosta, niin olisiko myös ihofloran siirto varteenotettava tai järkevä toimenpide?

Intiassa käytetään yleisesti (pyhän) lehmän lantaa sisältävää saippuaa jossa on maabakteereja. Nämä saavat ihmiset immuunijärjestelmän valppaaksi ja kiinnittämään huomionsa oikeisiin juttuihin, ts se auttaa moniin autoimmuunisiin ongelmiin ja ihottumiin.

Löytyykö täältä Suomesta oikeastaan mitään tuollaisia ihon bakteerifloraan liittyviä tuotteita? Lähin jonka tiedän ovat Lacto* ja Sebamed -saippuat joissa on maitohappoa, ja joiden pH vastaa terveen ihon pH:ta. Mitään varsinaisia bakteerivoiteita ei taida olla saatavilla? Pitääkö sitä mennä kierimään lehmänlannassa, häh?

Ihofloran vaihto / siirto onnistunee "helpoiten" hakemalla baariseuraa kainaloon?

Kommentit (5)

Vierailija

Vesi vanhin voitehista. Se riittää, paitsi kainaloihin ja hiuksiin, joihin käytän apteekin hapanta pesunestettä. Muualle riittää viileä/haalea vesi ja sitäkään ei turhaan. Käsienpesuun joskus oliiviöljy/marseillessaippuaa.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

^ Taidanpa noudattaa kokeeksi neuvoasi (vain hiukset ja kainalot pestään lactacydillä, muu vedellä) ja katsoa mihin se johtaa.

Vierailija

Ensialkuun tuntuu oudolta hiustenpesu, kun pesunestehän ei vaahtoa. Mutta tulos on ainakin minulla ollut erinomainen.

Vierailija
PeterH
Mitään varsinaisia bakteerivoiteita ei taida olla saatavilla? Pitääkö sitä mennä kierimään lehmänlannassa, häh?Ei taida olla, osta apteekista maitohappobakteerikapseleita ja sekoita pieneen määrään kosteusvoidetta.
Suolistobakteereita ei kannata levittää iholle jos välittää siitä mille haisee.

Uusimmat

Suosituimmat