Seuraa 
Viestejä45973

Kyse on toisin sanoen elävästä solusta, jota ohjaa keinotekoinen perimä.

Tutkimus julkaistiin Science-lehdessä. Keksintöä pidetään suurena askeleena keinotekoisen elämän kehittämisessä.

- Tämä on ensimmäinen itsenäiseen solun jakautumiseen pystyvä laji, sanoi tutkimusryhmää johtanut Craig Venter.

Venter sanoi haluavansa yrittää valmistaa seuraavaksi bakteereja, joita voisi hyödyntää polttoaineiden valmistuksessa. Bakteerien avulla voisi kenties valmistaa myös leviä, jotka imisivät hiilidioksidia ilmasta. Lisäksi ne voisivat auttaa parempien rokotteiden kehittämisessä.

- Kyse on tärkeästä askeleesta sekä tieteellisesti että filosofisesti. Tämä on ainakin muuttanut omaa näkemystäni siitä, miten elämä määritellään, Venter sanoi.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201005 ... 0_ul.shtml

Kommentit (3)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Superbakteeri on ovella. On säkäpeliä tuleeko luoduksi pöpö, joka on ylivertainen nykyisille elämänmuodoille. Noihin pitäisi saada heti aluksi sekvenssi, joka on herkkä jollekin tuhoaineelle tai virukselle. Sekvenssin tulisi olla myös sen tyyppinen että pöpö tarvitsee sen pysyäkseen hengissä.

Jos tehdään levä, joka sitoo ilmasta hiilidioksidin, niin sen ei paranisi olla liian tehokas. Saisimme ilmakehän, josta puuttuu hiilidioksidi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Petu
Seuraa 
Viestejä2287

Tuo onnistuminen oli vain ajan kysymys, sen verran kauan sitä ovat yrittäneet. Edellinen onnistuminen oli muistaakseni jonkin bakteerin tai viruksen muunnostyö toisenlaiseksi, joka ei vastannut mitään tunnettua tyyppiä. Saas nähdä, mitä muita innovaatioita tuo läpimurto tuo tullessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat