Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Mietin että onkohan kellään maailmassa asunnon seinät maalattu tai päällystetty jollain tapetilla joksikin maisemaksi, vaikkapa sademetsäksi tai paratiisihiekkarannaksi? Olisi minun mieleen kyllä. Edes joku huone.. olkkari olisi hyvä. Olisi mahtavaa kun seinillä näkyisi hiekkarantamaisemaa.. alhaalla hiekkarantaa, sitten merta, sitten ylhäällä sininen taivas ja katto myös sininen. Perspektiivi tietysti mukana illuusiota luomassa. Näyttäisiköhän mageelta. Millä voisi toteuttaa? Saisiko mistään sellaista tapettia tai jättikuvia.. maalaaminen olisi liian vaikeaa ja aikaavievää.

くそっ!

Sivut

Kommentit (20)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007

Kuulostaa ihan 70-luvun touhulta

On maisematapetteja. En suosittele olohuoneeseen enkä oikeastaan muihinkaan huoneisiin. Jos on iso tai isohko vessa, se voisi olla sinne hyvä. Tämä vain mielipide.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
Ronron
Mietin että onkohan kellään maailmassa asunnon seinät maalattu tai päällystetty jollain tapetilla joksikin maisemaksi, vaikkapa sademetsäksi tai paratiisihiekkarannaksi?Tuskinpa olet ensimmäinen, joka tuolalista haluaa, koska tapetteja saa valmiilla koko seinän kokoisilla maisemilla tai sitten omilla kuvilla. Itse olen haaveillut koko seinän kokoisesta fraktaalista.

Googleta "maisematapetti" tai "fototapetti".

Äläkä välitä harmaan haljuista vastaaninttäjistä. Kaikki eivät tietysti tuollaisesta pidä, mutta mitä väliä sillä on.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9287
Liittynyt18.8.2008

Noi tapetit on vanhanaikaisia, niin vanhanaikaisia.

On sitä nykytekniikkakin. Simppeliä jo nykyisin. Maalaat seinän sopivalla maalilla (löytyy tarkoitukseen erikseen). Ulos kunnon videokamera, valvontakameratkin alkaa olla aika hyviä. Sitten vaan videoheitin sisälle ja kuvaa seinään.

Yksinkertaisin ratkaisu on pistää seinä säpäleiksi. Jos palelee voi panna lasin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
syytinki
Yksinkertaisin ratkaisu on pistää seinä säpäleiksi. Jos palelee voi panna lasin.Varmaan aika harvalla näkyy lasien takaa rantamaisema sinitaivaasta puhumattakaan.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Jos todella päädyt hankkimaan jonkin maisemamaalauksen tai -kuvan seinillesi, niin mikset samantien laittaisi jotakin anaglyfistä 3D-kuvaa, jota voisit sitten 3D-rillit päässä ihastella?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
petsku
Jos todella päädyt hankkimaan jonkin maisemamaalauksen tai -kuvan seinillesi, niin mikset samantien laittaisi jotakin anaglyfistä 3D-kuvaa, jota voisit sitten 3D-rillit päässä ihastella?Kun tarkoitus olisi luoda hyvä fengshui, mieltä rauhoittava maisemavaikutelma.

くそっ!

taavi
Tällainen ainakin on olemassa.
http://ohjehaku.fi/tekniikka/ohjeet/ilmaisia-jattijulisteita-kuvistasi

En ole uskaltanut ladata ja kokeilla. Vähän karkeahkoiltakin vaikuttavat nuo kuvat.
Kuvatiedosto saa olla muutaman gigapikselin luokkaa jos haluaa valokuvalaatuisena seinän kokoisen tulosteen. Vähintään 100 pistettä tuumalle, siitä sitten laskemaan tarvittavan kuvan resoluutiota. Puhutaan vähintään luokkaa 20000 x 10000 pikselin kuvasta. Useammasta lähdekuvasta kasattu panoraama taitaa olla ainoa järjellinen vaihtoehto jos laatua kaipaa.

Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
taavi
Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.Todennäköisesti tapettiprintteri käyttää interpolaatiota. Se kuitenkin tuottaa samean kuvan, vähän kuin tarkennus olisi mennyt pieleen. Kuvainformaatiota ei mikään matemaattinen kikka taio.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Neutroni
taavi
Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.Todennäköisesti tapettiprintteri käyttää interpolaatiota. Se kuitenkin tuottaa samean kuvan, vähän kuin tarkennus olisi mennyt pieleen. Kuvainformaatiota ei mikään matemaattinen kikka taio.Eikös kyseessä ole ikäänkuin reunanpehmennys? Vai onko ihan eri asia.

Yritin tuossa pari päivää sitten tulostella yhtä kuvaa, 42 paperiarkkia siitä tulisi. Muste vaan loppui kesken jo viidennen arkin kohdalla. En tiedä onko tuo järkevää ollenkaan..

くそっ!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
Ronron
Yritin tuossa pari päivää sitten tulostella yhtä kuvaa, 42 paperiarkkia siitä tulisi. Muste vaan loppui kesken jo viidennen arkin kohdalla. En tiedä onko tuo järkevää ollenkaan..No ei tosiaankaan ole. Teettämällä saat paljon halvemmalla. Joskus kun katsoin, löysin firman joka myy tapettia 30 E:llä per neliö. Jos haluat kiiltäväpintaisen, kysy tulostusfirmasta julisteen hintaa ja toimitusehtoja.

Tarkoituksellinen reunan pehmennys kai kuitenkin on vähän isomman skaalan touhua jossa alkuperäistä kuvadataa muutetaan useamman pikselin matkalta.

Mitenkähän mahtaa tuon hinnan kanssa olla. Neliöön mahtuu 16 aanelosta, 30e/neliöön saisi arkin tulostus maksaa melkein 2e. Ei ole tullut paljon tulosteltua valokuvia mutta tyyriiltä vaikuttaa jos se vielä tuotakin kalliimpaa on.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat