Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mietin tällaisen sukellusveneen rakentamista.

Kävin katselemassa läheisellä kasvimaalla tuollaisia tynnyreita, arvioisin pellin paksuudeksi noin 4-5 mm. Sellaista hitsaa vielä helposti.

Kuinkakohan vaikeaksi projekti osoittautuisi? Tarvitseeko tuollaisella ajeluun mitään lupia Suomessa? Miten laivoissa ja veneissä ylipäätään toteutetaan vedenpitävästi liitokset, joissa jonkin osan pitää kääntyä laivan ulkopuolella (esim. potkuriakseli tai sukellusveneen ohjailusiivekkeet)? Voikohan tuollaisia liitoksia helposti (turvallisestikin ehkä) rakentaa kotona?

Sivut

Kommentit (42)

stume618
Kuinkakohan vaikeaksi projekti osoittautuisi? Tarvitseeko tuollaisella ajeluun mitään lupia Suomessa? Miten laivoissa ja veneissä ylipäätään toteutetaan vedenpitävästi liitokset, joissa jonkin osan pitää kääntyä laivan ulkopuolella (esim. potkuriakseli tai sukellusveneen ohjailusiivekkeet)? Voikohan tuollaisia liitoksia helposti (turvallisestikin ehkä) rakentaa kotona?Näyttää melko ahtaalta. Mikä on kohdesyvyytesi, kuinka pitkä sukelluksia on tarkoitus tehdä ja mitä muita ominaisuuksia kaipaat?

-PP74-
Seuraa 
Viestejä341
Liittynyt6.1.2010

Mieti miten sen saat uppoamaan, jos tiiviiksi teet ja sitten vielä takasin pintaan. Tavallisilla monin kertaisilla stefoilla ne tiiviiksi saa. Ei siihen mitään lupia tarvi.

Kannattaa ehkä aloittaa jostain helpommasta projektista, jos tekniikan tietämys on tolla tasolla.
Tynnyreissä käytetään korkeintaan millin paksuista peltiä.

Ei sen syvälle tarvitsisi mennä, pari metriä riittäisi, kunhan koko laite on pinnan alla. En oikeastaan kaipaa siltä mitään ihmeempiä ominaisuuksia. Riittäisi, että voisi parikymmentä kilsaa ajella joko pinnalla tai veden alla.

fenomenologi
Kannattaa ehkä aloittaa jostain helpommasta projektista, jos tekniikan tietämys on tolla tasolla.
Tynnyreissä käytetään korkeintaan millin paksuista peltiä.Voin vannoa, että ainakin siinä tynnyrissä, jota kävin tänään lenkillä tutkailemassa pellin paksuus oli ainakin 3 mm (todennäköisemmin 4-5). Tekniikan tietämykseni ei mitenkään vaikuta siihen, kuinka paksu pelti siinä tynnyrissä oli.

Pitäisi tehdä siihen joku semmonen systeemi, että vene nousee itsestään pintaan, jos akku loppuu.

stume618
Ei sen syvälle tarvitsisi mennä, pari metriä riittäisi, kunhan koko laite on pinnan alla. En oikeastaan kaipaa siltä mitään ihmeempiä ominaisuuksia. Riittäisi, että voisi parikymmentä kilsaa ajella joko pinnalla tai veden alla.Ensimmäinen prioriteetti pitää kuitenkin olla turvallisuus, koska tuosta purkista ei helpolla pääse ulos. Jos se ei nouse pintaan, niin sinun pitää saada lisättyä painetta sisäpuolella, jotta kannen saa auki käsin eli purkin pitää todennäköisesti antaa täyttyä vedellä ennen kuin avaaminen on mahdollista. Tietysti kannen avautumismekanismin voi suunnitella toimivaksi eri tavoin kuin tuossa kuvassa.

Muuten lähtökohtaongelmat ovat siinä, että sukellukseen tarvitset painolastitankkeja ja/tai (perä)siivekkeen, jolla sitä voisi ohjata syvemmälle. Olettaen, että se kelluu lähtökohtaisesti. Tietysti se tarkoittaa sitä, että ne tankit pitäisi pystyä myös tyhjentämään veden alla. Energianlähteeksi taitaa olla vaihtoehtoina akusto ja/tai polttomoottori+snorkkeli.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ehkä kannattaisisi ennemmin yrittää tehdä sellaista "avokantista" sukellusvenettä/laitetta, minkä selkään hypättäisisiin sukelluslaitteilla ja se laite sitten liikuttaisisi sut etiepäin ja mahdollisesti sisältäisisi vaikkapa varahappisäiliön pitempiä sukellussessioita varten.
Siinä vaarana tosin on samoin kuin normaalissa sukelluksessa ne kuplat mitkä kertyy verenkiertoon jos sukeltaa liian nopeasti pinnalle tai syvälle.

Mut jos jokin vika siihen laitteeseen tulisi, niin olisi paljon helpompi sit hylätä se ja pelastautua kuin mitä umpinaisesta sukellusveneestä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

stume618

Pitäisi tehdä siihen joku semmonen systeemi, että vene nousee itsestään pintaan, jos akku loppuu.
Jos veneen kelluvuus säädetään sopivaksi ennen sukellusta, riittävän tehokkaalla moottorilla sen saa sukeltamaan siivekkeiden avulla.
Itselläni on tällainen lasikuituprojekti,

Eli kyseessä on vene, vaikka se autolta näyttääkin, eikä sillä voi liikkua maalla.
Penkkien takaa tulee läpinäkyvästä muovista valmistetut kuvut, joiden alle työnnetään sukelluksen aikana paineilmaa, muuten vene täyttyy lähes kokonaan vedellä.
Potkuriakseleiden kitkattoman, vesitiiviin läpiviennin voi toteuttaa vaikka neodyymimagneettien avulla, ei tarvitse tehdä ylimääräisiä reikiä.
Kuvut voi valmistaa laittamalla muovilevyn kehykseen, lämmittämällä ja työntämällä painetta sen alle.

stume618
Pitäisi tehdä siihen joku semmonen systeemi, että vene nousee itsestään pintaan, jos akku loppuu.Itse varautuisin ehkä ennemmin siihen mitä tehdä, jos itsestään toimiva pelastusjärjestelmä ei toimikaan. Hengitysilman terveellisyys kannattaa myös huomioida. En yleensä sanoisi, että omia kokeiluita ei kannata tehdä, mutta tässä projektissa on paljon vaaran paikkoja.

stume618
Mietin tällaisen sukellusveneen rakentamista.Aika hieno on?, ja pyörähtää varmaan ympäri viimeistään silloin kun istuu kyytiin.

-PP74-
Seuraa 
Viestejä341
Liittynyt6.1.2010

Umpinasen sukellusveneen tekeminen onnistuu vain, jos on hyvät sponsorit, muutama kymppitonni ylimäärästä euroa ja eräitä asiantuntevia insinöörejä/mekaanikkoja. PISTE.
Avonainen, esim. sähkömoottorilla on sitte toinen juttu. Kyllä seki täpäkkää vaatii ja paineilmalaitteet, mutta monin verroin halvempaa ja helpompaa.

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Liittynyt1.4.2008

Poikana luin sellaista suomalaista poikakirjaa jossa pojat rakensi tynnyreistä poljettavan sukellusveneen. Siinä oli pulteilla sisäpuolelta irroitettava betonoinen köli hätänousua varten. Tynnyreihin sitten päästettiin vettä ja vehje vajos. Oli meinaan torella hyvä ja jännä kirja 12-vuotiaan pojan mielestä, kun sankarit sitten seikkaili saarsitossa sen sukellsupaattinsa kanssa! Samaa meininkiä kuin Pertsa ja Kilu -kirjoissa!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat