Seuraa 
Viestejä45973

Tämä pienen oppaan tarkoitus on kertoa omista kokemuksista ja siitä, miten itse olen onnistunut löytämään polun, jota pitkin kulkemalla toteutan rakkautta. Asiat, mistä puhun, ovat hyvin yksinkertaisia; mutta koska savuverhot, illuusio, minkä me ihmiset olemme luoneet näiden yksinkertaisten, kauniiden asioiden peitoksi, ovat niin pitkään jatkuneet, niin siksi on myös syytä hävittää nämä illuusiot mielestämme mitä moninaisimmin keinoin.

Sinä olet elossa. Sinä et elä valtiossa, perheessä; käy koulussa, töissä. Sinä olet elossa, nyt; tässä hetkessä ja itsenäsi; mielesi on tottunut jäsentelemään havainnoimasi asiat monimutkaisiksi verkostoiksi, joista huolehtiminen on monille ongelma, koska unohdamme elävämme hetkessä; emme huomenna mene töihin, ajaneet partaa tänä aamulla, tule vierailemaan sukulaistemme luona seuraavalla viikolla.

Meillä jokaisella on oikeus puolustaa itseämme. Jos joku uhkaa sinun elämääsi, on sinulla oikeus puolustaa sitä; jos sinun maailmaasi tuhotaan, sinulla on oikeus puolustaa sitä. Mutta se on rakkautta, minkä keinoilla toimitaan; hyökkäys on väkivaltaa.

Me teemme olemassaolollamme väkivaltaa; kyse onkin lähinnä mielestäni siitä, että väkivallan määrä on suhteetonta. Jalkojen liikuttaminen on väkivaltaa ilmaa kohtaan. Mikä oikeus sinulla on liikkua ja siirtää ilmaa, joka siinä aikaisemmin oli? Entä mikä oikeus on myrkyttää ilma, mitä me kaikki hengitämme? Mitä me voimme tehdä? Me voimme muuttua, voimme muuttaa ajatuksiamme epäkunnioittavista kunnioittaviksi; lopettaa väkivalta, jota emme ainoastaan tee itsellemme, vaan kaikille muille täällä maapallolla asuville. Monet meistä elävät illuusiossa, eivät tahallaan; uskon, että jokainen ihminen on hyvä pohjimmiltaan, vaan tottumuksesta; kuin eläinten kanssa koko ikänsä asunut lapsi, joka ei osaa enää käyttäytyä kunnon ihmisen tavoin. Meidän tulee yksitelle pyrkiä poistamaan nämä henkistä kasvuamme rajoittavat savuverhot edestämme, ei ole syytä elää valheessa.

Mielestäni on perin turhaa heiltä, ketkä eivät ole jotain kokeneet tai kokeilleet, puhua niin kovaan ääneen kokemuksesta. He ketkä tuntevat kokemuksesta ja sen kautta jotain tärkeää löytäneensä; sehän on oikeamielistä tästä muillekin kertoa, jakaa tietoa; että on tällainen mahdollisuus parantaa itseään ihmisenä ja ymmärtää muuta mailmaa paremmin. Monet ihmiset verhoavat pelkonsa nauruun; tälle tekstillekin on varmasti helppoa nauraa ja vaipua takaisin selkkareitten ääreen, mutta sydämessäsi tiedät kyllä totuuden, vaikka kuinka nauraisit sille. Maailman toiminnan tulisi perustua toisten huomioimiselle ja rakkauden teoille; ei riistämiselle ja ilkeydelle. Monet ovat löytäneet tavan purkaa tämä illuusio yrteillä, puhumalla, tapoja riittää. Joillekin ihmisille tällainen kokemusperusteinen tapa tuottaa parhaiten tuloksia, joillekin mietiskely. Jotkut saavat hyvän olon kuntoilusta, jotkut hampusta. Mutta kutein usein tapaan sanoa, niin on monta tapaa kuoria appelsiini ja lopputuloksena on kuorittu appelsiini.

Meidän tulisi lähentyä taas muuta planeettaa, koska on varmasti selvää kaikille asiaa hiemankin tutkineille, että nykyinen elämäntapamme ei ole hyväksi ihmiselle itselleen saatika muille eliölle. Näennäisesti olemme saavuttaneet hyvän elintason; mutta sen ollessa keskittynyt lähinnä fyysisen hyvän olon saavuttamiseen mitä arvelluttavimmin keinoin; riistäen ja repien. Henkinen hyvinvointi heijastuu myös ruumiiseen tavalla tai toisella, mutta henkisen hyvinvoinnin tärkein lähtäkohta lähtee mielestä. Fyysistä hyvinvointiamme tuetaan asioilla, mitkä eivät tue tämän maailman hyvinvointia; eivät tue ihmisen hyvinvointia, koska asiat, millä on saavutettu näennäinen fyysinen hyvinvointi; ne asiat eivät kestä edes omaa painoaan, niiden olemassaoloa pitää tukea uusilla asioilla. Nyt on aika lopettaa tällainen oravanpyörässä ajo; ensi askel on miettiä asiaa ja ymmärtää, miksi pitää muuttua. Kun on hyväksynyt muutoksen tarpeen, on aika miettiä miten muutoksen voisi toteuttaa. Muutos ei tule tapahtua samoin keinoin, millä on luotu tämä epäharmonia; harmoniaan pyrkiminen tulee perustua sille, että hylkää epäharmonian ja käyttää niitä keinoja, jotka ovat sopusoinnussa luonnon kanssa; ei sen kanssa, mitä me olemme luoneet ja mitä pidämme "hyvänä" ja "tavallisena" elämänä. Hyvä ja tavallinen elämä muodostuu yksinkertaisista, luonnollisista asioista. Pyrkimys siihen tulee siis perustua sellaisille asioille, mille on hyvä alkaa rakentaa; se muutos lähtee itsestä, halu oppia lähtee itsestä, pyrkimys tehdä itsestään puhdas lähtee itsestä; se matto, minkä alle kaikki lika on kerätty, voidaan putsata, mutta kaikki roska mikä on kerääntynyt; siitä voimme oppia, että se on roskaa, mutta ei sitä tule ihannoida ja yrittää peustella sitä puhtaudeksi. Meidän ei tule enää jatkaa uuden ja kiiltävän keksimistä, vaan tunnustaa; että suurin osa keksimästämme on suoraansanottuna ulostetta. Muutos on iso, mutta niin on tekemämme vahinkokin; on paljon korjattavaa, mutta se korjaus alkaa omien uskomustemme ja ajatustemme korjaamisella, ei sillä, että piehtaroimme lisää lannassa ja yritämme kutsua sitä puhtaudeksi!

Nyt kun katsomme maailmaa, missä me käymme mitä erilaisimmissa töissä ja vanhat hyvät arvot ovat miltei joutuneet unholaan, on vaikeaa modernin ihmisen ymmärtää, mitä sellaiset ihmiset puhuvat; jotka ovat esim. hylänneet lihansyönnin ja polttavat turkisliikkeitä, puhuvat rakkaudesta ja yhteisestä paremmasta maailmasta. Oppimista on paljon, se kuinka nopeasti oppii, riippuu itsestä; siitä onko valmis oppimaan. Ala-astelainen ei ymmärrä yliopiston kaavoja, koska ne perustuvat aikaisemmille opetuksille. Eläinten kanssa elänyt ihmislapsi ei tiedä, että on edes matematiikkaa tai kouluja. On paljon tehtävää ja opiskeltavaa, mutta ensin tulisi miettiä, mitä tekee, ennenkuin lähtee toimimaan. Kun on tajunnut sen, että jotain pitää tehdä, niin siitä voi lähteä miettimään eteenpäin. Matka alkaa ensi askeleesta; olipa se kuinka pieni tahansa. Kun tekemisen tarve lähtee pyrkimyksestä rakentaa parempaa maailmaa, niin on huomattavasti todennäköisempää, että se myös parantaa; sellainen tekeminen, mikä lähtee kärsimättömyydestä, itsekkyydestä ja epäkohteliaisuudesta purkautuu harmillisen usein myös sellaisin tavoin, mitkä ovat huonoja. On helppoa vain tuhota se, mitä ei ymmärrä; vihata sitä. Älkäämme päästäkö itseämme liian helpolla, vaikka totuus sattuu; se on omaa syytämme, että olemme luoneet itsellemme sellaisen todellisuuden, mikä on kipeä ja satuttava. Kärsikäämme siis kipu, jos se on tullakseen; olkaamme rohkeita uskossamme, vaalikaamme sitä ja osoittakaamme sille arvoa arvollisin keinoin; kärsivällisyydellä, mietiskelyllä, kohteliaasti. Näillä keinoilla luomme itsellemme edellytykset toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskusteleminen tällaisista asioista on askel; askel parempaan suuntaan, mikäli se tapahtuu harmonian keinoin. Pienistä puroista syntyy suuri joki, mutta ilman sadepisaroita ei ole sadetta. On aika sataa. Asioiden ymmärtäminen ja sisäistäminen johtaa toimintaan. Omalla esimerkilläsi luot omalta osaltasi maailmaa, ja meidän tulisikin puhua aiheesta levollisin mielin ja ilman vihaa kautta kiihkoa.

Yhteiskunnallisen rakenteen tulee muuttua; jotta asiat muuttuisivat, ja sen muutoksen tulee lähteä meistä; ihmisistä, koska me sen olemme luoneet. Yhteiskunnan kasvot muodostuvat meidän omista ajatuksistamme ja teoistamme, se ei ole kasvoton. On niin paljon asioita, mitä emme ymmärrä; hyvänä esimerkkinä otettakoon lääkkeet; meillä on koko maailma täynnä erilaisia kasveja, mitä voidaan käyttää lääkkeinä ja kuitenkin, olemme kehittäneet omia kemikaalisia yhdisteitä; vaikka emme edes ymmärrä miten ne kasvit toimivat! Kenenkään ei ole pakko käyttää kasveja, mutta jonkin hyvän asian kieltäminen on epäharmoniaa, eikä näin siis tulis tehdä. Niiden valmistaminen tuhoaa tätä maailmaa; tehtaita mitkä tuhoavat, ihmisiä tarvitaan tekemään niitä vaikka he voisivat tehdä jotain hyödyllisempää, lukemattomia eläimä tapetaan kun niiden toimintaa testataan ja kuitenkaan lopputulos ei ole yhtä hyvä, kuin mitä kasvit voisivat tarjota, eikä saada edes hyödyllistä tietoa.

Kaikki on jo täällä; kasvamassa; miksi tappaa se mikä on valmiina, jotta voidaan luoda jotain huonompaa ja rumaa, se tappaa myös jotain meissä itsessämme. Tämän seikan kieltäminen ja lian kerääminen maton alle vie tavattomasti energiaa; vain luodakseen epäharmoniaa. Meidän ei tarvitse elää väärin keinoin toteutetussa illuusiossa; me voimme elää todellisuudessa, minkä olemme itse luoneet omalla työllämme; toteutettuina keinoin, mitkä edistävät harmoniaa. Se, että sinä muutut, lisää harmoniaa; sinun sisälläsi kasvaa uusi tietoisuuden valo, joka loistaa myös muiden ihmisten elämään valoa. Jos osa ihmisistä yrittää estää toisia ihmisiä oppimasta, he eivät itsekään todennäköisesti opi ja toisten oppiminen häiriintyy samalla. Mietiskely tuo tietoa sisäisen kokemuksen kautta. Itsetutkiskelu on hyvin tärkeää ihmiselle ja siitä ei ole kenellekään hyötyä häiritä toisen ihmisen itsetutkiskelua; se luo epäharmoniaa.

Ei ole tehokasta tuottaa synteettisesti; tehotuotanto ei ole tehokasta, se lisää epäharmoniaa. Kasvit ovat tuottajia ja niistä saadaan hyötyä koko niiden elinkaaren ajan. Synteettisesti valmistettu asia kuluttaa ja voit varmaan kuvitella, kuinka paljon esim. pelkästään synteettiset lääkkeet kuluttavat; ensin suunnitellaan lääkettä, siihen tarvitaan laboratorio, laboratoriolaitteita; laboratoriolaitteet pitää valmistaa jossain, ne laitteet pitää suunnitella, tarvitaan laitteita kuljettamaan laboratoriolaitteita, tarvitaan tehtaita valmistamaan tehtaiden osat, missä laboratoriolaitteet valmistetaan. No okei, nyt sulla on labra, mut se labrakin pitää rakentaa jollain, sen takia pitää tuhota jotain, mikä on kasvanut ja elänyt siinä ennen. Ei ole mitään järkeä tehdä hyvästä huonoa; tappaa elämää luodakseen epäharmoniaa. Sitten sun pitää tehdä eri kemikaaleja, millä tutkitaan; ne kemikaalit pitää valmistaa, tehtaita, missä tehdaan kemikaalit, tehtaita, että saadaan rakennettua tehtaiden osia, missä tehdään laitteita, millä voidaan kuljettaa kemikaaleja. Kokoajan, vapautuu myrkkyjä maapalloon; sellaisia yhdisteitä, mitä ei siellä ole aikaisemmin ollut edes. Ja niin, nyt sinulla on vasta labra ja kemikaalit tutkia jonkin kemikaalin tekoa. Eikö olekin typerää?

Sitten kun sä olet saanut sen "tutkituksi" kun se on kokeiltu muilla eläimillä jonkun aikaa, niin sitä mainostetaan ja valjastetaan taas uusia tehtaita, ihmisiä ja aikaa siihen, että siitä kuulutetaan lehdissä, telkkareissa ja ties missä, taas oltaisiin voitu kasvattaa jotain kasvia ja tehdä siitä vaikka näkkileipää tai lääkettä. Tiesitkö, että pelkkään mainontaan kulutetaan monta kertaa enemmän, kuin millä saataisiin parannettua koko maailmaan nälänhätä? Ja kuitenkin; tuloksena on vain yksi myrkky lisää, minkä vaikutusta emme tarkalleen edes tiedä. Lääkkeiden tutkiminen tapahtuu koe-eläimillä ja se ei tuota suoraa tietoa siitä miten se vaikuttaa ihmiseen. Kasvien käyttöä on tutkittu eniten ihmisillä itsellään, monta kymmentä tuhatta vuotta esim. hamppua on noin kymmenen tuhatta vuotta käytetty; synteettisiä "lääkkeitä" on tutkittu ja käytetty vasta muutama vuosikymmen, huonoin menestyksin. Kasveja on käytetty menestyksekkäästi tähän astikin, joten en näe mitään järkeä toisten ihmisten kieltää toisia ihmisiä jatkamasta tätä hyvää tapaa. Onko tää nyt kauheen vaikea valinta kenellekään, kun asiaa oikein mietti; että käyttääkö kasvia, vai tekeekö sen saman homman synteettisesti? Mielestäni asia on harvinaisen selvä. Niinkuin isäpuoleni tapasi aikoinaan sanoa: Miksi tehdä sama asia kaksi kertaa paskasti, kun se voi tehdä kerralla hyvin?

Kuinka monta peltoa hamppua oltaisiin kasvatettu tässä ajassa; tehty ruokaa, lääkkeitä, vaatteita..? Nyt pitää vielä tutkia se itse kemikaali, mitä olet valmistamassa; sä vangitset, kidutat ja tapat toisia eliöitä sen takia, että sä saat tutkittua itselles jonkun yhden kemikaalin, luot kauheasti epäharmoniaa, saavuttaaksesi epäharmonisen tilan. Kuinka monta tuhatta, miljoonaa; kasvia, eläintä..? Mitkä on kauniita kasvaessaan; rikottu kauneus ja luotu rumuutta. Mutta ei enää, minä olen päättänyt muuttua; muututhan sinäkin rakas veli tai sisko, niin muidenkin on helpompi muuttua.

Lisäksi synteettisesti saatu raaka-aine ei ole puhdasta. Tästä on tutkimuksia esim. vitamiinien imeytymisestä. Synteettisesti ei voida saada samaa rakennetta molekyyleihin, kuin mitä se luonnollisesti on. Haitat ilmenevät synteettisen aineen toiminnassa; tutkimuksissa synteettiset vitamiinit aiheuttavat jopa kuolleisuutta! Synteettiset vitamiinit eivät toimi samalla tavoin elimistössäsi, kuin luonnon omat vitamiinit. Synteettiset vitamiinit ovat epäterveellisiä, oikeat vitamiinit ovat terveellisiä. Ja myös tässäkin; synteettisyys kuluttaa heti ensi askeleella ja tuloksena on myrkkyä ja epäharmoniaa edistäviä asioita. Luonto kun valmistaa; niin se tuottaa joka askeleella, puhdistaa ja parantaa harmoniaa. Hyvin yksinkertaista.

Usein puhutaan, että synteettisiä aineita on halpaa ja tehokasta valmistaa, mutta tosiasiassa se on kalliimpaa, kuin käyttää alkuperäisiä; kasvien valmistamia tuotteita, koska kasvit tuottavat: eivätkä kuluta, joten näin jäädään asiassa plussan puolelle jokatapauksessa, kun taas synteettisten aineiden valmistuksessa jäädään miinukselle aina. Kasvit tuottaa eläessään puhdasta ilmaa, ja hamppuhan on tunnettu siitä, että se myös puhdistaa maaperää esimerkiksi raskasmetalleista. Lisäksi se parantaa maaperän rakennetta ja esimerkiksi tavallisella viljapellolla on hyvä parin vuoden välein kasvattaa hamppua ja mikä olikin ennen yleinen tapa, koska se parantaa muiden kasvien kasvua. Kasvin elinkaaren aikana se myös osallistuu veden kiertokulkuun merkittävissä määrin, ja veden kiertokulku on yksi tärkeimmistä elämää ylläpitävistä asioista maapallolla.

Kasvit käyttää vettä elääkseen, mutta se ei kuluta vettä; se ei häviä täältä maapallolta mihinkään. Tuhoamalla kasveja ja valmistamalla synteettisesti asioita tehdään vedestä epäpuhdasta ja myrkyllistä, kun oikeasti vesi on puhdasta ja parantavaa. Kasvit käyttävät myös lannotteita, mutta ne lannoiteet on peräisin kasveista ja eläimistä. Onneksi on hevosia, kanoja ja lepakon uloste on erityisesti hyvä kukkiville kasveille; mutta myös ihmisen lantaa voidaa käyttää, kunhan ihminen pitää itsensä puhtaana. Tähän puhtauteen ei sisälly mitkään ihmeen synteettiset säilöntäaineet tai muut mömmöt, ne on haitaksi elämälle, eivätkä kasvit pysty käyttämään niitä enää hyväkseen; puhtaus saadaan luonnosta tehokkaammin ja tuottavammin. Kasvit ovat tuottajia; synteettinen elämäntapamme, mikä perustuu epäharmonisille asioille, on kuluttuja; se kuluttaa meidän henkisiä voimavarojamme, se kuluttaa meitä fyysisesti, se kuluttaa tätä planeettaa. Onneksi Suomessakin on vielä aika paljon hevosia ja valtiolla on oma hevostenjalostuslaitoskin Ypäjällä. Hevostenkin asiat ovat kuitenkin myös retuperällä; ne eivät pääse nauttimaan tarpeeksi luonnollisista elinoloistaan; tehoruuan, liikunnan ja tekemisen puute aiheuttaa niille vakavia fyysisiä ja henkisiä haittoja.

Lääkettä hakeaksesi, sinä joudut yksilönä korkeintaan kävelemään lähimpään apteekkiin. Kasvien perässä ei tarvitse juosta; voi kulkea rauhassa metsässä tai pellolla, sanotaanhankin, että etsivä löytää; se on harmoniassa, se tapahtuu rauhassa. Se, että yritetään väkisin luoda epäharmoniasta harmoniaa, ei onnistu. Hylkäämällä epäharmonian, alkaa matka kohti harmoniaa. Kun sä liikut ja se kuluttaa susta energiaa, minkä sä oot saanu synteettisistä aineista, se kuluttaa sun synteettisesti tehtyjä vaatteita, autoja; silloin se kuluttaa eniten. Vähiten se kuluttaa susta energiaa, minkä sä oot saanut kasveista, koska kasvit tuottaa ainoastaan. Kun asia tehdään synteettisesti, se ei ainoastaan kuluta; vaan saa sinut toimimaan ihmisenä huonommin, joten se apteekkiinkin kävely tapahtuu huonommin, kun vaihtoehtona on etsiä terveempänä ja terveellisemin, puhtaammassa ilmassa. Kumpaa sinä mielummin tutkiskelet etsiessäsi; apteekin tai kaupan hyllyä, vai kaunista luontoa?

Luonnon ekosysteemi on herkkä harmonia, jota ymmärtääkseen täytyy olla osa sitä harmoniaa, ei pyrkiä siitä pois. Me emme edes ymmärrä vaikutuksia voimista, mitä olemme vapauttaneet tänne, emme käsittäneet herkkää verkostoa, ekosysteemiä, josta olemme ikäänkuin menneet katkomaan viivoja; tappaneet kokonaisia lajeja sukupuuttoon, vapauttaneet vaarallisia yhdisteitä; hulluudessamme, typeryydessämme, itsekkäästi. Ei ole koskaan myöhäistä muuttaa ajattelutapaansa. Kun tapat yhden lajin, sitä käyttävät lajit häiriintyvät siitä; ne eivät saa enää ravintoa siitä, elinolosuhteet muuttuvat ja tasapaino järkkyy. Me teemme sellaisia asioita, mitä emme ymmärrä; mutta varmasti kaikki ovat tajunneet sen, että jo nyt seuraukset ovat aiheuttaneet liian suuria tuhoja maapallolle. Vai onko katseemme ollut liian pitkään kiinnittyneinä salkkareihin, aamumuroihin, internetistä ladattuun pornoon, peleihin; että olemme unohtaneet kuinka oikeasti täällä maapallolla pelataan? Minä uskon, että alan taas vähitellen muistamaan. Yritäthän sinäkin?

Paljon siinä joutuu liikkumaan, että saa sen yhden, YHDEN kemikaalimömmön tehtyä. Ja kuinka paljon se todellisuudessa on meiltä pois, kaikilta; vaikka se onkin hyvin piilotettu muovin kiillon ja metallisen hohdon alle. Mutta autotkin ruostuu ja kuvaputket pamahtaa rikki, ne pitää korjata tai tehdä uusia; loiste himmenee, kun kasvit vaan kukkivat ja kukkivat uudestaan; kasvi kasvaa itsekseen, se pitää korjata vain kun se on valmis. Vai pitäisikö vielä tehdä uusi kulutusketju; robotti, joka tuo mikrosta ruoan käteesi, jotta se olisi tarpeeksi helppoa sinulle? Entä kun robotti ruttuselle tulee palkkapäivä, mitä hän sinulta vaatii? Oletko varma, että sovit hinnasta etukäteen.. Enpä usko..

Supermyrkyt ovat yhdisteitä, jotka ovat ennentuntemattomia maapallolla; ne ovat syntyneet, kun ihmisen synteettisesti tekemät aineet ovat yhdistyneet uusiksi yhdisteiksi, jotka varastoituvat muihin eliöihin, mitä syömme, joten tämäkin paska putoaa meille ihan omaan niskaan. Kuten seuraavan linkin tekstissä hyvin mainitaan:

"Näyttää kuitenkin siltä, että ellei syö kaikkein suurimpia silakoita eikä käytä kalaa joka päivä, hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset haitat."

Eikös olekin aika ikävä tilanne, kun ei enää tiedetä; onko hyödyllistä syödä kalaa, vai onko se liian myrkyllistä syötäväksi? "Näyttää siltä, että on hyödyllistä vielä syödä." Hmm, mielummin minä yrittäisi pitää sen niin, että on hyödyllistä syödä. Ja hampunsiemen on terveellisempää, kuin kala; siinä on enemmän ja paremissa muodoissa ihmiselle rasvahapot, proteiinit ja rasvat.

Lähde 2

Kasvien käyttöä on tutkittu lähes ihmiskunnan synnystä saakka; teollinen vallankumous on kestänyt vain muutaman sata vuotta, ja mitkä ovat seuraukset! Pitäisikö Sinusta siis vielä jatkaa tätä? Valitse harmonia, koska sen valitseminen itsessään vähentää epäharmoniaa. Minä olen nyt siis kertonut ihan tieteellisiä tutkimustuloksia käyttäen ja järkipuheella asian esitellen, että miten asia on. Nyt sinä olet siis tietoinen, näistä asioista. Halu oppimiseen lähtee itsestä; mutta jos kiukuttelee koko ajan, niin ei siitä oppimisestakaan voi sitten kauheasti nauttia saatika oppia. Mutta mikäli joku ihminen ei enää pysty sulle asiasta lisää kertomaan järkipuheella tai yrittämällä rautalangasta vääntää, niin sitten sun pitää etsiä uusi opettaja tai miettiä asiaa itse. Huom. miettiä, ei tehdä tehtaita ja tietokoneita tekemään se sun puolesta. Se ei vaan toimi niin. Kun tehdään asia synteettisesti, niin se on loogista, että se kuluttaa. Kun kasvi tekee saman asia, se on loogista, että se tuottaa. Evoluutio on jatkunut noin 6 miljardia vuotta. Meidän pikku kokeilut tässä parin vuoden aikana tuskin merkkaa siihen verrattuna juuri mitään, eikös? Meidän tulisikin yrittää ymmärtää tätä olemassaolevaa; harmoniassa toimivaa järjestelmää, eikä rikkoa sitä ja luoda järjestelmää, mikä ei toimi. Ja kuitenkin, ne meidän pikku kokeilut tappaa meitä; hiljalleen kuin syöpä. Hamppu muuten parantaa syöpääkin. Tehtaat kiinni ja ittestä niskasta kiinni, ei siinä muu auta. Jussi, pelto ja kuokka, vai miten se nyt meni. Minä en väitä tietäväni evoluution, elämän, tai millä tavalla sitä haluaa kutsuakin, tarkoitusta. Sehän riippuu ihmisestä, että miten sen haluaa ajatella; Einsteinhän sanoi, että kaikki on suhteellista. Hyvin usein tämä totuus kävelee vastaan. Ja sehän oli viisas mies, ja kuitenkin se puhui tollasia ympäripyöreyksiä, missä on kuitenkin järki lopulta, kun asiaa miettii. Mutta ympyrää kun kävelee tarpeeksi pitkään, niin tulee siihen mistä lähtikin; palloa kun kulkee, siihen voi eksyä, koska voi mennä ympyrää, etkä enää löydä sinne mistä lähdit. Me ollaan eksytty täällä pallolla; maapallolla, meidän kodissa. Ja meillä on vielä valot päällä; aurinko paistaa vielä kirkkaasti, vaikkakin saasteet jo himmentävät taivasta. Kuinka vaikeaa on löytää tie sitten pimeässä, kun näin pahasti olemme harhautuneet jo valot päällä? Ei ole enää tärkeää jatkaa tätä elämäntapaa, vaan se pitää lopettaa. On tärkeää keskittyä muuttumiseen, mutta ensin sun pitää tiedostaa asioita; mietiskelemällä, opiskelemalla, harmoniassa.

Tehotuotanto. Se ei ole tehokkaampaa, kuin tehokasta niiden koneiden, saasteiden, tappamisen ja tehtaiden lisäämiselle; ei hyväksi hyvälle elämäntavalle. Se ole ollenkaan tehokasta, vaan haitaksi meille. Me emme tarvitse koneita ja tehtaita, kun se sama asia on tehty jo kerran kunnolla. Me saamme ruokaa luonnosta, me saamme vaatteita luonnosta, me saamme lääkkeitä luonnosta. Ja miksi antaisit muiden tehdä työn puolestasi? Eikös se ole laiskuutta? Ihmisten kanssa voi sopia, mitä ne palkaksi vaatii; jos vaatii, mutta edelleenkään, me emme tiedä edes vielä, mikä on täysi hinta tästä kaikesta hulluudesta; mikä on lopullinen saldo teoistamme, mutta jos ei suostu tajuamaan, että asiat eivät ole hyvin; niin ei ole enää hullu, silloin on vain typerä ja itsekäs. On helpompiakin ja tuskattomampia tapoja lopettaa elämänsä, kuin myrkyttää itsensä hitaasti hengiltä. Mutta tässä ei olekaan kyse vain sinusta, vaan meistä kaikista ja nämä toimet ovat väärin meille kaikille, ei vain niille; ketkä ovat asian tajunneet. Mitä nopeammin ihmiset hyväksyvät asian; joko itse miettimällä tai sitten joku ystävällisesti sen sinulle yrittää kertoa, jos haluat kuunnella järkipuhetta. Rakentava keskustelu vaatii mielestäni, jotta siitä saataisiin hyvä hyöty; enemmän mietiskelyä, mitä sanoo ja vähemmän tekemistä eli puhumista. Rakentava yhteiskunta vaatii enemmän mietiskelyä, vähemmän toimimista. Antaa kasvien ja muiden elikoiden toimia myös, eikä niiden koneiden; elämä on ollut täällä ennenkin ja kaikki on sujunut hyvin ja elävät asiat ovat paljon mukavempia kavereita, kuin tietokonebotti. Luottakaa muhun; esim. koiralaumasta tai tuhannesta chilistä on aika paljonkin seuraa ja tekemistä.

Sitä, mitä ei ymmärrä; sille on helppo nauraa. Kun ei ymmärrä; niin on helppo lyödä. Väkivalta lisää väkivaltaa, eikä ne asiat siitä miksikään muutu; ne menee vaan piiloon, maton alle. Poissa silmistä, poissa mielistä, mutta ympyrä on ympyrä; sille ei mitään mahda. Mutta se ei ole enää ympyrä; harmonia, jos siitä yritetään tehdä kolmio; epäharmonia.

Vaikeita asioita on joskus vaikea ymmärtää. Jos ei ymmärrä, niin sitten haluakseen ymmärtää, voi miettiä. Tai sä voit toimia; puhua asiasta, niin ehkä sitten ymmärrät. Mietitäänpä; olisiko se sinusta oikein; olet niityllä ja ihailet kauniita lintuparvia. Yhtäkkiä joku tulee ja vie ne. Kysytkö miksi? Mitä jos hän vastaisi; minä haluan tappaa ja kiduttaa nämä eläimet, jotta robotti ruttunen voisi tarjoilla minulle ruokaa mikrosta sohvalle, kun katson salkkareita. Suostuisitko? Hymyilisitkö, nauraisitko? Eikä siinä vielä kaikki, tarjouksia on vielä luvassa; voi olla, että pitää vielä lisää tappaa ja kiduttaa. Niin ja sitten pitää tietenkin jokatapauksessa tappaa ja kiduttaa, että saadaan tehtyä näitä ruttusia lisää ja ainiin et muuten enää saa kasvattaa kotonasi esimkerkiksi hamppua, onhan sekin okei? Se ei valitettavasti käy, koska muuten sinä et tarvitsisi robotti ruttusta tarjoilemaan; etkä edes sitä mikroa, etkä sitä teollisuutta, mikä on valmistanut mikron ja ruokasi; koska saat siitä hampusta sen ruoan ihan valmiiksi kypsennettynä, aurinkovoimalla. Sanotaan, että hiljaisuus on myöntymisen merkki, olisitko sinä hiljaa? Minä olen ainakin päättänyt tehdä parhaani tämän asian eteen, minä en halua robotti ruttusta tarjoilemaan minulle ruokaa sohvalle, en edes katso salkkareita enää. Minä en halua, että tapetaan sen takia; yhtään enää.

Synteettisyys kuluttaa, luonto tuottaa. Jos et ymmärrä tätä niin suosittelen, että seuraat neuvoani ja opiskelet asiasta lisää ymmärtääksesi. Minäkin olen vain ihminen ja minun kykyni opettaa toisia ajattelemaan on rajallinen; ja sen rajan määräät sinä itse, kuinka paljon haluat oppia. Muista, että muutos lähtee itsestäsi ja löytämäsi valo säteilee sinulle kirkkaimmin ja myös muualle maailmaan, lisäten valoa ja hyviä asioita. Biologia on esimerkiksi todella mukavaa, kun siihen pääsee hieman sisälle. Myös tähtitiede on kiinnostavaa, ja tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon Mayat ja heidän kulttuurinsa. Siitähän on ollut paljon juttua, kuinka matemaattisesti ja muissa tieteissä lahjakkaita he olivat. Ja kuinka paljon heidän kulttuurinsakin perustui kasvien käytölle, ja niiden ymmärtämiselle. Ja tutkimiselle ja ymmärtämiselle ylipäätään. Se, että me nykypäivän ihmiset emme ymmärrä, mitä tarkoittaa "galaktinen säde" tai "uusi aika", voi johtua yksinkertaisesti pelkästä kieliopillisesti väärin tulkitusta sanasta. Tai ehkä hekään eivät ole ymmärtäneet sitä, vaikka ovat tienneet sen olemassaolon ja yrittäneet kuvata sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja silti jotkut meistä nauravat; tiedolle, mikä tänäkin päivänä on ihmeenomaista. Eräällä tavalla he siis ovat olleet meitä ainakin edellä, koska ovat tunteneet hyvin kasvit ja tähtitedettä; ilman mitään tehtaita!

Tässä ei hakata pelkkiä hippien kalloja, vaan jokainen ihan itse lyö omaa päätään seinään tässä asiassa. Mutta siitähän tulee kokoajan tyhmemmäksi; liikaa ryyppäämällä tulee yrjö, keho kertoo sulle, että nyt riitti; kohta on hengenlähtö lähellä. Sä käytät esimerkiksi kannabista; sun keho tajuaa, hei tähän on hyvä juttu, tätä kantsii jatkaa ja sun mielikin nauttii siitä; jatkatko? Jaa mikset? Jaa, koska se on laitonta? Minäkin kunnioitan lakia, mutta kun nimitetään laiksi jotain, mikä edustaa vääryyttä; niin se ei ole laki, koska oikea laki on totta ja perustuu siihen, mikä on oikeata, ei sille mikä on väärää.

Jatketaan vielä; no miksi siis rikoit laiksi luulemaasi asiaa ekan kerran? Halusit kokeilla. No kokeile, ei sua ketään siitä saa syyttää; saatika käyttää väkivaltaa sua kohtaan, että sä teet, niinkuin tunnet oikeeksi. Ja vielä, miksikö halusit kokeilla; nokun kaikki sanoo, että se on niin hyvä kasvi. Mutta ketä sanoo, että se on paha kasvi siis, vai miksi näin tuntuvat monet ajattelevan..? Mä tunnen oikeeksi sen, että on syytä meidän taas keskittyä olennaisiin asioihin ja lakata jauhamasta kärpäsenkikkareista; ihan vaan lopettamalla eka se pään paukuttaminen seinään; siitä voi alkaa toipuminen eikä tuu enää yhtään tyhmemmäksi. Hamppu on hyvä kasvi, niinkuin kaikki elämä on hyvää; hampusta vaan sattuu olemaan harvinaisen paljon hyötyä harmonialle, sen kieltäminen lisää epäharmoniaa.

Synteettisyys hankaloittaa asioita meille ja maapallolle, kasvit eivät hankaloita täällä elämistä; ne tukevat sitä. Muurarit ainakin tajuaa sen periaatteen, että paskoille perusteille ei kannata rakentaa; erämiehet tietää, että märkää puuta ei kannata polttaa. Kun sitä monet puhuu, että raamattukin on niin vertauskuvallinen; niin se paraatiisi, mikä on joskus ollut, voi taas olla. Maapallo voi olla paratiisi, mikäli me haluamme; me voimme luoda mielessämme kuvan siitä ja pyrkiä siihen. Mutta se ei tapahdu keinoin, mitkä eivät edistä rakkautta. Elämä on rakkautta, koneet ja muut synteettiset jutut ovat epäolennaisia harmonian kannalta; miksi miettiä epäharmonisia asioita, kun voi keskittää mielensä hyviin ja valoisiin asioihin? Ja mikset juuri Sinä haluaisi olla rauhassa itsesi ja maailman kanssa; kukapa nyt todella haluaisi elää huonoa elämää, kun on asiaa miettinyt? Paratiisi on puhdas ja siellä on hyvä olla; ei sellainen, että sinun on paha olla.

Kun sinä haluat pahan olon loppuvan, sinä mietit, mitä tehdä. Miten muuttaa elämäntapansa puhtaammaksi? No aloitetaanpa vaikka siitä, että miten tutustut johonkin asiaan parhaiten? Esimerkiksi miten hamppuun voi tutustua; voit nähdä sen, koskea sitä, haistaa sen. Voit käyttää sitä ja tuntea mielessäsi sen vaikutuksen. Millä ihminen oppii? Mielellä. Käsistä tutkittaessa jotain, menee tuntoaisti aivoihin, jossa tajuat sen mielelläsi. Kaikki meistä voivat olla tutkijoita; mutta minä en anna kenellekkään lupaa myrkyttää minua omilla tutkimuksillaan ja vielä kaikenlisäksi minua kielletään itse tutkimasta; minua on vain yksi, ihmisiä ja koe-eläimiä kuolee ja kituu laumoittain. Mitä siitä jos myrkytän itseni, jos pitää valita, että myrkyttääkö kaikki täällä maapallolla? Mitä se kenellekään sen enempää kuuluu, että mitä minä omalla elämälläni teen. Mutta se kuuluu minulle, mitä muut ihmiset tekevät elämässäni. Enkä ole kuollut, hamppu ei tapa; se on ruokaa ja hyväksi keholle ja joillekin ihmisille myös mielelle. Mutta jotkut voi tulla allergiseksi, esimerkiksi geenimuunnellusta soijasta olen itsekin saanut joskus ihottumaa; joillekin hamppukaan ei sovi. Mutta ei toisten leluja saa rikkoa, vaikka omat ei toimis!

Geenimuunneltu ruoka on yksi ikävä oire; yksi jäävuoren huippu, mitä nykyinen meno täällä maapallolla on aiheuttanut ja aiheuttaa; yksi synteettisyyden ja tämän elämäntavan oire. Ja sitä oiretta elää kaikki, ei ainoastaan ne, ketkä hakkaa koviten päätä seinään. Eikä olisi aika keksiä uusi peli; uusi leikki; parannetaan itsemme ja parannetaan myös toisia. Siitä on mielestäni turha yrittää syyttää esimerkiksi "planeetan luonnollisia rytmejä", "ilmastonmuutosta" tai muita taikasanoja; totuus on se, että me ihmiset tässä rikotaan ja sotketaan paikat paskalla; me ollaan tahallaan tyhmiä apinoita, kun voitaisiin olla viisaita ihmisiä. Ei ole mitään taikasanaa, teleporttia tai unelmaa kaukaisesta kryojäädytetystä star wars matkasta. Meidän koti on täällä, maapallolla. Muutos lähtee itsestä; me itse ollaan sotkettu, me itse myös siivotaan. Onneksi meillä on niin ihana äiti, että ei tarvii kokonaan lakata syömästä ja pitämästä hauskaa; koska äiti pitää huolta meistä, vaikka me kuinka häntä lyötäis. Eikö teitä hävetä? Minua ainakin hävettää. Monelle on varmasti vaikeaa ymmärtää näitä vaikeita asioita; mukaanlukien minä itse, mutta kun on lopettanut itsensä ja muiden satuttamisen, niin se muutos on jo parempaan päin.

Me ei saavuteta sillä mitään, että me jatketaan tätä ajattelutapaa; mikä perustuu kärsimättömyydelle, rikkomiselle, itsekkyydelle, toisten epäkunnioittamiselle (tällä tarkoitan yleisestä kunniotusta kaikkea kohtaan; jos mun kämpässä kasvaa hamppupuska, niin oon varmasti istuttanut sen siihen syystä, ei sitä siitä saa tulla repimään pois.) Jos jokin eläinlaji on olemassa, niin se on siinä syystä. Se syy, että meillä on ongelmia; johtuu suurin osin meistä itsestämme, omat valinnat vaikuttaa siis suhun itseesi eniten. Joten muuta ajattelutapaasi, miettimällä ja tutkimalla asioita.

Esimerkiksi kun toukkalaji kuolee, niin jokin laji voi olla siitä niin riippuvainen, että sekin kuolee. Nyt voikin kuolla jo monta lajia, jotka olivat näistä kummastakin riippuvaisia. Kuinka monta lajia seuraavaksi kuolee? Exponentaalisuus (eli kiihtyvä kasvu esim. 2x toiseen, 2x kymmeneen, 2x sataantuhanteen, 2xmiljardiin, error, error, tietsa tilttas.. x) on jotain, mitä ihminen ei mielestäni voi ymmärtää kuin rajallisesti tai en ainakaan minä pysty täysin ymmärtämään, miten alkuräjähdyksessä ei voi olla mitään ja silti kaikki? Jos emme täysin ymmärrä mitä me teemme ja huomaamme, että se ei ole hyvä, niin silloin pitää MIETTIÄ ja lakata se toiminta; pään paukuttaminen seinään. Alkuräjähdyshän lähti singulariteetista, exponentaalisella nopeudella kiihtyen ja vähitellen kiihtyminen lakkasi. Näin siis luonnontieteet meille nykypäivänä kertovat, mutta kannattaako meidän rakentaa esimerkiksi mustia aukkoja tekeviä koneita tänne (niitä on valmistettu jo) rikkoen jotain kaunista niitä valmistaessa, kun emme edes tiedä mitä mustat aukot ovat? Mutta sen tiedämme, ettemme tiedä; mitä mustat aukot ovat. Joten kannattaako kokeilla asioita, mistä ei tiedä..? Mielestäni ei, mutta jos haluaa kokeilla jotain, niin kyllä siitä jotain oppii. Mutta mikä on sen hinta, että saamme katsoa salkkareita ja robotti ruttusen palvelijaksi? Mitä olemme oppineet tästä; kun olemme luoneet täyttäneet elämämme epäharmonisilla asioilla? Sen, että ei ole enää niin paljon valoa; kauneutta ja harmoniaa. Tähän mennessä se on ollut kauhea, verinen ja surua tuova ollut, vaihtoehto on huomattavasti paljon kauniimpi ja puhtaampi. Vaikka mitä ihme kärpäsenkakkoja kehiin heiteltäisiin, itkettäisiin ja kiukuteltaisiin, kun asioiden tarvitsee muuttua; niin se ei auta. Se vaan haittaa hyviä asioita, se haittaa mun asioita. Olen hyvin onnellinen, että lopetin esimerkiksi lihansyönnin ja opetellut vegaaniaatteiden kautta elämään eri tavalla. Olen myös onnellinen, että jaksoin joskus pysyä koulussa, koska tunnen saaneeni sieltä kuitenkin sen tärkeimmän opin; että se opiskelu lähtee itsestä ja asioiden miettimisestä. Jaa mitäkö minä silloin tein? Mietin ja tutkin, kuuntelin ja opiskelin.

Kasveja voidaan käyttää ilman tehtaita, lääketeollisuutta ei tarvita. Teollisuutta ei tarvita. Kasvit tekevät sen paremmin. Kasvit ovat esimerkiksi lääkkeitä, ne ovat lähes ilmaisia; maksu on oma vaiva ja ehkä kiitos. Kemikaalit on myrkkyjä ihmiselle, ne ei ole kasveja vaikka ne yrittäisi matkia niitä; omena on terveellinen, mutta siitä matkitut synteettiset vitamiinit eivät ole terveellisiä, ne ovat haitallisia terveydelle. Tehtaat on myrkkyä; ne rakentaakseen pitää rikkoa jotain kaunista. Ei ymmärretä, miten kasvi käyttää auringon energian. Aurinkopaneelit eivät ole yhtä tehokkaita, kuin kasvit. Kasvi on se paras tässä asiassa, me emme pysty samaan. Eli, eiköhän tässä olla jo nyt opittu se, että me emme ole muuta kuin rikkoneet jotain kaunista, hyvää ja luoneet jotain rumaa ja pahaa. Olemme oppineet myös sen, että ennen kun ei rikottu niin paljon, niin asiat toimivat paremmin. Enemmän kasveja, enemmän eläimiä; VÄHEMMÄN TEHTAITA. Aukeneeko nyt, miksi puhutaan "vanhoista hyvistä ajoista"?

Vanhempaasi pitäisi kunnioittaa oletusarvoisesti; ja me ihmisparat emme edes tiedä, kuinka vanha kasvi kannabis on. Vanhempi meitä kuitenkin, joten eiköhän se riitä kunnioituksen perusteelle. Kasvit ovat meidän esi-isiämme, mitä ei monet tunnut sisäistävän. Elämä itsessään on meitä vanhempi täällä. Voithan sinä tietenkin yrittää tutustua kasviin ja yrittää miettiä asiaa. Mutta eikö se kannattaisi tehdä kunnioittaen, niinkuin esimerkiksi Mayat tekivät; rituaalejaan, sehän on kunnioitusta sitä asiaa kohtaan. Ja hehän olivat viisaita; ehkä viisaampia, kuin kukaan meistä tällä hetkellä. Miten sinä, ilman synteettisiä juttuja, pystyisit ennustamaan näitä asioita näin tarkasti? Minä en tiedä edes sitä. Ymmärtääksemme, mitä viisaus on, on meidän ensin haluttava oppia ja ymmärtää. Meidän, koska muutos lähtee meistä itsestämme; sitä valintaa ei voi kukaan tehdä puolestasi, sinä itse päätät mihin ja kehen haluat uskoa; nyt esimerkiksi minuun, että se asia mistä puhun on totta ja oikein.

Sinä itse päätät, uskotko puoskareita ja valheenpuhujia. Minä ainakin haluan uskoa itseäni ja sitä, mikä minusta tuntuu oikealta; minä haluan kasveja, eläimiä, elämää maailmaani enemmän; minä haluan tehdä maailmastani paremman. Niinpä minä teen jotain asian eteen, mietin; miten voin elämääni muuttaa, jotta saisin tämän toteutettua. Ryntäänkö heti toimimaan, rikon ja olen epäkohtelias, tekemään väkivaltaa ja levittämään epäharmoniaa? En. Minä mietin ja jos en ymmärrä, niin en ainakaan jatka sitä, minkä ymmärrän olevan väärin. Minä en suostu myrkyttämään itseäni ja kanssaihmisiäni, tapa ties kuinka monta kasvia ja eläintä sen eteen, että saan itselleni ja muille ainoastaan asiat haitallisemmaksi. Minä lopetan pään paukuttamisen seinään nyt heti, koska siitä on haittaa itselle ja muille. Ja ihan kohteliaisuudesta koitan olla myös rutisematta siitä, koska kuka nyt itkemistä haluaisi kuunnella?

Monet lääkinnälliset kasvit ovat kiellettyjä ja tulisi pyrkiä siihen, että ihminen taas oppisi lähentymään muuta luontoa, jotta ymmärtäisimme nyt esimerkiksi paremmin näitä kasveja ja koko ekosysteemiä. Hampusta puhuttaessa käsitellään siis aina tätä periaattellista asiaa, että monet kasvit on kiellettyjä ja näin ei tulisi olla, koska siitä aiheutuu haittaa meille kaikille. Kaikki sikaflunssat ja muut ihme epidemiat puhuvat karua kieltään esim. tehotuotannon vaikutuksesta maailmaamme. Jokaisella ihmisellä on oikeus vaikuttaa maailmansa parhaalla katsomallaan tavalla. Mä itse en esimerkiksi syö enää lihaa, pyrin kasvattamaan paljon kasveja ja mulla on matofarmi. Ideologiasta kasvaa hyvin pian kaunis puutarha, mikä vaikuttaa koko elämääsi ja tällä tavoin myös muiden elämään positiivisesti.

Yrtti- sana Wikissä & Suomalaista perinnekasvatusta

Se, että ihmisen eloa tuetaan asioilla, mitkä aiheuttavat ihmisille ja koko eliökunnan toiminnalle haittoja tällaisissa määrin, ei tulisi jatkaa ja tällaisilla keinoilla ei todellakaan kohenneta tilannetta tällä hetkellä eikä lopputuloksen perusteella. Kasvien tuntemus on paljon pitempi, kuin synteettisten valmisteiden. Näinollen niiden käyttäminen on vähiten riskitöntä, mikäli tarkastellaan asiaa pelkästään ihmisen terveyden kannalta, mutta kuten aikaisemmin puheessani viittasin, niin se myös haittaa koko ekosysteemin toimintaa ja koska ekosysteemin vointi vaikuttaa suoraan omaamme, niin myös siksi ihmisen tulisi oppia elämään taas enemmän sopusoinnussa muun luonnon kanssa.

Ellet näistä kaikista linkeistä ja järkisanasta huolimatta ole vieläkään tajunnut, niin toistan vielä suositukseni etsiä aiheesta lisää tietoa; mietiskelemällä, tutkimalla ja keskustelemalla asiasta lisää. Ei olekaan kyse siitä, että voisimme siirtyä hetkessä tästä tuohon; vaan matka on askelia, jotka on otettava. Kasvien käyttäminen lääkinnällisesti pidentää huomattavasti elinikää, mutta unohtakaa teleportit ja star trekki. Asiaan hiemankin enemmän tutustuneet tajuavat, kuinka pitkälle sellainen elintapa perustuu kärsivällisyyteen. Synteettisyys on helppo ja nopea tapa, mutta huonompi. Minä uskon, että kyllä ihminen järkipuheen tunnistaa ja siinä on minusta järkeä, että on puhdasta vettä, puhdasta ilmaa, ei likaista; vaan puhdasta.

Kommentit (14)

Tämä pienen oppaan tarkoitus on kertoa omista kokemuksista ja siitä, miten itse olen onnistunut löytämään polun, jota pitkin kulkemalla toteutan rakkautta. Asiat, mistä puhun, ovat hyvin yksinkertaisia; mutta koska savuverhot, illuusio, minkä me ihmiset olemme luoneet näiden yksinkertaisten, kauniiden asioiden peitoksi, ovat niin pitkään jatkuneet, niin siksi on myös syytä hävittää nämä illuusiot mielestämme mitä moninaisimmin keinoin.

Sinä olet elossa. Sinä et elä valtiossa, perheessä; käy koulussa, töissä. Sinä olet elossa, nyt; tässä hetkessä ja itsenäsi; mielesi on tottunut jäsentelemään havainnoimasi asiat monimutkaisiksi verkostoiksi, joista huolehtiminen on monille ongelma, koska unohdamme elävämme hetkessä; emme huomenna mene töihin, ajaneet partaa tänä aamulla, tule vierailemaan sukulaistemme luona seuraavalla viikolla.

Meillä jokaisella on oikeus puolustaa itseämme. Jos joku uhkaa sinun elämääsi, on sinulla oikeus puolustaa sitä; jos sinun maailmaasi tuhotaan, sinulla on oikeus puolustaa sitä. Mutta se on rakkautta, minkä keinoilla toimitaan; hyökkäys on väkivaltaa.

Me teemme olemassaolollamme väkivaltaa; kyse onkin lähinnä mielestäni siitä, että väkivallan määrä on suhteetonta. Jalkojen liikuttaminen on väkivaltaa ilmaa kohtaan. Mikä oikeus sinulla on liikkua ja siirtää ilmaa, joka siinä aikaisemmin oli? Entä mikä oikeus on myrkyttää ilma, mitä me kaikki hengitämme? Mitä me voimme tehdä? Me voimme muuttua, voimme muuttaa ajatuksiamme epäkunnioittavista kunnioittaviksi; lopettaa väkivalta, jota emme ainoastaan tee itsellemme, vaan kaikille muille täällä maapallolla asuville. Monet meistä elävät illuusiossa, eivät tahallaan; uskon, että jokainen ihminen on hyvä pohjimmiltaan, vaan tottumuksesta; kuin eläinten kanssa koko ikänsä asunut lapsi, joka ei osaa enää käyttäytyä kunnon ihmisen tavoin. Meidän tulee yksitelle pyrkiä poistamaan nämä henkistä kasvuamme rajoittavat savuverhot edestämme, ei ole syytä elää valheessa.

Mielestäni on perin turhaa heiltä, ketkä eivät ole jotain kokeneet tai kokeilleet, puhua niin kovaan ääneen kokemuksesta. He ketkä tuntevat kokemuksesta ja sen kautta jotain tärkeää löytäneensä; sehän on oikeamielistä tästä muillekin kertoa, jakaa tietoa; että on tällainen mahdollisuus parantaa itseään ihmisenä ja ymmärtää muuta mailmaa paremmin. Monet ihmiset verhoavat pelkonsa nauruun; tälle tekstillekin on varmasti helppoa nauraa ja vaipua takaisin selkkareitten ääreen, mutta sydämessäsi tiedät kyllä totuuden, vaikka kuinka nauraisit sille. Maailman toiminnan tulisi perustua toisten huomioimiselle ja rakkauden teoille; ei riistämiselle ja ilkeydelle. Monet ovat löytäneet tavan purkaa tämä illuusio yrteillä, puhumalla, tapoja riittää. Joillekin ihmisille tällainen kokemusperusteinen tapa tuottaa parhaiten tuloksia, joillekin mietiskely. Jotkut saavat hyvän olon kuntoilusta, jotkut hampusta. Mutta kutein usein tapaan sanoa, niin on monta tapaa kuoria appelsiini ja lopputuloksena on kuorittu appelsiini.

Meidän tulisi lähentyä taas muuta planeettaa, koska on varmasti selvää kaikille asiaa hiemankin tutkineille, että nykyinen elämäntapamme ei ole hyväksi ihmiselle itselleen saatika muille eliölle. Näennäisesti olemme saavuttaneet hyvän elintason; mutta sen ollessa keskittynyt lähinnä fyysisen hyvän olon saavuttamiseen mitä arvelluttavimmin keinoin; riistäen ja repien. Henkinen hyvinvointi heijastuu myös ruumiiseen tavalla tai toisella, mutta henkisen hyvinvoinnin tärkein lähtäkohta lähtee mielestä. Fyysistä hyvinvointiamme tuetaan asioilla, mitkä eivät tue tämän maailman hyvinvointia; eivät tue ihmisen hyvinvointia, koska asiat, millä on saavutettu näennäinen fyysinen hyvinvointi; ne asiat eivät kestä edes omaa painoaan, niiden olemassaoloa pitää tukea uusilla asioilla. Nyt on aika lopettaa tällainen oravanpyörässä ajo; ensi askel on miettiä asiaa ja ymmärtää, miksi pitää muuttua. Kun on hyväksynyt muutoksen tarpeen, on aika miettiä miten muutoksen voisi toteuttaa. Muutos ei tule tapahtua samoin keinoin, millä on luotu tämä epäharmonia; harmoniaan pyrkiminen tulee perustua sille, että hylkää epäharmonian ja käyttää niitä keinoja, jotka ovat sopusoinnussa luonnon kanssa; ei sen kanssa, mitä me olemme luoneet ja mitä pidämme "hyvänä" ja "tavallisena" elämänä. Hyvä ja tavallinen elämä muodostuu yksinkertaisista, luonnollisista asioista. Pyrkimys siihen tulee siis perustua sellaisille asioille, mille on hyvä alkaa rakentaa; se muutos lähtee itsestä, halu oppia lähtee itsestä, pyrkimys tehdä itsestään puhdas lähtee itsestä; se matto, minkä alle kaikki lika on kerätty, voidaan putsata, mutta kaikki roska mikä on kerääntynyt; siitä voimme oppia, että se on roskaa, mutta ei sitä tule ihannoida ja yrittää peustella sitä puhtaudeksi. Meidän ei tule enää jatkaa uuden ja kiiltävän keksimistä, vaan tunnustaa; että suurin osa keksimästämme on suoraansanottuna ulostetta. Muutos on iso, mutta niin on tekemämme vahinkokin; on paljon korjattavaa, mutta se korjaus alkaa omien uskomustemme ja ajatustemme korjaamisella, ei sillä, että piehtaroimme lisää lannassa ja yritämme kutsua sitä puhtaudeksi!

Nyt kun katsomme maailmaa, missä me käymme mitä erilaisimmissa töissä ja vanhat hyvät arvot ovat miltei joutuneet unholaan, on vaikeaa modernin ihmisen ymmärtää, mitä sellaiset ihmiset puhuvat; jotka ovat esim. hylänneet lihansyönnin ja polttavat turkisliikkeitä, puhuvat rakkaudesta ja yhteisestä paremmasta maailmasta. Oppimista on paljon, se kuinka nopeasti oppii, riippuu itsestä; siitä onko valmis oppimaan. Ala-astelainen ei ymmärrä yliopiston kaavoja, koska ne perustuvat aikaisemmille opetuksille. Eläinten kanssa elänyt ihmislapsi ei tiedä, että on edes matematiikkaa tai kouluja. On paljon tehtävää ja opiskeltavaa, mutta ensin tulisi miettiä, mitä tekee, ennenkuin lähtee toimimaan. Kun on tajunnut sen, että jotain pitää tehdä, niin siitä voi lähteä miettimään eteenpäin. Matka alkaa ensi askeleesta; olipa se kuinka pieni tahansa. Kun tekemisen tarve lähtee pyrkimyksestä rakentaa parempaa maailmaa, niin on huomattavasti todennäköisempää, että se myös parantaa; sellainen tekeminen, mikä lähtee kärsimättömyydestä, itsekkyydestä ja epäkohteliaisuudesta purkautuu harmillisen usein myös sellaisin tavoin, mitkä ovat huonoja. On helppoa vain tuhota se, mitä ei ymmärrä; vihata sitä. Älkäämme päästäkö itseämme liian helpolla, vaikka totuus sattuu; se on omaa syytämme, että olemme luoneet itsellemme sellaisen todellisuuden, mikä on kipeä ja satuttava. Kärsikäämme siis kipu, jos se on tullakseen; olkaamme rohkeita uskossamme, vaalikaamme sitä ja osoittakaamme sille arvoa arvollisin keinoin; kärsivällisyydellä, mietiskelyllä, kohteliaasti. Näillä keinoilla luomme itsellemme edellytykset toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskusteleminen tällaisista asioista on askel; askel parempaan suuntaan, mikäli se tapahtuu harmonian keinoin. Pienistä puroista syntyy suuri joki, mutta ilman sadepisaroita ei ole sadetta. On aika sataa. Asioiden ymmärtäminen ja sisäistäminen johtaa toimintaan. Omalla esimerkilläsi luot omalta osaltasi maailmaa, ja meidän tulisikin puhua aiheesta levollisin mielin ja ilman vihaa kautta kiihkoa.

Yhteiskunnallisen rakenteen tulee muuttua; jotta asiat muuttuisivat, ja sen muutoksen tulee lähteä meistä; ihmisistä, koska me sen olemme luoneet. Yhteiskunnan kasvot muodostuvat meidän omista ajatuksistamme ja teoistamme, se ei ole kasvoton. On niin paljon asioita, mitä emme ymmärrä; hyvänä esimerkkinä otettakoon lääkkeet; meillä on koko maailma täynnä erilaisia kasveja, mitä voidaan käyttää lääkkeinä ja kuitenkin, olemme kehittäneet omia kemikaalisia yhdisteitä; vaikka emme edes ymmärrä miten ne kasvit toimivat! Kenenkään ei ole pakko käyttää kasveja, mutta jonkin hyvän asian kieltäminen on epäharmoniaa, eikä näin siis tulis tehdä. Niiden valmistaminen tuhoaa tätä maailmaa; tehtaita mitkä tuhoavat, ihmisiä tarvitaan tekemään niitä vaikka he voisivat tehdä jotain hyödyllisempää, lukemattomia eläimä tapetaan kun niiden toimintaa testataan ja kuitenkaan lopputulos ei ole yhtä hyvä, kuin mitä kasvit voisivat tarjota, eikä saada edes hyödyllistä tietoa.

Kaikki on jo täällä; kasvamassa; miksi tappaa se mikä on valmiina, jotta voidaan luoda jotain huonompaa ja rumaa, se tappaa myös jotain meissä itsessämme. Tämän seikan kieltäminen ja lian kerääminen maton alle vie tavattomasti energiaa; vain luodakseen epäharmoniaa. Meidän ei tarvitse elää väärin keinoin toteutetussa illuusiossa; me voimme elää todellisuudessa, minkä olemme itse luoneet omalla työllämme; toteutettuina keinoin, mitkä edistävät harmoniaa. Se, että sinä muutut, lisää harmoniaa; sinun sisälläsi kasvaa uusi tietoisuuden valo, joka loistaa myös muiden ihmisten elämään valoa. Jos osa ihmisistä yrittää estää toisia ihmisiä oppimasta, he eivät itsekään todennäköisesti opi ja toisten oppiminen häiriintyy samalla. Mietiskely tuo tietoa sisäisen kokemuksen kautta. Itsetutkiskelu on hyvin tärkeää ihmiselle ja siitä ei ole kenellekään hyötyä häiritä toisen ihmisen itsetutkiskelua; se luo epäharmoniaa.

Ei ole tehokasta tuottaa synteettisesti; tehotuotanto ei ole tehokasta, se lisää epäharmoniaa. Kasvit ovat tuottajia ja niistä saadaan hyötyä koko niiden elinkaaren ajan. Synteettisesti valmistettu asia kuluttaa ja voit varmaan kuvitella, kuinka paljon esim. pelkästään synteettiset lääkkeet kuluttavat; ensin suunnitellaan lääkettä, siihen tarvitaan laboratorio, laboratoriolaitteita; laboratoriolaitteet pitää valmistaa jossain, ne laitteet pitää suunnitella, tarvitaan laitteita kuljettamaan laboratoriolaitteita, tarvitaan tehtaita valmistamaan tehtaiden osat, missä laboratoriolaitteet valmistetaan. No okei, nyt sulla on labra, mut se labrakin pitää rakentaa jollain, sen takia pitää tuhota jotain, mikä on kasvanut ja elänyt siinä ennen. Ei ole mitään järkeä tehdä hyvästä huonoa; tappaa elämää luodakseen epäharmoniaa. Sitten sun pitää tehdä eri kemikaaleja, millä tutkitaan; ne kemikaalit pitää valmistaa, tehtaita, missä tehdaan kemikaalit, tehtaita, että saadaan rakennettua tehtaiden osia, missä tehdään laitteita, millä voidaan kuljettaa kemikaaleja. Kokoajan, vapautuu myrkkyjä maapalloon; sellaisia yhdisteitä, mitä ei siellä ole aikaisemmin ollut edes. Ja niin, nyt sinulla on vasta labra ja kemikaalit tutkia jonkin kemikaalin tekoa. Eikö olekin typerää?

Sitten kun sä olet saanut sen "tutkituksi" kun se on kokeiltu muilla eläimillä jonkun aikaa, niin sitä mainostetaan ja valjastetaan taas uusia tehtaita, ihmisiä ja aikaa siihen, että siitä kuulutetaan lehdissä, telkkareissa ja ties missä, taas oltaisiin voitu kasvattaa jotain kasvia ja tehdä siitä vaikka näkkileipää tai lääkettä. Tiesitkö, että pelkkään mainontaan kulutetaan monta kertaa enemmän, kuin millä saataisiin parannettua koko maailmaan nälänhätä? Ja kuitenkin; tuloksena on vain yksi myrkky lisää, minkä vaikutusta emme tarkalleen edes tiedä. Lääkkeiden tutkiminen tapahtuu koe-eläimillä ja se ei tuota suoraa tietoa siitä miten se vaikuttaa ihmiseen. Kasvien käyttöä on tutkittu eniten ihmisillä itsellään, monta kymmentä tuhatta vuotta esim. hamppua on noin kymmenen tuhatta vuotta käytetty; synteettisiä "lääkkeitä" on tutkittu ja käytetty vasta muutama vuosikymmen, huonoin menestyksin. Kasveja on käytetty menestyksekkäästi tähän astikin, joten en näe mitään järkeä toisten ihmisten kieltää toisia ihmisiä jatkamasta tätä hyvää tapaa. Onko tää nyt kauheen vaikea valinta kenellekään, kun asiaa oikein mietti; että käyttääkö kasvia, vai tekeekö sen saman homman synteettisesti? Mielestäni asia on harvinaisen selvä. Niinkuin isäpuoleni tapasi aikoinaan sanoa: Miksi tehdä sama asia kaksi kertaa paskasti, kun se voi tehdä kerralla hyvin?

Kuinka monta peltoa hamppua oltaisiin kasvatettu tässä ajassa; tehty ruokaa, lääkkeitä, vaatteita..? Nyt pitää vielä tutkia se itse kemikaali, mitä olet valmistamassa; sä vangitset, kidutat ja tapat toisia eliöitä sen takia, että sä saat tutkittua itselles jonkun yhden kemikaalin, luot kauheasti epäharmoniaa, saavuttaaksesi epäharmonisen tilan. Kuinka monta tuhatta, miljoonaa; kasvia, eläintä..? Mitkä on kauniita kasvaessaan; rikottu kauneus ja luotu rumuutta. Mutta ei enää, minä olen päättänyt muuttua; muututhan sinäkin rakas veli tai sisko, niin muidenkin on helpompi muuttua.

Lisäksi synteettisesti saatu raaka-aine ei ole puhdasta. Tästä on tutkimuksia esim. vitamiinien imeytymisestä. Synteettisesti ei voida saada samaa rakennetta molekyyleihin, kuin mitä se luonnollisesti on. Haitat ilmenevät synteettisen aineen toiminnassa; tutkimuksissa synteettiset vitamiinit aiheuttavat jopa kuolleisuutta! Synteettiset vitamiinit eivät toimi samalla tavoin elimistössäsi, kuin luonnon omat vitamiinit. Synteettiset vitamiinit ovat epäterveellisiä, oikeat vitamiinit ovat terveellisiä. Ja myös tässäkin; synteettisyys kuluttaa heti ensi askeleella ja tuloksena on myrkkyä ja epäharmoniaa edistäviä asioita. Luonto kun valmistaa; niin se tuottaa joka askeleella, puhdistaa ja parantaa harmoniaa. Hyvin yksinkertaista.

Usein puhutaan, että synteettisiä aineita on halpaa ja tehokasta valmistaa, mutta tosiasiassa se on kalliimpaa, kuin käyttää alkuperäisiä; kasvien valmistamia tuotteita, koska kasvit tuottavat: eivätkä kuluta, joten näin jäädään asiassa plussan puolelle jokatapauksessa, kun taas synteettisten aineiden valmistuksessa jäädään miinukselle aina. Kasvit tuottaa eläessään puhdasta ilmaa, ja hamppuhan on tunnettu siitä, että se myös puhdistaa maaperää esimerkiksi raskasmetalleista. Lisäksi se parantaa maaperän rakennetta ja esimerkiksi tavallisella viljapellolla on hyvä parin vuoden välein kasvattaa hamppua ja mikä olikin ennen yleinen tapa, koska se parantaa muiden kasvien kasvua. Kasvin elinkaaren aikana se myös osallistuu veden kiertokulkuun merkittävissä määrin, ja veden kiertokulku on yksi tärkeimmistä elämää ylläpitävistä asioista maapallolla.

Kasvit käyttää vettä elääkseen, mutta se ei kuluta vettä; se ei häviä täältä maapallolta mihinkään. Tuhoamalla kasveja ja valmistamalla synteettisesti asioita tehdään vedestä epäpuhdasta ja myrkyllistä, kun oikeasti vesi on puhdasta ja parantavaa. Kasvit käyttävät myös lannotteita, mutta ne lannoiteet on peräisin kasveista ja eläimistä. Onneksi on hevosia, kanoja ja lepakon uloste on erityisesti hyvä kukkiville kasveille; mutta myös ihmisen lantaa voidaa käyttää, kunhan ihminen pitää itsensä puhtaana. Tähän puhtauteen ei sisälly mitkään ihmeen synteettiset säilöntäaineet tai muut mömmöt, ne on haitaksi elämälle, eivätkä kasvit pysty käyttämään niitä enää hyväkseen; puhtaus saadaan luonnosta tehokkaammin ja tuottavammin. Kasvit ovat tuottajia; synteettinen elämäntapamme, mikä perustuu epäharmonisille asioille, on kuluttuja; se kuluttaa meidän henkisiä voimavarojamme, se kuluttaa meitä fyysisesti, se kuluttaa tätä planeettaa. Onneksi Suomessakin on vielä aika paljon hevosia ja valtiolla on oma hevostenjalostuslaitoskin Ypäjällä. Hevostenkin asiat ovat kuitenkin myös retuperällä; ne eivät pääse nauttimaan tarpeeksi luonnollisista elinoloistaan; tehoruuan, liikunnan ja tekemisen puute aiheuttaa niille vakavia fyysisiä ja henkisiä haittoja.

Lääkettä hakeaksesi, sinä joudut yksilönä korkeintaan kävelemään lähimpään apteekkiin. Kasvien perässä ei tarvitse juosta; voi kulkea rauhassa metsässä tai pellolla, sanotaanhankin, että etsivä löytää; se on harmoniassa, se tapahtuu rauhassa. Se, että yritetään väkisin luoda epäharmoniasta harmoniaa, ei onnistu. Hylkäämällä epäharmonian, alkaa matka kohti harmoniaa. Kun sä liikut ja se kuluttaa susta energiaa, minkä sä oot saanu synteettisistä aineista, se kuluttaa sun synteettisesti tehtyjä vaatteita, autoja; silloin se kuluttaa eniten. Vähiten se kuluttaa susta energiaa, minkä sä oot saanut kasveista, koska kasvit tuottaa ainoastaan. Kun asia tehdään synteettisesti, se ei ainoastaan kuluta; vaan saa sinut toimimaan ihmisenä huonommin, joten se apteekkiinkin kävely tapahtuu huonommin, kun vaihtoehtona on etsiä terveempänä ja terveellisemin, puhtaammassa ilmassa. Kumpaa sinä mielummin tutkiskelet etsiessäsi; apteekin tai kaupan hyllyä, vai kaunista luontoa?

Luonnon ekosysteemi on herkkä harmonia, jota ymmärtääkseen täytyy olla osa sitä harmoniaa, ei pyrkiä siitä pois. Me emme edes ymmärrä vaikutuksia voimista, mitä olemme vapauttaneet tänne, emme käsittäneet herkkää verkostoa, ekosysteemiä, josta olemme ikäänkuin menneet katkomaan viivoja; tappaneet kokonaisia lajeja sukupuuttoon, vapauttaneet vaarallisia yhdisteitä; hulluudessamme, typeryydessämme, itsekkäästi. Ei ole koskaan myöhäistä muuttaa ajattelutapaansa. Kun tapat yhden lajin, sitä käyttävät lajit häiriintyvät siitä; ne eivät saa enää ravintoa siitä, elinolosuhteet muuttuvat ja tasapaino järkkyy. Me teemme sellaisia asioita, mitä emme ymmärrä; mutta varmasti kaikki ovat tajunneet sen, että jo nyt seuraukset ovat aiheuttaneet liian suuria tuhoja maapallolle. Vai onko katseemme ollut liian pitkään kiinnittyneinä salkkareihin, aamumuroihin, internetistä ladattuun pornoon, peleihin; että olemme unohtaneet kuinka oikeasti täällä maapallolla pelataan? Minä uskon, että alan taas vähitellen muistamaan. Yritäthän sinäkin?

Paljon siinä joutuu liikkumaan, että saa sen yhden, YHDEN kemikaalimömmön tehtyä. Ja kuinka paljon se todellisuudessa on meiltä pois, kaikilta; vaikka se onkin hyvin piilotettu muovin kiillon ja metallisen hohdon alle. Mutta autotkin ruostuu ja kuvaputket pamahtaa rikki, ne pitää korjata tai tehdä uusia; loiste himmenee, kun kasvit vaan kukkivat ja kukkivat uudestaan; kasvi kasvaa itsekseen, se pitää korjata vain kun se on valmis. Vai pitäisikö vielä tehdä uusi kulutusketju; robotti, joka tuo mikrosta ruoan käteesi, jotta se olisi tarpeeksi helppoa sinulle? Entä kun robotti ruttuselle tulee palkkapäivä, mitä hän sinulta vaatii? Oletko varma, että sovit hinnasta etukäteen.. Enpä usko..

Supermyrkyt ovat yhdisteitä, jotka ovat ennentuntemattomia maapallolla; ne ovat syntyneet, kun ihmisen synteettisesti tekemät aineet ovat yhdistyneet uusiksi yhdisteiksi, jotka varastoituvat muihin eliöihin, mitä syömme, joten tämäkin paska putoaa meille ihan omaan niskaan. Kuten seuraavan linkin tekstissä hyvin mainitaan:

"Näyttää kuitenkin siltä, että ellei syö kaikkein suurimpia silakoita eikä käytä kalaa joka päivä, hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset haitat."

Eikös olekin aika ikävä tilanne, kun ei enää tiedetä; onko hyödyllistä syödä kalaa, vai onko se liian myrkyllistä syötäväksi? "Näyttää siltä, että on hyödyllistä vielä syödä." Hmm, mielummin minä yrittäisi pitää sen niin, että on hyödyllistä syödä. Ja hampunsiemen on terveellisempää, kuin kala; siinä on enemmän ja paremissa muodoissa ihmiselle rasvahapot, proteiinit ja rasvat.

Lähde 2

Kasvien käyttöä on tutkittu lähes ihmiskunnan synnystä saakka; teollinen vallankumous on kestänyt vain muutaman sata vuotta, ja mitkä ovat seuraukset! Pitäisikö Sinusta siis vielä jatkaa tätä? Valitse harmonia, koska sen valitseminen itsessään vähentää epäharmoniaa. Minä olen nyt siis kertonut ihan tieteellisiä tutkimustuloksia käyttäen ja järkipuheella asian esitellen, että miten asia on. Nyt sinä olet siis tietoinen, näistä asioista. Halu oppimiseen lähtee itsestä; mutta jos kiukuttelee koko ajan, niin ei siitä oppimisestakaan voi sitten kauheasti nauttia saatika oppia. Mutta mikäli joku ihminen ei enää pysty sulle asiasta lisää kertomaan järkipuheella tai yrittämällä rautalangasta vääntää, niin sitten sun pitää etsiä uusi opettaja tai miettiä asiaa itse. Huom. miettiä, ei tehdä tehtaita ja tietokoneita tekemään se sun puolesta. Se ei vaan toimi niin. Kun tehdään asia synteettisesti, niin se on loogista, että se kuluttaa. Kun kasvi tekee saman asia, se on loogista, että se tuottaa. Evoluutio on jatkunut noin 6 miljardia vuotta. Meidän pikku kokeilut tässä parin vuoden aikana tuskin merkkaa siihen verrattuna juuri mitään, eikös? Meidän tulisikin yrittää ymmärtää tätä olemassaolevaa; harmoniassa toimivaa järjestelmää, eikä rikkoa sitä ja luoda järjestelmää, mikä ei toimi. Ja kuitenkin, ne meidän pikku kokeilut tappaa meitä; hiljalleen kuin syöpä. Hamppu muuten parantaa syöpääkin. Tehtaat kiinni ja ittestä niskasta kiinni, ei siinä muu auta. Jussi, pelto ja kuokka, vai miten se nyt meni. Minä en väitä tietäväni evoluution, elämän, tai millä tavalla sitä haluaa kutsuakin, tarkoitusta. Sehän riippuu ihmisestä, että miten sen haluaa ajatella; Einsteinhän sanoi, että kaikki on suhteellista. Hyvin usein tämä totuus kävelee vastaan. Ja sehän oli viisas mies, ja kuitenkin se puhui tollasia ympäripyöreyksiä, missä on kuitenkin järki lopulta, kun asiaa miettii. Mutta ympyrää kun kävelee tarpeeksi pitkään, niin tulee siihen mistä lähtikin; palloa kun kulkee, siihen voi eksyä, koska voi mennä ympyrää, etkä enää löydä sinne mistä lähdit. Me ollaan eksytty täällä pallolla; maapallolla, meidän kodissa. Ja meillä on vielä valot päällä; aurinko paistaa vielä kirkkaasti, vaikkakin saasteet jo himmentävät taivasta. Kuinka vaikeaa on löytää tie sitten pimeässä, kun näin pahasti olemme harhautuneet jo valot päällä? Ei ole enää tärkeää jatkaa tätä elämäntapaa, vaan se pitää lopettaa. On tärkeää keskittyä muuttumiseen, mutta ensin sun pitää tiedostaa asioita; mietiskelemällä, opiskelemalla, harmoniassa.

Tehotuotanto. Se ei ole tehokkaampaa, kuin tehokasta niiden koneiden, saasteiden, tappamisen ja tehtaiden lisäämiselle; ei hyväksi hyvälle elämäntavalle. Se ole ollenkaan tehokasta, vaan haitaksi meille. Me emme tarvitse koneita ja tehtaita, kun se sama asia on tehty jo kerran kunnolla. Me saamme ruokaa luonnosta, me saamme vaatteita luonnosta, me saamme lääkkeitä luonnosta. Ja miksi antaisit muiden tehdä työn puolestasi? Eikös se ole laiskuutta? Ihmisten kanssa voi sopia, mitä ne palkaksi vaatii; jos vaatii, mutta edelleenkään, me emme tiedä edes vielä, mikä on täysi hinta tästä kaikesta hulluudesta; mikä on lopullinen saldo teoistamme, mutta jos ei suostu tajuamaan, että asiat eivät ole hyvin; niin ei ole enää hullu, silloin on vain typerä ja itsekäs. On helpompiakin ja tuskattomampia tapoja lopettaa elämänsä, kuin myrkyttää itsensä hitaasti hengiltä. Mutta tässä ei olekaan kyse vain sinusta, vaan meistä kaikista ja nämä toimet ovat väärin meille kaikille, ei vain niille; ketkä ovat asian tajunneet. Mitä nopeammin ihmiset hyväksyvät asian; joko itse miettimällä tai sitten joku ystävällisesti sen sinulle yrittää kertoa, jos haluat kuunnella järkipuhetta. Rakentava keskustelu vaatii mielestäni, jotta siitä saataisiin hyvä hyöty; enemmän mietiskelyä, mitä sanoo ja vähemmän tekemistä eli puhumista. Rakentava yhteiskunta vaatii enemmän mietiskelyä, vähemmän toimimista. Antaa kasvien ja muiden elikoiden toimia myös, eikä niiden koneiden; elämä on ollut täällä ennenkin ja kaikki on sujunut hyvin ja elävät asiat ovat paljon mukavempia kavereita, kuin tietokonebotti. Luottakaa muhun; esim. koiralaumasta tai tuhannesta chilistä on aika paljonkin seuraa ja tekemistä.

Sitä, mitä ei ymmärrä; sille on helppo nauraa. Kun ei ymmärrä; niin on helppo lyödä. Väkivalta lisää väkivaltaa, eikä ne asiat siitä miksikään muutu; ne menee vaan piiloon, maton alle. Poissa silmistä, poissa mielistä, mutta ympyrä on ympyrä; sille ei mitään mahda. Mutta se ei ole enää ympyrä; harmonia, jos siitä yritetään tehdä kolmio; epäharmonia.

Vaikeita asioita on joskus vaikea ymmärtää. Jos ei ymmärrä, niin sitten haluakseen ymmärtää, voi miettiä. Tai sä voit toimia; puhua asiasta, niin ehkä sitten ymmärrät. Mietitäänpä; olisiko se sinusta oikein; olet niityllä ja ihailet kauniita lintuparvia. Yhtäkkiä joku tulee ja vie ne. Kysytkö miksi? Mitä jos hän vastaisi; minä haluan tappaa ja kiduttaa nämä eläimet, jotta robotti ruttunen voisi tarjoilla minulle ruokaa mikrosta sohvalle, kun katson salkkareita. Suostuisitko? Hymyilisitkö, nauraisitko? Eikä siinä vielä kaikki, tarjouksia on vielä luvassa; voi olla, että pitää vielä lisää tappaa ja kiduttaa. Niin ja sitten pitää tietenkin jokatapauksessa tappaa ja kiduttaa, että saadaan tehtyä näitä ruttusia lisää ja ainiin et muuten enää saa kasvattaa kotonasi esimkerkiksi hamppua, onhan sekin okei? Se ei valitettavasti käy, koska muuten sinä et tarvitsisi robotti ruttusta tarjoilemaan; etkä edes sitä mikroa, etkä sitä teollisuutta, mikä on valmistanut mikron ja ruokasi; koska saat siitä hampusta sen ruoan ihan valmiiksi kypsennettynä, aurinkovoimalla. Sanotaan, että hiljaisuus on myöntymisen merkki, olisitko sinä hiljaa? Minä olen ainakin päättänyt tehdä parhaani tämän asian eteen, minä en halua robotti ruttusta tarjoilemaan minulle ruokaa sohvalle, en edes katso salkkareita enää. Minä en halua, että tapetaan sen takia; yhtään enää.

Synteettisyys kuluttaa, luonto tuottaa. Jos et ymmärrä tätä niin suosittelen, että seuraat neuvoani ja opiskelet asiasta lisää ymmärtääksesi. Minäkin olen vain ihminen ja minun kykyni opettaa toisia ajattelemaan on rajallinen; ja sen rajan määräät sinä itse, kuinka paljon haluat oppia. Muista, että muutos lähtee itsestäsi ja löytämäsi valo säteilee sinulle kirkkaimmin ja myös muualle maailmaan, lisäten valoa ja hyviä asioita. Biologia on esimerkiksi todella mukavaa, kun siihen pääsee hieman sisälle. Myös tähtitiede on kiinnostavaa, ja tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon Mayat ja heidän kulttuurinsa. Siitähän on ollut paljon juttua, kuinka matemaattisesti ja muissa tieteissä lahjakkaita he olivat. Ja kuinka paljon heidän kulttuurinsakin perustui kasvien käytölle, ja niiden ymmärtämiselle. Ja tutkimiselle ja ymmärtämiselle ylipäätään. Se, että me nykypäivän ihmiset emme ymmärrä, mitä tarkoittaa "galaktinen säde" tai "uusi aika", voi johtua yksinkertaisesti pelkästä kieliopillisesti väärin tulkitusta sanasta. Tai ehkä hekään eivät ole ymmärtäneet sitä, vaikka ovat tienneet sen olemassaolon ja yrittäneet kuvata sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja silti jotkut meistä nauravat; tiedolle, mikä tänäkin päivänä on ihmeenomaista. Eräällä tavalla he siis ovat olleet meitä ainakin edellä, koska ovat tunteneet hyvin kasvit ja tähtitedettä; ilman mitään tehtaita!

Tässä ei hakata pelkkiä hippien kalloja, vaan jokainen ihan itse lyö omaa päätään seinään tässä asiassa. Mutta siitähän tulee kokoajan tyhmemmäksi; liikaa ryyppäämällä tulee yrjö, keho kertoo sulle, että nyt riitti; kohta on hengenlähtö lähellä. Sä käytät esimerkiksi kannabista; sun keho tajuaa, hei tähän on hyvä juttu, tätä kantsii jatkaa ja sun mielikin nauttii siitä; jatkatko? Jaa mikset? Jaa, koska se on laitonta? Minäkin kunnioitan lakia, mutta kun nimitetään laiksi jotain, mikä edustaa vääryyttä; niin se ei ole laki, koska oikea laki on totta ja perustuu siihen, mikä on oikeata, ei sille mikä on väärää.

Jatketaan vielä; no miksi siis rikoit laiksi luulemaasi asiaa ekan kerran? Halusit kokeilla. No kokeile, ei sua ketään siitä saa syyttää; saatika käyttää väkivaltaa sua kohtaan, että sä teet, niinkuin tunnet oikeeksi. Ja vielä, miksikö halusit kokeilla; nokun kaikki sanoo, että se on niin hyvä kasvi. Mutta ketä sanoo, että se on paha kasvi siis, vai miksi näin tuntuvat monet ajattelevan..? Mä tunnen oikeeksi sen, että on syytä meidän taas keskittyä olennaisiin asioihin ja lakata jauhamasta kärpäsenkikkareista; ihan vaan lopettamalla eka se pään paukuttaminen seinään; siitä voi alkaa toipuminen eikä tuu enää yhtään tyhmemmäksi. Hamppu on hyvä kasvi, niinkuin kaikki elämä on hyvää; hampusta vaan sattuu olemaan harvinaisen paljon hyötyä harmonialle, sen kieltäminen lisää epäharmoniaa.

Synteettisyys hankaloittaa asioita meille ja maapallolle, kasvit eivät hankaloita täällä elämistä; ne tukevat sitä. Muurarit ainakin tajuaa sen periaatteen, että paskoille perusteille ei kannata rakentaa; erämiehet tietää, että märkää puuta ei kannata polttaa. Kun sitä monet puhuu, että raamattukin on niin vertauskuvallinen; niin se paraatiisi, mikä on joskus ollut, voi taas olla. Maapallo voi olla paratiisi, mikäli me haluamme; me voimme luoda mielessämme kuvan siitä ja pyrkiä siihen. Mutta se ei tapahdu keinoin, mitkä eivät edistä rakkautta. Elämä on rakkautta, koneet ja muut synteettiset jutut ovat epäolennaisia harmonian kannalta; miksi miettiä epäharmonisia asioita, kun voi keskittää mielensä hyviin ja valoisiin asioihin? Ja mikset juuri Sinä haluaisi olla rauhassa itsesi ja maailman kanssa; kukapa nyt todella haluaisi elää huonoa elämää, kun on asiaa miettinyt? Paratiisi on puhdas ja siellä on hyvä olla; ei sellainen, että sinun on paha olla.

Kun sinä haluat pahan olon loppuvan, sinä mietit, mitä tehdä. Miten muuttaa elämäntapansa puhtaammaksi? No aloitetaanpa vaikka siitä, että miten tutustut johonkin asiaan parhaiten? Esimerkiksi miten hamppuun voi tutustua; voit nähdä sen, koskea sitä, haistaa sen. Voit käyttää sitä ja tuntea mielessäsi sen vaikutuksen. Millä ihminen oppii? Mielellä. Käsistä tutkittaessa jotain, menee tuntoaisti aivoihin, jossa tajuat sen mielelläsi. Kaikki meistä voivat olla tutkijoita; mutta minä en anna kenellekkään lupaa myrkyttää minua omilla tutkimuksillaan ja vielä kaikenlisäksi minua kielletään itse tutkimasta; minua on vain yksi, ihmisiä ja koe-eläimiä kuolee ja kituu laumoittain. Mitä siitä jos myrkytän itseni, jos pitää valita, että myrkyttääkö kaikki täällä maapallolla? Mitä se kenellekään sen enempää kuuluu, että mitä minä omalla elämälläni teen. Mutta se kuuluu minulle, mitä muut ihmiset tekevät elämässäni. Enkä ole kuollut, hamppu ei tapa; se on ruokaa ja hyväksi keholle ja joillekin ihmisille myös mielelle. Mutta jotkut voi tulla allergiseksi, esimerkiksi geenimuunnellusta soijasta olen itsekin saanut joskus ihottumaa; joillekin hamppukaan ei sovi. Mutta ei toisten leluja saa rikkoa, vaikka omat ei toimis!

Geenimuunneltu ruoka on yksi ikävä oire; yksi jäävuoren huippu, mitä nykyinen meno täällä maapallolla on aiheuttanut ja aiheuttaa; yksi synteettisyyden ja tämän elämäntavan oire. Ja sitä oiretta elää kaikki, ei ainoastaan ne, ketkä hakkaa koviten päätä seinään. Eikä olisi aika keksiä uusi peli; uusi leikki; parannetaan itsemme ja parannetaan myös toisia. Siitä on mielestäni turha yrittää syyttää esimerkiksi "planeetan luonnollisia rytmejä", "ilmastonmuutosta" tai muita taikasanoja; totuus on se, että me ihmiset tässä rikotaan ja sotketaan paikat paskalla; me ollaan tahallaan tyhmiä apinoita, kun voitaisiin olla viisaita ihmisiä. Ei ole mitään taikasanaa, teleporttia tai unelmaa kaukaisesta kryojäädytetystä star wars matkasta. Meidän koti on täällä, maapallolla. Muutos lähtee itsestä; me itse ollaan sotkettu, me itse myös siivotaan. Onneksi meillä on niin ihana äiti, että ei tarvii kokonaan lakata syömästä ja pitämästä hauskaa; koska äiti pitää huolta meistä, vaikka me kuinka häntä lyötäis. Eikö teitä hävetä? Minua ainakin hävettää. Monelle on varmasti vaikeaa ymmärtää näitä vaikeita asioita; mukaanlukien minä itse, mutta kun on lopettanut itsensä ja muiden satuttamisen, niin se muutos on jo parempaan päin.

Me ei saavuteta sillä mitään, että me jatketaan tätä ajattelutapaa; mikä perustuu kärsimättömyydelle, rikkomiselle, itsekkyydelle, toisten epäkunnioittamiselle (tällä tarkoitan yleisestä kunniotusta kaikkea kohtaan; jos mun kämpässä kasvaa hamppupuska, niin oon varmasti istuttanut sen siihen syystä, ei sitä siitä saa tulla repimään pois.) Jos jokin eläinlaji on olemassa, niin se on siinä syystä. Se syy, että meillä on ongelmia; johtuu suurin osin meistä itsestämme, omat valinnat vaikuttaa siis suhun itseesi eniten. Joten muuta ajattelutapaasi, miettimällä ja tutkimalla asioita.

Esimerkiksi kun toukkalaji kuolee, niin jokin laji voi olla siitä niin riippuvainen, että sekin kuolee. Nyt voikin kuolla jo monta lajia, jotka olivat näistä kummastakin riippuvaisia. Kuinka monta lajia seuraavaksi kuolee? Exponentaalisuus (eli kiihtyvä kasvu esim. 2x toiseen, 2x kymmeneen, 2x sataantuhanteen, 2xmiljardiin, error, error, tietsa tilttas.. x) on jotain, mitä ihminen ei mielestäni voi ymmärtää kuin rajallisesti tai en ainakaan minä pysty täysin ymmärtämään, miten alkuräjähdyksessä ei voi olla mitään ja silti kaikki? Jos emme täysin ymmärrä mitä me teemme ja huomaamme, että se ei ole hyvä, niin silloin pitää MIETTIÄ ja lakata se toiminta; pään paukuttaminen seinään. Alkuräjähdyshän lähti singulariteetista, exponentaalisella nopeudella kiihtyen ja vähitellen kiihtyminen lakkasi. Näin siis luonnontieteet meille nykypäivänä kertovat, mutta kannattaako meidän rakentaa esimerkiksi mustia aukkoja tekeviä koneita tänne (niitä on valmistettu jo) rikkoen jotain kaunista niitä valmistaessa, kun emme edes tiedä mitä mustat aukot ovat? Mutta sen tiedämme, ettemme tiedä; mitä mustat aukot ovat. Joten kannattaako kokeilla asioita, mistä ei tiedä..? Mielestäni ei, mutta jos haluaa kokeilla jotain, niin kyllä siitä jotain oppii. Mutta mikä on sen hinta, että saamme katsoa salkkareita ja robotti ruttusen palvelijaksi? Mitä olemme oppineet tästä; kun olemme luoneet täyttäneet elämämme epäharmonisilla asioilla? Sen, että ei ole enää niin paljon valoa; kauneutta ja harmoniaa. Tähän mennessä se on ollut kauhea, verinen ja surua tuova ollut, vaihtoehto on huomattavasti paljon kauniimpi ja puhtaampi. Vaikka mitä ihme kärpäsenkakkoja kehiin heiteltäisiin, itkettäisiin ja kiukuteltaisiin, kun asioiden tarvitsee muuttua; niin se ei auta. Se vaan haittaa hyviä asioita, se haittaa mun asioita. Olen hyvin onnellinen, että lopetin esimerkiksi lihansyönnin ja opetellut vegaaniaatteiden kautta elämään eri tavalla. Olen myös onnellinen, että jaksoin joskus pysyä koulussa, koska tunnen saaneeni sieltä kuitenkin sen tärkeimmän opin; että se opiskelu lähtee itsestä ja asioiden miettimisestä. Jaa mitäkö minä silloin tein? Mietin ja tutkin, kuuntelin ja opiskelin.

Kasveja voidaan käyttää ilman tehtaita, lääketeollisuutta ei tarvita. Teollisuutta ei tarvita. Kasvit tekevät sen paremmin. Kasvit ovat esimerkiksi lääkkeitä, ne ovat lähes ilmaisia; maksu on oma vaiva ja ehkä kiitos. Kemikaalit on myrkkyjä ihmiselle, ne ei ole kasveja vaikka ne yrittäisi matkia niitä; omena on terveellinen, mutta siitä matkitut synteettiset vitamiinit eivät ole terveellisiä, ne ovat haitallisia terveydelle. Tehtaat on myrkkyä; ne rakentaakseen pitää rikkoa jotain kaunista. Ei ymmärretä, miten kasvi käyttää auringon energian. Aurinkopaneelit eivät ole yhtä tehokkaita, kuin kasvit. Kasvi on se paras tässä asiassa, me emme pysty samaan. Eli, eiköhän tässä olla jo nyt opittu se, että me emme ole muuta kuin rikkoneet jotain kaunista, hyvää ja luoneet jotain rumaa ja pahaa. Olemme oppineet myös sen, että ennen kun ei rikottu niin paljon, niin asiat toimivat paremmin. Enemmän kasveja, enemmän eläimiä; VÄHEMMÄN TEHTAITA. Aukeneeko nyt, miksi puhutaan "vanhoista hyvistä ajoista"?

Vanhempaasi pitäisi kunnioittaa oletusarvoisesti; ja me ihmisparat emme edes tiedä, kuinka vanha kasvi kannabis on. Vanhempi meitä kuitenkin, joten eiköhän se riitä kunnioituksen perusteelle. Kasvit ovat meidän esi-isiämme, mitä ei monet tunnut sisäistävän. Elämä itsessään on meitä vanhempi täällä. Voithan sinä tietenkin yrittää tutustua kasviin ja yrittää miettiä asiaa. Mutta eikö se kannattaisi tehdä kunnioittaen, niinkuin esimerkiksi Mayat tekivät; rituaalejaan, sehän on kunnioitusta sitä asiaa kohtaan. Ja hehän olivat viisaita; ehkä viisaampia, kuin kukaan meistä tällä hetkellä. Miten sinä, ilman synteettisiä juttuja, pystyisit ennustamaan näitä asioita näin tarkasti? Minä en tiedä edes sitä. Ymmärtääksemme, mitä viisaus on, on meidän ensin haluttava oppia ja ymmärtää. Meidän, koska muutos lähtee meistä itsestämme; sitä valintaa ei voi kukaan tehdä puolestasi, sinä itse päätät mihin ja kehen haluat uskoa; nyt esimerkiksi minuun, että se asia mistä puhun on totta ja oikein.

Sinä itse päätät, uskotko puoskareita ja valheenpuhujia. Minä ainakin haluan uskoa itseäni ja sitä, mikä minusta tuntuu oikealta; minä haluan kasveja, eläimiä, elämää maailmaani enemmän; minä haluan tehdä maailmastani paremman. Niinpä minä teen jotain asian eteen, mietin; miten voin elämääni muuttaa, jotta saisin tämän toteutettua. Ryntäänkö heti toimimaan, rikon ja olen epäkohtelias, tekemään väkivaltaa ja levittämään epäharmoniaa? En. Minä mietin ja jos en ymmärrä, niin en ainakaan jatka sitä, minkä ymmärrän olevan väärin. Minä en suostu myrkyttämään itseäni ja kanssaihmisiäni, tapa ties kuinka monta kasvia ja eläintä sen eteen, että saan itselleni ja muille ainoastaan asiat haitallisemmaksi. Minä lopetan pään paukuttamisen seinään nyt heti, koska siitä on haittaa itselle ja muille. Ja ihan kohteliaisuudesta koitan olla myös rutisematta siitä, koska kuka nyt itkemistä haluaisi kuunnella?

Monet lääkinnälliset kasvit ovat kiellettyjä ja tulisi pyrkiä siihen, että ihminen taas oppisi lähentymään muuta luontoa, jotta ymmärtäisimme nyt esimerkiksi paremmin näitä kasveja ja koko ekosysteemiä. Hampusta puhuttaessa käsitellään siis aina tätä periaattellista asiaa, että monet kasvit on kiellettyjä ja näin ei tulisi olla, koska siitä aiheutuu haittaa meille kaikille. Kaikki sikaflunssat ja muut ihme epidemiat puhuvat karua kieltään esim. tehotuotannon vaikutuksesta maailmaamme. Jokaisella ihmisellä on oikeus vaikuttaa maailmansa parhaalla katsomallaan tavalla. Mä itse en esimerkiksi syö enää lihaa, pyrin kasvattamaan paljon kasveja ja mulla on matofarmi. Ideologiasta kasvaa hyvin pian kaunis puutarha, mikä vaikuttaa koko elämääsi ja tällä tavoin myös muiden elämään positiivisesti.

Yrtti- sana Wikissä & Suomalaista perinnekasvatusta

Se, että ihmisen eloa tuetaan asioilla, mitkä aiheuttavat ihmisille ja koko eliökunnan toiminnalle haittoja tällaisissa määrin, ei tulisi jatkaa ja tällaisilla keinoilla ei todellakaan kohenneta tilannetta tällä hetkellä eikä lopputuloksen perusteella. Kasvien tuntemus on paljon pitempi, kuin synteettisten valmisteiden. Näinollen niiden käyttäminen on vähiten riskitöntä, mikäli tarkastellaan asiaa pelkästään ihmisen terveyden kannalta, mutta kuten aikaisemmin puheessani viittasin, niin se myös haittaa koko ekosysteemin toimintaa ja koska ekosysteemin vointi vaikuttaa suoraan omaamme, niin myös siksi ihmisen tulisi oppia elämään taas enemmän sopusoinnussa muun luonnon kanssa.

Ellet näistä kaikista linkeistä ja järkisanasta huolimatta ole vieläkään tajunnut, niin toistan vielä suositukseni etsiä aiheesta lisää tietoa; mietiskelemällä, tutkimalla ja keskustelemalla asiasta lisää. Ei olekaan kyse siitä, että voisimme siirtyä hetkessä tästä tuohon; vaan matka on askelia, jotka on otettava. Kasvien käyttäminen lääkinnällisesti pidentää huomattavasti elinikää, mutta unohtakaa teleportit ja star trekki. Asiaan hiemankin enemmän tutustuneet tajuavat, kuinka pitkälle sellainen elintapa perustuu kärsivällisyyteen. Synteettisyys on helppo ja nopea tapa, mutta huonompi. Minä uskon, että kyllä ihminen järkipuheen tunnistaa ja siinä on minusta järkeä, että on puhdasta vettä, puhdasta ilmaa, ei likaista; vaan puhdasta.

KeeperOfTheFlame

Ellet näistä kaikista linkeistä ja järkisanasta huolimatta ole vieläkään tajunnut, niin toistan vielä suositukseni..Kokeiles jos parannus lähtee itsestäsi?

...

Vaikkakin.. on nää aina jotenkin niin ihqui. Tulee ihan oma lapsuus ja nuoruus mieleen, se kun alkoi hahmottaa itseään muista erillisenä.. kunnes pikkuhijaa ikääntymisen myötä hahmottui ettei muut korviaan lotkauta vaikka miten paasais ja koittais ohjata.

Itsestähän se lähtee, etenee, itse on vastuussa sanoista, teoista, itse ajattelee itsellisesti..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Pönni
KeeperOfTheFlame

Ellet näistä kaikista linkeistä ja järkisanasta huolimatta ole vieläkään tajunnut, niin toistan vielä suositukseni..Kokeiles jos parannus lähtee itsestäsi?

...

Vaikkakin.. on nää aina jotenkin niin ihqui. Tulee ihan oma lapsuus ja nuoruus mieleen, se kun alkoi hahmottaa itseään muista erillisenä.. kunnes pikkuhijaa ikääntymisen myötä hahmottui ettei muut korviaan lotkauta vaikka miten paasais ja koittais ohjata.

Itsestähän se lähtee, etenee, itse on vastuussa sanoista, teoista, itse ajattelee itsellisesti..
Ai perhana... Ensin ajattelin, että aloitusviesti on osa Vasemmiston kampanjaa "Rikkautta jolla on arvoa" (mikä myös on ihqu), mutta jos Pönnikin antaa noin tyrmäävän arvion, niin... Ehkä mä olin väärässä.

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
Ai perhana... Ensin ajattelin, että aloitusviesti on osa Vasemmiston kampanjaa "Rikkautta jolla on arvoa" (mikä myös on ihqu), mutta jos Pönnikin antaa noin tyrmäävän arvion, niin... Ehkä mä olin väärässä.

Minä tykkäsin kovasti juonteen aloittajan ajattelusta.
Pitäisi vain vielä saada 2,6 miljoonaa vastaavanlaista ajattelijaa suomeen, niin tämä surkea demokratia voisi toimiakin.

Toisaalta, kun vain poistettaisiin yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, eli kehittäisiin demokratiaa, niin silloin vähäisempikin määrä viisaita riittäisi vallan mainiosti luomaan planeetastamme paratiisimainen paikka kaikille

KeeperOfTheFlame
Ei ole tehokasta tuottaa synteettisesti; tehotuotanto ei ole tehokasta, se lisää epäharmoniaa. Kasvit ovat tuottajia ja niistä saadaan hyötyä koko niiden elinkaaren ajan. Synteettisesti valmistettu asia kuluttaa ja voit varmaan kuvitella, kuinka paljon esim. pelkästään synteettiset lääkkeet kuluttavat; ensin suunnitellaan lääkettä, siihen tarvitaan laboratorio, laboratoriolaitteita; laboratoriolaitteet pitää valmistaa jossain, ne laitteet pitää suunnitella, tarvitaan laitteita kuljettamaan laboratoriolaitteita, tarvitaan tehtaita valmistamaan tehtaiden osat, missä laboratoriolaitteet valmistetaan. No okei, nyt sulla on labra, mut se labrakin pitää rakentaa jollain, sen takia pitää tuhota jotain, mikä on kasvanut ja elänyt siinä ennen. Ei ole mitään järkeä tehdä hyvästä huonoa; tappaa elämää luodakseen epäharmoniaa. Sitten sun pitää tehdä eri kemikaaleja, millä tutkitaan; ne kemikaalit pitää valmistaa, tehtaita, missä tehdaan kemikaalit, tehtaita, että saadaan rakennettua tehtaiden osia, missä tehdään laitteita, millä voidaan kuljettaa kemikaaleja. Kokoajan, vapautuu myrkkyjä maapalloon; sellaisia yhdisteitä, mitä ei siellä ole aikaisemmin ollut edes. Ja niin, nyt sinulla on vasta labra ja kemikaalit tutkia jonkin kemikaalin tekoa. Eikö olekin typerää?

Ei tietystikään ole typerää, koska ateistinen tiede pystyy koska tahansa korvaamaan minkä tahansa luonnon prosessin, kuten esimerkiksi mehiläiset voidaan hyvinkin korvata tekomehiläisillä:
http://sinenmaa.blogspot.com/2007/09/jr ... iosta.html

Mehiläisten joukkotuho: katastrofi uhkaa koko maapalloa

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

On tainnut kopsata oman juttunsa.

Noh, ilosanomaa lienee ilo julistaa. Sitä ei välttämättä ole ilo vastaanottaa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Dark Shade
Voi miten ikävystyttävää... julistuksia julistuksien perään, tekijöinä ihmiset jotka eivät tiedä elämästä mitään.Näitähän ne yleensä ovat ja lisäksi nämä vielä usein ovat omissa oloissa eläviä, joihin uppoavat kaikenlaiset aatteet helposti sekä myöskin toisinaan pelkästään johonkin ryhmään kuulumishalukkuudesta ovat sitten innokkaita unohtamaan inhimilliset arvot sekä sulkemaan silmänsä jopa ihmisoikeusrikkomuksiltakin. Joukossa on myös niitä, jotka yrittävät kostaa täysin heidän oletetuista tai todellisista kärsimyksistä riippumattomille tahoillekin omat negatiiviset kokemuksensa. Eli itse asiassa joissakin tapauksissa heiltä löytyy vähemmän sääliä valitulle kohteelle ja tämän ihmisarvokin poljetaan alempaakin alas, jotta he voisivat tuntea olevansa tärkeitä ja vaikutusvaltaisia ihmisiä. Toisten ihmisten todelliset kärsimyksetkin ovat vain välineitä näille ja vaikka osaa ottavaa esitetäänkin, niin tosipaikan tullen nämä heitetään ensimmäisinä heitteille kuin jätteet, joille ei ole enää käyttöä.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Tässä myös hyvää tekstiä:

Jack Herer: Keisarilla ei ole vaatteita! - Arvovaltainen historiallinen todistusaineisto
kannabiskasvista sekä salaliitosta marihuanaa vastaan

… ja kertomus siitä, kuinka hamppu voi pelastaa maailman!

http://emperor.wikidot.com/

Tässä yksi ote, mikä varmasti kiehtoo ainakin tieteiden harrastajia:

"Viimeaikaisissa psykofarmakologisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että THC:llä on oma, ainutlaatuinen reseptori aivoissa, joka merkitsee sitä, että ihmisellä ja marihuanalla on esikulttuurinen suhde. Tämä saattaa jopa merkitä, että symbioosimme kannabiksen kanssa osoittautui syyksi ihmiskulttuurin kukoistukseen."

Lähteekö se maailmanparannus nyt sitten itsestä vai ei?

Tarvitaanko siihen huumeita ja päihteitä, siis itsen ulkopuolinen vaikutin?!?!?!
Ja jos tarvitaan niin tarviiko muka kaikki?

Sen mitä oon itte ihan pelkän oman elämänkokemuksen kautta yli 50v. oppinut, se ei puolla päihtymystä eikä huumeilua. Ehdin tupakoida teini-ikäisestä vaihdevuosi-ikään ja tiedän että nikotiini on mahdollisesti yhteydessä dopamiinintuotantoon ja voi vaikuttaa jotenkin älykkyyteen luovuuden kautta mutta moni muukin seikka vaikuttaa syyseuraussuhteiden.. ei missään ketjussa vaan verkottumisessa niin että olispa jäänyt minultakin moni typerä valinta tekemättä tai moka, niitä kun ehtii tehdä selvinpäinkin ihan tarpeeks.

Kännissä tai huumeissa, vaikka vaan pelkästään hiilihydraattihuppelissa ja krapulassa kokee olemisen erilailla kuin olematta "nosteessa" ja silti järki juoksee. Usein varovaisuus ja harkinta, mietteliäisyys ja vaisuus, yms. voi näyttää ulkopuolisesta flegmaattisuudelta tai tyhmyydeltä mutta tekemättä jättäminen on yhtäläillä valinta ja joskus paras valinta.

Kaikki alkoholistit ja huumehörhöt joita tunnen, ihan kaikki on reppanoita.
Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Syy siihen miksi oon kannattanut huumeiden vapauttamista kontrolloiduille markkinoille johtuu vaan siitä että niitten aiheuttamat ongelmat saadaan siten paremmin kuriin ja sekopäät hoitoon ja samalla rikollisuus vähenee kun reppanat voi ostaa valvottua laatua kaupasta kilpailutettuun hintaan eikä kaikenmaailman hampuusit jahtaa pikku-ukkojen kanssa kilpaa niin että elämä huumeisiin sortuneena on painajaista, josta sit kärsii sivullisetkin jos laki ei ulotu ilmiöön.

Takuulla luotettavampi huumekaupias sikstoisekseen on ammattitaitoinen lääkäri, joka on opiskellut kemiaa ja neuropsykologiaa vuosikausia verrattuna maallikkoon, jolla on ties millainen maailmankuva harhakäsityksineen ja tietämättömyyksineen ja kenties lisänä vielä joku henkilökohtainen ongelma hallita omaa elämäänsä..

Juu, kyl se on parempi et ei polta, mut se ei pelaa; ketä pelkuri on. Ihan niinkuin ei uhkapeliäkään oo kielletty, niin se on sun elämäs; sun pelis, sun rahat.

Lasikuitua, synteettisiä huumeita, ties mitä lisätään siihen myytävään ainekseen:... mitä Suomen tulevaisuuden toivot vetävät keuhkoihinsa, lukiobileissä, ghetoissa, kaduilla, ylä-asteilla.

Nyt on aiika ottaa kuuma peruna perseestä ja siivota paska pois maton alta, vasta sitten on mukavempi meidän kaikkien olla. Myös niiden, ketkä sitä paskaa sinne piilottaa eikä halua tuoda asioita esille; myös niiden, ketkä ei halua polttaa hamppua erotyisesti niille, ketkä sitä tarvitsee paljon, sairaille ja KUOLEVILLE!

Sillä aikaa kun hamput kuolee poliisin komerossa, niin kaunis asia murentuu meidän kaikkien elämässä, periaatteet ja usko hyviin asioihin ei tarkoita piikkejä hiekkalaatikoissa, se tarkoittaa sitä; että piikkejä ei tarvitse käyttää. Hyvä yhteiskunta ei tarkoita sitä, että raadot jemmataan synteettiseen, hidastettuun mätänemistilaan raatomarkettien hyllyille, se ei ole hyvä tapa saalistaa. Hyvä tapa saalistaa on yhdessä, laumana, niin että kaikki saa hyödyn: niin, että juostaan eikä istuta konttoreissa ja bensa-asemilla myyjinä, koneena toimimassa koneen tavoin koneiden kanssa, koneita, lisää koneita, helvetinkoneita, taivailla, maan alla edessäni, tehotuotantoa, tehokasta joidenkin kukkaroille, itselläni ei ole ollut kukkaroa varmaan kymmeneen vuoteen. Massit kuuluu huslata, mä ostin natikan ja nyt hamput tuottaa happea:

http://www.facebook.com/group.php?gid=113337998726733

Ennen kuin asiaa; moniin asioihimme yhteiskunnassamme, ennenkuin muutamme yhteiskuntamme todella yhteiseksi, ennen sitä nää asiat jatkaa pahan olon luomista meille kaikille. Ennen kuin kansanedustajat lakkaavat saamasta lisää palkanedustusta, ennenkuin emme lopeta helveitnkoneiden sisällä kituen kuolleita, vankeudessa eläineitä eläinparkoja, ennenkuin emme lopeta näiden pyhien asioiden, elämä häpäisemistä, piilottaen sen raatomarketteihin, synteettinen uni huulipunassa, kiilto veri raatosetelit, veri valkoo alkon kassasta, viina kaadetaan viemäriin ja kansan suuhun, ettei vaa salkkarit, jäi auki pöksyt monelta taas, kun kävi runkkaamassa, meitsikin tässä, runkkailen omia mällejäni netissä, vaikka pitäisi olla, kävelemässä metsissä.

Sekin tarvii paljon ravintoo, että siemennestettä tulee. Kestää parisen kuukautta valmistaa kehon mällit, mietiskelijät käyttää sitä hyväkseen koska keho pystyy hidastamaan tämän tuotannon jos et runki, niin se on suuri energianhyöty. Periaatteessa ihminen pystyy elämään mällillä, joten tämä onkin mielestäni todella suuri hyöty vegaaninaisille, vai oliko ne homot nyt naisia, vai hintit, vai häh..? Arvaa kuka on Mariam pullotti kansan housuissa, pimpit turpoaa verenkierrosta kanssa jos on lesbogeenejä. Jos geenit on muokattu, niin voitasko sit tehdä homokansa? Ehkä geenimuokkaus on valtion salaliitto tehdä homokansa. On täytynyt kyllä paljon olla suihinottoa, että ollaan näinkin paljon paskaa saatu piilotettua maton alle, että näin monta ihmistä on pitänyt suunsa kiinni niin pitkän ajan sanomattomista sanoista, häpeällisistä teoista.

Ei suihinotossa eikä seksin myymisessä ole mitään vikaa, eikä mua haittaa sekään että homot ottelee suihin, sen takia meillä on vaan omat kaapit missä tehdä tällaiset yksityiset asiat, koska se nyt vaan on vähän ihmeellistä tuolla kaduilla mällätä yleisesti. Jos haluut syödä niin senkus nielet mälliä, tai myyt ruumistas se on ammatti siinä missä mikä muukin, ihan oma asias mitä ruumillas teet. Mut se huoran ammatti ei kuulu eduskuntaan, ihan niinkuin Tony Halme ei siellä nyrkkeilijän asusteissa ollut eikä vetänyt ketään turpaan, ei käyttänyt voimaansa hajoittaakseen asioita (vaikka ehkä ois pitänytkin) vaan siellä on kansanedustajat.

Suomineito ei ole huora, Suomineito on neito; viljavassa pelllossa kulkeva ihanne maasta elävästä kansasta, hobiteista kylmässä ja armottomassa maassa, juurtuneina kuin juuret vaivaiskoivujen, Lapissa kuiskii eri tavoin tuuli, tuntuu täällä kaupungeissa tuuli vaihtuneen helvetinkoneiden ulinaan, lasten itkuun ja jäätelöauton moilotukseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat