Seuraa 
Viestejä45973

Mitä muuttaisit jos pystyisit kaappaamaan vallan suomessa?
Sanotaan nyt vaikka että poliisi ja armeija avustaisi.

Mitkä olisi ensimäiset toimenpiteet mihin ryhtyisit ja miksi?
Mitkä asiat jattäisit ennalleen?
Minkä aseman ottaisit tai takaisit itsellesi ja paljonko palkkaa ja etuja keräisit?
Ketä palkkaisit "luottomiehiksesi"?

Sivut

Kommentit (35)

iMuke
Seuraa 
Viestejä1377
tainahuotari
No niin vähän epäilinki.
Vallanpitäjiä arvostellaan, mutta kun suoraan kysytään niin menee sormi suuhun.

Älä hättäile, odottele ny edes vähän enemmän kun 9 minuuttia. Pitää funtsia tota sun kysymystä nääs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ympäri kaupunkia osa jalkakäytävistä olisi nurmikkoa, missä voi lenkkeillä avojaloin.

Maailmalla avojaloin juoksu on yksi kuumimpia lajeja. Juoksija tuntee maaperänsä lämpötilan, kosteuden, kovuuden, liukkauden ja sileyden.

Jos maa on kovaa, niin hän astuu pehmeämmin. Näin kuuluu olla. Kenkä on kuin kondomi, joka eristää ja tekee suorituksesta tunteettoman ja mekaanisen.

Keski-Euroopassa on barefoot-puistoja, missä voi juosta turvallisesti hiekalla ja mudassakin. Jalanpohjat on täynnä hermoja, verisuonia eikä ketään pitäisi haitata ilmainen jalkahieronta.

U.Boltin jänis

Keski-Euroopassa on barefoot-puistoja, missä voi juosta turvallisesti hiekalla ja mudassakin. Jalanpohjat on täynnä hermoja, verisuonia eikä ketään pitäisi haitata ilmainen jalkahieronta.Lasinsirpaleet, huumeneulat, erinäisten eliölajien ulosteet...

Lisäisin kansanvaltaisuutta ja nimittäisin itseni El Caudillo de Finlandeseksi.

muoks:

Juhlapäivisin televisiosta (yksi kanava) näytettäisiin kuinka lapsikuoro laulaa ylistyksekseni ja itkusilmäiset neidot ojentavat minulle seppeleen ja kiittävät minua pyyteettömästä ja väsymättömästä taistelusta kansan parhaane eteen. Pokkuroivat adjutantit seuraavat ja tekevät kilpaa kunnianosoituksia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34506
tainahuotari
No niin vähän epäilinki.
Vallanpitäjiä arvostellaan, mutta kun suoraan kysytään niin menee sormi suuhun.Senkö perusteella, ettei ole laatinut täydellistä mallia itse johtamastaan yhteiskunnasta ja osoittanut sitä käytännön kokeilla, ei saisi arvostella vallanpitäjiä missään asiassa? Tuollaisella aivopierulla irtoaisi varmaan joku laminoidun alumiinisirpin kunniamerkki monessa maassa, ja ehkä jopa virka propagandaministeriössä.

Jos nyt järjissäni pysyisin, varmaan yrittäisin yksinkertaistaa lainsäädäntöä kaikilta osin hyvin radikaalisti. Kansalaispalkka korvaisi KELA:n jne. Verotusta kohdistaisin tuotantoon. Ottaisin markkinat tarkemaan kontrolliin ja pakottaisin liike-elänän toimimaan sanotaan 20 vuoden aikaperspektiivillä. Huomioisin, että kehittyneessä maassa ihmisen suurin uhka on joutua yhteiskunnan virkakoneiston virhetoiminnon uhriksi, ja siten laatisin viranomaisten toimia koskevan lainsäädännön ja valvonnan sellaiseksi, että ylilyönnit olisivat vaikeita. Silläkin uhalla, että viranomaisten toimintakyky tilapäisesti hieman heikkenisi. Rohkaisisin myös ihmisiä tekemään muutakin kuin tuottavaa työtä, sivistämään itseään ja ajattelemaan aivoillaan. Sitä kautta valtaa voisi hajauttaa pienemmille yksiköille mahdollisimman lähelle ihmisiä. Pikku hiljaa pyrkisin tekemään itsestäni tarpeettoman ja vetäytyisin eläkkeelle katselemaan, kun yhteiskunnallisen kehityksen ja degeneraation uusi degeneraatiojakso alkaisi.

Mutta todellisuudessa valta nousisi hattuun niin kuin kaikilla muillakin valtaa saavilla lajitovereillani, ja olisin yksi kehitysmaan typerä ja tyrannimainen hallitsija satojen kaltaisteni seurassa ja käyttäisin aikani kumouksellisten vehkeilyjen torjumiseen ja ylellisyydessä rypemiseen. Siksi kannatan yhteiskuntaa, jossa vallan keskittämistä kartetaan yli kaiken.

Vierailija

En edes tiedä mistä alottaisin. Rasismiin puuttuisin kovemmalla kädellä kuitenkin vapauttaen rasistiset sanat, kuten neekeri jne. normaalin kunnialoukkauksen piiriin.
Vapauttausin kannabiksen kotikasvatuksen ja monopolisoisin myynnin Alkolle, jolta veisin viinamonopolin.
Dekriminalisoisin kaikki muut huumausaineet.
Valtion osakesalkun myyminen tulisi olla huomattavasti vaikeampaa ja kansallisten yhtiöiden määrää kasvattaisin.
Tekisin firman perustamisen niin helpoksi, että luvan saa minimaalisella käsittelykululla.
Kunnilta kieltäisin oikeuden käyttää perintätoimistoja.
Perustaisin kansallispankin.
Asettaisin palkka-, sekä osinkokaton. Muuttaisin työpäivät lakisääteisesti 6t päivässä niin että erinäköiset työsuhteet sallisivat kuitenkin muutoksia siihen tarkoituksena lisätä pienyrittäjyyttä.
Heikentäisin irtisanomissuojaa.
Asettaisin tiukemmat rajat poliisien, lääkärien ja muiden viranhaltijoiden sisäiselle tutkinnalle. (siis just toisinpäin. lisäisin sisäistä tutkintaa)
Muuttaisin hallitusta niin, että hallituksen tulee muodostua niin oikeistosta, kuin vasemmistostakin lähes tasavertaisesti.
Asettaisin kansalaispalkan.
Tiukentaisin kansanedustajien eläkettä ja veisin oikeuden harjoittaa edustustyötä korruption jne. ilmetessä.
Korruptiosta seuraisi pahimmillaan aina ammatinharjoittamis-oikeuden menetys.

Ja paljon muuta, mutta asettaisin kyllä komiteat tutkimaan miten laki-ehdotukset saataisiin toimimaan parhaiten.
Viimeinen sana olisi minulla.
Sitten siirtyisin eläkkeelle.

tainahuotari
Mitä muuttaisit jos pystyisit kaappaamaan vallan suomessa?
Sanotaan nyt vaikka että poliisi ja armeija avustaisi.

Tämän kokoisessa maassa sotilasvallankaappaus olisi aina ulkoa päin junailtu. Kansan tukema vallankumous olisi ainoa skenaario jossa haluaisin olla mukana.

tainahuotari

Mitkä olisi ensimäiset toimenpiteet mihin ryhtyisit ja miksi?

Teloittaisin kaikki poliittiset henkilöt kepulaisia lukuunottamatta.

tainahuotari

Mitkä asiat jattäisit ennalleen?

Toivottavasti en mitään

tainahuotari

Minkä aseman ottaisit tai takaisit itsellesi ja paljonko palkkaa ja etuja keräisit?

Tuollainen ei olisi kansan isähahmon arvon mukaista. Jos jotakin tarvitsisin, olisivat kaikki kiitollisina valmiina antamaan sen minulle.

tainahuotari

Ketä palkkaisit "luottomiehiksesi"?

Jarmo Korhosen ja lisää kepulaisia. Suomalaiset ovat kyllä kansallisluonteeltaan hyvin valmiita nuolemaan kenen tahansa diktaattorin anusta, mutta kepulaisissa on sitä jotain erityistä selkärangattomuutta, mikä tekisi heistä minun omat SS-joukkoni.

Kansalaispalkka
Ilman byrokratiaa toteutettava vähimmäistoimeentulotuki jokaiselle tuloista riippumatta. Töiden tekeminen päälle sallittua ilman tukien menetyksiä.

Paikallisrahalaki
Suomen lainsäädäntö kieltää paikallisrahan käytön, sillä tuottavaa työtä ei saa tehdä maksamatta veroja. Uusi lainsäädäntö voisi mahdollistaa kunnallisverojen maksun myös paikallisrahoilla, tai kunnallisveron voisi maksaa suoraan kunnan tarvitsemilla tarvikkeilla/palveluilla.

Pitkäaikaisesti taloudellinen toiminta
Suomessa ympäristöä ei onneksi kovin aktiivisesti edes tuhota. Jokaisessa talouslaskelmassa tulisi kuitenkin ottaa huomioon toimien pitkäaikaiset vaikutukset: saako alueen resursseja hyödynnettyä nykyisellä tahdilla myös tulevaisuudessa? Onko uusiutuvien resurssien käyttö sillä tasolla, että resurssit uusiutuvat maksimitahtia myös tulevaan käyttöön? Tämä huomioitaessa voidaan resursseja hyödyntää pitkällä aikavälillä kaikista parhaiten.

"Kaupparajoitukset"
En tiedä kuinka tämä käytännössä järjestettäisiin, mutta luontoa tuhoavan ja orjatyövoimaa käyttävän teollisuuden tukeminen Suomessa tulisi lopettaa. Tiedän kyllä, että EU kaikkien ikäväksi ajaa kehitysmaiden hyväksikäyttöä jatkossakin, mutta jos haluamme tasa-arvoista kehitystä maailmaan, hyväksikäytön on pakko vähentyä. Unionista irtaantuminen ei olisi lainkaan huono idea. Toinen idea olisi verovaroin rahoittaa YLEä tekemään tehokkaampaa sivistystyötä länsimaisen "halpakulutuksen" seurauksista. Kuluttajien tulisi ymmärtää mistä tuotteiden hinnat koostuvat niin, etteivät he tekisi päätöksiä pelkästään hintalapun perusteella. Rahataloudellisiin laskelmiin kun eivät tällä hetkellä kuulu tuottajien hyvinvointi tai tuotantoalueiden pitkäaikainen kestävyys. Ne ovat kuitenkin merkittävimpiä tekijöitä kaupan, tuotannon ja kehityksen kannalta.

Liberaalimpi pihdepolitiikka
Huumeiden käyttäjiä ei saada pois ongelmakierteestään rankaisemalla ja syrjäyttämällä heitä. Narkomaaneja ja huumeidenkäyttäjiä tulisi kohdella alkoholin suurkuluttajien kanssa tasa-arvoisesti. Käyttö on sallittua, mutta ongelmatapauksissa ihminen voidaan ohjata pakkohoitoon ja hoitoa voidaan tarjota myös vapaaehtoisille. Huumekauppa saa pysyä edelleen tiukasti rangaistavana toimintana, mutta itse käyttäjien rankaisu ei tuo ongelmaan mitään helpotusta. Portugalissa kokeiltu huumeiden käytön dekriminalisointi on vähentänyt huumeidenkäyttöä, ohjannut entistä suuremman osan ongelmaisista hoitoon, vapauttanut poliisin resursseja huumekauppiaiden etsimiseen, vähentänyt huumerikollisuutta ja laskenut mm. injektioneulojen välityksellä tarttuvien sukupuolitautien määrää.

Kaukonäköinen energiapolitiikka
Vaikka ydinvoima on tällä hetkellä vielä uusiutuvia energiamuotoja hieman rahallisesti halvempi vaihtoehto energiantuotannossa, suuntaisin tutkimuksen, tuet ja rakennushankkeet uuden - väitämättä kehittyvän teknologian kehittämiseen. Vaikka joudumme tekemään heikommalla voitolla töitä vielä kymmeniä vuosia energiainfrastruktuurin uusimiseksi, olisivat niiden aiheuttamat osaamisen ja tuotannon hedelmät Suomen tulevaisuuden talouden kannalta erittäin merkittäviä. Lisäksi saisimme irtaannuttua epävakaan ja jatkuvasti kallistuvan öljyn ikeen alta. Aurinko-, tuuli-, aalto- ja maalämpöenergian teknologisilla sovelluksilla tulee olemaan valtaisa kysyntä lähivuosikymmeninä ja innovaatioilla sekä korkealla koulutuksella porskuttava Suomi olisi mitä otollisin maa luomaan vientituotteita ja ongelmia lievittäviä energiaratkaisuja muualle maailmaan. Ydinenergiaan menevät miljardit ovat poissa uuden teknologian kehittämisestä ja jättää meitä kansainvälisillä energiamarkkinoilla jälkeen - vanhentuneen teknologian huoltajiksi. Miksemme tekisi pientä nipistystä ylihyvinvoinnistamme nyt ja lievittäisi sen voimin tulevaisuuden ydinjäte- ja öljyhuippuongelmia kehittämällä "loputtoman energian" teknologiaa? Läpimurrot tällä saralla saattaisivat hyvinkin olla Suomen seuraava "Nokia".

Sähköinen äänestäminen
Verkkopankkitunnukset ovat toimineet suhteellisen luotettavasti jo vuosikymmenen verran. Tätä modernia ja luotettavaa kommunikointimuotoa voitaisiin varsin hyvin käyttää helpottamaan kansalaisten osallistumista päätöksentekoon ja aloitteiden laatimiseen. Mistä tahansa tietokonepäätteeltä mahdollinen äänestäminen nostaisi äänestysprosenttia ja mahdollistaisi puolueiden aihekohtaisen selonteon internetin lisäpalveluiden avulla. Netissä suoritettava kansalaisadressien ja -aloitteiden mahdollisuus helpottaisi myös kansalaisten osallistumista lainsäädännön suunnitteluun. Tekniset ongelmat eivät ole tässä asiassa niin ylitsepääsemättömiä, etteikö sähköinen äänestäminen olisi varsin realistinen vaihtoehto jo lähitulevaisuudessa. Järjestelmän avulla myös hieman pienemmistä ja paikkakohtaisista asioista voitaisiin järjestää kansanäänestyksiä.
Tämä tosin sotisi pahasti yksinvaltiuttani vastaan, mutta ehkä en hyvin poikkeuksellisesti ole pätevä päättämään ihan joka alueen jokaisesta asiasta..

Patenttivapaus
Tieto- ja kulttuuriyhteiskuntaa kehittää nopeiten eteenpäin vapaa tiedon ja kulttuurin leviäminen. Ihmiskunnan teknologista kehitystä hidastavista patenttisäädöksistä olisi aika luopua. Lyhytaikainen patentointi voi olla vielä perusteltua, mutta vuosikymmeniksi hamstratut patentit - etenkin kun niitä on alettu jakamaan jopa eliöiden geeneistä - johtaa kehityksen hidastumiseen ja pienen vähemmistön taloudelliseen ylivaltaan. Myös tekijänoikeuslakien sisältöä tulisi harkita tarkkaan ja levy-yhtiöiden monopolia karsia. Kansalaispalkka liittyy patenttivapauteen tutkijoita ja kulttuurin tekijöitä tukevana lakisäädöksenä, jolloin näiden alojen ei enää tarvitse myydä aikaansaannoksiaan suuryhtiöille, vaan voivat kehittää siitä hyödyn itselleen tai antaa vapaaseen jakoon informaation leviämisen edistämiseksi. Piraattipuolueella on epäilemättä aiheesta tarkempaa selvitystä.

Ruuan verotus
Ruuan verotus voitaisiin hyvin porrastaa ruuan kansanterveydellisiin vaikutuksiin. Terveellisen ja lähituotetun ruuan vähempine saasteineen ja pienempine terveysustannuksiin voisi aivan aiheesta olla kuluttajalle halvempaa. Tietenkään rasvaista ruokaa ei tarvitse kieltää, mutta olisi järkevää ottaa tuotteiden hinnoittelussa huomioon niiden seuraukset. Sokeritautia, sepelvaltiomotautia, ylipainoa, masennusta ja lukuisia muita oireita aiheuttavat tuotteet voisivat syystä olla kuluttajalle kalliimpi valinta. Tässä yhteiskunnassa kuitenkin jatkossakin terveydenhuolto hoidetaan toivottavasti yhteisvoimin yhteiskunnan resursseilla - kaikille. Siksi olisi perusteltua verottaa riskialttiita valintoja hieman enemmän (kuten esimerkiksi alkoholin suhteen tehdään).

Rangaistuslainsäädäntö
Suomea on kritisoitu ihmisiin kohdistuvan fyysisen väkivallan lievistä rangaistuksista. Vaikka en ole niin rankaisusta nauttiva ihminen, on älytöntä että omaisuusrikoksista langetettavat tuomiot ovat lähes aina huomattavasti jyrkempiä verratessa ihmisten toisilleen tuottamaan tuskaan. Katutaiteesta saa vankeustuomioita erittäin helposti, mutta esimerkiksi seksuaalisesta väkivallasta langetettavat rangaistukset ovat vain murto-osan tästä. Asioiden vakavuutta voitaisiin harkita uudelleen ja tiukentaa ihmisten toisilleen suoraan aiheuttaman vahingon seuraamuksia.

Kansalaispalvelus (yksi mahdollinen versio)
Varusmiespalvelus, siviilipalvelus tai kriisihallintakoulutus pakolliseksi kaikille täysi-ikäisille kansalaisille. Toteutetaan kahtena 6kk jaksona, jaksot voi valita vapaavalintaisesti:
1 x 6kk jakso varusmiespalvelua kattaa aselaji- ja perus strategiakoulutuksen
2 x 6kk jakso kattaa aselajin erikois- ja johtajakoulutuksen
Siviilipalvelusjaksot ovat normaalia päivärahapalkattua työntekoa voittoa tavoittelemattomassa sivistys-, terveydenhuolto- tai virastolaitoksessa (koulut, sairaalat, kuntion/valtion instituutiot). Hyötynä tekijälle merkitty työkokemus sekä yhteiskunnan peruspalveluiden halvempi ylläpito.
Kriisinhallinta koskee muiden kriisien, kuin sotatilan hallintaa. 6kk jaksossa saa kattavat perustiedot ensiavusta, öljyntorjunnasta, palo- ja tapahtumaturvallisuudesta, evakuoinnista, logistiikasta ja infrastruktuurin huollosta.
Toisella 6kk jaksolla johtajakoulutusta, asemakohtaista erityiskoulutusta ja yhteisharjoituksia puolustusvoimien kanssa. Ns. aseetonta maanpuolustusta.
Palveluksesta kieltäytyville nykyisen kaltainen avovankeusrangaistus, jonka aikana mahdollista opiskella tai käydä töissä.

Siinä jotain henkilökohtaisia ehdotuksia. Kaikkien onneksi en ole diktaattori.

Neutroni
tainahuotari
No niin vähän epäilinki.
Vallanpitäjiä arvostellaan, mutta kun suoraan kysytään niin menee sormi suuhun.Senkö perusteella, ettei ole laatinut täydellistä mallia itse johtamastaan yhteiskunnasta ja osoittanut sitä käytännön kokeilla, ei saisi arvostella vallanpitäjiä missään asiassa? Tuollaisella aivopierulla irtoaisi varmaan joku laminoidun alumiinisirpin kunniamerkki monessa maassa, ja ehkä jopa virka propagandaministeriössä.
Lähinnä kirjoitushaluja kiihoittavaksi kommentiksi oli tarkoitettu. Kuitenkin on asiaa hyvä tarkastella joskus myös tästä vinkkelistä ja asettua vallanpitäjien housuihin. Miettiä miten itse samassa tilanteessa toimisi.

Arvostelu on kohdallaan kun se on perusteltua. (eikä vaan kaikki perseestä)
Arvostelu on parhaimmillaan kun on perusteluja ja toimivat parannusehdotukset.

Kansalaispalkka korvaisi opinto- sosiaali- työttömyys- yms. maksut kokonaisuudessaan. Kaikki julkishallinnolliset työ- ja sosiaalipalvelut lakkautettaisiin kokonaisuudessaan.

Tulopolitiikka määriteltäisiin siten, että 10 000 euroa ylittävistä vuotuisista kokonaistuloista tulisi maksaa 25% veroa. Vero olisi yksinkertainen, ja sillä rahoitettaisiin koko julkinen sektori. Maksimivero määriteltäisiin perustuslaissa; määräajaksi voitaisiin määrätä korkeintaan 5% lisävero, mutta sille säädettäisiin frekvenssimaksimi. Perintövero sekä kaikki muut lisä- ja erityisverot poistettaisiin, ainoastaan EU:n mukainen 15% ALV jätettäisiin käyttöön.

Julkishallinnollinen valvontaorganisaatio eristettäisiin kokonaan viranomaisista ja se olisi yhtä lailla tulosvastuullinen. Viranomaisista tehdyt kantelut ja oikeusjutut menisivät tämän viraston käsiteltäväksi ja sillä olisi täysi käyttöoikeus kaikkiin viranomaisjärjestelmiin. Perustuslakituomioistuin toimisi korkeimpana elimenä.

Perustuslaki määrittelisi valtion standardit. Sen lisäksi julkaistaisiin oikeusjulistus, jossa määriteltäisiin kaikki perusoikeudet, oikeusturva ja oikeuskäsittelyt, kansalaisten oikeus turvallisuuteen, jne. Lisäksi perustuslaki määrittelisi lailliseksi valtiovallaksi sen, joka noudattaa perustuslakia; tällöin vastoin perustuslakia toimivan esivallan syrjäyttäminen ei olisi laitonta.

Parlamentaarikkojen minimi ja maksimi per väestö säädettäisiin perustuslaissa. Presidentille enemmän valtaa ja käyttöön otettaisiin kolmikamarinen hallitus. Lisäksi mahdollinen palkaton erityisedustajainneuvosto. Puolueitten kieltäminen, edustajakohtainen parlamentti. Parlamentin ylähuone senaatti erikseen. Lainsäädäntövalta alahuoneella, toimeenpanovalta ylähuoneella, presidentti tarkastaa. Kaikkien kolmen hyväksyttävä laki jotta se voidaan saattaa voimaan.

Mietojen huumausaineiden vapauttaminen. Huumausaineen käyttörikos sekä valmistelu pois rikoslaista. Vankeinhoitojärjestelmä kaksiosaiseksi: yhteiskuntaan palautettavat korrektointilaitokseen ja ammattirikolliset vankilaitokseen. Tuomiot ensimmäisestä hairahduksesta varoitusluonteisia, toistuvista rikoksista helposti maksimituomioita. Vapaus voitaisiin riistää ainoastaan oikeuden päätöksellä.

Kaikki valtion monopolit hajotettaisiin ja valtion tuet lakkautettaisiin. Terveyspalvelut ja koulutus ostettaisiin yksityisiltä sektoreilta. Oikeus kieltäytyä kustantamasta(hoidetaan, mutta lasku perässä ja perintään) itse aiheutettuja tahallisia haittoja eli huumausaineperäiset taudit, ylipainoa ei voida lukea tähän.

Maahanmuutto vain niille, joilla on täällä tiedossa vakituinen työpaikka.

Koko sukupolvelle asevelvollisuus. Asepalvelus pitämään sisällään kokonaan nykyisestä poikkeavan koulutuksen, joka pitäisi sisällään taistelun lisäksi kriisitilanteisiin varautumista ja muuta väestönhallintaa. Strategisena puolustusdoktriinina ydinaseet.

Valtion virallinen ravintosuositus suosimaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Sokereille ei kuitenkaan voitaisi säätää markkinavapauksien vuoksi erityisveroja, vaan ihmisille opetettaisiin terveysfaktoja. Perinteinen "rasvaa 0%" - hypetys lakkautettaisiin.

__
Firman perustaminen onnistuu tälläkin hetkellä ilmoitusluontoisesti.

Ehdottomana diktaattorina sanelisin seuraavaa:

Kansanedustajia valitaan vastedes äänestämällä 400-600, mutta ne samat 200 edustajanpaikkaa jaetaan karsimalla ehdokkaita jollakin tieto-, järkeily- ja yhteistyökisalla (idea on jostain aiemmasta keskustelusta). Kisailun televisiointi varaa yhden kanavan tarpeelliseksi ajaksi.

Perustetaan pakkotyöleiri Teiskoon. Kaikki BB-ohjelmaan kilpailemaan hakeneet joutuvat rangaistukseksi sinne. Leirin elämänmenosta kuvataan tosi-tv:tä.

Työttömille asetetaan velvoite osallistua valtion kuntopyörien polkemiseen määrättyinä aikoina energian tuottamiseksi verkkoon. Palkkaa maksetaan. Vaihtoehtona on Teisko.

Kansanedustajat pitäisi valita Idols-tyyppisellä monivaiheisella vaalilla.

Ja ministerit Big Brother/ selviytyjät/ rokkarille morsian/ unelmien poikamies/ diili/ maajussille morsian/ tanssi jos osaat/ Mikkosten maailma -tyyppisellä tosi-tv -sarjalla.

Sarjan nimi voisi olla "Patruunoille unelmavävy"

Ihan ensimmäiseksi, kannabis laillistettaisiin, ja sen jakelua pyrittäisiin hallitsemaan/verottamaan valtion taholta niin, kuin esimerkiksi alkossa myydään viinaa, eli että se kuuluisi vain aikuisille esim. yli 21-vuotiaille. Näin rikollisjärjestöt menettäisivät yhden lypsylehmän, ja valtio saisi verotuloja kassaan, ja nuorille ei ammattidiilerit myisi kannabista ja tyrkyttäisi vahvempia siinä samalla.
Seuraavaa toimenpidettä voisi pohtia lisää, ennenkuin vastaan enempää.

Kansanedustajille palkan alennus. Uusi palkka olisi 1679 euroa, ja lomakuukausilta ei maksettaisi. Kansanedustajan uusi työsopimus tehdään syys ja kevätkaudelle erikseen, tuttuun pätkätyötyyliin, ja vuokraajana olisi vaikkapa varamiespalvelu.

Pääministerin palkka voisi olla sellaset pramiat 1799 euroa.

Tuloerojen raju kaventaminen. Suomalainen on silloin onnellinen kun hän tietää että kaikilla muillakin menee suurinpiirtein yhtä paskasti.

anklebone
Seuraa 
Viestejä475

Kunhan lueskelin aihetta, en ole kiihottamassa mihinkään vallankaappaukseen..

Mutta monta erittäin järkevää hallinnon ja lain kannalta olevaa asiaa tuli todellakin jo nyt monelta esille. Joku viitseliäämpi ja asialleen vihkiytynyt kokoaisi ajatuksesta jo jonkinlaisen aatteen ja perustaisi vähintään puolueen.

Oikeasti, hyvää tekstiä monelta! Lisää ajatuksia kiitos, itse kirjoitan kun löytyy aikaa.

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Lektu-Elli
Kansanedustajat pitäisi valita Idols-tyyppisellä monivaiheisella vaalilla.

Ja ministerit Big Brother/ selviytyjät/ rokkarille morsian/ unelmien poikamies/ diili/ maajussille morsian/ tanssi jos osaat/ Mikkosten maailma -tyyppisellä tosi-tv -sarjalla.

Sarjan nimi voisi olla "Patruunoille unelmavävy"
Tämä olisi hauska idea; jos valittaisiin kansanedustajat arpomalla koko kansan kesken. Joku 95 prossaa varmasti olisi "EVVK" - sakkia ja sitten seurattaisiin reaaliaikaisesti kaikkia rakkaus- sun muita suhdekohuja. Sitten se 5% joka olisi kiinnostunut siitä edustushommasta eli joku 10 äijää veisivät koko maata. Ihan mitä tahansa lakeja yms. pystyisi murjomaan läpi, kun sen esittäisi tarpeeksi monimutkaisesti ja tunteisiin vetoavasti lopuille.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
tainahuotari
Mitä muuttaisit jos pystyisit kaappaamaan vallan suomessa?

Kun kerran kysymys noin asetetaan...

En tietenkään kaappaisi valtaa. Mitäs minä sillä tekisin, kun on kaikkea mukavampaakin ajanvietettä kuin valtion asioiden hoitaminen. Sen sijaan voisin jollain foorumilla tuoda esille tämän havaitsemani vallankaappausmahdollisuuden, ja siten kenties estää sen, että joku muu -- epäilemättä diktaattorihenkisempi -- käyttäisi tuon tilaisuuden hyväkseen. Sellaisia näyttää olevan yllättävänkin paljon.

We're all mad here.

Vastaan itse omiin kysymyksiini

tainahuotari
Mitä muuttaisit jos pystyisit kaappaamaan vallan suomessa?Muuttaisin asioita, mutta pikkuhiljaa. En kovin radikaalisti alussa vaan seuraisin muutosten vaikutusta.

Mitkä olisi ensimäiset toimenpiteet mihin ryhtyisit ja miksi?Muuttaisin elintärkeiden yhtiöiden omistusta valtioenemmistöisiksi mikäli ne eivät jo sitä ole.

Viimeaikojen tapahtumat ovat osoittaneet että elintärkeiden toimintojen täytyy olla valtioenemmistöisiä omistajuudeltaan.
Tähän joukkoon kuuluu mm.

- Energia, vättääkseni fortumin kaltaisia uhkailuja. Ydivoimalaoikeudet sais ne yhtiöt joilla on kykyä. Monopolista viis.

- Liikenne, Finnair, Rautatiet ja isoimmat bussifirmat.

- Sairaanhoito

- Suurimmat pankit

- Koulutus

- Alko

- Kannabiksen kasvatus ja myynti. (tätä varten oma uusi yritys, tuotot terveydenhoitoon kokonaisuudessaan)

- Laillistaisin prostituution yksityisyrittäjyys mielessä toiminimelle. Samat maksut ja sosiaaliturva kuin muillakin yrittäjillä.

Perustaisin kansallisen yhtiön hydyntämään vesivarantoja josta tuotto menee valtion kassaan ja kansalaisten hyväksi maksamaan osaltaan kansalaipalkkaa.

Kehittäisin energian tulevaisuuden vientiartikkeliksi veden ohella.
Valtion osuus tuotosta kansalaispalkkaan.

Houkuttelisin ulkomaisia yrityksiä siirtämään pääkonttorinsa ja tuotantonsa suomeen verotuksella ja suomen hyvällä liike-elämän infralla. Eli kolme ensimäistä vuotta pienellä verotuksella sellaisissa yrityksissä jotka työllistävät runsaasti ja joilla on veronmaksukykyä (volyymia) pääkonttorin muodossa.

Kannatan kansalaispalkkaa jolla poistettaisiin sosiaaliset etuudet.
Kansalaispalkka olisi verotonta tuloa. Sen päälle saisi tienata 15.000 euroa verottomana (kannustamaan työntekoa ja ottamaan vastaan mitä tahansa työtä) ja sen ylimenevätä osuudelta menisi 30 prosentin vero kaikilla. Yli 100.000 tienattavasta osuudesta menisi 40% vero.

Pudottaisin pääomaverotuksen 18% ja siirtäisin verotusta luksushyödykkeiden puolelle ja yleensäkkin kulutukseen.
Peruselintarvikkeet ja perusasumisen tulisi olla edullista. Siihen yrittäisin vaikuttaa useamman vuoden aikajänteellä.

Vaikeuttaisin maahanmuuttoa sellaisista maista jotka aiheuttaa yhteiskunnassamme poliittista tai uskonnollista sekasortoa.

Houkuttelisin maahanmuuttoa sellaisista maista jossa on ammattitaitoista työvoimaa. 6kk vuodessa saisi tehdä työtä verovapaana vuoden aikana. Lopulta kuudelta kuukaudelta täysi vero. Lisäisi siis ammattitaitoisen keikkatyövoiman osuutta ja vähentäisi piilotettua rikollisuutta.

Perustaisin "ideasaavin" johon kansalaiset saavat kertoa omia mielipiteitään, ajatuksiaan ja ideoitaan. Sekä perustaisin työryhmän arvioimaan näitä ideoita ja niiden vaikutusta yhteiskuntaan.

Mitkä asiat jattäisit ennalleen?Jättäisin istuvan hallituksen ja eduskunnan, mutta erottaisin heitä tarvittaessa oman edun tavoittelusta ja "örveltämisessä" asioiden hoidossa.

Minkä aseman ottaisit tai takaisit itsellesi ja paljonko palkkaa ja etuja keräisit?Olisin yhteiskunnan ylimpänä digtaattorina ja pidättäisin itselläni oikeuden erottaa munivat politiikot, presidentin, hallituksen jäsenet ja eduskunnan. Politiikkojen yksityiselämä ja "tekstiviestit" eivät vaikuttaisi näihin toimenpiteisiin vaan ainoastaan kyvykkyys ja asenne hoitaa omia tehtäviään.

Itselleni maksaisin palkkaa 30.000 euroa kuukaudessa ja samansuuruisen bonuksen onnistumisista riippuen.
Kulut tehtävien hoidossa ja asumisen ottaisin luontoisetuina.

Ketä palkkaisit "luottomiehiksesi"?Palkkaisin n.10-20 neuvonantajaa eri osa-alueilta. Liike-elämästä, teollisuudesta, työntekijäpuolelta ja ammattiyhdistyksistä. Neuvonatajat osallistuisivat "ideasaavin" analysointiin ja jalostuneiden ideoiden esilletuomiseen minulle ja päätöksentekoon.

Maksaisin peruspalkaa 10.000 euroa kuukaudessa plus kohtuulliset kulut ja bonuksen päälle jolla voi tuplata palkkansa onnistumisista riippuen. Neuvonantajia valitsisin ja erottaisin mieleni mukaan ilman irtisanomisaikaa ja erilliskorvauksia.

Tähän suuntaan, mutta ei kovin nopeasti vaan noin 10 vuoden aikajänteellä.

Olen fiksusti jättänyt uppoavan laivan jo aikoja sitten

Tulen takaisin vain siinä tapauksessa jos;
1) Suomeen kohdistuu aseellinen hyökkäys
2) Politiikasta kitketään tunteet pois ja perustetaan päätöksenteko tieteeseen
3) Kansalaiset keskittyvät enemmän parantamaan omaa elämäänsä sen sijaan että keskittyvät ruotimaan muiden elämää ja edesottamuksia, t.s. ilmapiirin pitää olla yrittämistä ja henk.koht. menestystä ruokkiva ja eteenpäin ajava.

tainahuotari
Mitä muuttaisit jos pystyisit kaappaamaan vallan suomessa?Haistapaskantiede wittuun yliopistoista!

Sanotaan nyt vaikka että poliisi ja armeija avustaisi.Ei tarvittaisi.

Eroaisin heti, kun perusasia olisi hoidettu siten, että se pitää ja pysyy!

Mitkä olisi ensimäiset toimenpiteet mihin ryhtyisit ja miksi?Kaikkein ensimmäiseksi lakkauttaisin Suomen "akatemian", ja asettaisin ryhmän perutamaa aitoa Tiede-, eikä huijaus- ja terroriakatemiaa.

Mitkä asiat jattäisit ennalleen?

Minkä aseman ottaisit tai takaisit itsellesi ja paljonko palkkaa ja etuja keräisit?
Sen verran, että just ja just elää.

Ketä palkkaisit "luottomiehiksesi"?Kyllä niitä sitten tarjoutuisi...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat