Seuraa 
Viestejä8971

Eilen ilmestyneessä TM 8-10:ssa vääristellään historiaa niin että linnut oksilta tippuvat.

Valt.tiet.tri Erkki Kauhanen kirjoittaa biologi Rachel Carsonista antologian,jossa tämä näyttää vähintäänkin varajeesukselta, joka "pelasti maailman DDT:ltä".

Totuus on hieman toinen. Ehkäpä Carson "viherliikkeen äitinä" on viher-Erkille äiti Teresan tai muiden halaajien veroinen pyhimys,mutta miljoonat köyhän Afrikan lapset voivat olla eri mieltä siellä jossain.

Pyhä viha teollisuuttako vai kemian teollisuutta kohtaan erikoisesti vai mikä saikaan Carsonin rustaamaan tuon teoksensa "Silent Spring",jossa DDT:stä tehtiin kaikkien myrkkyjen äiti, joka tapauksessa se johti 1972 DDT:n maailmanlaajuiseen käyttökieltoon.

Arviolta vähintään kaksikymmentä miljoonaa ( 20 000 000) kehitysmaiden lasta kuoli tuon päätöksen johdosta tuskallisesti malariaan seuraavina vuosikymmeninä. Näin arvioi mm. korkea Yhdysvaltain terveysviraston edustaja,ei siis kemian teollisuuden edustaja. Historian "uudelleenmuokkauksesta" nykyisin on oiva esimerkki,että vielä vuoden päivät sitten tämä kerrottiin mm, Wikipediassa,nyt löydät siellä vain ylistystä "mamma vihreästä".

Aadolf Hitler pääsi body countissaan vain kuuteen miljoonaan,eli oli pahainen harrastelija viherliikkeen äidin rinnalla. Erkki Kauhanen lienee lukenut kemiansa ja biologiansa samassa paikassa kuin valtiotieteen opintonsa, eli kommunistisessa Pohjois-Vietnamissa (TM:n kertoman mukaan) tai sitten humanistina ei ymmärrä näistä yhtään mitään. Miksipä WHO, maailman terveysjärjestö olisi kauhistuneena sadostaan perunut DDT:n käyttökiellon 2006 ja suosittelee nyt sen käyttöä? DDT:n hyödyt vähäisiin ja enimmäkseen keksittyihin haittoihin ovat ylivoimaiset. Toki holtiton käyttö aiheutti jossain pieniä ongelmia,mutta testeissä rotille sitä syötettiin oman painonsa verran,että olisi saatu todisteita mutageenisuudesta tai karsinogeenisuudesta. Samalla määrällä tavallista ruokasuolaa olisi tappanut tuhansia rottia.

Uskomatonta,kuinka alas viheruskon alttarille "viimeinen miesten lehti" onkaan laskeutunut !

(kopio tekstistä TM:lle)

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hannu Tanskanen

Arviolta vähintään kaksikymmentä miljoonaa ( 20 000 000) kehitysmaiden lasta kuoli tuon päätöksen johdosta tuskallisesti malariaan seuraavina vuosikymmeninä.

Hyvä alku, mutta ei tuo vielä mihinkään riitä, sanoisi Linkola.

Täytyy sanoa, että Hannulla on jotain pahasti hampaankolossa vanhan duunipaikkansa suhteen.
Minä taas olen omalta osaltani miehekkäästi pitänyt mölyt mahassani ja antanut edellisen firman kolleegoiden meilailla ja soitella.
Olen auttanut raukkoja, kun eivät ole osanneet pitää taloa pystyssä ilman minua

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

On kuitenkin jäljillä DDT-asian suhteen.

DDT-kysymys on poliittiseettismoraalinen. Varjellako lintuja vai kehitysmaiden ihmisiä. Asian tiimoilla käy ankara poliittinen taiston tuoksina. Linnut johtavat 3-1.

Kirjoittelen tätä rakennuksessa jonka rakenteet on kyllästetty DDT-jauheella aikoinaan. Se on sitä asumisen laatua.

- Ubi bene, ibi patria -

Hieman herättää kummastusta noin suuret arviot, sillä useissa kehitysmaissa (esim. Afrikan maissa) malariaan oltiin totuttu DDT:tä edeltävänä aikana siinä määrin, että malariasääskiä viliseviin paikkoihin ei yksinkertaisesti rakennettu (eikä rakenneta kai nykyäänkään) kyliä. Kuoli ihmisiä toki malariaan varotoimista huolimatta DDT:tä edeltävänä aikana, mutta kuinka paljon ihmisiä kuoli enemmän DDT:n kiellon seurauksena kuin olisi muuten kuollut, on kai vielä kiistanalainen asia.

Epäselvyyksistä huolimatta viheruskossa on varmasti aika paljon varomisen aihetta, ja tunnettiinhan Aatukin radikaalina luonnonsuojelijana sekä vegaanina.

Mutta jos hiljaisista kansanmurhista puhutaan, niin huomiota voisi kiinnittää myös vähän julkisuutta saaneisiin tapahtumiin eurooppalaisen kolonialismin ajalta, jotka ovat jossain määrin ajankohtaisia nykyäänkin. Esimerkiksi Intiassa menehtyi brittien siirtomaavallan aikana nälänhätiin ja kulkutauteihin (jotka johtuivat osaksi brittien kyvyttömyydestä ymmärtää täkäläisiä maanviljelystapoihin perustuvia tautientorjuntakeinoja) kymmeniä miljoonia ihmisiä. Wikipedian listan perusteella karkea arvio kuolleiden määrästä liikkuu siellä neljänkymmenen mijoonan ihmisen tienoilla: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... to_1947%29

Kiinan yhden lapsen politiikasta osaksi alkusysäyksen saaneet tyttövauvojen surmat on toinen liian vähälle huomiolle jäänyt aihe. Kiina vaan on tätä nykyä sen verran vahva pelaaja, että vähiin käyvät ne valtionpäämiehet, jotka uskaltavat ryppyillä Kiinan johdolle.

Imhotep
Hieman herättää kummastusta noin suuret arviot, sillä useissa kehitysmaissa (esim. Afrikan maissa) malariaan oltiin totuttu DDT:tä edeltävänä aikana siinä määrin, että malariasääskiä viliseviin paikkoihin ei yksinkertaisesti rakennettu (eikä rakenneta kai nykyäänkään) kyliä. Kuoli ihmisiä toki malariaan varotoimista huolimatta DDT:tä edeltävänä aikana, mutta kuinka paljon ihmisiä kuoli enemmän DDT:n kiellon seurauksena kuin olisi muuten kuollut, on kai vielä kiistanalainen asia.Pointti on varmaan siinä, että DDT:n täyskiellon seurauksena ne ihmiset kuolivat, eivätkä sen takia että DDT:n ansiosta olivat muuttaneet seuduille joilla esiintyi malariaa.

Vähän sama asia kuin että alankomaissa yhtäkkiä keksittäisiin kieltää kaikki padot koska pystysulkahippiäisten elinalueet kuivuvat, ja räjäytettäisiin ne tuusan nuuskaksi, ja sitten ihmeteltäisiin että oho, puolet kansasta hukkui.

Afrikan kehityksen suuri jarru on siinä, että perinteinen elintapa oli pysytellä pienissä yhteisöissä suhteellisen kaukana toisistan ettei malaria leviä. Kun pitäisi kaupungistua ja modernisoitua pois lehmänpaskamajoista, niin malaria iskee ja hommat menee plörinäksi.

Käsittääkseni nykyisinkin malaria on suurin ongelma siellä missä ihmiset asuvat tiiviisti kaupungeissa, eli juuri niissä paikoissa mitkä DDT:n avulla rakennettiin ennen kuin koko aineesta tuli tabu.

Oikea tekniikka käyttää DDT:tä olisi pelastanut ihmisiä. Seinille ruiskutettuna se ei olisi tappanut kuin malariasääskiä ja kärpäsiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat