Seuraa 
Viestejä45973

Emeritusprofessorit Matti Järvilehto Oulusta ja Pentti Tuohimaa Tampereelta hämmentävät keskustelua kritisoimalla Medical Hypotheses -lehden artikkelissaan kolesterolihoitoja. Heidän mukaansa kolesteroli ei ole valtimotaudin (ateroskleroosi) riskitekijä.

Professorien mukaan statiinien käyttö perustuu epäluotettavaan rasvateoriaan. Statiinien sivuvaikutuksia lisäksi vähätellään

Lähde: http://www.iltalehti.fi/sydan/2010050311583533_sd.shtml

PS. Eikös sen Tuohimaan pitänyt olla "lääketeollisuuden tyystin korruptoima" mies? Niin ainakin tuolla D-vitamiiniosastolla väitetään? Kuulemma kaveri on D-vitamiinille nuiva, jotta menisi lisää kalliita lääkkeitä D-vitamiinin puutoksen aiheuttamiin tauteihin.

Eikö statiinivalmistajat maksa proffille riittävästi vai mistä tuo yllätysnuivuus johtuu?

Sivut

Kommentit (141)

Mielestäni kyseiset professorit olisivat hämmentäneet keskustelua enemmän väittämällä päinvastaista - kolestroliteoriasta ja statiinien käytöstä on tullut nimittäin viime vuosina sen verran uusia tutkimustuloksia, jotka kumoavat aikaisempia teorioita kolestrolista. Hyvä, että Suomessakin aletaan hiljalleen puuttua asiaan ja siitä puhutaan. Suomalaisessa mediassa on näkynyt viime vuosina muitakin vallitsevaa teoriaa kritisoivia Antti Heikkilän lisäksi.

Tässä se nähdään, ihmisiä kusetetaan oikein olan takaa.
Älkää syökö kananmunia, eläinrasvaa. D-vitamiini on myrkkyä jne.

Jokainen vähä-älyinenkin ymmärtää,että ei niinkin elintärkeä aine kuin kolesteroli voi aiheuttaa sairauksia ihmiselle.
Se mikä on tässä pelottavaa, esim. kardiologit uskovat tähän kolesteroliparodiaan täysillä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sapetix
Tässä se nähdään, ihmisiä kusetetaan oikein olan takaa.Älkää syökö kananmunia, eläinrasvaa. D-vitamiini on myrkkyä jne.Jokainen vähä-älyinenkin ymmärtää,että ei niinkin elintärkeä aine kuin kolesteroli voi aiheuttaa sairauksia ihmiselle. Se mikä on tässä pelottavaa, esim. kardiologit uskovat tähän kolesteroliparodiaan täysillä?D-vitamiini onkin myrkkyä - ihan kuten liki kaikki muutkin aineet. Riittävästi annosteltuna se jopa tappaa. Kaikki on vain määristä ja annostelusta kiinni.

Pistäppä suoneesi kaliumkloridia ja vertaile sitä mitä tapahtuu, jos nautit saman mahalaukun kautta. Kaliumkloridi on sitä "Pan-suolaa" pääasiassa.

Kaipa ne kardiologit uskovat kun hitonmoinen propagandakoneista lobbaa. Kyllä minäkin "uskoisin", jos saisin joka vuosi ilmaisen laskettelureissun Lappiin, ilmaisia kosteita päivällisiä, hotelliöitä, mainoslahjuksia jne. "hoito" jatkuvalla syötöllä nätiltä lääkefirman lääke-esittelijältä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
hOx

Kaipa ne kardiologit uskovat kun hitonmoinen propagandakoneista lobbaa. Kyllä minäkin "uskoisin", jos saisin joka vuosi ilmaisen laskettelureissun Lappiin, ilmaisia kosteita päivällisiä, hotelliöitä, mainoslahjuksia jne. "hoito" jatkuvalla syötöllä nätiltä lääkefirman lääke-esittelijältä.tässä tuleekin hyvin esille medikalisaation mädännäisyys. lääkärinvalan tietoisesta rikkomisesta ei seuraa yhtään mitään sanktioita.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Englanninkielinen luentovideo:
http://www.youtube.com/watch?v=GEYo9U3TwE8

Metabolinen oireyhtymä, II-diabetes, sydäntaudit... nämä kaikki ovat keskenään kytköksissä. Lääketeollisuuden tarjoamat hoidot hoitavat vain näiden oireyhtymien yksittäisiä oireita - eivät syytä. Lääkkeiden sivuvaikutukset ovat epämiellyttäviä, ja siinä missä halutut arvot saadaan laskemaan, itse ongelma ei välttämättä paranekaan.

Riittävästi oikeita rasvoja sisältävä VHH-ruokavalio taas puree kaikkiin edellämainittujen ongelmien syihin yhtaikaa.

Menee vielä muutama vuosi ennen kuin tämä hyväksytään yleisesti. Lääkefirmoille tulee ongelmaksi se, että ruokakaupasta saatavia tuotteita ei voi patentoida ja tuotteistaa. Tämä on ensisijainen syy miksi kolesterolirintamaa miehitetään ja poteroidaan edelleen.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Samanlainen juupaseipäs episodi rasvojen ja sydän- ja verisuonitautien kytköksistä on käyty 70-luvulla ja 90 luvun alussa ja näköjään taas nyt 2010.

Että voi olla syytä pistää sordiinoa päälle.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Samanlainen juupaseipäs episodi rasvojen ja sydän- ja verisuonitautien kytköksistä on käyty 70-luvulla ja 90 luvun alussa ja näköjään taas nyt 2010.

Että voi olla syytä pistää sordiinoa päälle.
Pitkälle on menty 70-luvusta. Nyt on jo edes vähän kelvollista materiaalia johon nojaten väitellä verisuonitautien mekanismeista, ilman tarvetta hyppiä johtopäätöksiin. Mutta aina saa pistää sormet korviin jos ei uudempi tieto kelpaa.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Edellä mainituista syistä en käytä lääkkeitä ja syön oikeaa voita ja juon 4 % -maitoa. Ei ongelmia arvoissa, joskin verenpaine aika-ajoin alarajoilla.

Everything you know, is about to change.

hOx
Emeritusprofessorit Matti Järvilehto Oulusta ja Pentti Tuohimaa Tampereelta hämmentävät keskustelua kritisoimalla Medical Hypotheses -lehden artikkelissaan kolesterolihoitoja. Heidän mukaansa kolesteroli ei ole valtimotaudin (ateroskleroosi) riskitekijä.

Professorien mukaan statiinien käyttö perustuu epäluotettavaan rasvateoriaan. Statiinien sivuvaikutuksia lisäksi vähätellään

Lähde: http://www.iltalehti.fi/sydan/2010050311583533_sd.shtml
Sinänsä ottamatta kantaa onko veren kohonnut kolesterolipitoisuus (-->kohonnut LDL pitoisuus) ateroskleroosin varsinainen aiheuttaja, on mielestäni kyllä olemassa melkoisen vakuuttavaa todistusaineistoa että veren kohonnut LDL-pitoisuus korreloi ateroskleroosin etenemiseen ja edelleen ikävien päätetapahtumien kuten infarktien jne esiintymiseen.

Esimerkkinä vaikka perinnöllinen tauti nimeltä familiaalinen hyperkolesterolemia; näiden potilaiden seerumin LDL-pitoisuus voi olla 20-30mmol/l luokkaa ja vastaavasti nämä potilaat saattavat saada ensimmäiset infarktinsa jo alle 10-v iässä.

Ja tämä siis ilman muita ateroskleroosin riskitekijöitä, kuten esim. kohonnut verenpaine minkä piikkiin Tuohimaa ym. ovat ateroskleroosia nyt pääosin laittamassa.

Toisaalta on esimerkkejä pelkällä kalaruolla eläneistä ihmisistä joiden LDL-pitoisuus on luokkaa 0,5-1,5mmol/l ja joilla runsaasta suolankäytöstä ja tupakoinnista (-->korkea verenpaine) huolimatta ei ateroskleroosia ole ilmennyt.

Ja toisaalta, koe-eläimillä ruokavalion ja LDL-reseptorin poistogeenisen blokkauksen avulla aikaansaatu kohonnut LDL-pitoisuus saa aikaan ateroskleroosin elukoilla joilla normaalisti ei ateroskleroosia ilmene lainkaan...

sapetix
Jokainen vähä-älyinenkin ymmärtää,että ei niinkin elintärkeä aine kuin kolesteroli voi aiheuttaa sairauksia ihmiselle.Kyse ei olekkaan kolesterolista vaan siitä minkälaisia kolesterolia sisältäviä lipoproteiineja veressä liikkuu, missä suhteissa ja mitä määriä.

^Aika hullua yleistää erittäin harvinaisen sairauden (<1% väestöstä) geenivirheestä johtuvien kolesterolireseptorien rakenne- ja toimintahäiriöstä kokonainen teoria siitä, kuinka kohonnut LDL-kolesteroli on vaarallinen, myös terveen reseptorin omaavia ihmisiä koskevaksi. Huonoa tiedettä, sanoisin.

Sama kuin sanoisi, että koska albiinot eivät kestä auringonvaloa, kaikkien ihmisten tulisi pysytellä sisätiloissa.

Interheart keskittyi jo 6 vuotta sitten joihonkin ihan muihin svt-riskimarkkereihin kuin korkeaan LDL-kolesteroliin. http://www.isodisnatura.fr/img/Yusuf_et_al_Lancet_2004.pdf
Apo-suhteet siis kertovat sydäntautiriskistä huomattavasti enemmän, ja niistä lipideistä, mitä meillä mitataan, triglyt ennustavat tätä suhdetta paremmin kuin korkea LDL. Tuohimaa ja Järvilehtokin perustavat kritiikkinsä siihen, että alkuperäistä ateroskleroosin syytä, inflammaatiota ei oteta huomioon hoitokäytäntöjä kehitettäessä.
http://www.uta.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2010/046.html

Rasvateoria on itsessään hyvin ristiriitainen, eikä selitä loogisesti ateroskleroosin kehittymistä. Veren korkea kolesteroli ei pysty selittämään plakin syntymistä syvälle verisuonen seinämään. Tämä on selitettävissä loogisesti vain verisuonen seinämää ravitsevien suonten (vasa vasorum) toiminnan perusteella. Viime vuonna tekijät julkaisivat teoriansa ravitsevien suonten toiminnallisesta happivajauksesta ateroskleroosin syynä. Näiden pienten päätevaltimoiden vaurio aiheuttaa makromolekyylien (kolesterolipartikkeleiden, mikrobien jne) vuotamisen ja kerääntymisen valtimon seinään. Kolesteroli ei siis ole syy ateroskleroosiin, vaan sen kertyminen on seurausta vasa vasorumienpintakalvon happipuutoksen aiheuttamasta vauriosta.
Mutta mikäs siinä on puuhastellessa, voihan sitä verenpainetta mitata kuumemittarilla, niin todellista hoitoa korvaavia sijaistoimintoja riittää pitkäksi aikaa. Palkka juoksee.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
za-zen
http://www.ahjonline.com/article/PIIS0002870308007175/fulltext

LDL-, HDL- ja Triglyjen hajontaa sairaalaan joutuneilla svt-potilailla, otoskoko kunnioitettavat 136 000 potilasta. Ei oikein vakuuta minua korkean LDL:n väitetystä riskistä, triglyjen paremmat ennustajan lahjat näkyvät hieman paremmin. Oispa mitattu noita apoja.


Jos oikein luin tuon tutkimuksen taulukoita, niin korkea LDL-kolesteroli oli yleisempää sellaisilla potilailla, joilla ei ollut tavattu sydän- ja verisuonitauteja kuin sellaisilla potilailla, joilla tautihistoriaa oli. Ja matala LDL esiintyi sydäntautisilla useammin kuin terveillä.

Patients with history of CAD, other atherosclerotic vascular disease, or diabetes (sydäntautiset ja diabeetikot)
LDL (mg/dL)
<70 ........21,9%
70-99 ........34,5%
100-129 ........24,7%
130-159 ........12%
≥160 ........6,9%

Patients without history of CAD, other atherosclerotic vascular disease, or diabetes (terveet)
LDL (mg/dL)
<70 ........12,5%
70-99 ........29%
100-129 ........30,6%
130-159 ........18,2%
≥160 ........9,7%

Onko tuo selitetty tuolla jotenkin?

Ei tässä ymnmärtääkseni terveisiin verrattu, vaan juurikin sairaalahoitoon sydäntaudin vuoksi joutuneita. 'No history' olivat siis ensikertalaisia, eivät suinkaan terveitä.

Juu, kaikki tutkimuksessa mukana olleet olivat svt-potilaita.

Käsittääkseni nuo amerikkalaiset arvot saa suomalaisiksi jakamalla ne 39:llä eli n. 40:llä.

Eli triglyjen osalta lähes kaikkien sairaalaan joutuneiden triglyt olivat yli tai tasan 1.0. Mun mielestä aika hyvä ennustaja siis.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ai kiitos, kaikki olivat siis sydän- ja verisuonitautipotilaita. Mutta ensimmäinen ryhmä oli kuitenkin sairaampia kuin toinen.

Missä olisi terveiden kolesterolijakaumat, jotta voitaisiin vertailla?

Aika nurinkurinen tilanne, jos ihminen tietää verensä triglyseridipitoisuuden parin desimaalin tarkkuudella, muttei tiedä Cooper-tulostaan.

Voiko joku olla niin tyhmä, että luulee tulevansa terveeksi lääkkeiden avulla, ilman laihdutusta, tunnin liikuntaa joka päivä, vetämällä röökiä ja viiden euron muovituoppeja ?

"Mutta minähän tilaan karvarannepitsan vain kerran viikossa"

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Ding Ding
Ai kiitos, kaikki olivat siis sydän- ja verisuonitautipotilaita. Mutta ensimmäinen ryhmä oli kuitenkin sairaampia kuin toinen.

Missä olisi terveiden kolesterolijakaumat, jotta voitaisiin vertailla?

tuo ensinmäinen ryhmä on voinut vetää niitä lääkkeitä ja muuttanut ruokavaliotaan ensinmäisen slaakin jälkeen, millä on saatu noita arvoja alaspäin

za-zen

Eli triglyjen osalta lähes kaikkien sairaalaan joutuneiden triglyt olivat yli tai tasan 1.0. Mun mielestä aika hyvä ennustaja siis.Pitäisikös tästä sitten vetää johtopäätös, että triglyarvon olisi hyvä olla alle yhden? Mikäs triglyn viitearvon yläraja suomessa tällä hetkellä on?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat