Seuraa 
Viestejä9265

Mietin että onkohan kellään maailmassa asunnon seinät maalattu tai päällystetty jollain tapetilla joksikin maisemaksi, vaikkapa sademetsäksi tai paratiisihiekkarannaksi? Olisi minun mieleen kyllä. Edes joku huone.. olkkari olisi hyvä. Olisi mahtavaa kun seinillä näkyisi hiekkarantamaisemaa.. alhaalla hiekkarantaa, sitten merta, sitten ylhäällä sininen taivas ja katto myös sininen. Perspektiivi tietysti mukana illuusiota luomassa. Näyttäisiköhän mageelta. Millä voisi toteuttaa? Saisiko mistään sellaista tapettia tai jättikuvia.. maalaaminen olisi liian vaikeaa ja aikaavievää.

くそっ!

Kommentit (20)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Kuulostaa ihan 70-luvun touhulta

On maisematapetteja. En suosittele olohuoneeseen enkä oikeastaan muihinkaan huoneisiin. Jos on iso tai isohko vessa, se voisi olla sinne hyvä. Tämä vain mielipide.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34596
Ronron
Mietin että onkohan kellään maailmassa asunnon seinät maalattu tai päällystetty jollain tapetilla joksikin maisemaksi, vaikkapa sademetsäksi tai paratiisihiekkarannaksi?Tuskinpa olet ensimmäinen, joka tuolalista haluaa, koska tapetteja saa valmiilla koko seinän kokoisilla maisemilla tai sitten omilla kuvilla. Itse olen haaveillut koko seinän kokoisesta fraktaalista.

Googleta "maisematapetti" tai "fototapetti".

Äläkä välitä harmaan haljuista vastaaninttäjistä. Kaikki eivät tietysti tuollaisesta pidä, mutta mitä väliä sillä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä10058

Noi tapetit on vanhanaikaisia, niin vanhanaikaisia.

On sitä nykytekniikkakin. Simppeliä jo nykyisin. Maalaat seinän sopivalla maalilla (löytyy tarkoitukseen erikseen). Ulos kunnon videokamera, valvontakameratkin alkaa olla aika hyviä. Sitten vaan videoheitin sisälle ja kuvaa seinään.

Yksinkertaisin ratkaisu on pistää seinä säpäleiksi. Jos palelee voi panna lasin.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Jos todella päädyt hankkimaan jonkin maisemamaalauksen tai -kuvan seinillesi, niin mikset samantien laittaisi jotakin anaglyfistä 3D-kuvaa, jota voisit sitten 3D-rillit päässä ihastella?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
petsku
Jos todella päädyt hankkimaan jonkin maisemamaalauksen tai -kuvan seinillesi, niin mikset samantien laittaisi jotakin anaglyfistä 3D-kuvaa, jota voisit sitten 3D-rillit päässä ihastella?Kun tarkoitus olisi luoda hyvä fengshui, mieltä rauhoittava maisemavaikutelma.

くそっ!

taavi
Tällainen ainakin on olemassa.
http://ohjehaku.fi/tekniikka/ohjeet/ilmaisia-jattijulisteita-kuvistasi

En ole uskaltanut ladata ja kokeilla. Vähän karkeahkoiltakin vaikuttavat nuo kuvat.
Kuvatiedosto saa olla muutaman gigapikselin luokkaa jos haluaa valokuvalaatuisena seinän kokoisen tulosteen. Vähintään 100 pistettä tuumalle, siitä sitten laskemaan tarvittavan kuvan resoluutiota. Puhutaan vähintään luokkaa 20000 x 10000 pikselin kuvasta. Useammasta lähdekuvasta kasattu panoraama taitaa olla ainoa järjellinen vaihtoehto jos laatua kaipaa.

Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34596
taavi
Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.Todennäköisesti tapettiprintteri käyttää interpolaatiota. Se kuitenkin tuottaa samean kuvan, vähän kuin tarkennus olisi mennyt pieleen. Kuvainformaatiota ei mikään matemaattinen kikka taio.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Neutroni
taavi
Sellaista olen ajatellut että helppohan tuollaisessa ohjelmassa olisi tehdä lisää pikseleitä yksinkertaisesti interpoloimalla jokaisen värin arvot erikseen originaalikuvan kahden vierekkäisen pisteen välillä. Tuskin se kuva ainakaan huonommaksi menisi verrattuna siihen että jokainen pikseli olisi seinällä vaikkapa 5x5mm kokoinen.Todennäköisesti tapettiprintteri käyttää interpolaatiota. Se kuitenkin tuottaa samean kuvan, vähän kuin tarkennus olisi mennyt pieleen. Kuvainformaatiota ei mikään matemaattinen kikka taio.Eikös kyseessä ole ikäänkuin reunanpehmennys? Vai onko ihan eri asia.

Yritin tuossa pari päivää sitten tulostella yhtä kuvaa, 42 paperiarkkia siitä tulisi. Muste vaan loppui kesken jo viidennen arkin kohdalla. En tiedä onko tuo järkevää ollenkaan..

くそっ!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34596
Ronron
Yritin tuossa pari päivää sitten tulostella yhtä kuvaa, 42 paperiarkkia siitä tulisi. Muste vaan loppui kesken jo viidennen arkin kohdalla. En tiedä onko tuo järkevää ollenkaan..No ei tosiaankaan ole. Teettämällä saat paljon halvemmalla. Joskus kun katsoin, löysin firman joka myy tapettia 30 E:llä per neliö. Jos haluat kiiltäväpintaisen, kysy tulostusfirmasta julisteen hintaa ja toimitusehtoja.

Tarkoituksellinen reunan pehmennys kai kuitenkin on vähän isomman skaalan touhua jossa alkuperäistä kuvadataa muutetaan useamman pikselin matkalta.

Mitenkähän mahtaa tuon hinnan kanssa olla. Neliöön mahtuu 16 aanelosta, 30e/neliöön saisi arkin tulostus maksaa melkein 2e. Ei ole tullut paljon tulosteltua valokuvia mutta tyyriiltä vaikuttaa jos se vielä tuotakin kalliimpaa on.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34596
taavi
Mitenkähän mahtaa tuon hinnan kanssa olla. Neliöön mahtuu 16 aanelosta, 30e/neliöön saisi arkin tulostus maksaa melkein 2e. Ei ole tullut paljon tulosteltua valokuvia mutta tyyriiltä vaikuttaa jos se vielä tuotakin kalliimpaa on.En tarkkaan ottaen tiedä, mitä tulostus kotivehkeillä nykyään maksaa, mutta se se sentään 2E per A4 voi maksaa. Ostamalla tapetin saa kuitenkin väriaineet, jotka on tarkoitettu valolle alttiiksi, materiaalin, joka on tarkoitettu seinään liimattavaksi ja järkevän kokoiset palat. Mosaiikin kokoaminen A4-arkeista niin, että reunat ovat edes välttäviä, on aika mieletön homma ja silti se tuskin kestää toivotulla tavalla seinässä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kyllä se vaan 2 euron A4 hintaluokkaan menee, jos käyttää laitevalmistajan alkuperäismusteita ja samalla brädillä toimitettuja laatupapereita. Hintaa voi yrittää laskea käyttämällä halpista, mutta omat kokemukseni eivät kovin hyvät ole siltäkään puolelta. Huonosti kuivuvia musteita, tukkeutuvia tulostuspäitä ja huonopintaisia papereita.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä34596
Barbaari
Tuossa ison seinän tulostuksessa se pistää mietityttämään miten kuvan saa pysymään terävänä... Alkuperäisen kuvan täytyy olla jotain ihan valtavaa resoluutiota. Helpomapaa olisi varmaan photoshopata arkki kerrallaan.Jos haluat tarkkuuden, jolla voit katsella yksityiskohtia 20 sentin päästä, tarvitset tosiaan tolkuttoman resoluution. Ei siihen photoshoppailukaan auta, jos resoluutiota ei ole tarpeeksi (jos ei sitten piirrä yksityiskohtia, mutta mihin sitten sitä koko valokuvaa tarvitsee). Niitä on kai olemassa jotain 6 x 6 sentin kameraan kiinnitettäviä digitaalisia skannauspäitä, joilla on riittävästi resoluutiota normaaliasuntojen seiniin. Hintaa tuollaisella oli sen normaaliasunnon verran silloin kun juttua luin (siitä on jo kauan, ehkä tuollaisen saa jo hyvän auton hinnalla). Mutta normaalioleskelussa, jossa etäsiyys seinään on metrejä, riittävän terävän kuvan saa jo tavallisen digikameran kuvasta.

Mutta tietokoneella laskettuihin kuviin, vaikkapa fraktaaleihin, tuollainen lähestymistapa olisi ihanteellinen. Niissä saa laskettua tarkkuutta niin paljon kuin haluaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat