Seuraa 
Viestejä45973

Rahamiehet, rotarit , vapaamuurarit, osakkeiden omistajat ja hyvävelijärjestöt on vetelät housussa kun euron arvo uhkaa laskea. Euro muka halutaan pelastaa hintaan mihin hyvänsä. Se on vain tekosyy sillä euron arvon lasku kävisi heidän omalla kukkarollaan. Vientiteollisuushan alkaisi vetää jos euro heikkenisi ja käsittääkseni työllisyys paranisi.

500 suomen kuntaa itkisi ilosta jos saisivat kukin valtiolta millin koulutoimeen, terveyspalveluihin tai nuorten tukityöllistämiseen. Ihmistä, nimenomaan uhanalaista lajia, suomalaista ei kukaan suojele, mutta raha pitää pelastaa.

Sivut

Kommentit (171)

Suomen tuki Kreikalle nousemassa 1,7 miljardiin euroon .

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suome ... 38?ref=rss

Sitten 2,7 miljardiin jne.
Suomi ottaa itse lainaa n.13 miljardia vuodessa ..

Lainaus kauppalehdestä, mahdollinen tuleva skenaario:

"Mitäs seuraavaksi ? Tässä eräs spekulaatio, lähinnä viihteen vuoksi

- Viikonloppuna EU/EKP/IMF julkistavat "lopullisen" Kreikan tukipaketin, jossa taataan aiempaa suurempi lainoitus kunhan Kreikka pysyy säästösuunnitelmissa. Samalla ilmoitetaan EU:n piakkoin julkistavan yhteiset pelisäännöt talousvaikeuksiin joutuvien jäsenmaiden auttamiseksi.

Vko 18:
- Tukipaketti rauhoittaa markkinat muutamaksi päiväksi

Vko 19:
- Levottomuus siirtyy seuraavaksi Portugalin ympärille ja P tipahtaa muutamassa päivässä kanveesiin
- EU kiirehtii julkistamaan yhteiset pelisääntönsä. Konkreettisista numeroista ei ole päästy sopuun vaan julistus on täynnä epämääräisiä lupauksia

Vko 20:
- Tapahtumat lähtevät vyörymään nopeasti
- Sijoittajat ryhtyvät dumppaamaan PIIGS velkakirjoja ja maiden korot nousevat päivittäin
- Dollari, Treasuries ja Bunds toimivat turvasatamina. Saksan lyhyet billit menevät negatiivisille korolle.
- Yrityslainojen hinnat rupeavat tippumaan. Parhaat yritykset toimivat turvasatamina
- Pörssit laskevat yleisesti muttei romahtamalla, rahoitussektoria lukuunottamatta. Defensiiviset ja vakavaraiset yritykset toimivat turvasatamina

Kesäkuu:
- Talletuspako PIIGS pankeista kiihtyy ja eräät pankit joutuvat valtion haltuun
- Interbank markkinat hyytyvät ja lyhyet korot piikkaavat muutaman prosentin ylöspäin
- Joku PIIGS ei pysty lainaaman skeduloidussa huutokaupassa liian korkeaksi nousevien kustannusten takia
- EU ilmoittaa poikkeuksellisista toimista. Koko EU alueen pankkijärjestelmä taataan yhteisvastuullisesti. EKP saa mandaatin de-facto setelirahoitukseen.

Heinäkuu:
- UK menee nurin eli joutuu ryhtymään huomattavaan setelirahoitukseen
- levottomuus USA:n ympärillä kasvaa. Lainakustannukset nousevat mutta tilanne pysyy kuitenkin hallinnassa. JONNEKIN on suursijoittajien pakko laittaa rahansa.

Joku varmaan jatkaa tästä "

Nyt ovat viimeiset hetket hankkia kultaa tai hopeaa ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anteeksi, määrä jäi täsmentämättä joka oli päivän lehdessä puoli miljardia euroa luvattuna eli 500 miljoonaa euroa. Lopullinen summa auki. Ja vaikka Kreikka joskus maksaisi takaisin se ei tapahdu tämän sukupolven aikana. Tämä kuvastaa kansasta vieraantuneiden päättäjien arvomaailmaa.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692

Ja rahojen käyttöä varmasti valvotaan tarkasti? EI vaikuta uskottavalta, koska Kreikka onnistui huijaamaan tilastoillaan EU:ta monta vuotta. Mutta sama ongelma, julkishallinnon kaikkivoipa paisuminen, on Suomessakin vaarana. Keskustelu asiasta puuttuu ja puutuu.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Tuolla rahalla saisi 10000 euron tukisetelin 50000:lle vastavalmistuneelle mutta työtä vailla olevalle työllistymisen helpottamiseksi.
Pieniä toimivia kouluja on lakkautettu pakon edessä muutaman kymppitonnin takia.
Reumasäätiön sairaala lakkautettiin muistaakseni miljoonan takia.
Työmarkkinatuen tarveharkinnan poisto maksaisi 30 miljoonaa. Se olisi varsinkin sairaustapauksissa ehdottomasti poistettava. Karmeita tapauksia on tiedossa.

Vaikka minulla ei ole valtiotieteiden eikä kauppatieteitten tutkintoa, niin sen verran osaan laskea että tuo summa on 100-200e / suomalainen, aluksi. Kysymys on periaatteellinen.
Keskiverto suomalaiseenhan tuo ei satu millään lailla, mutta maassa on paljon niitä joihin väärin kohdennetut säästöt sattuvat kohtalokkaan kipeästi.

HS

Suomen tuki Kreikalle on nousemassa jopa 1,7 miljardiin euroon. Helsingin Sanomien tietojen mukaan tuki jakautuu kolmelle vuodelle siten, että kunakin vuonna lainaa annetaan yli puoli miljardia euroa. Tukisumma on yksinkertaisesti sanottuna valtava.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) on tarkoitus lähteä huomenna iltapäivällä neuvottelemaan yksityiskohdista Brysseliin.

Jo nyt on varma asia, että tuki tulee aiheuttamaan Suomessa valtavan määrän keskustelua. Jokainen voi halutessaan suhteuttaa summan vaikkapa Suomen omaan budjettiin.

Velalla on Suomelle sekä taloudellisia että poliittisia seurauksia. Kreikka itse on jo valmistautumassa oleellisiin muutoksiin. Muun muassa eläkeikää nostetaan 14 vuodella. Kreikan valtio alistui leikkauksiin pakon edessä.

Viime viikolla paljastui, että Kreikan budjetin vaje oli jopa 14 prosenttia bruttokansantuotteesta.
Nyt kaikki vastuuntuntoiset kansalaiset ilmaisemaan varaukseton tuki kokoomukselle ja erityisesti valtiovarainministeri Kataiselle! Palkintonne on oleva suuri, taivaissa.

Vastikkeettomasti Kreikalle ei pitäisi antaa mitään. Tässä rikollisia palkitaan. Sotakorvauksien osalta Suomi on ainoa maa joka on kunnialla kaivanut taskujaan syvältä rikollisen mädännäisyyden rahoittamiseksi.

Kreikkalaisille jos jotakin pitäisi antaa niin minulta joutaisi vaikka pussillinen risoja sukkia joista parsimalla saisi lämpimään maahan sopivia. Jollakin toisella voisi olla vaikka johonkin unohtunut tuppeensahattu lautakasa yms.

Gazillion
Rahamiehet, rotarit , vapaamuurarit, osakkeiden omistajat ja hyvävelijärjestöt on vetelät housussa kun euron arvo uhkaa laskea. Euro muka halutaan pelastaa hintaan mihin hyvänsä. Se on vain tekosyy sillä euron arvon lasku kävisi heidän omalla kukkarollaan. Vientiteollisuushan alkaisi vetää jos euro heikkenisi ja käsittääkseni työllisyys paranisi.Vitsi on vaan siinä, että keskuspankin pitää painaa heikkenevää euroa lisää ja lisää, eikä siitä kuitenkaan "rikastu", vaan palkansaajien reaaliansiot ja ostovoima vain laskevat, ja tapahtuu tulonsiirto vientiteollisuudelle.

Sen sijaan jos vahva ja koko ajan vahvistuva euro. niin sitäkin voi painaa koko ajan lisää ja lisää ja sillä lisällä voi ostaa "kovia" hyödykkeitä kuten raaka-aineita niiltä, jotka jemmavat sitä vahv(istu)vaa valuuttoja varantoihin ja sukanvarsiin.

Mutta esimerkiksi Kiina on kieltäytnyt johdonmukaisesti "pelaamasta eurokortilla" ja varaooimasata euroja, vaikka se pyrkii koko ajan myös dollarivuorestaan eroon.

Sy taitaa olla aikan huomattavlta osin täällä:

post1037106.html?hilit=%20Euroopan%20neuvoston%20#p1037106

" EUROOPAN UNUOINI KANONISOI TUON YLLÄ ESITETYN HOURULALLATUSKEN "MAON UHREISTA" (josta ei tilastollisesti käy ilmi varmuudella yhtään ainokaista "tapettua kommunismin uhria") "päätöksessään" 2.4.2009, jonka "perusteluissa" se vetoaa Euroopan neuvoston ääliöhouruun tammikuulta 2006, johon nuo Halosen sepittämät mukamas "74 miljoonaa Maon uhriakin" sisältyvät: "

"D-vitamiinilla" voi pelta vain ns. kakkos(kolmes- jne)valuutta, joka määrittelee aina arvonsa joko juridisesti tai muuten käytännössä suhteessa toiseen, olennaisesti vahvempaan valuuttaan, ja jonka ykkösvaluutan heikkeneminen merkitsee myös sen kakkosvaluutan heikkenemistä.

"Kakkosvaluutta" "elää" volempien kriisit.

500 suomen kuntaa itkisi ilosta jos saisivat kukin valtiolta millin koulutoimeen, terveyspalveluihin tai nuorten tukityöllistämiseen. Ihmistä, nimenomaan uhanalaista lajia, suomalaista ei kukaan suojele, mutta raha pitää pelastaa.

Tietysti tämä asia on monimutkaisempi kuin aluksi näyttää. Jos Suomella on valuuttalainaa euroalueen ulkopuolelta niin euron arvon lasku vaatii lukumääräisesti rahayksiköitä enemmän velan maksuun.
Jollain lailla minä hyväksyn euron vakauttamisen mutta en haluaisi ostaa rahallani säkillistä mätiä omenoita mitä Kreikka edustaa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Gazillion
Tietysti tämä asia on monimutkaisempi kuin aluksi näyttää. Jos Suomella on valuuttalainaa euroalueen ulkopuolelta niin euron arvon lasku vaatii lukumääräisesti rahayksiköitä enemmän velan maksuun.Onko? Ja mistä sitä velkaa nyt otetaan sitten?

Suomen lainoista en tiedä, mutta Kiina on se paikka missä maailman ylimääräiset rahat taitaa olla. Kiinalaisten painoarvo maailman talouselämässä on iso ongelma.

En osaa arvioida vaikutuksia mutta Kreikan erottamiseen EU:sta olisi vahvat perusteet. Myöskin pesänselvittäjä pitäisi asettaa niinkuin normaali konkurssitapauksissa. Huijatuilla on oikeus saada hyvitystä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat