Seuraa 
Viestejä45973

En ymmärrä miksi ihmiset olivat niin kiinnostuneita Avatar-leffassa älymetallista, kun varmasti leijuvien vuorien tutkiminen olisi tuottanut paljon rahakkaampia ja sotilaallisesti merkittävämpiä innovaatioita. Meinaan ihmispahisten alusten rakentajat eivät antigravitaatiosta olleet kuulleetkaan. Siellähän niitä kalliomurikoita leijui taivaalla.
Onhan tuo viihdyttävä raina, tosin 3D:nä näytti luonnollisemmalta kuin tavallisena Blu-rayna.

Sivut

Kommentit (46)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Joku taisi jossain hihkaista että sillä kaasujättiläisellä on voimakas magneettikenttä jonka vuoksi Pandoralla esiintyy voimakkaita paikallisia magneettivuoja/voita/vuoita/äh (vuo, mikä sen monikko nyt sitten onkaan). Ja nuo vuoret olivat sitten magneettisia ja sattuivat kellumaan kentässä.

No ei sekään ole täysvakuuttava selitys, mutta joo.

Juu, tuo magneettikenttäjuttuhan oli leijuvien vuorien virallinen (leffan puitteissa melkein uskottava) selitys. Ja samalla voimakas magneettikenttä sitten sekoitti lentokoneiden laitteet.

Olihan leffassa tietty sata ja yksi muutakin epäloogisuutta

Miksi kaikki eliöt planeetalla olivat vain muunneltuja kopioita maan eläimistä ja kasveista? Miksi ihmisten aseet olivat niin tehottomia? Tähtienvälisiä matkoja taittavalla sivilisaatiolla luulisi olevan välineet tyhjentää koko planeetta elämästä sen enempää stressaamatta. Miksi kaikki planeetan eliöt käyttivät tolkuttomia energiamääriä bioluminenssiin? Miksi ihmeessä juoni oli taas yksi Pocahontas-kopio?

Mutta noh. Kaunis leffa se on. Silkka silmänilo korvaa paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olihan siinä ihan mukaviakin viitteitä kivasta tulevaisuudesta. Sillä aikaa, kun armeija joutui kärvistelemään suoraan 2000 luvun alun vanhanmallisten koneiden käyttöliittymien kanssa, oli tiedemiehillä suora yhteys mieleen. Siinä asiassa ainakin rahoitus mennyt oikeaan osoitteeseen.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Silkkaa yltiöhumaania epäloogisuutta oli myös sekin, että lopussa pahat ihmiset päästettiin poistumaan planeetalta!
Itse ainakin pysähtyisin kiertoradalle ja hermokaasuttaisin koko paskan!

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Tuossa erinomainen arvostelu kyseisestä leffasta...

http://moontv.fi/ohjelmat/filminnakijat/avatar

Pandorallahan oli myös heikompi painovoima joka osaltaan myös selitti "leijuvia kallioita".

Voihan olla että osa kasveista esimerkiksi pitäisi sisällään myös ilmaa keveämpiä aineita mutta tätä selitystä siinä leffassa ei käytetty. Ehkä planeetalla missä kasvit kilpailisivat auringonvalosta voisi ollakkin näin mikäli evoluutiossa selviytymiseen pitäisi puiden kasvaa niin suuriksi että niiden varsinainen paino alkaa tulla haittaavaksi tekijäksi.

Kasvien bioluminenssi voisi johtua siitä että houkuttelevat hyönteisiä yhteyttämään. Vieraalla planeetalla eläin ja kasvilajeilla voi olla käytettävissään huomattavasti enempi energiavarastoja mitä maapallolla on totuttu ajattelemaan.

Oisihan ihmiskunnalla varmasti paljonkin mahdollisuuksia nukettaa koko planeetta ja kaikki elämä siellä mutta tuskin ihmiskunta sellaista vakavasti harkitsisi ainakaan tämän kaltaiseen planeettaan.

Ihmisten aseiden tehottomuus selitettiin että näillä eläimillä oli luontaista hiilikuituja niiden luurakenteissaan ja useilla eläimillä olikin sellainen panssarivaunun tapainen panssari päällä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Minusta siinä taas ei oikein missään käytetty hyväksi kunnolla tuota hiilikuituluurankoa. Asia mainittiin alussa ja sitten unohdettiin. Sitäpaitsi kyllähän niihin tuntui luoti purevan ihan siinä kuin ihmiseenkin. Enempi olisi saanut korostaa niiden sitkeyttä.

Ainiin ne eläimet tosiaan kestivät vähän paremmin, mutta vain jättikokoiset.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Minusta siinä taas ei oikein missään käytetty hyväksi kunnolla tuota hiilikuituluurankoa. Asia mainittiin alussa ja sitten unohdettiin. Sitäpaitsi kyllähän niihin tuntui luoti purevan ihan siinä kuin ihmiseenkin. Enempi olisi saanut korostaa niiden sitkeyttä.

Ei siinä taida pelkkä hiilikuituluuranko auttaa kun sotilasaseilla posauttaa. Siinä tarvittaisiin jo hiilikuitupanssari päälle.

Toisaalta jos Pandora-kuun painovoima oli kevyempi kuin maassa niin ihmisten liikkumiseen se ei ainakaan tuntunut vaikuttavan keventävästi.

Ja se että leijuvat vuoret leijuisivat noin paikoillaan kuun suhteen, vaatisi kyllä melkoista sattumaa emoplaneetan ja kuun liikuntaan.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Missään näkemässäni elokuvassa ei ole huomioitu erilaista painovoimaa, mikä on harmi. Jos jotakin epämääräistä yritelmää on ollut, niin huonosti onnistunutta hidastettua kävelyä joka yllättäen lakkaa, kun mennään sisätiloihin.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

offmind
Seuraa 
Viestejä19520
Marssilainen
Missään näkemässäni elokuvassa ei ole huomioitu erilaista painovoimaa, mikä on harmi. Jos jotakin epämääräistä yritelmää on ollut, niin huonosti onnistunutta hidastettua kävelyä joka yllättäen lakkaa, kun mennään sisätiloihin.

Pluto Nash.
http://www.imdb.com/title/tt0180052/

Vaikka leffa olikin yksi leffahistorian pahimmista flopeista, niin ei se itse asiassa ole edes huono. Ihan kiva veijariseikkailu hienosti visualisussa 2080-luvun Kuussa.

Ja yksityiskohdat ovat kohtuullisen huolellisesti (Hollywoodin standardit huomioon ottaen) toteutettu. Painovoima on pieni ja kaupunkiin tullessa on kyltti: "Varoitus! Saavutte keinotekoisen painovoiman alueelle"

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Vaan haluaisinpa nähdä Avatarin laadulla toteutetun Edgar Rice Burroughsin Mars-kirjojen filmatisoinnin, jossa John Carter seikkailee Marsissa nelikätisten vihreiden jättien ja vielä suurempien valkoisten apinoiden kanssa.

Mei long

Miksi ihmeessä juoni oli taas yksi Pocahontas-kopio?Kun on keksitty vetävä juoni niin sitä kantsii kopioida niin kauan kun raha kirstuun kilahtaa.

Lucaskin tutki vanhoja taruja kun mietti juonta Star Wars leffoifin. Vetävin tarina tehdään todistetusti niin että otetaan vanhan kreikkalaisen eeppoksen juoni ja siirretään se nykyaikaan. Kässärinkirjoittaja ei voi tehdä mitään uutta kun kaikki on jo keksitty.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Leijuvat kalliot ovat tosiaan yksi seikka, joita tuntemillamme luonnon laeilla on hankala selittää, paitsi nyt vähän sinne päin.

Minusta isompi epäloogisuus oli, miten ihmiset ovat yhteydessä avatar-kehoihinsa? Välimatkaahan oli paljonkin ja mentiin vielä sellaisiin paikkoihin tarkoituksella, joissa radiosignaalikaan ei pelaa. Silti yhteyden täytyy olla käytännössä jatkuvasti reaaliaikainen.

Eipä elokuvaelämystään kannattaisi moisia pohtimalla pilata, mutta jotenkin se harmittaa, että scifielokuvia, joissa luonnon lait toimisivat on vain muutama (ja niissäkin on yleensä joku moka). Jos ajattelee vaikkapa Clarken scifikirjallisuutta, niin on täysin mahdollista tehdä kiehtovaa scifiä sivuuttamatta tai edes pahemmin venyttämättä luonnon lakeja.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Mei long
Miksi ihmeessä juoni oli taas yksi Pocahontas-kopio?

Lähempänä itse asiassa leffaa Tanssii Susien Kanssa. Koska Na'vit ovat sinisiä, niin täähän on selvästi Tanssii Smurffien Kanssa.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Avatarhan on kuitenkin pitkästä aikaa oikeaa scifiä oleva scifileffa. Siis sellaista kunnollista scifiä, missä on asiat ainakin yritetty selittää ja ollaan kunnolla avaruudessa muukalaisten kanssa. Sikäli hyvä filmi, että siinä on paljon asioita, jotka on scifikirjallisuudessa tiedetty jo varmaan 60-luvulta, mutta valkokankaalla nähty vasta nyt.

Tähtien sodat ovat kuitenkin enempi fantasiaa, joka vain on sijoitettu avaruuteen ja jotain Clintin asteroidintorjuntaa en edes laske. Oikeaa scifiä on elokuvina vieläkin aivan liian vähän. Sitten on kaikenmaailman epämääräistä kökköä.

edit. Vaikka elokuva ei minusta ollutkaan loistava, niin tykkäsin siitä kuitenkin melko paljon. Tarinaahan ei mitenkään edes yritetty peitellä, vaan melko selvää oli, että Honttasin Pokahan tässä on tulkittuna. Eikä siinä minusta ole mitään pahaa, että tutusta tarinasta tehdään oma tulkinta. Sehän on muuten Se Honttasin Poka tuon Honttasin Martan ja Veikon vanhin poika.

Itse nautin kovasti elokuvan tunnelmasta ja melko ehyestä kokonaisuudesta. Olisin kovasti halunnut tietää enemmänkin Naviitten kulttuurista ja siitä maailmasta. Juoni oli sivuseikka.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Miten planeetalla joka pyörisi sen verran nopeasti että keskipakoisvoima olisi sen verran vahvempi että kappaleiden paino muuttuisi ja sallisi leijuvia kallioita? Voisiko tällaista planeettaa olla olemassa? Jos oletetaan että planeetta olisi myös pienempi ja että kallioperä voisi olla keveämpi... Taitaisi ilmakehän esiintyminen kyseisellä kappaleella olla mahdottomuus.

Tai jos ilmanpaine olisi sen verran tiheä että osa kallioperästäkin voisi ikäänkuin kellua siinä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34635
Barbaari
Miten planeetalla joka pyörisi sen verran nopeasti että keskipakoisvoima olisi sen verran vahvempi että kappaleiden paino muuttuisi ja sallisi leijuvia kallioita? Voisiko tällaista planeettaa olla olemassa?Ei, koska ei se keskipakoisvoima hajottaisi koko planeetan. Planeetan kokoisilla kappaleilla aineen vetolujuuden vaikutus on olematon. Jos planeetta pyörii niin nopeasti, että se heittää kamaa pois, se hajoaa kahteen toisiaan kiertävän kappaleeseen.

Tuollainen kahdesta sunnilleen yhtä isosta tosi lähekkäisestä tai jopa kontaktissa olevasta planeetasta koostuva kaksoisplaneetta voisi olla mielenkiintoinen ympäristö.

Neutroni
Tuollainen kahdesta sunnilleen yhtä isosta tosi lähekkäisestä tai jopa kontaktissa olevasta planeetasta koostuva kaksoisplaneetta voisi olla mielenkiintoinen ympäristö.
Ei kai ne voi kontaktissa olla. Joko painovoima tai keskipakoisvoima hajoittaa ne ellei sitten ole kyseessä riittävän pienet massat, esim pitkulainen asteroidi. Mutta niiden tulisi pyöriä hyvin hitaasti että pysyisivät toisissaan kiinni.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Se on mystistä kelluvaa kiveä, joka on siellä vain siksi, kun se näyttää hienolta. Elokuvan tarinassa ei paneuduttu tämän kelluvan kiven olemukseen sen tarkemmin. Ehkä niissä on kvanttiuraania, joka säteilee antigravitoniaaltoja...

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat