Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pystyykö pullotunkilla nostamaan henkilöautoa renkaanvaihdossa vai pitäisikö siinä silloin olla pyörät alla, (hallitunkillahan nostettaessa tunkki liikkuu jonkin verran)?

Kommentit (15)

No siihenhän se vähän on tehtykin. Alustan vain pitää olla tukeva ja auto varmasti paikoillaan.

Hallitunkki liikkuu koska sen puomin liike on ympyränkaari, eikä suoraviivainen liike kuten pullotunkissa.

Ja jos käytät muuta kuin halllitunkkia, muista tuet! Se keikahtaa helposti nurin jos tarttee nostaa korkeelle. Hengenvaarallista puuhaa ilman tukia, laita vaikka puupölkky alle heti kun mahtuu.

Ja jos ei henki vaarassa, niin ainakin autosta menee jotain paskaksi jos rysähtää alas ilman rengasta. Hallitunkilla näppärä nostaa ensin keula, vaihtaa keulan renkaat yhtaikaa ja sit perälle sama.

Kolmen renkaan vaihto yhdellä nostolla on kuitenkin paljon jännempää. Kuka tahansa osaa kaksi rengasta yhdellä nostolla vaihtaa.

Kannattaa kokeilla kolmea!

Oikeasti...tuo hi3-menetelmä on varmasti paras jos pullotunkkia käyttää (kiiloja unohtamatta..).

syytinki
Seuraa 
Viestejä9287
Liittynyt18.8.2008
Bushmaster
Tosi kovat äijät vaihtavat kaikki renkaat kerralla.

Onnistuu ja yleensä niin teenkin.

Komennan muijan auton alle, keskelle ja käsken nostaan. Joskus vähän valitteli, että kamppeet likaantuu, mutta heitin vanha maton selkään ja valitus loppui.

Pullotunkin minimikorkeus on liian suuri henkilöautoon ja sen pää on liian kapea nostaa mistään kotelosta ja se on äärimmäisen kiikkerä. Kukaan ammattilainen ei koskaan nosta sellaisella autoa, poislukien raskaan kaluston asentajat joskus.

Sen käyttö vaatii aina kiilat ja vaakasuoran tasaisen alustan. Jos kurkkaakin auton alle niin pukit sen lisäksi niin että auto on pukkien varassa, eikä sen.

Ns. hallitunkkikin voi myös kaatua. Tai kaveri ei huomaa että on auton alla ja laskee sen alas.

Formuloiden renkaanvaihto tehdään vivun avulla.

Jos se tuntuu liian mutkikkaalta koneelta, niin sitten voi tietenkin käyttää sähköhydraulista tunkkia.

Pystyy, mutta ei sitä nyt varsinaisesti suositella voi. Hätävarana kuitenkin usein parempi kuin autojen mukana tulevat rimpulatunkit.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat