Seuraa 
Viestejä45973

On ongelma.

Edellinen asukas on liimannut kylppärin kaakeliin pyyhekoukkuja, ihan semmosia perusmallisen näköisiä. No nyt onnistuin katkaisemaan yhdestä sen väkäsen, johon renksu laitetaan. Miten kannan saisi kaakelista irti? Kemiaa, fysiikkaa, tekniikkaa?

P.s. pitäis olla semmoiset niksisivut myös kodin pikkukunnostuksiin a la Martat. Mitens olis Martit.fi?

Sivut

Kommentit (20)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Sophia
On ongelma.

Edellinen asukas on liimannut kylppärin kaakeliin pyyhekoukkuja, ihan semmosia perusmallisen näköisiä. No nyt onnistuin katkaisemaan yhdestä sen väkäsen, johon renksu laitetaan. Miten kannan saisi kaakelista irti? Kemiaa, fysiikkaa, tekniikkaa?

P.s. pitäis olla semmoiset niksisivut myös kodin pikkukunnostuksiin a la Martat. Mitens olis Martit.fi?
Jollain veitsellä kampeat varovasti niin, että irtoaa. Liiman voi sitten pyyhkiä pois jollain liuottimella, kynsilakan poistoaineella tms. Jos on kovaa liimaa, voit myös yrittää raaputtaa sitä partakoneen terällä samalla tavoin miten teipinjämät irroitetaan ikkunasta (terän pitää olla lasin suuntaisesti, ettei tule naarmuja).

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
Denzil Dexter
Jos on kovaa liimaa, voit myös yrittää raaputtaa sitä partakoneen terällä samalla tavoin miten teipinjämät irroitetaan ikkunasta (terän pitää olla lasin suuntaisesti, ettei tule naarmuja).Ksyleeni pehmentää liiman, ja varmaan asetonikin. mutta niitä kannattaa kokeilla ensin johonkin huomaamattomaan nurkkaan. Usein noissa laatoissa on kyllä poltettu väripinta, joka kestää hyvin liuottimia. Kannattaa myös varoa, ettei pyyhiessä levitä sitä luottimen pehmentämää liimaa laajalle alueelle. Ksyleeniä saa rautakaupoista, se on kovaa tavaraa erilaisiin puhdistuksiin sellaisilla aineilla, jotka eivät liukene siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Föönillä kuumaa kylkeen, niin liima pehmiää.

En tosin tiedä miten kuumaa fööni lykkää. Meikän kuumailmapistooli tuuppaa 400-800 asteista. Pitää föönatessa pitää suoralla kädellä.

- Ubi bene, ibi patria -

el6
Seuraa 
Viestejä1457

Niin sanotulla skrapalla, eli pakkelilastan näkäisellä vehjeksellä missä on partakoneen terä.
Loput liuottimella. Neutroni jo edellä neuvoikin, mutta myös tinneri käy.
Yllättävästi jotkin liimat lähtee ihan ruokaöljyllä.

.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Lue vanhat kiven- ja kannonpoistoja koskevat ketjut ja sovella niiden vinkkejä. Ne ovat niin vaikeita tapauksia, että kyllä sieltä aina yhden pyyhekoukun irroituksen konsti löytyy.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Bosco
Seuraa 
Viestejä167

Vinkkiä tuohon skrapaukseen. Älä pidä skrapaa liian jyrkässä kulmassa kaakelin pintaan nähden. Voi muuten tulla naarmuja. Sanoisin, että alle 30 asteen kulmassa kun vetelee, niin hyvää tulee. Kokemusta on keraamisen hellan pinnan naarmuttamisessa.

Ah, kaunis kiitos, hyvät herrat. Arvasin, että täältä, jos mistä löytyy nouhauta.

Kokeilen huomenna kynsilakanpoistoainetta, skrapaa ja fööniä, käänteisessä järjestyksessä. Ruokaöljy oli täysylläri, mutta kokeilen sitä viimeistelyyn.

Ksyleeniiin en uskalla sekaantua. Guukkelin mukaan ihan kamala myrkky, enste tärvää aivon ja sitte syttyy tuleen. Ja missäs semmoista atomia kerrostalokaksiossa säilyttäisi? Meikkipussissa?

Pitäisi kaupunkilaisille järjestää joku vehjevuokraamo. Sais liisata pariksi tunniksi tarpeellisia koneita ja myrkkyja ja loput palauttaa. Täytyykin tehdä kuntalaisaloite.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Sophia

Pitäisi kaupunkilaisille järjestää joku vehjevuokraamo. Sais liisata pariksi tunniksi tarpeellisia koneita ja myrkkyja ja loput palauttaa. Täytyykin tehdä kuntalaisaloite.Onhan noita konevuokraamoja maa väärällään. Vamasti siellä asfalttiviidakossakin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
Sophia
Ksyleeniiin en uskalla sekaantua. Guukkelin mukaan ihan kamala myrkky, enste tärvää aivon ja sitte syttyy tuleen. Ja missäs semmoista atomia kerrostalokaksiossa säilyttäisi? Meikkipussissa?No ei se nyt niin hirveää ole. Ongelmia tulee lähinnä, jos sille altistuu ammatikseen. Kyllä se pullossaan säilyy, mutta on parempi pitää lasten ulottumattomissa.

Se nyt vain on ikävä fakta, että kemikaalit jakautuvat kahteen ryhmään. Niihin, jotka ovat käyttötarkoitukseensa onnettoman tehottomia ja niihin, jotka tekevät mitä pitää, mutta sivuvaikutukset ovat ikäviä.

Fööniä vain siihen muutama minsa ja edellisten ohjeiden mukaan, paitsi tärpätti puree oikein moneen liisteriin.Se myös estää liiman uudelleentarttumisen kaapiessa. Asetoni on turvallista ellei juo.

Sophia

Ksyleeniiin en uskalla sekaantua. Guukkelin mukaan ihan kamala myrkky,
Ei se niin kamala myrkky ole, ettei sillä voisi käsitellä pieniä alueita. Kannattaa kuitenkin ennen hommaan ryhtymistä tutustua johdantoon työtoksikologiasta, liuottimet imeytyvät ihon läpi,
http://www.medicina.fi/fato/77.pdf

Rasvaliukoisina alifaattiset
ja aromaattiset hiilivedyt pääsevät aivoihin ja niiden pitoisuus
on suorassa suhteessa annokseen, vaikkakin suurin varasto kertyy
rasvakudokseen. Hermosoluissa liuotinainemolekyylit hakeutuvat
solukalvoihin, joissa on niille sopiva puolinestetila. Liuottimen vaikutuksesta
nesteytyminen lisääntyy, mikä haittaa mm. aktiopotentiaalin
muodostumista. Altistumisen päättyessä aksonin toiminta
palautuu normaaliksi. Liuottimien kyvyssä nesteyttää kalvoja on eroja.
Esimerkiksi alifaattisten alkoholien kyky nesteyttää solukalvoa
kasvaa heksanoliin asti, mutta vähenee korkeammilla alkoholeilla.
Jatkuva altistuminen orgaanisille liuotinaineille (ksyleenit, liuotinbensiini,
etyyliasetaatti) voi aiheuttaa toleranssin, jossa sama
määrä ei enää aiheuta samaa muutosta. Erään selityksen mukaan
aksonin lipidirakenne ei enää nesteydy yhtä paljon eikä hermoston
toiminta häiriydy. Toleranssi ei ole elimistön normaali tila, vaan sitä
yritetään välttää esimerkiksi kiihdyttämällä maksan entsyymien toimintaa
ja poistamalla haitalliset yhdisteet nopeammin.

Kosh
Sophia

Pitäisi kaupunkilaisille järjestää joku vehjevuokraamo. Sais liisata pariksi tunniksi tarpeellisia koneita ja myrkkyja ja loput palauttaa. Täytyykin tehdä kuntalaisaloite.Onhan noita konevuokraamoja maa väärällään. Vamasti siellä asfalttiviidakossakin.Juujuu, mutta ei niistä vuokrata ompelukoneita eikä saumureita. Jotain ihme naulapyssyjä ja jyristimiä vaan.

Tärpätti kaivetaan myös esille, kun taistoon käyn. Kiitos vinkistä.

Neutroni, ksyleeni yms. kuuluu hirmupelokkeihin. Mut on yliturvakasvatettu ja siksi pelkään vaikka mitä

lis:Feno, mä oon yhdessä elämänvaiheessani työkseni tutkinut liuottimien vaikutuksia ihmisaivoihin...

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Sophia
Kosh
Sophia

Pitäisi kaupunkilaisille järjestää joku vehjevuokraamo. Sais liisata pariksi tunniksi tarpeellisia koneita ja myrkkyja ja loput palauttaa. Täytyykin tehdä kuntalaisaloite.Onhan noita konevuokraamoja maa väärällään. Vamasti siellä asfalttiviidakossakin.Juujuu, mutta ei niistä vuokrata ompelukoneita eikä saumureita. Jotain ihme naulapyssyjä ja jyristimiä vaan.Hetkinen, nyt en ymmärrä. Ensin puhuit tarpeellisista koneista, nyt yht'äkkiä jostain ompelukoneista...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9469
Kosh
Sophia
Kosh

Onhan noita konevuokraamoja maa väärällään. Vamasti siellä asfalttiviidakossakin.Juujuu, mutta ei niistä vuokrata ompelukoneita eikä saumureita. Jotain ihme naulapyssyjä ja jyristimiä vaan.Hetkinen, nyt en ymmärrä. Ensin puhuit tarpeellisista koneista, nyt yht'äkkiä jostain ompelukoneista...

Niin, miten helkutassa koukun jäänteet saa irti ompelukoneella.

Kertoo nyt sitten Sophia rouva, mikä konsti tehosi.

Meikällä on samanlainen katkennut koukku, mutta se piru on kylppärin muovikuoressa. Noiden aineiden kanssa muovi voi olla astetta hankalampi. Sulaa ja irtoaa puoli seinää.

No ootte te kanssa yksiä ...Sillä hypoteettisella liisaussingerillä ommellaan uusi kaunis pyyhe, joka ripustetaan siihen koukkuun, joka liimataan seinään sen irrotettavan koukkunnysän paikalle, tiäteskii.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat