Pähkinäallergia

Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Nyt on niin, että mun nielu reagoi jollakin lailla lievästi maapähkinöihin kun niitä vetää raakana. Mutta siten taas suolapähkinät ei vaikuta mitenkään, paitsi pistää janottamaan. Miten kaupan suolapähkinät tehdään? Kotitekoisestihan ne paahdetaan vähänniinku vaikka uunissa. Lähteekö se myrkky käristettäessä?

Kommentit (13)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
CE-hyväksytty
Nyt on niin, että mun nielu reagoi jollakin lailla lievästi maapähkinöihin kun niitä vetää raakana. Mutta siten taas suolapähkinät ei vaikuta mitenkään, paitsi pistää janottamaan. Miten kaupan suolapähkinät tehdään? Kotitekoisestihan ne paahdetaan vähänniinku vaikka uunissa. Lähteekö se myrkky käristettäessä?

Minun kurkkua kutittaa maapähkinöissä se ohut kuori. Syön siis niitä kuorittuna, mutta tarkoitan sitä ohutta tummaa kuorta. Sitä ei suolapähkinöissä ole.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Vierailija
CE-hyväksytty
Nyt on niin, että mun nielu reagoi jollakin lailla lievästi maapähkinöihin kun niitä vetää raakana. Mutta siten taas suolapähkinät ei vaikuta mitenkään, paitsi pistää janottamaan. Miten kaupan suolapähkinät tehdään? Kotitekoisestihan ne paahdetaan vähänniinku vaikka uunissa. Lähteekö se myrkky käristettäessä?

Ruoka-allergian aiheuttaa ruoka-aineessa oleva proteiini. Kypsennettäessä tämän valkuaisaineen koostumus muuttuu siten, että allergisoiva ominaisuus saattaa vähentyä tai hävitä kokonaan. Siis saattaa, aina näin ei tapahdu!
Kaipa se allergeeni voi määpähkinän kuoressakin olla, jolloin sen poistaminen tietty auttaa.

Vierailija

Minullekin tulee kutina kurkkuun ja leikaan, kun syön maapähkinöitä kuorineen (siis se ohut kuori) muttei silloin kun otan kuoren pois.

Vierailija

Voisiko siinä kuoressa olla enemmän jotain torjunta-aineita? Maapähkinä taitaa olla yksi eniten myrkytetyistä kasveista.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
EOM
Voisiko siinä kuoressa olla enemmän jotain torjunta-aineita? Maapähkinä taitaa olla yksi eniten myrkytetyistä kasveista.

Puhuimme siitä kuoresta, joka on oikean kuoren sisällä. (Ei riitä minun sanavarasto kuvaamaan maapähkinän osia oikein.) Ei sinne sisäkuoreen mitään myrkkyjä saa, mitä ei olisi sitten pähkinässäkin.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Vierailija

Hyi, onkohan mantelit puhtaampia? Tai sitten pitää ostaa maapähkinöitä luomuna. Voisi kyllä kokeilla tuleeko luomumaapähkinöistä samanlaista reaktiota..

Vierailija
Wiisas
EOM
Voisiko siinä kuoressa olla enemmän jotain torjunta-aineita? Maapähkinä taitaa olla yksi eniten myrkytetyistä kasveista.

Puhuimme siitä kuoresta, joka on oikean kuoren sisällä. (Ei riitä minun sanavarasto kuvaamaan maapähkinän osia oikein.) Ei sinne sisäkuoreen mitään myrkkyjä saa, mitä ei olisi sitten pähkinässäkin.

Puhuin ihan samasta kuoresta. Kyllä niitä myrkkyjä sinne sen ulomman kuoren sisällekin päätyy. On ihan mahdollista, että ne sisälle päässeet myrkyt varastoituvat pääasiassa siihen ohueen sisempään kuoreen.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
EOM
On ihan mahdollista, että ne sisälle päässeet myrkyt varastoituvat pääasiassa siihen ohueen sisempään kuoreen.

Miksi jäisivät siihen ohueen kuoreen?

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Vierailija
Wiisas
EOM
On ihan mahdollista, että ne sisälle päässeet myrkyt varastoituvat pääasiassa siihen ohueen sisempään kuoreen.

Miksi jäisivät siihen ohueen kuoreen?

En tiedä, siksi esitin asian kysymysmuodossa. Osaatko sinä sanoa?

Tietysti voi olla, että pähkinöihin ruiskutetaan jotain säilyvyyttä parantavaa ainetta kuorimisen jälkeen. Tai sitten niitä oireita aiheuttaa aflatoksiinit tai jotkut muut "luontaiset" aineet.

Kannattaa syödä ennemmin vaikka manteleita. Ne on terveellisempiä ja parempia.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
EOM
Wiisas
EOM
On ihan mahdollista, että ne sisälle päässeet myrkyt varastoituvat pääasiassa siihen ohueen sisempään kuoreen.

Miksi jäisivät siihen ohueen kuoreen?

En tiedä, siksi esitin asian kysymysmuodossa. Osaatko sinä sanoa?

Tietysti voi olla, että pähkinöihin ruiskutetaan jotain säilyvyyttä parantavaa ainetta kuorimisen jälkeen. Tai sitten niitä oireita aiheuttaa aflatoksiinit tai jotkut muut "luontaiset" aineet.

Kannattaa syödä ennemmin vaikka manteleita. Ne on terveellisempiä ja parempia.


En osaa ja epäilen, että aine ei jäisi pelkästään kuoriin.

Sama allergia/ärsytys on myös joissain tomaatin kuorissa ja paprikoissa. Miksi kuoret ärsyttää, en tiedä. Kuoret usein maistuvatkin voimakkaammin. Nyt kaivataan jotain kasvikunnan kuoritietäjää.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

dot4
Seuraa 
Viestejä410
Liittynyt11.5.2007

Sama ongelma täällä että suolapähkinöitä kärsii kyllä syödä, mutta maapähkinät ei tule kuulonkaan, eikä hasselpähkinä.

Uusimmat

Suosituimmat