Seuraa 
Viestejä45973

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/91985-m ... n-pitkalle

" Menikö ”Seppo” liian pitkälle?

Julkaistu: 9:06

Poliisin peitetoiminnassa raja kielletyn ja sallitun välillä on epäselvä. Järjestelmä nojaa vahvasti luottamukseen, että poliisi toimii oikein. Suunnitellut lakimuutoksetkaan eivät ratkaise kaikkia ongelmia.

Kysymys peitetoiminnan rajoista nousi otsikoihin, kun oikeus pui Ulvilan murhajuttua. Puolustus epäili, että puolisonsa murhasta syytetyn naisen taannoinen miesystävä "Seppo" oli oikeasti poliisi.

Keskusrikospoliisi joutui myöntämään peitetoiminnan käytön, mutta totuus "Seposta" voi jäädä arvoitukseksi. Väitteet, että poliisi olisi vietellyt naisen ja esiintynyt lapsille äidin miesystävänä, saivat kuitenkin monet kysymään, kuinka pitkälle poliisi voi mennä.

Rikos- ja prosessioikeuden professorin mielestä ujuttautuminen seurustelu- tai seksisuhteen avulla perheeseen ei käy.

-Kyllä tässä yksityisyydensuoja ja muutkin asiat tulevat vastaan, sanoo Matti Tolvanen.

Poliisihallituksesta suhdeasiaa ei kommentoida. Myös vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Juha Haapamäki on vaitelias Ulvila-jutun takia.

-Nämä kysymykset voivat tulla meidän arvioitavaksemme.

Tänään KRP:n päällikkö Rauno Ranta arvosteli Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa viranomaisten peitetoimintaa koskevaa lainsäädäntöä liian tiukaksi. "

Kommentit (1)

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92419-p ... u%E2%80%9D

" Presidentti Halosen jyrähdys: ”Sama sarja jatkuu”

Julkaistu: 14:53

Kimmo Sasin mukaan presidentti Tarja Halosen tänään perustuslain muutosesitykseen liittämä lausuma jatkaa sarjaa, jossa presidentit puolustavat omaa reviiriään.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) pitää harmillisena, että presidenteillä on Suomessa vaikeuksia sopeutua perustuslain muutoksiin.

Sasi sanoo STT:lle, että presidentti Tarja Halosen tänään perustuslain muutosesitykseen liittämä lausuma jatkaa sarjaa, jossa presidentit puolustavat omaa reviiriään yleistä yhteiskunnallista kehitystä vastaan.

Presidentin on Sasin mielestä tarpeetonta kiistää ongelmia, joita perustuslakivaliokuntakin on joutunut puimaan moneen otteeseen.

Presidentti Tarja Halonen on arvostellut harvinaisen jyrkästi eduskunnalle lähtevää hallituksen esitystä perustuslain muuttamiseksi. Lue lisää tästä. "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat