Seuraa 
Viestejä45973

HS kirjoittaa:

Kriisiolojen poikkeusvaltuuksista päättäminen siirretään presidentiltä hallitukselle. Kiistelty valmiuslaki säädetään hallituksen esittämässä muodossa.Tätä demokratia on nykypäivänä. Irtisanoudun näiden tyyppien päätöksistä koska siellä ei ole yhtään valitsemaani edustajaa päättämässä. Sitoudun noudattamaan äänestämieni ehdokkaiden äänin pitkin hampain, koska ketään ehdokasta en tunne, mutta en käsitä kuinka minua voisi koskea muiden äänestämien henkilöiden päätökset.

Tuota aukkoa tullaan käyttämään lähivuosina, siksi se sinne tehtiin.

Hallituksen vallankipeät yhdessä tekevät mitä ulkovallat käskevät.

Edustuksellinen demokratia tarkoittaa Suomessa sitä, että kansan vähemmistö äänestää julkkisehdokkaista eduskunnan, joka puoluekurille alisteisena tottelee pääsääntöisesti puoluejohdon kantaa. Hallitus koostuu yleensä puolueista joilla on äänienemmistö takanaan, ja sen ministerit valitaan näiden puolueiden johdosta. Tällä taataan hallituksen esitysten läpimeno, jossa vastaan pyristelijöiltä viedään mahdollisuus edetä puolueen sisällä vaikutusvaltaisemmaksi.

Kohta nämä samat henkilöt voivat vaikkapa keksityn kriisin nimissä saattaa aikaiseksi poikkeustilan ja sitten säätää lakeja sellaisiksi että ne rikkovat ihmisoikeuksia. Näin kävi siis natsi-saksassa.

En näe mitään syytä miksi tällainen aukko pitäisi lakiin jättää. Kenen etua se palvelee?

Kansa joka ei lähde mukaan tähän peliin jää edustuksetta. Käyttämäni vertaus läjästä mätiä omenoita joista kansa saa valita pätee. Jos et valitse tai valitset melko terveen omena, sanotaan että mikset äänestänyt mätää, ja jos valitset, sanotaan että mitäs valitsit mädän omenan.

Puolueet ja puoluekuri on lakkautettava, ja kaikki ehdotukset ennen läpivientiä on testattava kansan kautta. Jos kansasta tarpeeksi suuri osa äänestää, pitää tulosta totella. Se olisi demokratiaa lähempänä kuin tämä järjestelmä, jossa vähemmistön äänillä puoluekurin kautta siirretään valta muutaman kymmenen henkilön käsiin.

Ja ketkä sitten ohjaavat näitä "herroja"? Ei ainakaan kansan mielipide, se on tullut selväksi.

Kommentit (3)

Eikö presidentti itsekin ole monarkian ajan jäänne ja eräänlainen demokratian umpisuoli?

Yhdelle ihmiselle annetaan niin paljon valtaa, että tietyissä oloissa hän voi käyttäytyä kuin diktaattori. Onko tällä sitten niin paljoa eroa siihen, että tietyissä olosuhteissa hallitus voi käyttäytyä kuin diktaattori?

Sehän käyttäytyy jo kuin diktaattori muutenkin, koska kaikenlainen takaisinkytkentä kansan ja edustajien välillä on minimoitu. Kansanedustajat eivät ole enää kansan edustajia, vaan he kutsuvat itsekin itseään päättäjiksi, ja kokevat että he ovat kuin tehtäväänsä valittuja ammattimaisia kansakunnan lapsenvahteja joilla on täysi valta ja oikeus maan päällä tehdä mitä ikinä haluavat.

Koko systeemi pyörii rauhassa vain sen takia ettei kukaan ole vielä uskaltanut lähteä koettelemaan sen rajoja. Jos nyt sattuisi niin että hallitukseen tulisi tavallista enemmän korruptoitunutta porukkaa, niin se voisi ihan helposti ajella koko systeemin niin päin vittua kuin vain haluavat, ja eiköhän se presidenttikin saataisi sieltä mukaan jollain keinolla. On niitä vaaleja junailtu ennenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
okivi
Seuraa 
Viestejä1730
Veikko
Jos nyt sattuisi niin että hallitukseen tulisi tavallista enemmän korruptoitunutta porukkaa, niin se voisi ihan helposti ajella koko systeemin niin päin vittua kuin vain haluavat, ja eiköhän se presidenttikin saataisi sieltä mukaan jollain keinolla. On niitä vaaleja junailtu ennenkin.Eihän tuo tilanne ole enää kuvitteellinen, niin on jo päässyt käymään.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat