Seuraa 
Viestejä3164

Monissa työpaikoissa ja useilla aloilla puurtaa joukko ihmisiä, jotka eivät miellä ammattiliittoon kuulumista tarpeelliseksi ja sen vuoksi jättäytyvät sen ulkopuolelle. Mutta onko heillä oikeus tehdä omaa lakonalaista työtään työtaistelun aikanakin … vai onko heillä suorastaan velvollisuus työskennellä työtaistelusta piittaamatta? Eli onko työnantajalla laillinen oikeus vaikkapa irtisanoa liittoon kuulumaton lakkoon osallistuja?

Kommentit (3)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Piru Naiseksi
Monissa työpaikoissa ja useilla aloilla puurtaa joukko ihmisiä, jotka eivät miellä ammattiliittoon kuulumista tarpeelliseksi ja sen vuoksi jättäytyvät sen ulkopuolelle. Mutta onko heillä oikeus tehdä omaa lakonalaista työtään työtaistelun aikanakin … vai onko heillä suorastaan velvollisuus työskennellä työtaistelusta piittaamatta? Eli onko työnantajalla laillinen oikeus vaikkapa irtisanoa liittoon kuulumaton lakkoon osallistuja?Työvelvollisuus (ja oikeus) on lakon aikana niillä, jotka eivät kuulu lakossa olevaan ammattiliittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Edunvalvontayhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä, eli kerhoja, eli klubeja, jotka eivät voi määrätä niitä, jotka eivät ole "allekirjoittaneet" yhdistyksen kanssa mitään sopimusta yhteistoiminnasta. Perustuslaki takaa lisäksi yhdistymisen vapauden.

Jos tästä poiketaan, on se rikollista, rikkomuksellista tai ainakin aina Suomen lain hengen vastaista väkivaltaa. Vrt. Korpilaki, 1. pykälä, 1. momentti.

Terveisin

El Presidente, MC Helvetinperkeleet ry.

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat