Seuraa 
Viestejä8864

USA:n kongressi pyysi anteeksi intiaaneilta - Amerikoiden alkuperäväestöltä

(Uutisointi toi esille odotetun tunnustuksen valkoisen suusta - USA:n kongressi pyysi virallisesti anteeksi virheellistä ja julmaa politiikkaansa intiaaneja kohtaan - samaan aikaan Bolivian presidentti Evo Morales [1] saapuu Suomeen)

[ ... inkat pureksivat coca-pensaan lehtiä jo satoja vuosia sitten jaksaakseen kovissa oloissa ruokansa kasvattaman - myöhemmin inkojen jälkeläiset joutuvat edelleen pureksimaan cocan lehtiä jaksaakseen puurtaa ylipitkiä työpäiviä jopa alaikäisinä yksityisten hopeakaivoksilla Etelä-Amerikassa ... ]

Onko USA:n kongressi löytänyt jälkijunassa moraalinsa [2] - mitä merkitsee anteeksipyyntö? Bolivian presidentti Evo Morales edustaa alkuperäkansoja ja on luvannut kansallistaa rauhallisesti maan luonnonrikkaudet kansan hyväksi ja eduksi, jottei cocan lehtiä tarvitse myydä välittäjille, jotka jalostavat niistä kovia huumeita mm. Yhdysvaltoihin.

Mikä ajoi espanjalaiset Amerikoihin ryöstämään atsteekit, mayat ja inkat? Mikä ajoi englantilaiset ja muutkin eurooppalaiset Pohjois-Amerikkaan ryöstämään intiaanien metsästysmaat ja tuomaan plantaasheilleen satoja tuhansia orjia mustasta Afrikasta?

Maailma muuttuu ja nyt valkoinen mies [3] kokee mm. Euroopassa uuden voiman idästä [4], jossa työ, historia ja tehokkuus ajavat kulttuureja siihen suuntaan, jonka päässä me olemme nyt - velkaisina, kuten suuri joukko USA:n osavaltioita. Voisiko valkoinen Euroopassa olla pioneeri hylkäämällä materialismin valtafilosofiana ja romuttamalla kasvuopit ympäristölle kohtalokkaana?

Huomenna emme voi ryöstää raaka-aineita Afrikasta, kiinalaiset ovat siellä - ilman ristiä ja miekkaa. Enää valkoinen ei voi alehinnoin tuottaa raaka-aineita Boliviasta - kiinalaiset ovat sielläkin. Englantilaiset eivät voi enää julistaa sotaa taatakseen omien huumeviljelmiensä businesta, kuten aloittivat Oopiumsodat Kiinassa 1800 -luvulla. Nyt Eurooppa ja Yhdysvallat saavat maistaa omaa lääkettään huumeiden käyttäjien lisääntyessä.

Bolivian presidentti Evo Morales saapuu huomenna Suomeen [5] - pelaa jalkapalloa Töölön kentällä, inkojen pallopeliä satojen vuosien takaa, Senaatintorilla Helsingissä on bolivialainen kansajuhla lauantaina 22. päivänä ja päätteeksi kuullaan Moralesin ajatuksia mm. ympäristöstä Helsingin Yliopistolla.

Syntyykö maailmaan uusi yhteiskunnallinen järjestys anteeksipyynnöllä, alkuperäkansojen esiinmarssilla, Thaimaan sisäisellä väkivallalla [6] ja Kreikan aloittamalla maattoman ja rajattoman rahavallan alasajautumisella?

Tekstiin liittyvät alaviitteet [X] ---
[1] http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/01/ ... html#links ---
[2] http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/04/ ... html#links ---
[3] http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/126 ... tysmaille/ ---
[4] http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/ ... html#links ---
[5] http://www.facebook.com/event.php?eid=120217831340696 ---
[6] http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/11/ ... html#links --- (Ranskan vastine Thaimaalle)
...

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...
Kirjoitus muutaman vuoden takaa, kun Evo Morales nousi Bolivian presidentiksi ...

[ORIG 25012006]
Inkajälkeläinen lupaa korjata sen minkä valkoinen mies hävitti

Bolivia, tuo vähän tiedetty Etelä-Amerikan sisämaavaltio sai uuden presidentin 53,4% äänimäärällä. Che Guevara paidassa esiintyvä Evo Morales edustaa Bolivian enemmistökansoja, inkojen jälkeläisiä.

Valkoinen mies espanjalaisena tuli, ryösti, raiskasi ja tuhosi pitkälle kehittyneen omaperäisen Inka-valtion, jossa jumalana oli Inka, joka sai voimansa auringosta ja uskollisuuden lähteensä Äiti maasta Pachamama´sta. Uusi presidentti on luvannut tehdä historiaa ja palauttaa alkuperäiskansan sille kuuluvaan arvoonsa.

Suomi saa myös uuden presidentin sunnuntaina, ehkä samansuuruisella äänimäärällä. Suomen uusi presidentti ei voi luvata lähimainkaan sitä mitä Evo Morales lupaa: tuoda kansallista tuntoa ja uutta oikeasti parempaa elämää vuosisatoja ahdingossa eläneelle alkuperäiskansalle.

Inkat olivat valtansa huipulla 1450, jolloin heillä oli yksi tuolloisen maailman kehittyneimmistä yhteiskunnista, kunnes espanjalaiset valloittajat, qonquistadorit valloittivat ja varastivat kullan sekä tappoivat Inka-hallitsijan petoksella. Valloitukseen tarvittiin petosta, epärehellisyyttä ja uskon mukanaan tuomaa varmuutta "oikeassa" olemisesta. Espanjalaisten miekat heiluivat ristin tahdissa.

Uusi presidentti on aidosti vasemmistolainen, joka on tullut coca-pensasviljelijöiden keskuudesta. Tunnetusti USA käy loputonta sotaansa pelastaakseen nuorukaisensa huumeiden kirosta. Inkat käyttivät coca-pensaan lehtiä piristyäkseen ja kestääkseen Andien vuoriston kovia olosuhteita, mm. turruttaen nälän tunnetta.

Inkat pitivät cocaa pyhänä kasvina ja olivat pureskelleet sen lehtiä satoja vuosia. Huumeongelma räjähti käsiin länsimaissa vapauden ja kukkaisaikojen 1960-luvulla, jolloin Vietnamin sota riehui ja vapaarakkaus oli sallittua.

Miksi Bolivian tapahtumat voivat vaikuttaa maailmanlaajuisesti? Etelä-Amerikka on kääntymässä vasemmistolaiseksi. Amerikkalainen kapitalismi ei ole nyt monissa Etelä-Amerikan maissa suosiossa. Jenkki halutaa ulos myös Boliviasta, vaikka USA on syytänyt huumetaistelun rahaa runsaasti maahan.

USA:ssa on aina ymmärretty rahan kaikkivoipaisuus ja luullaankin sen poistavan heidän nuorisoaan vaivaavaa tekemisen ja osallistumisen puutetta. Huumeet ja liikaylensyönti ovat Pohjois-Amerikan vitsaus ja kansallisongelma. Bolivia voi esimerkillään sytyttää maailmanlaajuisesti alkuperäiskansojen nousuaallon, siksi tunnettua on valkoisen rodun historiallinen kolonnialismi ja markkinatalouden ryöstökauppa.

Mm. Suomen oma alkuperäiskansa, saamelaiset, seurannevat tarkkaan, mitä Inkojen jälkeläinen sytyttää omassa maassaan. Bolivia on öljyn, maakaasun ja kullan tuottaja, onkin odotettavissa näiden raaka-aineiden maailmalle myyntiä, onhan kulta nyt hinnaltansa ylempänä kuin koskaan yli 25 vuoteen.

Kultarahalle lienee runsaasti käyttöä, kun ilman kravattia esiintyvä presidentti lunastaa lupauksiaan maanmiehiltänsä. Alkuperäiskansoja ovat Boliviassa aymarat ja mm. quechuat, heitä on 60% 9,2 miljoonasta, vähemmistön ollessa mm. espanjalaisten jälkeläisiä.

Merkittävin asia lienee kohta laajasti keskusteluun kirpoavat uudet Amerikan löytäjät; maallikkohistorioitsija Gavin Menzies esittää hurjan, jopa todisteellisen, väitteen kiinalaisista, jotka Ming-keisarinsa Zhu Din´n lähettämien dzonkkilaivastojen myötä löysivät Amerikat (ja koko maailman) jo 1421-1423, siis huomattavasti aikaisemmin kuin meidän oppima Kolumbus.

Muinoiset Inkat ottivat ilmeisesti uteliaina vastaan nämä ilman sotimishaluja tulleet kiinalaiset. Kiinalaiset mieluummin lahjoivat ja ostivat ymmärrystä; he eivät tarvinneet miekkaa eivätkä uskontoa. Näinkö Inka-kuningas otti ystävällisesti vastaan myös espanjalaiset vuonna 1525, luottaen heihin kuten esi-isänsä kiinalaisiin?

Espanjalaiset ja valkoinen mies tekivät tehtävänsä ja itsenäisyys koitti Boliviassa vasta Simon Bolivarin myötä 1825. Aika näyttää millainen historianlehti nyt kääntyy. Maailmalla on nousemassa alkuperäiskansojen esiinmarssi vaatien heille kuuluvia historiallisia oikeuksia kuten juutalaiset ja palestiinalaiset Pyhään maahan.

Voisi arvata Evo Moralesin kiinnittävän huomiota kansansa itsetuntoon, osallistuvuuteen, työntekoon ja yhteiseen järjestelmään, jossa mahdollisimman monet kokevat yhteenkuuluvuutta ja hyödylliseksi tuntemista. Kuinka meillä?

Ilkka Luoma

...
Sent:
Cc: jyrki.katainen@vm.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; anni.sinnemaki@tem.fi ; stefan.wallin@eduskunta.fi ; jaakko.laakso@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; elinavuorio@gmail.com ; teivo.teivainen@helsinki.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi
Sent: Thursday, May 20, 2010 10:52 AM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Inkajälkeläinen lupasi korjata ja valkoinen mies pyysi anteeksi
...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (9)

Eipä ihme etteivät edustajat koskaan vastaa asiallisiinkaan yhteydenottoihin, kun sähköpostit tulvivat vuodatuksista siitä, kuinka paha maailma on.

Raha ei tule koskaan syrjäytymään. Joskus muinoin käytettiin kirahvinloimia ja oravannahkoja, joskus kultaa ja joskus virtuaalisia numeroita. Pelinappuloita yhtä kaikki. "Raha" on subjekti.

Ja vahvemmat kansat syrjäyttävät aina toisen, joko suoraan tai epäsuorasti. Tänä päivänä Länsimaiset yhteiskunnat ovat pikku hiljaa, omaa hölmöyttään, menettämässä hegemoniaansa Kiinalaisille ja Islamisteille, ja kaikki tämä on yksinomaan niiden syytä, jotka puhuvat kovaan ääneen ympäristöstä ja maahanmuuttajista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Presidentti Evo Moralesin ensimmäinen vierailu Suomessa - ystävyysjalkapallopeli Hgin Talin kentällä perjantaina 21.5.2010:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2ej5c+i ... rales.html

Kuvasarja tapahtumasta oheiskirjoituksineen.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kannattaa noteerata, että kun ihmiset saapuivat afrikkaan, he perustivat sinne infrastruktuuria ja tarjosivat lukemattomille töitä. Kun sitten alkuasukkaat sun muut perkeleen parasiitit alkoivat kapinoida, pakenivat ihmiset pois mukanaan kaikki varallisuus, ja kuten nyt näemme, noin 100% Afrikan valtioista on luisunut kommunismiin, tyranniaan, nälänhätään, sotiin ja kurjuuteen.

Mikseivät Afrikkalaiset ole maailman kehittynein kansa? Heillä on lämpimät olosuhteet, jotka mahdollistaisivat tehokkaan työskentelyn ja erittäin tuottavat sadot ympäri vuoden, maaperästä näytti löytyvän kultaa, timantteja, öljyä ja vaikka mitä rikkauksia niin että Ihmisetkin sotivat niistä koko 1800-luvun, kulttuuria on värin ja monimuotoisuuden puolesta yli oman tarpeen, jne..?

Ihmiset taitavat vaan olla parempia. En vain tiedä, mistä helvetistä tänne maihimme on iskenyt laajamittainen [size=150:hxjpvxq0]Saksa-Syndrooma[/size:hxjpvxq0]: pyydellään anteeksi oikealta ja vasemmalta, hävetään omaa historiaa silmät päästä, annetaan oman kulttuurin näivettyä JA SÄÄDETÄÄN ERITTÄIN ANKARAT RANGAISTUKSET NIILLE, JOTKA KEHTAAVAT YLISTÄÄ OMAA KULTTURIAAN?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Millaisia olisivatkaan Afrikka, Amerikat ja Aasia sekä Australia, jos valkoinen olisi pysynyt poissa noilta alueilta miekkoineen ja risteineen - miksi meille ei riittänyt Eurooppa, jossa oli riittävästi kaikkea, mitä eloon tarvitaan?

Bolivian presidentin Evo Moralesin juhlapuhe Hgin yliopiston juhlasalista (kuvasarja) - link:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2ej9s+i ... livia.html

***

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Bushmaster
Eipä ihme etteivät edustajat koskaan vastaa asiallisiinkaan yhteydenottoihin, kun sähköpostit tulvivat vuodatuksista siitä, kuinka paha maailma on.eivät he vastaa teoistaankaan vaan kansa toimii kollektiivisena kärsijänä ja maksajana pankkien pelastus operaatioissa ja ydinjätteestä aiheutuvien syöpien muodossa.

Bushmaster

Raha ei tule koskaan syrjäytymään. Joskus muinoin käytettiin kirahvinloimia ja oravannahkoja, joskus kultaa ja joskus virtuaalisia numeroita. Pelinappuloita yhtä kaikki. "Raha" on subjekti.jehovantodistajat tulevat mieleen, julistamassa omia mielipiteitään totuutena.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Bolivian Evo Moralesin ja eurooppalaisen filosofin Slavoy Zizekin välillä on jokin yhteys - toisistaan riippumatta. Alla olevasta linkistä löytyy lisää kuvia Moralesin Suomen vierailusta:

http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Aymara/

***

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864
Bushmaster
Eipä ihme etteivät edustajat koskaan vastaa asiallisiinkaan yhteydenottoihin, kun sähköpostit tulvivat vuodatuksista siitä, kuinka paha maailma on.

Raha ei tule koskaan syrjäytymään. Joskus muinoin käytettiin kirahvinloimia ja oravannahkoja, joskus kultaa ja joskus virtuaalisia numeroita. Pelinappuloita yhtä kaikki. "Raha" on subjekti.

Ja vahvemmat kansat syrjäyttävät aina toisen, joko suoraan tai epäsuorasti. Tänä päivänä Länsimaiset yhteiskunnat ovat pikku hiljaa, omaa hölmöyttään, menettämässä hegemoniaansa Kiinalaisille ja Islamisteille, ja kaikki tämä on yksinomaan niiden syytä, jotka puhuvat kovaan ääneen ympäristöstä ja maahanmuuttajista.
....

Puolueiden puheenjohtajat, ministerit ja kansanedustajat vastaavat mielestäni hyvin, noin 4-6/10:stä (riippuen aiheesta ja kannanotosta) - jota pidän hyvänä lukuna. Uskoisin, että saavat paljon spostia.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat