Seuraa 
Viestejä45973

1998: Laskin tästä tapahtumasta 6 ongelmaa.

3.2 Häiriö välijäähdytyspiirin toiminnassa Loviisa 1:llä

Loviisa 1:llä sattui 31.12.1998 sivumerivesipiirissä vuoto, jonka eristämisen yhteydessä aiheutettiin välijäähdytyspiirin toiminnan heikkeneminen. Tästä seurauksena oli pääkiertopumppujen tiivisteveden lämpötilan nousu ohjeessa asetettua rajaa korkeammaksi.

Sivumerivesipiirissä kiertävällä vedellä jäähdytetään mm. sitä välijäähdytyspiiriä, jolla jäähdytetään mm. reaktorin säätösauvakoneistoja ja pääkiertopumppujen tiivistevettä. Tässä välijäähdytyspiirissä on kaksi rinnakkaista lämmönvaihdinta, joista vain toista pidetään käytössä.

Tapahtuma alkoi, kun sivumerivesipiirissä oleva muovinen venttiili rikkoutui lattiaan kiinnitetyn kaapelihyllyn kannatinpylvään kaatuessa. Kannatinpylvään kiinnityspultit olivat ruostuneet poikki, ja pylväs kaatui, kun asentaja otti siitä tukea. Vuotanut merivesi, jota oli noin 42 m3, ohjattiin viemärivesisäiliöön. Vuoto ei sinänsä vaikuttanut oleellisesti välijäähdytyspiirin jäähdytyskykyyn.

Vuotokohta paikallistettiin aluksi virheellisesti, minkä johdosta valvomosta määrättiin suljettavaksi väärät venttiilit. Tämän seurauksena välijäähdytyspiirillä tapahtuva jäähdytys loppui kokonaan, ja pääkiertopumppujen tiivisteveden lämpötilat nousivat. Suljetut venttiilit avattiin välittömästi, mutta toista läppäventtiilityyppistä käsiventtiiliä kierrettiin auki liikaa, ja se meni "yli" lähes kiinni-asentoon. Tämä oli mahdollista, koska venttiilissä ei ollut selvää mekaanista auki-rajaa.

Kommentit (4)

Yksi syy Fortumin suosioon on taasen se, että melko pienellä investoinnilla saa sähkölaskunsa kuitattua osinkotuloilla + päälle vielä osakkeen arvonnousu.

ZiPA
Yksi syy Fortumin suosioon on taasen se, että melko pienellä investoinnilla saa sähkölaskunsa kuitattua osinkotuloilla + päälle vielä osakkeen arvonnousu.Porvarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mercury
ZiPA
Yksi syy Fortumin suosioon on taasen se, että melko pienellä investoinnilla saa sähkölaskunsa kuitattua osinkotuloilla + päälle vielä osakkeen arvonnousu.Porvarit.Fortumin osakkeita saa kyllä ostaa ihan yhteiskuntaluokasta riippumatta. 250 euron vuosittaisen sähkölaskun kuittaa 250 Fortumin osakkeella, joka päivän päätöskurssin mukaan kustantaa rapiat 4500 euroa. Eli, maksamalla vajaan 20 vuoden sähkölaskun kerralla, saat "ilmaiset" sähköt loppuelämäsi ajan, ja melko maltillisella 4 % vuosittaisella arvonnousulla olet tuon "kuoletusajan" jälkeen tiennanut melkein 6000 euroa sen lisäksi osakkeen arvonnousun myötä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat