Seuraa 
Viestejä13176

Onko kellään palstan toverilla kokemuksia mitenkä räkätistä saa hyvät ruoat kokattua. Kuitenkin tuntuu räkättiä olevan runsaasti ja kovasti esim. kesäaikaan syö marjapensaista niin eli tuholaiseläin. Niin mitenkähän niitä voisi hyödyntää.

Eräät ihmiset ovat kertoneet että räkätti on maukaslihainen lintunen mikä soveltuu hyvin ruoaksi.

Sivut

Kommentit (29)

# Räkättirastas. Rauhoitettu Oulun, Kainuun ja Lapin riistanhoitopiirien alueella 1.5–31.7, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirien alueella 1.4–31.7, muualla maassa 10.3–31.7

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Muudan tuttavani pisti kuulemma viime kesänä räkättiä paistinpannuun, ja kuulemma oli oikein hyvää. Aika monta saa tosin ampua jos aikoo saada vatsansa täyteen. Hänkin perusteli kulinaristista kokeiluaan räkättirastaan ruokavaliolla.

Eskimoiden räkättiresepti:

Otetaan yksi hylje, mieluiten vastapyydetty, mutta vanhempikin käy. Poistetaan sen sisäelimet ja vatsaontelo täytetään rastailla. Höyheniä ei tarvitse poistaa. Kursitaan kiinni ja paketti haudataan maahan. Parin viikon kuluttua rastaat ovat pehmenneet suussa sulaviksi ja herkuttelu voi alkaa.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
tiäremiäs
räkkättihän painaa sen 100 gramma, että lihaakin haluaa niin pitää olla useampi otus.Toisaalta jos riittää, että saa vähän räkättiä eväsleivän väliin, niin luulisi muutamankin yksilön olevan tarpeeksi?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos kokeilisin rastasruokaa, niin kynisin ja polttaisin kosanilla viimeiset untuvat siitä. Suolistaisin kuten lintuja suolistetaan. Ottaisin talteen kivipiiran, maksan ja sydämen.

Keittelisin lihat irti luista pienessä vesitilkassa painekeittimessä. Ja tekisin kastikkeen kaikesta mikä luista irtoaa. Sisäelimet lisäisin vasta kastikevaiheeseen. Yksi rastas varmasti riittäisi kastikkeena kahdelle. Yksi rastas ja kuusi perunaa (Nicola on sopiva rastaalle, luulisin).

100 % varmaa on, että maku on hyvä riistalinnun maku.

Etelän mailla ottavat kaikki mahdolliset linnut verkoilla kiinni ja syövät.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

aes
Seuraa 
Viestejä173

En ole maistanut räkättirastasta, mutta kuulemma näin pienistä linnuista ei kannata perata kuin rintalihat, ja niitäkin pitää keräillä useammalta tipulta per syöjä - ymmärrettävää kyllä, kun se yksittäinen tissi on haarukkapalan kokoinen.

Graavisuolattu räkättirastas:
Otetaan yksi räksä puusta ja laitetaan siihen suolaa. Valmis seuraavana aamuna nautittavaksi. Voi viipaloida esimerkiksi leivän päälle, mutta kannattaa varoa ruotoja.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Minä olisin kanssa taipuvainen keräämään pelkät räksän rintalihat. Tekisin niistä padan. Haudutteleisin raikkaita kesävihanneksia ja räksän rintaa padassa. Maustaisin vain kevyesti suolalla ja pippurilla sekä kermalla. Ennen pataan pistämistä voisin myös kevyesti ruskistaa rintalihoja. Lisukkeena voisi olla muutama lohkoperuna.

Hämmentää.

tiäremiäs
Kerran oli kesämökillä joku mutantoitunut räkätti kuin oli jalkapallon kokoinen.

Yritin pyydystää haavilla mut se oli vikkelä.
Sillä oli ehkä vattakin vikkelällä?
Salmonellaa luultavimmin, yleinen kaupunkilinnuilla mikkä syö kaikenmaailman spurgujen oksennukset ja räät.
Hyvää ruokahalua vaan.
Minä en kyllä syö ihan mitä tahansa kun ei o pakko.

Puhtaassa luonnossa eläviä eläimiä saa nykyään jo etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. TVH on huolehtinut siitä että tienpieliä piisaa ja niitten marjat on täynnä lyijyä. Sitäkin löytyy villilinnuista.

Proteiinit saa puhtaampana maatilatuotteina.
Jopa sienet saa puhtaampina viljeltyinä.

Toivottavasti nyt ei romahtanut villiluolamiesutopiat? Villi ja vapaa kuin ... taivaan lintu.. *pruits*..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat