Seuraa 
Viestejä3602

Kreikan tuhlailupolitiikka on tullut tiensä päähän ja tällä hetkellä lyhytaikaisen markkinarahan hinta Kreikalle on 14%. Tiukkaa talouspolitiikkaa noudattaneet euromaat, Saksa etunenässä, eivät ole innostuneet pelastamaan Kreikkaa. Portugali, Espanja ja Irlanti odottavat jonossa.

Pelastetaanko Kreikka vai potkitaanko ulos eurosta? Suomelle nykyisen pelastuspaketin hinta on 550 miljoonaa, mikä tuskin on lopullinen hinta.

Kreikka voi itsekin päättää jättää euron, vaihtaa drakhmat takaisin ja devalvoida uuden valuuttansa. Vähemmän kivuliasta kuin vuosikausien tiukka säästökuuri?

Too many protest singers, not enough protest songs...

Sivut

Kommentit (29)

Tervemenoa vain helleeneille, upotkoon Atlantiksen viereen (no ei mut silti), good riddance minun puolesta.

Reilu viisi vuotta sitten sain seurata tsorpasten tulli- ja veroviranomaisten otteita eräässä asiassa. Se touhu oli epätodellisuudessaan ihan dadaistista. Ihmettelin itsekseni "Miten fitjaksessa tuo maa voi olla EU maa"?

No joo, korruptio taitaa olla siellä rakenteissa ihan ytimiä myöten (jotain ihan muuta kuin vinlantijassa), pitäis romauttaa kasaan koko paska ja alkaa rakentaan perustuksista uudestaan.

Eli sinne syydetään rahaa kuin pohjattomaan kuiluun, poishan sitä ei potkita missään nimessä.

EU ole vielä lähelläkään objektiiviaan eli levittäytymistä lähi-itään ja pohjois-avrikkaan.

[size=50:1zudt3er]pointless wining complete[/size:1zudt3er]

Saattohoidettava Kreikka saamassa kontroversiaalia Ouzo-terapiaa Kevorkianilta, vai onko kyse sittenkin dopingin harmaalla alueella liikkuvasta "nesteytys"hoidosta?

Goldman Suks arvioi että Kreikkaan pitäisi kaataa 150 miljardia, jotta se pelastuisi. Halpaa hommaa. Kreikan valtionvelka on jo nyt yli 300% valtion budjetista ja vanheneva velka maksetaan lainarahalla (tietty). Lopputulos on, että velanhoitomaksut tulevat muodostamaan lähes puolet kreikan valtion budjetista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

mitäs pahaa siinä on, kun Eurostoliitto hajoaa ? ketään ajatteleva eläväinen halua mitään maailmanhallitusta jota ohjailee plutokraatit.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Devalvaatio olisi Kreikalle vain ongelmien lykkäämistä tulevaisuuteen. Sitä paitsi, kun velat ovat euroissa ja saatavat drakhmoissa... No, silloin devalvaatio ei ehken ole kovin järkevä temppu

Riso abundat in ore stultorum

eiköhän kreikka pode ihan sitä samaa mitä islanti ja kaiketi suomikin. veloissa korviaan myöten jotta joutuu myymään kansallisomaisuutensa kansainvälisille "vapaille markkinoille". nämä vapaat markkinat ja ostajat jotka sitten ottavat haltuun nämä omaisuudet ovat tietyn tahon takana. Niinkuin muissakin tapauksissa. Näin luotujen sääntöjen, ja siinä käytettyjen vilppien avulla saadaan lopulta maailman herruus yksiin käsiin.

tietyltä kannalta katsoen, se on helvetin hyvä asia. Maailma yhtenäistyy. Mutta suunta johon ollaan menossa näyttää kuitenkin pahalta.

Ei taida kansa tajuta että koko markkinatalous voikin olla yksi suuri huijaus jolla valta/omistusoikeus kaapataan.

Erityisen tärkeää on pitää huolta että esim. Turkki ja Albaania eivät pääse EU:n jäseniksi ennen kuin ne täyttävät kaikki jäsenyyteen vaadittavat kriteerit.

Jos vaatimuksista lipsutaan niin ongelmia tulee, kuten kävi mm. Romanian kanssa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Ei Euro kaadu pilipalimaihin niin kauan, kun suuret maat ovat kiinnostuneita sitä ylläpitämään. Varmaan tekisi ihan hyvää potkia kreikkalaiset ulos, jos ne eivät halua noudattaa sääntöjä. Se toimisi samalla hyvänä varoituksena muille pellemaille, että turha kuvitella varakkaiden EU-maiden veronmaksajien kustantavan kaikkea. On niillä omakin loisiva herrakaartinsa kustannettavana, ja se ei ihan halpa olekaan.

planetisti
Seuraa 
Viestejä463

Tuskin kreikkalaisia (kansalaisia) kiinnostaa maksaa velkaa, jota he eivät ole henkilökohtaisesti ottaneet. Siellä on muutenkin kallista ruokaa ja alhaiset palkat. Kreikka on sivistyksen kehto, toivottavasti vallankumous ei ole (liian) verinen.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Kreikan bondit putos eilen roskalainaluokkaan, eli enää ei EU-IMF lainakaan pelasta tilannetta sillä vapaapudotus on jo käynnissä. Veikkaanpa että parin viikon kuluttua Kreikan korot ovat 20-30% luokkaa. Ainoo keino pitää Euro vakaana on potkia Kusettaja-Kreikka ulos. Ei tule kyllä mikään kiva savotta kreikkalaisilla ruveta maksamaan euromääräisiä lainojaan omalla devalvaatiovaluutalla...

Muutenkin koko maa on yhtä mustaapörssiä: noin 10 miljoonaa asukasta, mutta vain 15.000 tienaa yli 100.000€ vuodessa! Keskiverto helleeni maksaa kuitenkin 1,355€ lahjuksia vuodessa

Ei tuollainen huijareitten pakopaikka mitään apua kaipaa, vaan kunnon läksytyksen.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Kohta on poliitikoilla ns. jännäkakka housuissa.
Kreikka, Portugali,Espanja, Italia, Ranska, Baltit, Irlanti, Englanti, Sveitsi Belgia,Jne Jne!
Suomea tosin ei koske mikään vaan olemme syntyneet hopealusikka suussa, antaa asuntohintojen vaan laukata.

Vainoharhainen voisi jopa ajatella, että Goldman suck's toimi Kreikkaa vikitellessään Ameriikkalaisten toimeksiannosta. Näinollen Kreikan ulos potkiminen heikentäisi EU:n yhtenäisyyttä ja saisi väen kyräilemään toisiaan. Myöskään Venäjä ei perinteisesti tykkää liian yhtenäisestä Euroopasta, mutta sillä valtiolla ei varmaan isoa osuutta tässä tapauksessa.

edit.
Nii, pitäiskö Kreikka pelastaa? Vastaisin eos, jos olis vaihtoehtona. Kreikkalaiset pitää pelastaa, mutta Sukkalaiset ja kreikan hallitus lopuksi elämää lapiotöihin. Ei hyvä jos taas joutuvat tavalliset kansalaiset maksamaan ahneiden tekoset.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat