Seuraa 
Viestejä8971

(Kiitos,moderointi,ettet yhdistänyt toiseen ketjuun)

Ilmastotieteilijät olivat ihastuksissaan WT911:n aiheuttamasta kahden vuorokauden lentoliikenteen jalkautuksesta USA:ssa,kerrankin saatiin referenssitietoa siitä,kuinka lentokoneiden tiivistysvanat vaikuttavat ja muistaakseni jonkinlainen lämpötilan muutos mitattiinkin.

Tuolloin USA:ssa poistui 4500 lentokonetta, eilen Euroopassa jo enemmän eli 5000 konetta ja tänää 11 000. Jos koko Euroopan lentoliikenne
jalkautuu,pois jää n. 28 000 lentoa. Nyt voisi tutkia samaa ilmiötä täälläkin. Tosin tulivuoren pöly on tekijä,jota USA:ssa tuolloin ei ollut ja se voi sotkea tulokset.

Kommentit (3)

kahannin
Seuraa 
Viestejä3784
Hannu Tanskanen
Jaha,mutta ei noilla näköjään "end of the day" ollutkaan mitattavaa vaikutusta lämpötilaan:

http://www.enn.com/pollution/article/38982

Hyvä,ettei lentoliikennettä voi syyllistää !
Ilmankos Risto Isomäki, tunnetuimpia suomalaisia ilmastonmuutoksen "asiantuntijoita", oli tänään aamu-TV:ssä varsin vaivautunut juontajan ottaessa esille RI:n 2001 päivistä tekemät veret seisauttavat todistukset ilmastonmuutoksen edistymisestä!

Voisi kuvitella, että ottamalla mielivaltaisesti kahden peräkkäisen vuoden huhtikuu tai syyskuu kolmen päivän jaksoina saisimme yllättävän paljon 1,8 oC:n ja jopa suurempiakin lämpötilaheittoja.

Ne on tähän asti katsottu normaaleiksi säävaihteluiksi. Mutta jos johonkin kolmen päivän jaksoon saadaan jollakin tavalla sisällytettyä ilmastonmuutoksen puolustamista kohonneen lämpötilan muodossa, niin silloin kyseessä olisi todiste ilmastonmuutoksen olemassaolosta. Tässä meillä taas on esimerkki ilmastonmuutoksen tarkoitushakuisesta selektiivisyydestä. Näen tässä hyviä enteitä: Hukkuva tarttuu oljenkorteenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Hannu Tanskanen
Tosin tulivuoren pöly on tekijä,jota USA:ssa tuolloin ei ollut ja se voi sotkea tulokset.

Minäkin kyllä epäilen tätä. Onko eroa tulevatko aerosolit lentokoneista vaiko tulivuoresta? Koostumusessa on eroa, mutta miten se vaikuttaa kosteuden tiivistymiseen?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat