Seuraa 
Viestejä45973

Missä ,miten ja miksi Maapallo kelluu ?
Samoiten Aurinko ?
Vai putoavatko ne avaruuden viemäriin ?

Sivut

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei putoo vielä. Se on vähän niinku golfpallo. Loitonee ensin suoraviivaisesti lavan iskukulmasta ja voiman kadotessa kaareutuu ja lopulta putoaa. Vielä ei olla kaaren huippukohdassa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kellumisella tarkoitetaan yleensä jonkin neste tai kaasufaasin pinnalla pysymistä, mikä johtuu objektin pienemmästä tiheydestä kelluttavaan materiaan nähden. Neste tai kaasu kohdistaa objektiin (joka voi olla niin kiinteää, nestettä kuin kaasuakin) paineen, joka on suurempi syvemmällä. Jos objektin tiheys on kelluttavaa materiaa pienempi, paine-erosta objektin ala- ja yläpinnalla muodostuva ylöspäin suuntautuva summavoima voittaa objektin painon ja objekti kohoaa pinnalle kunnes voimat asettuvat tasapainoon (summa 0). Tätä kohottavaa voimaa kutsutaan nosteeksi. Nostetta esiintyy vain painovoimakentässä tai kiihtyvässä tilassa.

Maapallo on avaruudessa, ja siihen vaikuttaa eniten auringon vetovoima. Siksi se pyörii auringon ympäri. Maapalloa ympäröi ilmakehä. Maapallo siis kelluu ilmakehässä, kohoten jatkuvasti aurinkoa kohti. Se ei kuitenkaan nouse ilmakehän pinnalle, koska ilmakehä kiihtyy myös jatkuvasti aurinkoa kohti.

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat