Seuraa 
Viestejä45973

Suomalaisten niukka enemmistö elää kollektiivisissa illuusiossa nimeltään jääkiekko. Niukasti yli puolet suomalaisista luulee että jääkiekko on merkittävä urheilulaji ja että "jääkiekon maailmanmestaruus on valtava juttu". Hölynpölyä. Jääkiekko on marginaalilaji, jota tosissaan harrastaa maailmassa vain muutama maa. Paljon suuremmalla oikeutuksella maahockeytä voisi pitää merkittävämpänä lajina, palvoohan sitä huomattavasti suurempi osa ihmiskunnasta (mm. Pakistan, Intia, Bangladesh...)

Suomen väitetään olevan osa Eurooppaa, mutta olen viime vuosina hieman alkanut epäillä asiaa. Nimittäin jos olisimme aidosti eurooppalainen maa ja Rooman perillisiä, hehkuttaisimme yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa jalkapalloa. Näin ei ole, joten on syytä irroittaa henkisestä Euroopasta pois Suomi-niminen maa.

Suomalaisten psyyke ei ilmeisesti kestä sitä tosiasiaa, että emme ole erityisemmin menestyksekäs sellaisella elämänalueella jossa joutuisimme kilpailemaan muun Euroopan, latinalaisen Amerikan, Afrikan ja huomattavan islamilaisen alueen kanssa. Siksi suomalaiset sulkeutuvat ulos Eurooppa-perheestä ja vajoavat kollektiiviseen jääkiekko-harhaan. Suomi on yksin. Suomi on periferiassa. Suomessa vihataan jalkapallolatinoita ja italiaanoja. Ne kikkailevat, "eivät ole asiallisia", "vaikuttavat homoilta", näyttelevät loukkaantunutta kieriskellen nurmella, huijaavat tuomareita ja suomalaisia vastustajiaan, hauskuuttavat yleisöä ja kaikkein pahinta - NE PIRUT VIEVÄT VIELÄ MEIDÄN NAISEMME.

Jääkiekko alleviivaa omalla tavallaan suomalaista traumaa ja osoittaa suomalaisten totaalisen mulliturpamaisuuden.

Sivut

Kommentit (69)

ralf64

Suomen väitetään olevan osa Eurooppaa, mutta olen viime vuosina hieman alkanut epäillä asiaa. Nimittäin jos olisimme aidosti eurooppalainen maa ja Rooman perillisiä, hehkuttaisimme yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa jalkapalloa. Näin ei ole, joten on syytä irroittaa henkisestä Euroopasta pois Suomi-niminen maa.Jääkiekko on Pohjois-Amerikan pohjoisosien valkoisen alaluokan väkivaltainen lempilaji.
Jalkapallo taas ei ole valkoisen miehen laji ollenkaan.

En suosittele kumpaakaan sivistyneen ihmisen harrastukseksi.

Sopivia urheilulajeja voisivat olla esim. pyöräily, kriketti ja rugby. Jos haluaa olla suomalaiskansallinen, niin pesäpallo on oiva harrastus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sigfrid
Golfipas.Ei missään nimessä. Yleisin kiihoke golfin harrastukseen ei ole liikunnallinen vaan pyrkimys kohottaa omaa sosiaalista statusta pyrkimällä itseä porrasta ylemmällä olevien pelikaveriksi.

Halpaa ja nousukasmaista - herrasmies ei tällaiseen peliin sekaannu.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14536
mvd
ralf64

Suomen väitetään olevan osa Eurooppaa, mutta olen viime vuosina hieman alkanut epäillä asiaa. Nimittäin jos olisimme aidosti eurooppalainen maa ja Rooman perillisiä, hehkuttaisimme yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa jalkapalloa. Näin ei ole, joten on syytä irroittaa henkisestä Euroopasta pois Suomi-niminen maa.Jääkiekko on Pohjois-Amerikan pohjoisosien valkoisen alaluokan väkivaltainen lempilaji.
Jalkapallo taas ei ole valkoisen miehen laji ollenkaan.

En suosittele kumpaakaan sivistyneen ihmisen harrastukseksi.

Sopivia urheilulajeja voisivat olla esim. pyöräily, kriketti ja rugby. Jos haluaa olla suomalaiskansallinen, niin pesäpallo on oiva harrastus.


Oletko koskaan katsellut rugbyottelua? Ihan näyttäisi siltä ettet, jos kerran suosittelet sitä sivistyneen ihmisen harrastukseksi. (Ja kyllä krikittikin on aika huvittavan näköistä, siis silloin kun pelissä ylipäätään tapahtuu jotain. Pyöräily puolestaan on lähinnä yksilölaji.)

Rugby on kyllä suosittu laji Euroopassa. Parin vuoden takaisia mm-kisoja seurattiin aktiivisesti myös toisessa kotimaassani Belgiassa. Kun kävelin otteluiden aikaan sporttibaarien ohi niin niissä oli meno ja asiakaskunta sellaista että se sai suomalaisen lähiökuppilan lätkäringin vaikuttamaan aatelisruovien bridgekerholta. Mikäs ihme tuo kun pelikin näyttää pääosin sitä että isot miehet juoksevat tarkoituksella toisiaan päin (ilman suojuksia, amerikkalaisessa jalkapallossakin pyritään sentään suojelemaan pelaajia vahingoittumiselta) ja pyrkivät lähinnä vetämään toisiltaan housut alas.

Hauska provo toki ralfilta, joskin moneen kertaan palstoilla aiemminkin nähty. En kyllä tästä pohjoisesta pikku marginaalilajista pitävänä ja sitä mielelläni seuraavana jaksa paljonkaan aiheesta provosoitua.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Rugby kuuluu niihin lajeihin, joiden seuraaminen ei ole kovin mielekästä, jos ei ymmärrä pelin taktiikoita ja peruspilareita. Pelihän ei ole kovin väkivaltainen, jos sitä verrataan vaikkapa jääkiekkoon tai jenkkifutikseen. Taklaukset näyttävät melko rajuilta, mutta suojusten poissaolon takia ne ovat aika rajoitettuja verrattuna noihin edellä mainittuihin lajeihin. Alkujaanhan rugby oli yläluokan laji ja vaikka se saattaa jollain tapaa näkyä nykyäänkin, niin sama herrasmieslaji kyseessä ei enää ole.

Suomessa rugby on melko marginaalilaji. Lajin harrastajia on joitakin satoja ja joukkueita/joukkue vain "suurissa" kaupungeissa. Joku oli kerran sanonut, että suomen sm-rugbyn finaaliottelu vastaa tasoltaan englannin vitosdivaria. Sinänsä saavutus, sillä lajia ei ole pelattu täällä montaa vuotta ja Englannissa on 10 divisioonaa, mutta onhan tässä vielä vähän matkaa huipulle

Saa nähdä muuttuuko oma käsitykseni lajista tällä viikolla. Tulevana lauantaina olisi elämäni ensimmäinen (harjoitus)peli Umeåssa.

Ps. Puhuessani rugbystä, tarkoitin rugbyn suositumpaa muotoa eli rugby unionia.

Edit: En väitä, että rugby olisi yksi jännimmistä lajeista, vaikka siitä jotain tajuaisikin. Mutta lajin tuntemattomuus saa helposti aikaan tuon, että touhu näyttää siltä kuin lauma gorilloita juoksee pallon kanssa toisiaan päin ja muodostavat kasan

Heikkoa itsetuntoahan tuollainen ralffin osoittama "meidänkin pitää, kun muutkin"- ajattelu osoittaa. Antaa niitten italiaanojen harrastaa peliä, jossa suurin osa ajasta kuluu keskikentällä seisoskeluun. Yleisurheilu ja hiihto ne ovat oikeata urheilua.

PS. Yhteislähtökisat kiellettävä hiihdossa!

Leone
Seuraa 
Viestejä4564

Jääkiekko on kuningaspeli ja parhaat kiekkoilijat ovat valovoimaisimpia tähtiä urheilumaailmassa. Tämä sen vuoksi, koska jääkiekko vaatii samanaikaisesti kokoa, fyysisyyttä, taitoa, rohkeutta ja myös älykkyyttä. Suomalaisten tulee olla ylpeitä siitä, että menestymme kuningaspelissä. Ne jotka siinä menestyvät, ovat menestyviä kansakuntia ylipäätään. Potkupallokansat eivät osaa näköjään rakentaa kuin velkavuoria.

Tulevaisuus ei tosin näytä enää niin hyvälle, koska valmennusjärjestelmä on karsinut valovoimaisimmat persoonat pois jo junnuvaiheessa. Tämä voi realisoitua jo tänä iltana. Jos Suomi häviää Slovakialle, niin jatkoon pääsy alkaa näyttämään epätodennäköiseltä.

Leone
Jääkiekko on kuningaspeli ja parhaat kiekkoilijat ovat valovoimaisimpia tähtiä urheilumaailmassa.Päinvastoin. Jääkiekko on epäeroottinen ja täysin naurettava junttien peli. Ns. lajin "tähdet" ovat täysiä mitättömyyksiä verrattuna vaikka Maradonaan, Peleen, Cruyffiin, siis todellisiin tähteihin joissa oli karismaa. Jääkiekossa ei ole mitään eroottisuutta ja kauneutta. Se kaavamainen kuviopeli. Jääkiekkoyleisö edustaa Suomessa varsinaista yhteiskunnan henkistä ja sivistyksellistä pohjasakkaa. Kirjailija Jukka Pakkanen kuvasi sitä taannoin oivallisesti vertaamalla sitä miten esim. latinomaissa ihmiset jalkapallokatsomossa käsittävän sanan hauskuus:

"Yleisöllä on hauskaa kun joku päästää kentälle kukon juoksemaan. Jääkiekossa kaikilla on hauskaa, kun kentällä syntyy joukkotappelu"Pidän jääkiekkoa pääsääntöisesti typerysten lajina. Ei ihme, että latinot "vievät meidän naisemme". Suomalaisilla näyttää olevan vertaansavailla oleva kyky elää valheessa. Milloin kyse oli Neuvostoliiton palvonnasta. Milloin luulosta, että jääkiekko on "suuri juttu".

jees
Ruben Stiller sanoi sen mielestäni hyvin. Suomalaiset ovat menestyshakuista kansaa. Siksi.Miksei "menestystä" haeta samantien pesäpallon maailmanmestaruuskisoista?

Oma käsitykseni on se, että suomalaiset pelkäävät kuin ruttoa tunnustaa sitä tosiasiaa että mustaihoiset, latinot ja muu "roskasakki" pesee mennentullen "meidän sinivalkoiset miehemme". Suomalaiset eivät kestä tunnustaa sitä tosiasiaa ettemme ole kovinkaan hääppöistä sakkia silloin kun meidät pannaan todelliseen testiin.

Suomi elää suuressa jääkiekkovalheessa.

ralf64

Pidän jääkiekkoa pääsääntöisesti typerysten lajina. Ei ihme, että latinot "vievät meidän naisemme". Suomalaisilla näyttää olevan vertaansavailla oleva kyky elää valheessa. Milloin kyse oli Neuvostoliiton palvonnasta. Milloin luulosta, että jääkiekko on "suuri juttu".Kyllä siinä ollaan jo lähellä kaikkien aikojen aasinsiltaa. Suomalainen jääkiekko ja suomettuminen. Huomasitko muuten, että NL:ssä jääkiekko oli suuri ja tärkeä laji? Ehkäpä se jääkiekko onkin sitten vain suomettumisen jäänne?

Leone
Seuraa 
Viestejä4564
ralf64

Ns. lajin "tähdet" ovat täysiä mitättömyyksiä verrattuna vaikka Maradonaan, Peleen, Cruyffiin, siis todellisiin tähteihin joissa oli karismaa.
Ja ketähän sitten kuvittelet jääkiekon tähdiksi? Nimet Gretzky, Lemieux, Bourque, Messier, Orr, Coffey, Larionov, Makarov, Fetisov... (lista on loputon) hakkavat mennen tullen nuo potkupallistit ehkä Peleä lukuunottamatta. Pele on ainoa todellinen tähti mikä jalkapallomaailmasta on tullut. Muut ovat mikkihiiri -sarjaa.

olli-san
Seuraa 
Viestejä419

Jotenkin aina huvittaa jalkapalloihmiset jotka väittävät jääkiekon olevan junttilaji, kun samaan aikaan sadat mellakkapoliisit estävät jalkapallofaneja tappamasta vastakkaisen joukkueen faneja. Suomalainen jääkiekkokisaturistikin vaikuttaa herrasmieheltä kun vertaa sitä brittiläiseen jalkapallojunttiin.

Mutta aivan sama, kumpikaan laji ei juurikaan kiinnosta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338
Leone
... (lista on loputon) hakkavat mennen tullen nuo potkupallistit ehkä Peleä lukuunottamatta.Miten määrittelet tähteyden? Kyllä jalkapallotähdet päihittävät jääkiekkotähdet aika monella objektiivisella mittarilla. Ainakin tulotasossa ja tunnetuudessa, jotka nyt ainakin lienevät missä tahansa "tähden" määrittelöyssä hyvin oleellisia parametrejä. Ja luulenpa, että diivan elkeissäkin jääkiekkokorstoilla on vielä paljon opeteltavaa latinoilta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat