Kelluvat perunat

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistä johtuu, että perunat alkavat kellumaan suolavedessä, kun ne ovat kypsiä? Raakana ne ovat pohjalla.

Kommentit (6)

Vierailija
kabus
Mistä johtuu, että perunat alkavat kellumaan suolavedessä, kun ne ovat kypsiä? Raakana ne ovat pohjalla.



Siis keitettäessä. Kun perunat ovat kypsiä, ne alkavat kellumaan.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Enpä ole havainnut.

Sen tiedän, että sika suolattiin ennen niin suolaisessa vedessä, että peruna kellui. Suolahan lisää veden ominaispainoa.

Vierailija
Volitans
Enpä ole havainnut.

Sen tiedän, että sika suolattiin ennen niin suolaisessa vedessä, että peruna kellui. Suolahan lisää veden ominaispainoa.




Niin lisää ominaispainoa, mutta peruna alkaa kellumaan vasta kypsänä.

Vierailija
CE-hyväksytty
Mitä siinä muuten tapahtuu kun suola liukenee veteen ja tiheys kasvaa? Siis kemiallisesti?



Suola liukenee veteen ioneina. Eli ruokasuola Na+ ja Cl- ioneina. Jos suola on kiteinä pohjalla vesi on vetenä pinnalla ja tietysti omassa ominaispainossaan.

Uusimmat

Suosituimmat