Seuraa 
Viestejä495

Sähköt räpsähti. Pakastin alkoi kolisemaan. Kulutusmittari näytti 850W. Kompuran ylilämpösuoja pakastimen pelasti. Jälleen kerran.

Laitoin aikareleen vetohidastus toiminnalla. Seuraavan kerran kun räpsähtää, putoaa aikareleen pito pois ja lähtee käymään säädettyä tunnin aikaa. Siinä ajassa kerkiää ukkonen siirtymään naapurin puolelle......pakastinta särkemään.
Kuva:
http://www.aijaa.com/v.php?i=6209490.jpg

Lue vähemmän-tiedät enemmän.

Kommentit (15)

Lurulude
Älä näytä tuota kytkentää viranomaisille

Ei viranomaiset muuta kuin naura tuolle, itselleen voi tehdä kytkentöjä miten huvittaa mutta on niistä vastuussa.

Pikemminkin näin: Älä näytä tuota vakuutustarkastajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Palotarkastaja vääntää naamaansa ja käsiään joskus, kun se kiertelee pajalla ja näkee jotain elämää suurempia sähkövirityksiä. Kai sen tekisi mieli sanoa jotain niistä.

Minulta kyrvähti salaman jännitepiikistä jääkaapin sulatusautomatiikasta magia. Vedin johdot oikoseen, että sain sen pelaamaan. On siitä lähtien ollut miesten kuulan kokoinen jääpallo radiaattorielementin nurkassa.

- Ubi bene, ibi patria -

Vierailija

Palotarkastajat on pällejä. Meinas multakin viedä kolvit laitosaikoihin tarkastajan kommenttien perusteella. (Laitoksissa on muutenkin kivaa, kun jokainen ohikulkija on auktoriteetin asemassa. Lääkityksiäkään ei vaihdeta, vaan niitä lisätään tarpeen vaatiessa. Oikeastaan pälleintä oli, että harkittiin harrastuksen kieltämistä, ei vaarojen minimoimista ennen ku tein uhkavaatimuksen asiasta. Samanlaisia uhkavaatimuksia olen tehnyt pakkotyöstä ja uskonnon-opetuksestakin. Mut nyt toistelen ja ohi aiheen..)

Vakuutustarkastajan kanssa on hyvä puhua vaikka pitsin nypläämisestä. Kaikki muu on turhan extremeä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Eipä ole palotarkastajaa näkynyt. Mistä sellaisen tuntee? Kaupustelijat ammutaan täälläpäin... niin mistä tietää ettei tule ampuneeksi virkamiestä? Tuleeko se palomiehen haalarissa ja esittää jotain virallisen näkösiä papereita? Minne voi soittaa ja kysyä, onko tarkastaja aito tarkastaja?

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kysyn nyt ukkosesta kun tuli mieleen, miksi ihminen on vaarassa ukkosella puun alla? Sanotaan että salama osuu puuhun, menee siitä maahan ja maan kautta ihmiseen. Mutta miksi se menisi ihmiseen maasta? Ei se pääse ihmisen kautta mihinkään. Mielestäni vähän sama kuin että ei salama lintuihinkaan osu koska ei se pääse niiden kautta mihinkään kun ei koske maata. Ihminen koskee maata juu seisoessaan puun alla mutta salama on silloin jo valmiiksi maassa.. Mitä se enää ihmisestä haluaa.

Jos nyt kuitenkin osa sähköstä syystä tai toisesta ihmiseenkin menee niin kuinka tappavaa tuollainen sitten on, meinaan vaan että selviää monet suorasta salamaniskustakin jossa koko virta menee ihmisen elimistön läpi maahan, luulisi sellaisen olevan miljoona kertaa tappavampaa. Silti sanotaan että puun alla on suuressa hengenvaarassa.

くそっ!

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Ronron
Kysyn nyt ukkosesta kun tuli mieleen, miksi ihminen on vaarassa ukkosella puun alla? Sanotaan että salama osuu puuhun, menee siitä maahan ja maan kautta ihmiseen. Mutta miksi se menisi ihmiseen maasta? Ei se pääse ihmisen kautta mihinkään. .

Minusta olet tuossa loppuosassa ihan oikeassa, sähkövirran pitää päästä kulkemaan läpi jotta minun tietääksni vahinkoa tulee. En ota kantaa sydämentahdistimiin tms. jos siellä tulee jotain potentiaalieroja mitkä pamauttaa virtapiirit rikki.

Mutta olisiko niin että ihminen johtaa sähköä paremin kuin puun runko? Ihmisessä on enemmän vettä kuin tuoreessa puussa ja jos ihminen oh hikinen tai jopa sateen kastelema, niin salama pääsee maahan paremmin ihmistä pitkin kuin mahdollisesti kuivaa puunrunkoa pitkin. Muistelisin joskus nähneeni dokumentin tai vastaavan jossa olisi todettu ihmisen hikisen ihon johtavan salamaa? Tästä syystä iholle voi tulle palovammoja. Muistelisin noin?

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Se puunrunko RÄJÄHTÄÄ kun sen läpi kulkee se kymmenien tuhansien ampeerien virta - vesi höyrystyy rungon sisällä, tuottaa erittäin suuren paineen ja pum, olette varmaan nähneet ukoniskemiä puissa. Kunnioitettavaa jälkeä siitä tulee.

Paineaalto sinällään jo riittää tuottamaan vahinkoa korville ja sisäelimille ja jos huonosti sattuu maankamaraa tervehtimään niin luitakin saattaa särkyä, ja siihen kun vielä lisätään suurinopeuksinen puusilppu ja päälle putoava puu niin tokihan siinä ihminen vaarassa on vaikkei salaman sähkövirta suoraan kropan lävitse kulkisikaan.

Jos puuhun nojailee, voipi olla että salama siirtyy ylimmästä kosketuskohdasta ihmisen kroppaan ja siitä maahan, mutta se riippuu siitä kumpi tarjoaa helpomman purkauskanavan, tai sitten - todennäköisemmin - se jakautuu sekä ihmisen että puunrungon kautta kulkevaksi virraksi.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Juurien kautta se salama iskee yleensä ihmiseen joka seisoo puun alla tai välittömässä läheisyydessä.

Paras tapa on suojautua aukealle heinän sekaan kyykkyistunta asentoon. Tällöin pinta-ala mahdollisimman pieni. Ellei sitten ole autoa tai rakennusta lähistöllä. Heinälato tms. Muu hökkeli on turvattomampi kuin rakennus jossa on sähköt ja vesiputkistot. Johtojen ja putkistojen kautta salama pääsee helpommin ja turvallisemmin maahan.

Salaman iskun jälkeen on syytä heti hakeutua hoitoon sillä oireet yleensä ilmestyvät jopa viikon päästä iskusta.

toisen polven pilkkuvirhe

-PP74-
Seuraa 
Viestejä342

Ja millähän todennäköisyydellä salama iskee juuri siihen puuhun jonka alla olet?
Prismassa oli joskus dokumentti, jossa golf pelaajaan iski salama ja siitä maan kautta useisiin ihmisiin jotka olivat aika laajalla aluella isku kohdasta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
sinnipirtti
Salaman iskun jälkeen on syytä heti hakeutua hoitoon sillä oireet yleensä ilmestyvät jopa viikon päästä iskusta.Voidaanko noille sitten tehdä jotain, vai onko se vain "katsotaan kuinka äijän käy" -tyypin lääketiedettä?

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Yleensä isosta tällistä tulee sydämmen rytmihäiriöitä. Sydänkäyrästä nuo näkyy ja "lääke" löytyy. Muita ongelmia on aistien harhat tai niiden heikkenemiset jotka osaksi johtuvat äänen paineesta, välähdyksestä, sähköiskusta sekä mahdollisesta rytmihäiriöstä. Kyllähän hermoston toimintaa voidaan tutkia mutten tiedä sitten lääkityksestä. Kun en ole lääkäri.

Tuo tilastot mihin osuu todennäköisimmin milläkin suhteella olisi kyllä mielenkiintoinen. Mahtaakohan missään olla tilastoa?

toisen polven pilkkuvirhe

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Herra Tohtori
Se puunrunko RÄJÄHTÄÄ kun sen läpi kulkee se kymmenien tuhansien ampeerien virta - vesi höyrystyy rungon sisällä, tuottaa erittäin suuren paineen ja pum, olette varmaan nähneet ukoniskemiä puissa. Kunnioitettavaa jälkeä siitä tulee.Itseasiassa tuollaiset räjähdykset ovat verrattain harvinaisia:

Tuossa tapauksessa sormen paksuisia säleitä löytyi vielä 50 metrin päästä.

Niitä syntyy ilmeisesti vain puissa, joissa kosteus sisällä on jostain syystä korkea. Muutoinhan salama mielellään etenee sateen jo kostuttamaa kaarnaa pitkin.

Se ihmisen läpi kulkeminenhan voi mennä vaikkapa jalasta toiseen, kiertäen siis kehon poikki.

Onko saatu uusia tutkimustuloksia, miksi ihminen selviää vähin vammoin salamaniskusta usein? Tarkoitan ettei keholle tule vahinkoja, vaikka kengät saattavat räjähtää jalasta, korut sulaa ihon sisään ja muuta mukavaa. Se et kuoleeko on pienempi murhe tieteen kannalta.
Miksi esimerkiksi appelsiini räjähtää, mutta ihminen ei?

Meitä oli koko perhe 80-luvulla sadetta suojassa ison kuusen alla metsässä. Salama iski 2-3 metrin päähän ainoalle avoinaiselle kalliolle lähistöllä. Karmea pamaus ja väläys siitä tuli, mutta ei kenellekään oloa että isku olisi kulkeutunut edes osittain lävitse. Kunnossa ollaan kaikki vielä.

Olisikohan ollut joku malmisuoni siinä kalliossa kun salama päätti siihen iskeä? Eipä siihen kallioonkaan jälkeä tullut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat