Seuraa 
Viestejä45973

tässä on threadi johon on tarkoitus kerätä kaikki ne ongelmat jotka kohtaavat ihmiskuntaa tänä päivänä tai tulevaisuudessa.

itse aloitan homman erään lääkärin blogaisulla.

http://www.intelligentdesign.fi/2008/10/06/selan-suunnittelusta/#more-151

lisäksi suositan foorumin käyttäjiä lukemaan kirjan anthony de mello: havahtuminen.

Sivut

Kommentit (61)

aes
Seuraa 
Viestejä173
VarmaNakki
tässä on threadi johon on tarkoitus kerätä kaikki ne ongelmat jotka kohtaavat ihmiskuntaa tänä päivänä tai tulevaisuudessa.

itse aloitan homman erään lääkärin blogaisulla.

http://www.intelligentdesign.fi/2008/10/06/selan-suunnittelusta/#more-151

lisäksi suositan foorumin käyttäjiä lukemaan kirjan anthony de mello: havahtuminen.
Tarkoitat siis, että kreationismi on ihmiskuntaa kohtaava ongelma? Ihan samaa mieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

uskonnolliset asiat sivuun. dna koodit tuhoutuu.

ja se mitä älykkäästä suunnittelijasta puhuttiin tuossa tarkoittaa lähinnä sitä että vain ne selviytyvät elämänmuodot ovat pystyneet jatkamaan ja ei kykenevät ovat ajan saatossa tuhoutuneet pitkällä aikavälillä. välissä ollut vaikka minkä näköistä taapertajaa.

lähinnä tuo dna perimä tässä vaurioituu ja se oli aloitukseni. ei tuo uskovaisjuttu vaikka sekin osaltaan on yksi ongelma.
uskovaisuutta on toki monessa muodossa.

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Älä ikinä enää laita de Melloa ja kretiinimoskaa samaan viestiin. Yhtä hyvin voisit laittaa samaan viestiin Mulla Nasreddinin ja naisten ympärileikkauksen, tai Kierkegaardin ja noitavainot.

Netissä on sen yleistymisen alkuajoilta lähtien (90-luvun alusta) liikuskellut sellainen ihmisryhmä, jotka antavat itsestään poikkeuksellisen sofistikoituneen ja asioihin perehtyneen kuvan saarnatessaan ihmiskunnan suurista ongelmista tai ainakin Suomen ja suomalaisten suunnattomista ongelmista.

Nämä neropatit ovat poliittisilta kannoiltaan yleensä jotain äärilaitaa: kommunisteja, ääri-nationalisteja, libertaristeja tai vaikkapa anarkisteja.. noh, pessimismi kyllä ajaa yli poliittisesta suuntauksesta joka tapauksessa. Yhteistä heille on myös se että he näkevät edessä suuren murroksen ja tulkitsevat joitakin nykyajan merkkejä siten, että jotain kammottavaa, peruuttamatonta ja äärimmäistä tapahtuu aivan näillä hetkillä ja aina jokin käsilläoleva uutinen laittaa heidät sanomaan: "katsokaas mitä minä sanoin, länsimainen kulttuuri/maailma tms. on tuhoon tuomittu!". Tähän visioon liittyy lähes aina luonnonvarojen loppuminen (energia, vesi ja ruoka), ympäristökatastrofit, kansainvaellukset, sairaudet, perimään liittyvät ongelmat, yhteiskuntasopimuksen raukeaminen, kulttuurillinen dekadenssi jne. Yleistä on myös nähdä näiden ilmiöiden kertyminen ja kertautuminen sellaisena lumipallomaisena eteenpäin puskevana voimana jota ei voi pysäyttää. (Tai jonka pysäyttämiseen täyttyy käyttää ÄÄRIMMÄISIÄ menetelmiä eli kommunistista tai jotain muuta vallankumousta..)

Kun tällaiseen törmäsi ensimmäistä kertaa niin ainakin itse vähän pelästyin.. otin selvää asioista ja toden totta, kyllähän maailma tosiaan oli matkalla helvettiin.

Mutta kun aikaa kului ja asioita tapahtui niin huomasi varsin selkeästi että äläpä mitä, ei ne indikaattorit sitten kuitenkaan toimineet, eikä asiat kertaudu mitenkään.. kaikki on loppujen lopuksi aika hyvin - ongelmia on, pahojakin, muttei ne ole niin kauhean musertavia että voisi sanoa ihmiskunnan olevan kaulaansa myöten kusessa, tuskin edes nilkkoihin ulottuu ja toisekseen asioihin pystyy vaikuttamaan aika helvetisti, joten turha alkaa kimpoilemaan pitkin seiniä. Tällasta tämä nyt vain on, tottahan se on että asiat voisivat olla paremmin, mutta niiden kanssa on vain tultava toimeen ja siinäpä se.

VarmaNakki

lähinnä tuo dna perimä tässä vaurioituu ja se oli aloitukseni. ei tuo uskovaisjuttu vaikka sekin osaltaan on yksi ongelma.
uskovaisuutta on toki monessa muodossa.

Eihän linkittämässäsi jutussa edes mainittu geneettistä "rappeutumista" vaan voivoteltiin että mutaatioita tapahtuu liian vähän oikein minkäänlaisen evoluution aikaansaamiseksi kuudessa miljoonassa vuodessa. Hassua sinänsä, kuinka nämä samat ihmiset väittävät kaikkien nykylajien rappeutuneen kantalajeistaan kuudessa tuhannessa.

Huvittavaa sekin, että jutussa hoetaan useaan kertaan, kuinka "helppo on osoittaa" tapahtunut evoluutio mahdottomaksi - mutta eipä vahingossakaan tehdä niin. Voisikohan johtua siitä, ettei se sittenkään ollut ihan niin helppoa?

Nojoo, onhan ihmiskunnalla muitakin ongelmia kuin kreationistit. Geneettinen rappeutuminen on niistä vähäisimpiä. Jos minkäänlaista valintaa lisääntymään pääseville yksilöille ei olisi, saattaisi olla että joissakin kymmenissä tuhansissa vuosissa jo huomattaisiin mahdollisesti haitallisiksi katsottavien piirteiden yleistymistä. Mutta valintaa on, joten tuskin vielä silloinkaan. Lähinnä vain ihmisten välinen monimuotoisuus lisääntyy.

Onhan meillä paljon akuutimpiakin ongelmia, jotka pitäisi ihan toden teolla ratkaista ennen kuin ne leviävät käsiin (nojaa, ovathan ne jo aika levällään). Uusiutumattomien luonnonvarojen rajallisuus, väestön ja kulutuksen kasvun aiheuttamat paineet luonnolle, saastuminen, ilmastonmuutos, erinäiset sairaudet, jotka ovat erityisesti köyhän väestön riesana ja niin edelleen. Ongelmaksi voidaan laskea myös se, että satumme ainakin toistaiseksi asuttamaan perin rajatun kokoista taivaankappaletta, jolla loputon väestön ja luonnonvarojen käytön kasvu on kertakaikkiaan mahdotonta, vaikka se tietenkin voikin aika kauan jatkua jos mistään muusta elollisesta ei piitata.

Niin, ja tietenkin ongelma on myös se, että ihmiset käyttävät huomattavan paljon resursseja siihen, että tappavat toisiaan ja keksivät yhä tehokkaampia keinoja tappaa yhä enemmän ihmisiä. Sotiminen ja muu lapsellinen nahistelu olisi saatava kuriin.

En nyt sanoisi, että tässä ihan kaulaa myöten missään ikävässä kahlataan, mutta ehkä polviin saakka kuitenkin. Ongelmia on eri puolilla maailmaa juuri nyt, vaikkei mitään suurensuuria kaikennieleviä katastrofeja sentään nurkan takana olekaan, kuten pessimistisimpiä kirjoituksia lukiessa saattaisi luulla. Monet ongelmista ovat kohtuullisen helposti, joskaan ei välttämättä edullisesti, ratkaistavissa, ja eräiden ratkaisu alkaa olla jopa jo kohtuullisen hyvällä mallilla.

Ei syytä paniikkiin, mutta parannukseen kyllä.

Toope
Seuraa 
Viestejä25579

Ihmiskunta kusessa kaulaansa myöten..., ristus, mitä roskaa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

yhdellä kädellä, leipä toisessa

kyllähän ihminen on lirissä. ihmisiä on liikaa ja elintasoa on liikaa. pallon resurssit eivät ole rajattomat. tämä on eräänlainen kupla, kuten talousvastaavatkin. tässä käy niin, että homo elintasosapiensis joutuu kulttuurilliseen murrokseen. se miten radikaaliin jää nähtäväksi.

Suosittelen tiede.fin ulkoparlamentille ihmiskunnan supistamista n. 1% nykyisestä samalla karsien perimän virheitä. onnistunee tulevaisuudessa muokattujen virusten avulla? luokkaa muutama miljoona on riittävä populaatio homo elintasosapienin geenipankin turvaamiseksi ja elintaso voisi silloin nykytekniikalla olla äärimmäisen korkea.

ME ihmiset olemme raamatun jumala ja meidän pitäisi hoitaa oma tonttimme. kukaan muu ei sitä puolestamme tee. ei ole mitään partaukkoa tai hiilihankoheppua, olemme vain me. jos tämä tajutaan, homma hoituu, jos ei, homma kusee alleen.

- Ubi bene, ibi patria -

Mei long
Ei syytä paniikkiin, mutta parannukseen kyllä.Siinäpä se onkin. Mitään parannusta ei tule, jos ei tapahdu radikaalia muutosta, koska muu on näpertelyä joka hukkuu paisuvien ongelmien alle.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Tarkoitat siis, että kreationismi on ihmiskuntaa kohtaava ongelma? Ihan samaa mieltä.
On aikoihin eletty jos kreationismi on pahin ongelma mikä "ihmis'kunttaa" voipi kohata. Ha ha haaa meillähän onkin asiat hyvin.
Nälänhätä on poissa, maapallo on rauhoittunut, ei tulivuoret jymise eikä maa tärise. Tsunamit ei pauhaa, eikä tornadot tohise, senku olla pöllistelhän ja nautithan sexistä.

Sairhauvet on voitettu, kuppa ja syfilis aids, lentävä sikalunssa.
Atomipommit on taottu auroiksi ja sukellusveneillä näytetään ihmisille meren alaista maailmaa.
Siis vain yksi juttu on jäljellä se pirhanan kreationismi, muuten tämä olis paratiisi.
Kenenkään ei tartte mennä töihin automaatio jyllää, ja kaupassa ei tartte rahhaa, senku otat mitä tarttet.
Enempää ei kannate raahata kotia, et kykene kattomhan 45 televisiota yhtäaikaa,tai et kykene kuuntelemhan 30n stereota yhellä kertaa ,myyvvä niitä ei voi ku kaikki saavat niitä ilmaseksi niin paljon ko haluavat ,vain se rievatun kreationismi vaivaako kivenpalanen kengässä !

On olo heleppova nykysin !

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat