Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005

Kun hakutoiminto saadaan pelaamaan, yhdistän tämän ketjun siihen alkuperäiseen. En nyt jaksanut lähteä kaivamaan sitä ties kuinka monen sivun takaa.

Ostin eilen tätä:

Maku oli ensimaistamalta hyvä. Habaneron maku tulee selvästi esiin, mutta (itse en ole habaneron maun fani, käytän sitä vain tulisuuden vuoksi) sitä on paranneltu muilla mausteilla. Mukana on esim. valkosipulia, sinappia, korianteria, sitruunaa ja mustapippuria.

Lusikasta maistettuna ei ollut turhan etikkainen tai öljyinen. Ruoan laittoon en ole vielä kokeillut. Useamman kokeilukerran jälkeenhän sen vasta alkaa huomata, onko kastike käyttökelpoinen. Pöytämausteeksi uskoisin sen kyllä sopivan.

Tulisuus ei ole kovin huima. Pullon kyljessä lukee 'Heat 10/10'. Ehkä tuo heat on määritelty samalla logiikalla kuin Fahrenheit-lämpöasteikko, eli logiikalla, joka perustuu epäakateemisiin arvauksiin. Tulisuus on jotain habanerotabascon luokkaa, mutta minusta koostumus ja maku ovat parempia.

Sivut

Kommentit (17)

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Marie Sharp kastikkeet osuvat meikäläiseen. Porkkanamehu sopii yllättävän hyvin habaneron kyytiin.

En vain ole nähnyt näitä Suomessa. Olisiko kenelläkääm havaintoja?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ei noita ole tullut kamalasti kokeiltua, mutta minusta Tabasco on ihan jees, tarpeeksi tulista jotta sillä saa ruokaan potkua. Käytössä nyt se habanerotabasco, en osaa sanoa onko parempaa vai huonompaa kuin normaali.

くそっ!

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Asdäffä: Maistuuko tuossa se sinappi? Vois kokeilla tuota mutta jos siinä maistuu sinappi niin sitten en viiti ostaa.

Kyllä se makuun vaikuttaa, muttei se varsinaisesti sinapille maistu. Vähän samaan tapaan kuin tuikkaisi kermakastikkeeseen lusikallisen sinappia; maku muuttuu, muttei sinapin makuiseksi.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Asdäffä: Maistuuko tuossa se sinappi? Vois kokeilla tuota mutta jos siinä maistuu sinappi niin sitten en viiti ostaa.Sinappi tarkoittaa tuossa tapauksessa varmaankin sinapinsiemeniä, eikä sitä tuubista rutistettavaa maustekastiketta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005
Aweb
Sinappi tarkoittaa tuossa tapauksessa varmaankin sinapinsiemeniä, eikä sitä tuubista rutistettavaa maustekastiketta.

Luultavasti. Koostumuksesta sitä ei huomannut, joten se voi olla jauhettua sinapinsiementä. Suomenkielisessä tuoteselosteessa luki sinappi. Voin myöhemmin tarkistaa, mitä se on jollain muulla kielellä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
Ronron
Ei noita ole tullut kamalasti kokeiltua, mutta minusta Tabasco on ihan jees, tarpeeksi tulista jotta sillä saa ruokaan potkua. Käytössä nyt se habanerotabasco, en osaa sanoa onko parempaa vai huonompaa kuin normaali.Habanero-Tabasco on varsin erilaista kuin se vakio. Siinä on kaikenlaisia hedelmiä joukossa. Se olisi itse asiassa varsin hyvä kastike, jos sitä ei olisi pilattu etikkahapolla. Etikkaisenakin sille on sovelluskohteensa. Eikä vakiotabasconkaan tammitynnyrin aromissa vikaa ole, mutta siinä on niin tolkuttomasti etikkaa, että se pilaa tuotteen melkolailla kokonaan.

Etikka ei haittaa niin kauan, kun muutamalla tipalla saa haluamansa tulisuustason, joskaan tuolloin kastikkeen makukaan ei pääe oikeuksiinsa. Mutta siinä vaiheessa, kun kastiketta joutuu laittamaan teelusikoittain, tilanne on aivan eri. Ja sitten kun aletaan syömään tulisia ruokia, Tabascoa voi siemailla ruokajuomaksi lieventämään poltetta.

Huomasin viikonloppuna, että Pain 100 % -kastikkeessa alkaa olla samaa vikaa, etikka lyö läpi jos haluaa tulistaa ruokaa. Onneksi Da Bomb Ground Zero ei petä (paitsi olemalla muuten aika kitkerää), ja vielä on olemassa pari pykälää kehitysvaraakin. Tulisipa pian omat Nagat ja 7-podit, niin ei tarvitsisi läträtä happoliemien kanssa.

Finlandes
Marie Sharp kastikkeet osuvat meikäläiseen. Porkkanamehu sopii yllättävän hyvin habaneron kyytiin.

En vain ole nähnyt näitä Suomessa. Olisiko kenelläkääm havaintoja?


En tiedä missä kaupassa myydään, mutta ainakin chilikauppa.fi:ssä näkyy olevan.

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005
asdf
Voin myöhemmin tarkistaa, mitä se on jollain muulla kielellä.

Mosterdpoeder se oli, eli sinappijauhetta. (Eli jauhettua sinapinsiementä.)

Täällä on tullut täydellinen ihastuminen Indofood Sambal Extra Pedas -kastikkeeseen.
http://www.indofood.com/sambalindofood/

Toimii hyvin mm. kaikenlaisten grillattujen ruokien kanssa (ja toki myös aasialaisten). Kastike erittäin hyvän makuinen ja tulisuutta on sen verran että vasta-alkajille ei sovi.

Harmittaa vaan se, että Suomesta en kyseistä tuotetta ole löytänyt mistään. Saksasta vissiin löytyy, mutta kun sanavarasto on sarjaa "korkeajännitys", niin tilaaminen on aika haasteellista.

No nyt kuullostaa asialliselta toiminnalta. Voitelekko mitä osaa kanasta vai voiteletko tasapuolisesti koko kanan? Laitakko uuniin vai grilliin? Vai paistinpannulle?

Olis nälkä, eikä jaksais alkaa tekeen ruokaa. Mutta kalia on avattu ja osin juotu <-- piruillessani kopioin tuon yhden konsonantin vaihdon vokaaliksi...

btw. toi Sambal Ekstra Pedas sopisi sulle ton kanan kans "pöytächiliksi" jos tuntuu että jäi jostain kohtaa miedoksi.

edit: jotain + r

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Voitelen semmosia mediumkokoisia Kariniemen kananjalkoja. Uitan ne siinä soosissa ja arvelin hieroa vielä valkosipulimurskaa niihin. Pannussa paistelen. Syön Forssan italiansalaatin (ei makaroonia) ja sienisalaatin kanssa.

Hämmentää.

Sait mun senverran aliravitun tuntuiseksi (mitä taidan tällä hetkellä ollakin) että otin jo grillin suojapeitteen pois. Taidan laittaa pari kämppäriä lämpeneen ennen käristystä. Körssin ympärille sit jotain salaattia. Ja kaliaa.

Kaliaa on muute helpompi kirjoittaa kun kaljaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat