Seuraa 
Viestejä1096

Maasta on ammuttu ja ammutaan ilmeisesti edelleenkin lasersäteitä kuuhun, säde leviää isoksi läiskäks kuun pinnalle ilmeisesti ilmakehän vaikutuksesta. Mutta jos amuttaisiin hyvin kapea lasersäde maatakiertävältä satelliitilta kuuhun niin mikä olisi säteen leviäminen kuussa? Leviäisikö se samalla suhteella kuin maan painovoiman heikkeneminen? Eli hyvällä optiikalla 1cm levyinen lähtösäde leviäisi 56cm:n leveyteen?
Jos säde pysyy kasassa niin teholaserin valon väläys pitäisi havaita maasta vaikka säde ei osuisi peiliin?

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338
jeremia2
Maasta on ammuttu ja ammutaan ilmeisesti edelleenkin lasersäteitä kuuhun, säde leviää isoksi läiskäks kuun pinnalle ilmeisesti ilmakehän vaikutuksesta. Mutta jos amuttaisiin hyvin kapea lasersäde maatakiertävältä satelliitilta kuuhun niin mikä olisi säteen leviäminen kuussa?Se riippuu laserkaviteetin ja sen jälkeisen kollimointioptiikan ominaisuuksista. Säteen fokusoimista rajoittaa diffraktio. Oliko se nyt karkeasti kaarisekunti per 10 cm optiikan halkaisijaa, ellen väärin muista. Siksi Kuuta valaistaan isojen kaukoputkien kautta. Esimerkiksi parimetrisellä kaukoputkella diffraktio rajoittaa säteen leviämisen 0,05 kaarisekuntiin, mikä merkitsee noin sataa metriä Kuun pinnalla. Käytännössä hajonta on jonkin veran isompaa, mm. ilmakehästä johtuen, ja valaistun alueen koko on joitakin satoja metrejä.

Jos säde pysyy kasassa niin teholaserin valon väläys pitäisi havaita maasta vaikka säde ei osuisi peiliin?Silmä aistii valon, jos valoa tulee noin 10 fotonia sekunnissa. Se merkitsee noin 3E-18 W tehoa per 4E-5 m^2 (7 mm pupilli), eli 8E-14 W/m^2 intensiteettiä. Jos oletetaan heijastus täysin diffuusiksi ja Kuun albedo 7 %:ksi, se edellyttäisi noin 1 MW:n tehoa. Silmä vaatii heikoimmilla intensiteeteillä ainakin sekunnin verran integrointiaikaa, joten valaisun pitäisi kestää niin kauan. Taivaan pitäisi olla täysin pimeä ja Kuun valaisematon ja katsojan osata heikko valopiste katsoa sivusilmällä. Osittain valaistun kuun pimeältä puolelta näkymiseen vaadittaisiin ainakin 2 kertaluokkaa enemmän tehoa.

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1096

Tulipahan uutta tiivistä tietoa ja teoriaa.
Tuo toinen juttu AE:n avaruuden kuoppateorian vaikutuksesta valoon, valon esim. noustessa maan painovoiman aiheuttaman avaruuden taipuman suuremmasta "kuopasta" kuun pienempään painovoiman aiheuttamaan "kuoppaan". Siinähän tapahtuu avaruuden tihentymän muutoksia ja luulisi sen vaikuttava myös valon leviämiseen, vai jääkö vaikutus vain valon energia arvoihin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338
jeremia2
Tulipahan uutta tiivistä tietoa ja teoriaa.
Tuo toinen juttu AE:n avaruuden kuoppateorian vaikutuksesta valoon, valon esim. noustessa maan painovoiman aiheuttaman avaruuden taipuman suuremmasta "kuopasta" kuun pienempään painovoiman aiheuttamaan "kuoppaan". Siinähän tapahtuu avaruuden tihentymän muutoksia ja luulisi sen vaikuttava myös valon leviämiseen, vai jääkö vaikutus vain valon energia arvoihin?Kyllä avaruuden kaareutuminen voi levittää lasersäteitä, mutta Maan ja Kuun välisessä avaruudessa relativististen optisten ilmiöiden merkitys on olemattoman pieni.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat