Seuraa 
Viestejä45973

Mikäli kuumme pyörimisnopeus olisi olennaisesti korkeampi, esimerkiksi 1-2 kierrosta vuorokaudessa, eli sen saattaisi tarkkaan katsoen jopa nähdä pyörivän, saattaisiko sillä mahdollisesti olla vaikutuksia (kuun itsensä sekä maankin) radalla pysymiseen?

Kommentit (6)

Bushmaster kysyi:
"Mikäli kuumme pyörimisnopeus olisi olennaisesti korkeampi, esimerkiksi 1-2 kierrosta vuorokaudessa, eli sen saattaisi tarkkaan katsoen jopa nähdä pyörivän, saattaisiko sillä mahdollisesti olla vaikutuksia (kuun itsensä sekä maankin) radalla pysymiseen?"

Käsitykseni mukaan Kuun pyörimisnopeudella ei juurikaan olisi merkitystä maapallon ja/tai kuun ratoihin, mutta Maan biologiseen elämään sitäkin enemmän; tiedossamme on varmuudella esim. se, että ovulaatio - puhumattakaan miljoonista muista eliökunnan biorytmeistä - perustuvat Kuun hitaaseen pyörimisnopeuteen. Evoluutiotutkijat ovat löytäneet hiljaisen seuralaisemme hitaan kierron merkityksen maapallon elämän kehitykseen jo yli sata vuotta sitten.

H. Lankar kirjoitti: Evoluutiotutkijat ovat löytäneet hiljaisen seuralaisemme hitaan kierron merkityksen maapallon elämän kehitykseen jo yli sata vuotta sitten.

Mitenkähän tämän asian kanssa lopulta on? Ei kai Kuun pyörimisnopeus vaikuta esimerkiksi sen vaiheisiin millään tavalla. Yhtä lailla voisi olla "uusi kuu", "vanha kuu", "täysikuu" jne. riippumatta pyörimisnopeudesta.
Yhtä lailla olisivat olemassa "vuoksi" ja "luode" riippumatta siitä, millä nopeudella Kuu pyörii. Eli ei pyörimisnopeuden tarvitsisi välttämättä vaikuttaa evoluutioon millään lailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkkailija on todennäköisesti oikeassa. Minulla oli ajatusvirhe. Eli ei Kuun pyörimisnopeus itsensä ympäri vaikuta Maan biologiseen toimintaan niinkään, vaan sen etäisyys maasta ja sitä kautta biologiaan ja evoluutioon.
Silti olen sitä mieltä, että Kuun pyörimisnopeus itsensä ympäri ei vaikuta sen omaan tai maapallon kiertorataan millään tavalla.

Sekoitit kuun Kiertonopeuden ja Pyörimisnopeuden keskenään. Kuun kierrolla varmasti onkin merkitystä, mutta itsekin uskoin, ettei pyörimisnopeus vaikuttaisi kuin korkeintaan siihen, että jos mötikkä pyörähtäisi kerran tunnissa ympäri, se olisi litteämpi kuin Saturnus ja hullunkurisen näköinen soikea ilmestys.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368

Kuun pyörimisnopeus itsessään ei vaikuttaisi, jos sen olisi mahdollista syntyä "tyhjiöstä". Ihan käytännön tasolla se mikä saisi aikaan sen pyörimisnopeuden (Kuun suurempi etäisyys kai ensisijaisesti) vaikuttaisi huomattavastikin. Niin tietenkin jos se Kuu voisi pyöriä tuossa vieressä, vuorovesivoimasta huolimatta niin olisihan se mukavempi katsella. Tosin jos siihen olisi totuttu, niin varmaan toivoisi sen joskus pysähtyvän ihailtavaksi

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34670
Hans Lankar
mutta Maan biologiseen elämään sitäkin enemmän; tiedossamme on varmuudella esim. se, että ovulaatio - puhumattakaan miljoonista muista eliökunnan biorytmeistä - perustuvat Kuun hitaaseen pyörimisnopeuteen. Evoluutiotutkijat ovat löytäneet hiljaisen seuralaisemme hitaan kierron merkityksen maapallon elämän kehitykseen jo yli sata vuotta sitten.Kyllä nämä kytkennät ovat edelleen hyvin spekulatiivisia. Vai voitko osoittaa vertaisarviotuja lähteitä, jotka tukevat tieteellistä varmuutta Kuun vaikutuksesta biologisiin prosesseihin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat