Seuraa 
Viestejä45973

Mistä johtuu, että perunat alkavat kellumaan suolavedessä, kun ne ovat kypsiä? Raakana ne ovat pohjalla.

Kommentit (6)

kabus
Mistä johtuu, että perunat alkavat kellumaan suolavedessä, kun ne ovat kypsiä? Raakana ne ovat pohjalla.



Siis keitettäessä. Kun perunat ovat kypsiä, ne alkavat kellumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Enpä ole havainnut.

Sen tiedän, että sika suolattiin ennen niin suolaisessa vedessä, että peruna kellui. Suolahan lisää veden ominaispainoa.




Niin lisää ominaispainoa, mutta peruna alkaa kellumaan vasta kypsänä.

Vierailija

Peruna taitanee kasvattaa tilavuutta kypsyessään ja kuori/soluseinämät pitänee suolan ulkopuolella. Lopputuloksena kelluva peruna.

CE-hyväksytty
Mitä siinä muuten tapahtuu kun suola liukenee veteen ja tiheys kasvaa? Siis kemiallisesti?



Suola liukenee veteen ioneina. Eli ruokasuola Na+ ja Cl- ioneina. Jos suola on kiteinä pohjalla vesi on vetenä pinnalla ja tietysti omassa ominaispainossaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat