Seuraa 
Viestejä45973

Polkupyöriä varastavat ihmiset ovat kusipäitä. Äskettäin joku tahvo rikkoi pyöräni lykon mummoveiviäni varastaessaan. Olipa vielä niin totaalinen epäonnistuja, ettei osannut edes varastaa. Olisi nyt edes varastanut, kun ei tollasella 100 vuotta vanhalla pyörällä arvoa oo. Mutta se sitten ärsytti murtaa oman pyörän lukkoa ja tuhlata pari tuntia arvokasta elämää tuon tontun takia.

Tässä puoli vuotta sitten minulta pöllittiin lukittu veivi pyörävarastosta. Homma otti päähän. Vuosi sitten minulta pöllittiin kippurasarvinen, lukittu maantiepyörä. Ainakin Kouvolassa pyörät vaihtavat omistajaa niiku nuoret sänkyseuraa. Pyörävarkauksi tapahtuu mielestäni liikaa.

Tuollaiseen urpoiluun on saatava loppu. Mietin, että veivit voisi ansoittaa kivasti. Uskoisin pyörävarkauksien vähenevän merkittävästi, jos joka kymmenes kaupungilla oleileva veivi olisikin ansa. Itse voisin vaikka vähän sijoittaakin pyörävarkaiden jallittamiseen, koska maailmasta tulisi pyöriä ansoittamalla parempi paikka, jonka lisäksi se voisi olla antoisa harrastus.

Olisikohan esimerkiksi pyörän rungon muuntaminen sähköpaimeneksi rikollista? En viitsisi pyörävarkaiden tapaisten urpojen takia joutua sakkoja makselemaan. Ja saa heittää ideoita! Lopuksi mainittakoon, että homma toimii sitä paremmin, mitä enemmän ansoja kaupungilla on.

Sivut

Kommentit (40)

Älä rakenna ansoja. Kaksi lukkoa on parempi kuin yksi ja kolme vielä parempi. Tavallisesti niissä on 0 - 1 lukkoa ja kolmen lukon mankeli kiinnostaa vähemmän. Satulan kiinnityksen voi muuntaa ja viedä satulan mukaansa niin jo kiinostaa taas vähemmän. Tyhjärenkaista pyörääkään ei moni ota huolekseen jne.

Voisi tehdä valelukon, jossa on pieni pommi. Jos luvatta menee lukkoa särkemään pommi räjähtäisi. Eipä varas enää ilman sormia pyöriä pöllisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Jos pyörällä ei ole sinällään kovin suurta arvoa, sen voisi varmaan modata sellaiseksi, että varas teloo sillä itsensä kohtuullisella todennäköisyydellä. Polkupyörän rungon voisi esimerkiksi sahata sopivasta kohtaa melkein poikki niin, että muutaman isomman kuopan tai katukivetyksen jälkeen pyörä menee poikki ja konna saa kunnon asfaltti-ihottuman opetukseksi. Tällaisen pyörän lukkona toimisi pari pikakiinnitettävää pulttia, jotka ruuvattaisiin katkaisukohtaan hitsattuun laippaan ennen ajamista (vrt. taitettavat pyörät). Varjopuolena tässä olisi onnettomuusriski, jos unohtaa ruuvata ruuvit paikalleen ennen ajoa.

Onko käynyt mielessä ostaa kunnon lukkoa? Kaupoissa myytävät lukot ovat lähes poikkeuksetta hirvittävää paskaa: vaijeri- yms. lukot saa poikki melkein saksillakin ja ns. U-lukot ovat paitsi raskaita ja epäkäytännöllisiä, myös herkkiä hajoamaan kämäsen lukkomekanismin takia.

Ylivoimaisesti paras lukko pyörään löytyy rautakaupasta: osta paksua teräsketjua tarvitsemasi määrä (n. metri on aika hyvä) ja kestävä irtolukko. Saat yhdellä lukolla kiinnitettyä pyöräsi mihin vaan halutessasi vieläpä niin, että ketju kulkee rungon ja molempien pyörien läpi. Ketju kulkee mukana helposti esim. kierittämällä se satulanpylvään tai ohjaustangon ympärille. Kilinää ja naarmuja pyörän maaliin voit välttää ostamalla ketjun mittaisen palan paksua ja kestävää kangasta ja ompelemalla sen tiukaksi peitteeksi ketjun ympärille.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Magnesiumrunkoiseen pyörään voisi kehittää jonkin pyroteknisen sytyttimen, joka sytyttää rungon palamaan ja häikäisee rosvon. Varjopuolena olisi menetelmän kertakäyttöisyys.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Noh, tai sitten unohdatte lukot kokonaan ja hankitte taittopyörän jonka sitten kuljetatte talon sisälle turvaan.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Helpointa on ostaa pullo aniliininpunaista tai neonvihreää spraymaalia ja maalata koko pyörä: runko, vanteet...

Tällöin hyvänkin pyörä menettää jälleenmyyntiarvon ja toisaalta herättää varkaan mielestä turhaa huomiota.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Käsijarrullisiin pyöriin pitäisi kehitellä sellainen systeemi, millä saisi jarrut toimintakyvyttömiksi. Jokin irroitettava osa jarrusysteemissä, jonka ottaa mukaansa. Kyllä se fillarin voi siltikin pölliä, mutta ei sillä kovin kummoisella vauhdilla uskalla ajaa.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6608

Jos olis saatavana niitä seteleiden värjäyspanoksia, niin laittais sen siten, että lukkoa murtaessa varas tahris naamansa ja kätensä tähän väriin.

Hyvä myös olisi gps-pohjainen seurantalaite, niin voisi poliisin kanssa käydä hakemassa pyöränsä takaisin.

Muuten taitaa joissain kaupan hälytystarroissakin olla näitä väripanoksia?

Tässäkin langassa nähdään taas miten babylonin suoltamat paskatuotteet ajavat ihmiset toistensa kimppuun. Ostakaa sitä teräsketjua ja kunnon munalukko niin voitte rauhallisin mielin kiinnittää pyöränne vaikkapa eduskuntatalon pylvääseen.

Korpi
Tässäkin langassa nähdään taas miten babylonin suoltamat paskatuotteet ajavat ihmiset toistensa kimppuun. Ostakaa sitä teräsketjua ja kunnon munalukko niin voitte rauhallisin mielin kiinnittää pyöränne vaikkapa eduskuntatalon pylvääseen.Tarkoitus onkin saada varas KÄRSIMÄÄN rikoksestaan. On väärin, että itse joutuu kuluttamaan rahaa/aikaa epärehellisten ihmisten takia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat