Seuraa 
Viestejä6331
Liittynyt16.11.2009

Tämä Avatar-juttu, jota en ole nähnyt, innosti pohtimaan elokuvien kliseitä, joissa luonnonlait toteutuvat varsin viihdyttävällä tavalla. Kertokaapa kuinka liikemäärän säilymislaki toteutuu elokuvissa. Huonosti, mutta antakaapa esimerkki. Kaikki olette kyllä nähneet...

Sivut

Kommentit (50)

derz
Seuraa 
Viestejä2431
Liittynyt11.4.2005

Kaveria ammutaan ysimillisellä käsiaseella ja lentää viisi metriä taaksepäin -> magical momentum from nowhere...

∞ = ω^(1/Ω)

Skidinä katsoin nenä ruudussa Avaruusasema Alfaa.

Elävästi painuivat mieleeni Kotkien soundit keskellä ei-mitään.

Sen verran hieno sarja oli, että piti myöhemin hankkia dvd:t.

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
Liittynyt6.5.2009

Kaikki Star Wars ym. avaruusseikkailut joissa lentohärvelit kaartelevat avaruudessa kuin Spitfiret. Kaartotaisteluita tyhjiössä Ilmataistelun kliseet avaruudessa.

Too many protest singers, not enough protest songs...

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
Liittynyt6.5.2009
derz
Kaveria ammutaan ysimillisellä käsiaseella ja lentää viisi metriä taaksepäin -> magical momentum from nowhere...Ammuin kerran jänisjahdissa pupua päähän 5 metrin etäisyydeltä haulikolla. Reikä tuli päähän mutta pupu ei lentänyt yhtään minnekään

Kun katselin sitten Rodriguezin Desperadoa, sitä jossa Antonio Banderas ampuu äijiä läjittäin katkaistulla haulikolla ja äijät lentävät kapakan poikki seinille.. huh-huh...

Too many protest singers, not enough protest songs...

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Liittynyt16.11.2009
T-Bolt
Kaikki Star Wars ym. avaruusseikkailut joissa lentohärvelit kaartelevat avaruudessa kuin Spitfiret. Kaartotaisteluita tyhjiössä Ilmataistelun kliseet avaruudessa.Aha. Tällaisia en ole katsonutkaan. Voin hyvin uskoa.
Mitäs erikoista on joka ainoassa elokuvan matkalaukussa - ei silloin, kun se avataan, mutta kannettaessa? Tästä en ole nähnyt yhtään poikkeusta.

janih
Saattaa vähän potkaista sellainen ase joka saa ammutut lentämään...
Niinpä! Kyllähän sen pitäisi lennättää yhtälailla sitä ampujaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tosiaan luodit heittävät ihmisiä AINA metri kaupalla.

Avaruudessa kuuluu ääniä.

Avaruudessa kuuluu kummallisia "vuush" ääniä kun jotain menee ohi. Kuuluu usein myös ihan maan päälläkin, vaikka itse lennetään jonkin kohteen ohi. Mistä se "vuush" tulee? Tai mikä lie matala "vmmmmmm".

Teräsmies lensi..

くそっ!

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Liittynyt16.11.2009

Matkalaukut, joita kannetaan elokuvissa ovat aina tyhjiä. Ne heiluvat, kuten tyhjän laukun kuuluukin. Joskus hotellipoika kantaa laukkua ähkien käsi suorana, mutta pyöräyttää laukkua 90 astetta kuin pelkkää kahvaa. Tavaroita täynnä olevan laukun hitausmomentti tekisi tempusta mahdottoman.
Isoa pahvipakkausta näyttelijä ei useinkaan kanna normaalisti rintaansa vasten, vaan päistä sormenpäillä puristaen.
Aina yhtä hauskaa on katsella kultaharkkojen siirtelyä. Harkot on pakattu asiakirjasalkkuun. Kaikki tietävät, että kulta on raskasta, joten nyt sitä käsitellään tässä hengessä. Ei kuitenkaan riittävästi. Viisi maitopurkillista kultaa painaa satakunta kiloa ja pieninkin salkku vähintään 50 kg.
Harkkoja nostellaan - toki ponnistellen - varovasti sormilla päistä painaen. Se on oikea tapa nostella kultapaperilla päällystettyjä styroksin palasia, mutta ei ehkä ensimmäiseksi tulisi mieleen, jos pitäisi nostaa vähintään 5-kiloista metallitankoa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Zeick
Räjähdyksiä voi juosta pakoon, vaikka ne leviävät äänen nopeudella (332 m/s). Saa olla melkoinen pikajuoksija.Eikös räjähdykset voi edetä nopeamminkin? Vai onko se juuri tuo äänennopeus.. varmaan ainakin se paineaalto etenee äänennopeudella mutta itse räjähdys?

くそっ!

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009
T-Bolt
Kaikki Star Wars ym. avaruusseikkailut joissa lentohärvelit kaartelevat avaruudessa kuin Spitfiret. Kaartotaisteluita tyhjiössä Ilmataistelun kliseet avaruudessa.

Miksi niissä vekottimissa näyttävät päämoottorit aina olevan täydellä kaasulla taisteluissakin? Miksi ne aina jysähtävät kuin täi tervaan motin levittyä? Muutenkin kun tuntuvat usein taistelevan jonkin planeetan yllä, niin miksei tämän gravitaatio vaikuta taistelutaktiikkaan?

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Liittynyt16.11.2009

Kun elokuvissa on "kovaa" matematiikkaa, herää aina mielenkiinto. Kouluttamattomasta matikkanerosta kertovassa Will hunting- elokuvassa oli tyypillinen hauska pätkä (elokuva sinänsä oli kelpo tuote). Professori oli laittanut ilmoitustaululle tehtävän, jota kukaan ei osannut ratkaista, kunnes siivooja-Will sen teki. Hän tapasi professorin, joka asetti lisää huippuhankalia tehtäviä. Liitutaululle oli piirretty kaikkien lähes ratkaisemattomien tehtävien äiti, tasasivuinen kolmio. Lisäksi siinä esiintyi summalauseke tai yhtälö, jonka kaikista termeistä Will onnistui neroutensa ansiosta supistamaan termin a^3 !
Kun ajattelee, millaisia summia elokuvan tekeminen maksaa, voisi kuvirella, että 100 dollaria voisi irrottaa jollekin, joka osaisi tehdä muutaman peruskoulumatematiikkaan kuulumattoman merkinnän.
Pilapiirtäjä Kari S. oli surkea koululainen aikoinaan. Häneltä oli säästynyt kouluajoista geometrian oppikirja. Nimittäin, kun Kari esitteli (usein maailmasta vieraantuneita) älypäitä, esimerkiksi ydinvoimalaa suunnittelemassa, he käsittelivät - ei enempää, eikä vähempää - kuin katkaistun kartion tilavuuden kaavaa, joka oli keskikoulun geometrian vaikuttavin lauseke!

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005

Näitähän löytyy paljon erityisesti toimintaelokuvista ja sarjoista. Noissa räjähdyskouhtauksissa tietenkin ehditään vielä sanoa usein jotain nasevaa, ennen kuin kontataan karkuun.

Jonkun aikaa sitten katsoin House sarjaa. Täytyy hieman antaa anteeksi siitä että kyseisessä sarjassa ei yleensä toimintatehosteita tarvita, ja kuten lopputulos osoitti, niin muutenkaan yritys ei ole ollut sivujuonteen vuoksi kovin korkeaa.

Siinä oli jossain arktisissa oloissa pieni tuulimyllypuisto. Yllättäen tietenkin yhdestä irtoaa lapa, joka sitten jostain tuntemattomasta syystä lähtee hillittömällä nopeudella sivulle päin ja jatkaa maahan osumisen jälkeen villisti pyörien matkaa pitkälle hajoten iskujen voimasta osiin. Tietenkin yksi osista päätyy suhteellisen kaukana olevaa uhria kohden, ja jalan päältä kulkiessaan repäisee reisivaltimon poikki, mutta ei murjo muuten...

Pyörimisnopeus ennen irtoamistaan oli kuitenkin melko verkkainen, joten hieman ihmetytti lavan innokas pyrkimys maata pitkin pyörien onnetonta uhria kohti.

Kyseessä oli sivujuonne, ja lääkkeeksi riitti tippa liimaa tukkimaan siististi rikkoutunut valtimo...

Onhan tuossa sarjassa tukuittain epäuskottavia asioita, mutta ei yleensä ihan tuollaisia.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Menee ehkä vähän ohi mutta tulitaistelu sankari vastaan kymmenen pahista. Ottelu kestää ehkä puoli minuuttia ja sankari hoitelee vuoron perään kaikki pahikset. Todellisuudessa kukaan ei odottaisi vuoroaan tulla ammutuksi vaan kaikki kymmenen ampuisivat yhtäaikaa jolloin lopputulema olisi 10-0.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat