Seuraa 
Viestejä8971

http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikk ... origin=rss

Kaikki kunnia IL:n keksijöille,mutta minusta tuo homma on jo keksitty aikapäivää sitten? Kas, se kulkee nimellä tether- eli liekasatelliitti. NASA on testannut niitä jo 1970-luvulta alkaen ja aikoo varustaa tulevaisuudessa satelliitit kaapelikelalla,josta purkautuu satelliitin iän tultua täyteen muutaman kymmenen metriä sähköä johtavaa kaapelia, jolla sateliitti ionosfäärissä jarruuntuu nopeasti ja palaa poroksi ilmakehässä. On huomattava,että tämä toimii vain ionosfäärissä, ei esimerkiksi GEO-satelliiteille. Kirjoitin tästä aikoinaan TM:ssa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tether_satellite

Kommentit (6)

Pikkusälän voi kerätä haaviin, joka samalla kartoittaisi sen romun joka menee siitä läpi. Ne taas voi poimia samaan suuntaan kiertävällä satellitilla.

JouniE
Seuraa 
Viestejä52

Hannu,

Tuosta YLEn uutisesta tämä ei käy hyvin ilmi, mutta Janhunen ja kumppanit eivät väitä keksineensä pyörää, vaan paremman pyörän. Seuraavassa lainaus vastikään julkaistun tutkimuksen abstraktista.

The method is a plasma brake device based on coulomb drag interaction between the ionospheric plasma and a negatively charged thin tether. The method resembles the well-known electrodynamic tether deorbit mechanism, but the underlying physical mechanism is different and the new method has an order of magnitude smaller mass and power consumption.Janhunen, P., Electrostatic plasma brake for deorbiting a satellite, J. Prop. Power, 26, 2, 370-372, 2010.

Tämä keksintö on syntynyt spin-offina sähköisen aurinkotuulipurjeen (sähköpurje) kehitystyön yhteydessä.

P.S. Ja se satelliitti on meidän eikä IL:n.

per solem ad astra

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

O.k.,kiitos mielenkiintoisesta lisätiedosta ja onnea innovaation eteenpäin viemisessä ! Kokemuksesta tiedän,kuinka vaikeaa se on ainakin yksityishenkilölle,joka ei kuulu alan mafiaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat