Seuraa 
Viestejä4819

Eli ajatuksena olisi kysyä mikä on ollut paras musiikkikokemuksenne livenä ikinä, koskee niin iskelmää, pop, rock, klassista ja vaikka mitä musiikkia.

Omat top 3 juuri nyt ovat:
1.Jason and the Scorchers Helsinki viime viikon tiistaina (maailman paras r'n'r bändi livenä vieläkin, imaisee mukaansa täysin)
2. Monsters of rock 1986 Tukholma (Scorpions, Def Leppard, Ozzy, Zero Nine) (uskomaton fiilis 16v olla katsomassa moisia legendoja, omat pojat oli myös heti aluksi jännä kokemus, jännäsivät varmaan yhtälailla kuin me muutkin)
3. Iron Maiden 2008 Tampere (kolahti täysin kuten 80-luvulla levyltä ja pari kertaa jälkeenkin livenä, Dickinson on vaan mahtava laulaja ja bändi...huonosti sanottuna klassikko, kylmiä väreitä)

Lisäksi kunniamaininta Jari Sillanpäälle, pari vuotta sitten tuli nähtyä ja miehessä on loistavaa karismaa, vähän samaan tyyliin kuin Robbie Williamsissa

Sivut

Kommentit (34)

Pari vuotta sitten RUSH Helsingissä. Ei varmaan mitään valtavirtaa, mutta kaveripiirissä mietittiin jo matkaa Torontoon, ennen kuin kaverit lopettaa koko homman ilman, että on nähty livenä. Ihan sama millainen keikka oisi ollut, kunhan olin paikanpäällä.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14520

On muuten aika kiperä kysymys. Voimakkaita kokemuksia on paljon ja niitä on vaikea asettaa paremmuusjärjestykseen. Joskus pelkästään joku biisi jostain keikkasetistä on kolahtanut kun pajavasara.

Jos kuitenkin rajataan yhteen selkeään keikkaan niin hyvä ehdokas itselleni olisi U2 Globenissa Tukholmassa 90-luvun alussa. Koko keikkareissu oli jotenkin taianomainen, 6 tuntia ennen setin alkua istuin töissä Espoossa eikä minulla ollut aavistustakaan että tulisin olemaan Tukholmassa ja parin metrin päässä suosikkibändistäni ennen kun ilta päättyisi. Achtung Baby oli juuri julkaistu ja Bändi kiersi siihen aikaan ennennäkemättömän, TV-vastaanottimista kootun seinän kanssa.

Kärjen tuntumaan sijoittuu myös Red Hot Chili Peppers joskus 80-luvulla Provinssirockissa (siihen aikaan jätkät tapasivat pukeutua lavalla pelkkään yhteen tennissukkaan). En tiennyt bändistä paljonkaan mutta hillitön raivo ja energia iskivät kun miljoona volttia. Hypin hulluna ja huusin ääneni käheäksi. Nuoruuden innolla ja tunnin ikäisellä kainalossa kehräävällä kuvankauniilla festarihoidollakin oli toki osuutensa .

Kolmas vaihtoehto on tuoreempi. 2000-luvun puolivälin tienoilla Zen Cafe Ankkarockissa. Putron hienovarainen melankolia osui ja upotti kohteensa täydellisesti. Omalla elämäntilanteella oli tässäkin suuri osuus...

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Dark Tranquillity muutama vuosi takaperin Mikkelin Vaakunassa. Hyvin pitkä keikka ja kaverit vetivät selvästi parastaan. Pelkäsin paikan olevan aivan täynnä, Mikkelissä ainakin oli hyvin elinvoimainen metalliscene eikä ko. orkesteri ole Ruotsin pienimpiä nimiä, mutta melko väljää oli silti. Musiikki täytti tilan ja tiivisti tunnelmaa.

1. Múm Oranssilla joskus 2000
2. Hektix jossain inkeroisten puistotapahtumassa 1999
3. Portishead, Roskilde 1998
4. Smashing Pumpkins, Tukholma 1996
5. Mew, Ruisrock 2006

Pidin myös Cleaning Womenin alkuaikojen keikoista (mm. HKin taiteiden yössä 2000 ja Lahden Torvessa samana vuonna.. Absoluuttisen nollapisteen keikat ovat myös olleet pääsääntöisesti tapauksia, viime vuosilta tulee mieleen mm. Rättö ja Lehtisalon, Riston ja Joosen keikat.. pitäisi käydä enemmän keikoilla..

Metallica, Dio, Black Sabbath, Slayer, Inflames, Dream Theater, Rainbown laulajien keikaus... onhan noita, vaikea laittaa järjestykseen, kukin omalla tavallaan hienoja kokemuksia.

Jos pitää valita, niin Dio, mutta ei siksi että kuoli, vaan siksi että teki melkoisen vaikutuksen Saunassa joskus parisen vuotta sitten. No äh, olikohan just samalla festarilla Slayer... Basarit resonoi mun kurkun kanssa aika voimakkaasti, äärimmäisen tuntuva esitys. Saunasta puheen ollen, Filthin äänen käyttö, aivan sairasta... Entäs Rainbown laulajat sitten, ääntä lähtee papoistakin... Kreatorin näkeminen teini-iän fanituksen jälkeen livenä... No entäs Carcass sitten!!! Ei niitä vaan voi laittaa järjestykseen!

Soilwork oli kans aika hyvä "kunassa". Michael Monroehan hyppäs muuten kunassa käydessään sieltä lavalta baaritiskille ja takaisin!

Kuolleena sitten varmaan sitä Adagiota ja virsiä kuunnellaan ennen loppusijoituspaikkaa... miksei hautajaisissa voi kuunnella sellaista musiikkia mistä ihminen piti eläessään, muistaa ja kunnioittaa vainajaa vielä kerran sellaisena kuin hän oli? (Tuli mieleen tuosta otsikon sanasta "elävänä", harva meistä on kokenut kuolleena mitään musaesityksiä.)

Paskin keikka on ollut joku jukkapoika ja rekkajenkka vai mikä kettu se oli. Oli Jurassic Rockin toinen päivä, edellinen päivä ja yö oli mennyt juhliessa, niin tietenkin iski ihan älytön darra ja väsy sitä rekeä kuunnellessa. Taksilla himaan nukkumaan ja neljän tunnin päästä takas kuuntelee vähän parempaa musaa!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Spinefest at Sea 2008 jossa näin CoB ekaa kertaa, Brutal Assault 2008 Tshekeissä joissa näin monia bändejä ja oli minun ekat ulkoilmafestarit (pl. yks Qstock jota ei lasketa) sekä BumtsiBum-showkiertue 1999 jonne me mentiin äetin kanssa ihan kahestaan. Se oli ihan hölmö homma mutta oli hienoa nähä Suppo Hevi livenä ja Marco. Höperö show imaisi minutkin mukaansa hyväntuulisuudellaan.

Hämmentää.

Parhaat livet olen kokenut saapumalla sattumalta paikalle. mm. Italiassa erään pikkukylän torilla, Prahassa kellariklubilla, Pietarissa jazz-baarissa absinttipaukkujen jälkeen. Esiintyjistä en tiedä, eikä tunnelman luominen ole kiinni kauas kiirineestä maineesta.
Vastaavat kokemukset Suomessa ovat todennäköisesti hukkuneet humalan alle.

Sepultura oli kovassa vedossa 1996 Messilän juhannuksessa. Samoissa kekkereissä myös Rinneradio teki suuren vaikutuksen.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Se oli Konemettässä varmaan pari vuotta sitten, en vaan tiedä kuka oli esittäjä ja mikä biisi. Jotenkin jäi käsitys että olisi ollut Sienis, mutten varmuudella tiedä. Biisi oli kuin sekoitus Prodigyn Voodoo Peoplen Sienis-versiota ja Prätkähiirten alkutunnaria.

くそっ!

1. Musen The Resistance tour Hartwall-areenalla eturivistä.
2. Risto ravintola Torvessa
3. Ismo Alanko Sibeliustalossa.
4. Huoratron viimevuoden Ilosaarirockissa tai Flowissa.
5. CMX Talvikuningas-kiertueella Finlandiaklubilla

Toope
Seuraa 
Viestejä25573

M.A. Numminen ja Pedro eräässä pienessä baarissa 15 vuotta sitten. Hauskempaa keikkaa en ole kokenut. Parhaimmat keikat ovat olleet näitä pienen luokan tapauksia. Dave Lindholm toimii myös parhaimmillaan tällaisessa pikkuklubi/baariympäristössä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401

Kyllähän tähän ikään on tullu kaiken maailman keikoilla käytyä ja muutenkin livenä kuullu milloin ketäkin, mutta kaikkein suurimman vaikutuksen teki sotaveteraanikuoron tunteella vetämä Veteraaniin iltahuuto yhden läheisen veteraanin hautajaisissa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Ian Gillan Motoparkissa juhanuksena oisko ollu -91,äijä heitti hienon setin niinkin pienellä lavalla....
Metallican kahdesti nähneenä kehun sitä
Velvet Revolver jäähallissa oli kans hieno....

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
bergepanther
3. Iron Maiden 2008 Tampere (kolahti täysin kuten 80-luvulla levyltä ja pari kertaa jälkeenkin livenä, Dickinson on vaan mahtava laulaja ja bändi...huonosti sanottuna klassikko, kylmiä väreitä)... sama keikka, sama vuosi, mutta estradina Olympiastadion!

Noin 10 vuotta sitten Tampereen Tulliklubilla oli keikalla Hedningarna. Sukat pyörivät jalassa vielä seuraavanakin päivänä, oli se vaan sellainen keikka! Mielettömintä oli se kun laulajanaiset hoitivat osuutensa paremmin kuin levyllä. Piti oikein Sanna Kurki-Suoniota käydä erikseen kiittämässä loistavasta keikasta. Pidättyväinen ihminen vaikka minäkin olen.

Keikka jolla olisin halunnut olla on tuo Portisheadin Roskilden keikka. Kaveri oli siellä ja parasta oli kuulemma ollut keikkarintamalla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat