Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko ketään aiheeseen perehtyneitä ?Voisiiko olla totta Lemminkäisen saaga ja temppeli ... jne. Itse kävin tänään <<2

Kommentit (13)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

joopa joo vai niin !

Kaikenmaailman hörhöihin ei kannata uskoa.
Lemminkäinen on jotaki muuta kuin suomalainen menneisyyven sankari.
Jos tunnet kreikkalaista mytologiaa, ja vertaat siihen Lemminkäistä niin löydät sieltäkin vastineen jopa Lemminkäisellesi.
Jos et muuten tajua , niin lompsi kirjsthon ja kaiva esille Pekka Ervastin kirjoja.
Niistä selviää mitä tuoki "jumaluus" on touhunnut, vaikkapa "saaren neitosten kanssa".

Elikkä hienosti kerrottu tarina elämän synnystä,ja sen evoluutiosta sekä syntyyn vaikuttaneista voimista.
Ehkäpä huomaat yhteyven Lemminkäisen , Zeuksen ja Thorin välillä, ehkä et .

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Vähän muitakin päihteitä kuin viinaksia tuo profeetta viljeli, joten ei yllätä kuolintapa.

Rakennusliike Lemminkäinen muuten sponssasi ja kaivoi kuvitellun temppelin auki. Eipä löytynyt kuin kolo kalliosta. Rakennusliike katkaisi yhteydet kun asiaan liittyvän hippileirin huumetoilailut tulivat julki.

- Ubi bene, ibi patria -

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

No voihan vietävä

Ei tietääkseni kaivettu auki tuota luolaa kuin osittain, kun rahat loppu kesken. Meni siinä humpassa ukolta koko omaisuus, ja terveys kaupan päälle. Melko älytöntä mennä nitistämään halvaantunut ukko tollai.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Guarani River Oil
Seuraa 
Viestejä467
Liittynyt19.8.2010

Mitä mieltä miehestä? Luin juuri City-lehden erittäin negatiivis-sävytteisen artikkelin, ja minulla nousi vihansekainen kummastus itse toimittajaa kohtaan. Eikä tämä kyseinen toimittaja ole ainoa. Ior Bockista kun ei voi nykyään puhua vakavasti, vaan hänen mytologioitaan pidetään hourahtaneen sienipään satuina.
Suomalaisten historian on kirjoittanut katolinen kirkko. Kalevala on meille mukamas tärkeä juttu. Miksei siis Ior Bockin juttuja voi ''täysipäinen'' ihminen ottaa tosissaan? Kyse ei ole siis uskonnosta, tai mistään muustakaan huuhaasta, vaan niinkuin Ior joskus sanoi; ''Väinämöisen mytologiaan ei pidä uskoa, mutta sitä voi yrittää ymmärtää''.

Kyse on siis Suomalaisten- ja Suomalaisuuden historiasta, meidän uskoista ja elämäntavasta.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

Mitä mieltä - yksi aikamme legenda. Olihan sillä melko huurusiakin juttuja, mutta kaverilla oli kuiten historiasta melko paljon paksumpi taju kuin keskiverto sukankuluttajalla. Unelmia pitää olla, olkoonkin sitten kuinka tattipäisiä tahansa.

Mutta niinhän se on aina ollu, että ihmisen "pahat" teot muistetaan ja hyvät ohitetaan. Kyllä aika moni persoona on joutunut tutuksi Lemminkäisen kanssa ihan tuon ukon takia, vaikka ne visiot ei aina ihan ollu just. Mutta olis voinu ollakin. Mie aattelen sen sillee, että siinä on laukannu se sama kipinä, millä on pengottu muutakin historian hämärää. Ja ihminen, jolla on kipinä sisällään ei ole koskaan läpeensä paha.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Tällaiset tyypit kuin Ior Bock tai Carlos Castaneda saavat ihmiset ärsyyntymään sen takia että he heittävät aivan uskomatonta läppää ja väittävät pokkana että se on totta. Jotkut alkavat uskoa näitä juttuja ja riitelevät muiden fanittajien kanssa itsensä hikeen siitä että miten se legenda tarkalleen ottaen tulee tulkita. Syntyy kokonaisia koulukuntia joissa yksi linja painottaa yhtä ja toinen toista. Mikäli Bock tai Castaneda olisivat eläneet sopivassa paikassa ja ajassa sanotaan nyt vaikka 3000 tai 2000 v sitten, heitä ehkä palvottaisiin jo jumalina.

Jokaista onnistunutta gurua (Buddha, Jeesus, Muhammed) kohti on lukemattomia muita guruja ja messiaita jotka eivät vaan onnistuneet gurujen eloonjäämistaistelussa ja heidän adaptaationsa erinäisistä myyteistä eivät jääneet elämään valtavien massojen mielikuvituksessa niin häkellyttävän vakuuttavassa muodossa että olisi syntynyt varsinaisia uskontoja.

Miksi pitäisi uskoa Jeesus-juttuja ja olla uskomatta Bockia? Loppujen lopuksi kaikki tällaiset tyypit ovat vähän kuin shamaaneja jotka heittävät kehiin niitä omia visioitaan, olivat sitten ihan oikean trippailun tai vaan mielikuvituksen tuotteita. Trippailuun ei välttämättä tarvita mitään miestä väkevämpää, pelkkä paasto, valvominen yms. riittää. Erikoisimmat yksilöt näkevät näkyjään ihan ilman mitään ulkoisia yllykkeitäkin.

Se miksi joku Bock on turvallinen kohde naureskelulle johtuu kai juurikin siitä että mies käytteli kaikenlaisia aineita, ja nykyisessä tekopyhässä länsimaisessa kulttuurissa tietoisuuteen vaikuttavien troppien käyttö on yhtä suuri naurun aihe kuin syntyperäinen "hulluus". Jostain syystä aina ah niin pyhä alkoholi ja jossain määrin psyykenlääkkeet saavat siunauksen, mutta ei mikään muu... Tulee aina olla syntipukki johon kohdistaa yhteisön ylimielinen halveksunta että yhteisö voi omassa pierunhajuisessa omahyväisyydessään alleviivata sitä omaa yhteisöllisyyttään. Meidän porukat ovat semmoisia ja tämmöisiä ja kaikki muut ovat pelkkiä pellejä.

Ja tämä ei sitten tarkoita että kehotan ihmisiä laittamaan vintin pimeäksi ja tarinoimaan huimia juttuja (paitsi jos sillä nettoaa hyvät rahat kun sattuu olemaan kirjailija tai elokuvaohjaaja...) Tarkoitanpahan vain että ihmiskunta on ääliöiden lauma. Fanitetaan jotain gurua ja naureskellaan jotain toista. Käytetään omassa valtiossa laillisia huumeita ja kauhistellaan muita huumeita.

Höh, sanon minä.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
Guarani River Oil
Ior Bockista kun ei voi nykyään puhua vakavasti, vaan hänen mytologioitaan pidetään hourahtaneen sienipään satuina.Tämä katala vääryys voi johtua osittain siitä, että mytologia oli hourahtaneen sienipään satuja. Vai meinaatko, että kyllä se Lemminkäisen temppeli sieltä vielä löytyy, kun vähän syvemmältä kaivelee?

Ior-veikkohan kertoili Bockin suvun saagaa. Eikö tarinan totuusarvo ole helposti tarkistettavissa haastattelemalla muita Bockin suvun jäseniä?

Hauska veikko silti kaikin puolin, rauha hänen tomuilleen ja nokkikoon katalan murhaajansa itse Iso-Kiero.

Heksu
Vai meinaatko, että kyllä se Lemminkäisen temppeli sieltä vielä löytyy, kun vähän syvemmältä kaivelee?

Tässä on ehkä sattunut väärinkäsitys. Jos tarpeeksi syvälle kaivetaan ja laajennetaan lisää kaivausta, niin Lemminkäisen temppeli syntyy.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat