Seuraa 
Viestejä45973

Oho, onkohan ihan näin?

Keskustan presidenttiehdokas, pääministeri Matti Vanhanen torjuu väitteen, että eurooppalaisen ja samalla suomalaisen maatalouden tukeminen heikentäisi kehitysmaiden viljelijöiden asemaa ja olisi jopa este köyhyyden poistamiselle Afrikassa.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=84254

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Luitko koko sen artikkelin? Siinä todettiin etteivät afrikkaisten maatalous pysty ruokkimaan edes omaa nälkäänäkevää kansaansa.

Mielestäni artikkelissa todettiin hyvin, että kehitysmaiden pitäisi saada infrastruktuurinsa kuntoon, ennenkuin lähtevät kilpailemaan maataloustuotteillaan kehittyneiden maiden kanssa. Minua kiinnostaisi tietää miten Vanhanen aikoisi tuon totetuttaa. Presidenttikilvassa kannattaisi siirtyä jo sihen vaiheeseen, että kerrotaan toteuttamissuunnitelmista pelkän sanahelinän sijaan.

Olen ymmärtänyt että kehitysmaista kehittyneiksi kehittyneet valtiot ovat tehneet sen teollisuuden, eivätkä maatalouden avulla. Esimerkiksi vaikka Taiwan. Luonnonrikaudet ovat tietenkin eduksi, mutta suuri osa afrikan öljyvarannoistakin taitaa olla länsimaistten suuryritysten hallussa. Paikallisille ei jää käteen maavuokran lisäksi muuta kuin ympäristöongelma lähteiden ehdyttyä ja pumppaajan liuettua paikalta.

Jos ihan aikuisten oikeasti haluttaisiin afrikan maita auttaa kehityksessä, lopetettaisiin aseiden myynti ja diktatuurien tukeminen. Senjälkeen voitaisiin luonnonrikkaudet palauttaa omistajilleen ja kouluttaa väestö hyödyntämään niitä. Esim. saudit ovat ilmeisesti osanneet käyttää öljyrahansa oikein ja ovat nykypäivänä monen suuryrityksen takana.

Hyvää loppuvuotta ja entistäkin parempaa uutta vuotta palstalaisille

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat