Seuraa 
Viestejä45973

Olisiko tällä palstalla tietäjiä...ja varmaan on.

Tiedämme siis, että vesihiihtäjä voi hiihtää vetovenettä nopeammin, edetä aina veneen rinnalle saakka, mutta jos kuvitellaan, että vetovene onkin reilusti pitempi, sanotaan vaikka 50 metriä ja veneen kyljessä kisko ja kiskossa luisti johon on taas kiinnitetty vesihiihtäjän köysi. Voisiko em.tilanteessa vesihiihtäjä jatkaa vetovenettä nopeammin aina niin pitkälle, että kisko loppuu.

Asiasta on väännetty "rantaparlamentissa" ja toisella keskutupalstallakin, mutta ei ole oikein tullu selvyyttä kun on porukka jakautunut kahtia ja kumpikin puoli on varma asiastaan☺

Kommentoikaa ihmeessä ja perustelkaa kantanne...

Kommentit (12)

Nupo
Seuraa 
Viestejä208

Narun veto loppuu siinä vaiheessa, kun hiihtäjä ohittaa kiskon takimmaisen kohdan. Eli lienee aivan sama, onko sitä kiskoa vai ei. Tämä siis, jos olettaa kiskon olevan suora ja osoittavan veneen menosuuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asialle löytyy vankkumattomat puoltajatkin, vaikka äkkiä tuntuu kummalta, että hiihtäjä etenisi kylkeä pitkin niin väitetään sen silti olevan mahdollista. Tarvittava energia tulisi kuiten liikkuvasta veneestä eikä tyhjästä nyhjästäis eikä naru työnnä...☺

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Volitans
Ei voi. Koska naru ei voi työntää.

Joskin eriäviäkin mielipiteitä on, mutta en niitä ymmärrä.
Naru voi vetää. Jos käytetään joustavaa kumiköyttä voidaan tällaiseen yllättävään tulokseen päästä.

Nupo
Seuraa 
Viestejä208

Joskus on tullut roikuttua moottorikelkan perässä lumilaudalla. Sillä nyt ainakin pääsee helposti kelkan edelle, kun "luisto" (olosuhteista riippuen toki) on parempi kuin vesivempeleillä. Vesisuksiakin on joskus on tullut hiukan kokeiltua, mutta ei niin paljoa, että osaisi tässä asiassa suhteuttaa tuohon lumipuoleen. Mutta sillä kiskolla nyt ei ole mitään käytännön merkitystä, koska yhtä hyvin suuntaa voi muuttaa hieman vetolaitteeseen päin sen edelle mennessä. Tai voi myös päästää irti köydestä, jolloin asia on sama kuin sen kiskoon kiinnitetyn köyden kanssa. Paitti jos nyt saivarrellaan, niin onhan sillä köydellä hidastava ilmanvastus...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Denzil Dexter
Volitans
Ei voi. Koska naru ei voi työntää.

Joskin eriäviäkin mielipiteitä on, mutta en niitä ymmärrä.
Perustuisiko siihen, että menee vauhdilla vähän ohi?Ensimmäinen vesihiihtokokemus on varmaan traumaattisena taustalla.

Eno kertoi veneen kulkevan 40 solmua. Peräaallot oli ikävät, joten hiihtelin siitä sitten veneen sivulle. Alkoivat vesipisarat tuntumaan jo ikäviltä. Ja sitten tuli se purjevene - sieltä saaren takaa!

Jos köysi liukuu tangossa kitkattomasti ei mitään mahiksia päästä pidemmälle kuin ottamalla kova vauhti ja vauhdilla pääsee hetkellisesti hieman pidemmälle kuin veneen perä. Mutta jos köyden ja tangon välillä on sopivasti kitkaa voi saadulla vauhdilla edetä hetken venettä nopeammin ja tempaista köyttä kokkaa kohden ja ottaa taas uudet vauhdit. Jos kitkaa on riittävästi pääsee näin vaiheittain veneen keulasta ohi.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
korant
Mutta jos köyden ja tangon välillä on sopivasti kitkaa voi saadulla vauhdilla edetä hetken venettä nopeammin ja tempaista köyttä kokkaa kohden ja ottaa taas uudet vauhdit. Jos kitkaa on riittävästi pääsee näin vaiheittain veneen keulasta ohi.

Sopivasti vain toiseen suuntaan kai...?

Sepi
Sopivasti vain toiseen suuntaan kai...?
No aattelin sillai että vauhdilla mentäessä kiinnityskohdan ohi annetaan köyden hieman löystyä jolloin se luisuu liukkaammin ja vedettäessä kireälle se ikään kuin lukittuu tankoon. Sopivaisella kiinnitysmekanismilla se on kyllä mahdollista.
Itse en ole koskaan vesihiihdellyt mutta teoriassa voisi olla mahdollista sopivaisella suksen kulmalla saada liuku kulkemaan painovoiman avittamana veneen aallon harjalla surffaten hiukka venettä nopsammin. Täytyy kylläkin olla melkoisen hyvät luistovoiteet suksissa.

korant:in kanssa samoilla linjoilla.

Ajatellaan lähtötilanteeksi se, että venee liikkuu 30 solmun vauhtia hiihtäjä perässä, sitten hiihtäjä alkaa kaartaa vaikka oikealle puolelle(ei siis tehdä puolelta toiselle heilautus liikkeitä), kaartaa, kaartaa kunnes alkaa saavuttamaan veneen perän tason, mutta mitä lähemmäs köyden ja vetoveneen kulma lähestyy 90 astetta niin sitä vaikeammaksi menee ja enempi voimaa vaaditaan hiihtäjältä, enkä usko, että on koskaan mahdollista saavuttaa edes sitä 90 astetta saati sitte ylittää se ja niin ollen menisi vielä vetoveneen ohi.

Tätä mieltä siis itse olen. Mitään koulutus taustaa minulla ei ole, että tämä on sillä kuuluisalla maalaisjärjellä päätelty

Loppuun vielä videon pätkä mikä ei sinällään selvitä tätä pähkinää, mutta siitä näkee kuinka hemmetin paljo hiihtäjä tosiaankin voi mennä venettä nopeammin ja on siinä vielä hauska hyppykin lopussa

Joskin tuossa taitaa hiihtäjä käydä yli 90 asteen, mutta vain heilautuksen turvin.

http://www.metacafe.com/watch/2316954/water_ski_jump/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat