Seuraa 
Viestejä45973

Etniset suhteet ovat kiristyneet Yhdysvalloissa äärimilleen. Useat asiantuntijat, lainlaatijat ja professorit puhuvat jo avoimesti sisällis-sodasta ja koko Amerikan tuhosta.

Joidenkin mielestä niin sanottu 30% on "kipupiste" Kun "ei-valkoisten" määrä(sekä mustien että meksikolaisten yhteenlaskettu)saavuttaa tuon pisteen, sisällis-sota on väistämätön

Useat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että jos tilanne ikinä pääsee riistäytymään niin pahasti käsistä, Amerikalla ei enää ole toivoa. Jotkut puhuvat massamurhista ja karkoituksista. Toiset ovat taas sitä mieltä, että jos armeijasta noin 50% asettuu "valloittajien" puolelle, niin peli on siinä vaiheessa jo menetetty. Sodassa ei olisi "voittajia" johtuen Yhdysvaltain armeijan erittäin suuresta kehittyneisyydestä. Kumpikin osapuoli tuhoaisi sodassa täsmälleen sen, mitä ne haluavat suojella.

Niin tai näin, niin tunteet jatkavat kuumenemistaan niin kaduilla kuin edustajainhuoneessakin. Amerikkalaisten enemmistö tuntuu jakautuneen nykytilanteessa kahtia;noin puolet haluaa Unionin hajoavan, ja toinen puoli kannattaa sisällis-sotaa Unionin kossapitämiseksi. Vaikuttaa siltä, että niin sanottu "maltinnen enemmistö" tulee kannattamaan Unionin hajoamista mielummin kuin ottaa riskin sisällis-sodasta ydin ja biologisilla aseilla. Koko maa on ikään kuin pysähtynyt, ja odottaa, milloin tilanne riistäytyy lopullisesti käsistä.

On myös suuri määrä niitä Amerikkalaisia, jotka ymmärtävät sisällis-sodan olevan Amerikan loppu. Sota tuhoaisi Amerikan vaurauden ja mahdin, siis ylipäätänsä syyn sen olemassaololle. Toinen hyvä kysymys on Amerikan joukkotuhoaseiden ja Fort Knoxin kullan kohtalo. Tässä vaiheessa iso osa politiikkoja ja analyytikkoja uskoo Unionin hajoamisen olevan enää vain ajankysymys. Politiikot voivat toki puhua pehmeitä siitä kuinka tilanne ratkaistaan "rauhanomaisesti" mutta karu realiteetti on, että Amerikan on vähintäänkin uuden vallankumouksen, ellei peräti ihka aidon sisällis-sodan kynnyksellä. Niin tai näin, supervallan kohtalo saattaa olla jo sinetöity!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (12)

Kerrotko vaikka lähteitä, missä "useat asiantuntijat ja professorit avoimesti esittävät" väittämiäsi asioita. Keitä ovat jotkut? Mihin perustat väitteesi, että USA olisi kahtia jakautunut koossa pysymisen suhteen?

Ilman lähteitä (luotettavia) tuo on -melkoista- spekulaatiota parhaimmillaankin.

-R-

Höh....

No enpä älyttömämpää vuodatusta,
vai pitäisikö puhua "toiveajattelusta" nähnyt,
kuin tämä "Amerikan uusi sisällissota" ....
Ettei kirjoittaja nyt olisi erehtynyt
mantereesta ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
XLR
Olisin kyllä aika yllättynyt jos John Titorin enusteet olisivat pitäneet paikkaansa.

"Olisivat"? Missä ne sitten ovat jo menneet pieleen? Tuli joskus lueskeltua noita (keksityn?) titorin tarinoita eikä ne nyt niin utopistisilta kuulostanu kun jotkut ehkä väittää. Kyllä Yhdysvalloissa saattaa jotain kuohuntaa olla, pelkästään jo Irakin sodasta lähtien, hurrikaaneista puhumattakaan. Toivotaan nyt että pitäävät pään kylmänä. Jos tuo uskonnollisuuskin siellä nousee kovasti vielä niin rauhasta ei kai ole enää toivoa.

Uskonnollisuus sai kovan kolauksen, kun mukatieteellisen ID-teorian opettaminen kiellettiin. Hyvä niin.

Totta kai USA:ssa on ongelmia etnisten ryhmien välillä, kuten aivan kaikkialla muuallakin. Mutta että oltaisiin sisällissodan partaalla? Kirjoittajan historiankirjat on taidettu painaa 1800-luvulla tai sitten hänen kannattaisi tutkituttaa päänsä.

Muistaakseni John Titorin mukaan tällä hetkellä pitäisi olla mailman sota päällä. En kyllä muista tarkaa ajankohtaa.

Ihan hyvin voi USA:ssa syntyä uusi sisällis-sota, kun erillaisia ongelmia alkaa syntyä ja kasaantua USA:n niskaan. Erillaiset luonnon katastrofit, terrorismi iskut, energian kallistuminen varsinkin öljyn, kun nuo ovat tapahtuneet kokee USA viimeisen ratkaisevan iskun kun poliittinen järjestelmä järkyy juuri noiden tapahtumien takia.
Ehkä tulevassa sisällis-sodassa on varmaankin taas vastakkain etelä ja pohjoinen, kun etelässä on juuri enemmän näitä neekereitä ja meksikaaneja, mutta yleensäkkin köyhempää väkeä, jotka kapinoivat rikkaampaa pohjoista osaa vastaan.
Amerikkalaiset kyllä itse ajavat itsensä siihen tilanteeseen, kun eivät halua yhteistyötä muun maailman kanssa mm. eivät allekirjoita KIOTON sopimusta, ärsyttävät ihan turhaan muita valtioita. Tilanne voitaisiin estää, mutta amerikkalaisten pitäisi itse ryhtyä toimeen eikä ajatella ettei heillä enään synny sisällis-sotaa

Sisällissota vaatisi melko syvää kahtiajakoa. Ei pelkästään suuria ongelmia.

Taloudelliset vaikeudet saattavat hyvinkin johtaa suureen lamaan jo ihan lähitulevaisuudessa, mutta se ei olisi ensimmäinen lama minkä Yhdysvallat on joutunut kestämään.

On paljon helpompi ymmärtää sisällissota "unionissa" jonka kansalaiset identifioivat itsensä ensisijasesti osavaltionsa mukaan, ja tietääkseni asia oli suurinpiirtein näin ennen edellistä sisällissotaa... Mutta nykyään amerikkalaiset ovat ensisijaisesti amerikkalaisia. Muualta tulleet siirtolaiset toki usein eristäytyvät omiin porukoihinsa, mikä luo tiettyjä jännitteitä, huolimatta siitä että nämä kaikki näkisivät itsensä amerikkaisina...

Mutta nämä eri porukat eivät välttämättä järjestäydy kovin yhtenäisesti, mikä johtuu jo siitä että tulijoita on maailman joka kolkasta. Ja mitä mustiin tulee, niin huomattavan suuri osa mustista on ihan yhtä amerikkalaisia kuin valkoihoiset amerikkalaisetkin, enkä oikein jaksa uskoa että mustatkaan toivoisivat pahaa Yhdysvalloille.

Ja mitä esim. terrorismiin tulee, niin käytäntö on osoittanut, että terroristit eivät suinkaan hajota amerikkalaisia, vaan päinvastoin, tarjoavat yhteisen vihollisen, ja sitä kautta yhdistävät amerikkalaisia.

Katastrofitkaan tuskin ajavat ketään sotaan, eihän tuhoutuneita koteja saa sotimalla korjattua, jos jotain tapahtuu, niin sitten yleensä syytetään viranomaisia toiminnan puutteesta. Tokihan on myönnettävä, että epätoivo saa ihmiset tekemään toisinaan typeriä tekoja, mutta toisaalta on syytä huomata että mellakointi ei suinkaan ole sama asia kuin sisällissota. Sisällissotakin on sotaa, ja sodankäyntiin tarvitaan jonkinasteiset armeijat, mikä taas tarkoittaa sitä että kummankin osapuolen toimien pitää olla melko tarkkaan harkittuja, ja todennäköisesti kumpikin osapuoli tarvitsee hallinnolliset koneistot. Ja tämä asettaa omat lisävaatimuksena, nimittäin ei riitä että on olemassa kahtiajako, vaan tämän kahtiajaon täytyy olla jaettavissa edes jossain määrin maantieteellisiksi alueiksi. Jos kahtiajakoa esiintyy lähinnä korttelitasolla, niin hallintokoneistot todennäköisesti haluavat tukahduttaa kaikki mahdolliset väkivaltaisuudet, sen sijaan että itse liittyisivät niihin. Tämä kun on hallinnollisten elinten oma etu. Syvä, ja vahvasti alueellisesti jakautunut erimielisyys sen sijaan voi houkutella esim. kokonaisia osavaltiota kapinoimaan liittovaltiota vastaan, mutta siinäkin tapauksessa liittovaltion täytyy käytännössä melkeinpä provosoida osavaltioita kapinaan.

Onko Yhdysvaltain uusi sisällis-sota väistämätön?

Ei varmaan ole? USAssa ei taideta nykyään kahinoida ja riidellä eri etnisten ryhmien kesken samoin kuin on alettu esimerkiksi euroopassa tekemään. Eiköhän se taida olla eurooppa missä missä joissain maissa saattaisi tulla sisällissotia? Sisällissotia peruskansalaisten ja maahanmuuttajien kesken?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat