Seuraa 
Viestejä45973

Älykkyyttäkin ehkä kehittävä Mycobacterium vaccae eristettiin ensi kerran lehmänlannasta.

Altistus bakteerille, jolla ennestään on tiedetty olevan masennusta lievittävä vaikutus, voi myös parantaa oppimista. Näin väittää uusi tutkimus, joka julkaistiin Yhdysvaltain mikrobiologiyhdistyksen kokouksessa San Diegossa.

"Mycobacterium vaccae http://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_vaccae on maaperän luonnollinen bakteeri, jota ihmiset usein nielevät tai hengittävät liikkuessaan luonnossa", sanoo yhdysvaltalaisen The Sage Collegesin tutkija Dorothy Matthews.

Aiemmat tutkimukset M. vaccae -bakteerista ovat osoittaneet, että kuumuudella tapetut bakteerit hiiriin ruiskutettuina kiihottivat joidenkin hermosolujen kasvua aivoissa, mikä johti serotoniinin määrän lisääntymiseen ja ahdistuksen vähenemiseen.

"Koska serotoniini vaikuttaa myös oppimiseen, pohdimme voisiko elävä M. vaccae myös parantaa oppimista hiirillä", Matthews sanoo.

Matthews kollegoineen ruokki hiiriä elävillä bakteereilla ja arvioi niiden kykyä suunnistaa sokkelossa. Verrokkina oli hiiriä, jotka eivät olleet saaneet bakteeria.

"Huomasimme, että hiiret joita oli ruokittu bakteereilla suunnistivat labyrintissä kaksi kertaa nopeammin ja niillä oli ahdistusta osoittavaa käyttäytymistä vähemmän kuin verrokeilla."

Toisessa kokeessa hiirten ruokavalio palautettiin normaaliksi ja ne testattiin uudestaan. Ne juoksivat sokkelon läpi hitaammin kuin silloin kun ne söivät bakteereita, mutta ne olivat silti keskimäärin verrokkeja nopeampia. Kolmen viikon jälkeen ero ei ollut enää tilastollisesti merkitsevä, eli vaikutus oli väliaikainen.

"Tämä tutkimus viittaa siihen, että M. vaccae voi vaikuttaa nisäkkäillä ahdistukseen ja oppimiseen", Matthews sanoo.
"On jännittävää spekuloida ajatuksella, että luomalla kouluihin oppimisympäristöjä, joihin kuuluu oleskelua ulkosalla mistä M. vaccae -bakteereja löytyy, voisi vähentää ahdistusta ja parantaa uusien asioiden oppimista.
http://www.tiede.fi/uutiset/3915/baktee ... ittaa_alya

SAN DIEGO, CA – May 24, 2010 -- Exposure to specific bacteria in the environment, already believed to have antidepressant qualities, could increase learning behavior according to research presented today at the 110th General Meeting of the American Society for Microbiology in San Diego.

“Mycobacterium vaccae is a natural soil bacterium which people likely ingest or breath in when they spend time in nature,” says Dorothy Matthews of The Sage Colleges in Troy, New York, who conducted the research with her colleague Susan Jenks.

Previous research studies on M. vaccae showed that heat-killed bacteria injected into mice stimulated growth of some neurons in the brain that resulted in increased levels of serotonin and decreased anxiety.

“Since serotonin plays a role in learning we wondered if live M. vaccae could improve learning in mice,” says Matthews.

Matthews and Jenks fed live bacteria to mice and assessed their ability to navigate a maze compared to control mice that were not fed the bacteria.

“We found that mice that were fed live M. vaccae navigated the maze twice as fast and with less demonstrated anxiety behaviors as control mice,” says Matthews.

In a second experiment the bacteria were removed from the diet of the experimental mice and they were retested. While the mice ran the maze slower than they did when they were ingesting the bacteria, on average they were still faster than the controls.

A final test was given to the mice after three weeks’ rest. While the experimental mice continued to navigate the maze faster than the controls, the results were no longer statistically significant, suggesting the effect is temporary.

“This research suggests that M. vaccae may play a role in anxiety and learning in mammals,” says Matthews. “It is interesting to speculate that creating learning environments in schools that include time in the outdoors where M. vaccae is present may decrease anxiety and improve the ability to learn new tasks.”
http://gm.asm.org/index.php?option=com_ ... 6:newsroom

Kommentit (18)

HaukiOlli
Tuon on pakko olla laitonta. HUUMETTA ! APUVA!Kenties lääkettä. Odotellaan että Suomen viranomaiset lisäävät lääkeainelistalle. Saa lantaa ostaa tästä lähtien vain reseptillä apteekista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Jokin aikaa sitten tuli telkusta ohjelma, jossa kerrottiin miten myyrillä viruksen avulla kehitettiin tunteita! Lajityypillisesti poikamiesmyyrinä elävät saatiin sitoutumaan naaraaseen loppuiäksi. Yhteiskuntamme ongelmat on kohta ratkaistu! Psyko- ja sosiopaatit ovat kohta taakse jäänyttä elämää.

Teekkari
Selitys älynlahjoilleni löytyi.Määkin voin huokaista helpotuksesta, että en ainakaan tuon takia ole jäänyt sen tyhmemmäksi kuin mitä olisi voinut olla mahdollista...

post1135037.html?hilit=%20sontaisilla%20saappailla%20#p1135037

Mitä taas tuohon "huumelantaan" tulee niin sehän on vanha juttu: on jopa kehitetty erilaisia laitteitakin lannahaistelemiseen, joka asetetaan sen läjän päälle ja sitten jokin letku nenään.

Nyt ei tarvitse enää epäillä tuossa ylläolevassa linkissäni sitäkään, että herneet olisivat olleet mitään "huumeherneitä"...

Tässä pätkä eräästä vanhemmasta aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta.

"Dr Chris Lowry, lead author on the paper from Bristol University, said: "These studies help us understand how the body communicates with the brain and why a healthy immune system is important for maintaining mental health. They also leave us wondering if we shouldn't all be spending more time playing in the dirt."
http://www.medicalnewstoday.com/articles/67146.php

Vaikka jotkut mikrobit ovat hyödyllisiä, ei niitä silti kannata yrittää alkaa haalimaan epähygieenisyyden avulla. Aika typerä ihmettely Dr Lowryltä.

--> Ruoan bakteereista jopa kolminkertainen kuolemanriski
julkaistu tänään klo 08:50, päivitetty tänään klo 08:57

Tutkimusten mukaan ruoasta saadut bakteeritartunnat ovat vaarallisempia kuin yleisesti luullaan. Esimerkiksi salmonellaa ei yleensä pidetä kovin vaarallisena, mutta se lisää tartunnan jälkeisenä vuonna kuolemanriskiä jopa kolminkertaisesti.

Bakteeritartuntojen seuraamuksia on tutkittu Tanskassa. Suomen Akatemian Elvira-tutkimusohjelmaan kuuluvasta food-bug-projektista on odotettavissa samankaltaisia tuloksia.

- Tanskalaistutkimuksen mukaan tartuntaa seuraavana vuonna kuolleet olivat saaneet muun muassa vaikeita kuumeisia yleisinfektioita, sydänläpän tulehduksia, verisuonitulehduksia tai heidän suolensa on puhjennut, kertoo Suomen Akatemian tutkimusprofessori Anja Siitonen.

Suomalaiset saavat elintarvikkeista tartuntoja eniten matkaillessaan. Suurin osa tartunnoista on kampylobakteeri- ja salmonellatartuntoja. Kaikkiin niihin liittyy useinmiten vatsanväänteitä, ripulia, kuumetta ja pahoinvointia.

- Vaarallisin bakteeri on tietty veriripulia aiheuttava kolibakteeri, jonka aiheuttama tartunta voi johtaa vakavaan munuaistoiminnon häiriöön, sanoo Siitonen.

- Matkailijan pitäisi huolehtia siitä, että syö kuumat ruoat kuumina ja kylmät vastaavasti kylminä. Salaatteja kannattaa välttää, sillä vihannekset on ehkä huuhdottu vedellä, joka ei välttämättä ole ollut juomakelpoista. Jääpaloja pitäisi käyttää vain, jos ne on tehty pullotetusta vedestä.

Bakteeritartuntojen tärkeimmät ehkäisykeinot ovat hygienia ja oikeat ruoanvalmistusmenetelmät, vaikka bakteereilta ei täysin voidakaan välttyä.
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinv ... origin=rss

offmind
Seuraa 
Viestejä19986
fenomenologi
Älykkyyttäkin ehkä kehittävä Mycobacterium vaccae eristettiin ensi kerran lehmänlannasta.

Altistus bakteerille, jolla ennestään on tiedetty olevan masennusta lievittävä vaikutus, voi myös parantaa oppimista. Näin väittää uusi tutkimus, joka julkaistiin Yhdysvaltain mikrobiologiyhdistyksen kokouksessa San Diegossa.


Eli "terve maalaisjärki" ei olekaan vain sanonta?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

D'oh
Seuraa 
Viestejä281

Kävelyretket metsään rauhoittavat ja virkistävät siis myös muista kuin psykologisista syistä.
Koskahan näitä saa tilattua pillereinä tai aletaan lisäämään terveyselintarvikkeisiin kuten maitohappobakteereja?

Alennuskoodi ensitilaajille @ iherb.com: RIX283

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
D'oh
Kävelyretket metsään rauhoittavat ja virkistävät siis myös muista kuin psykologisista syistä.
Koskahan näitä saa tilattua pillereinä tai aletaan lisäämään terveyselintarvikkeisiin kuten maitohappobakteereja?itseäin kiinnostaa taas se, että tuleeko tämä bakteeri myös sisälle, jos omistaa paljon viherkasveja.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
D'oh
Kävelyretket metsään rauhoittavat ja virkistävät siis myös muista kuin psykologisista syistä.
Koskahan näitä saa tilattua pillereinä tai aletaan lisäämään terveyselintarvikkeisiin kuten maitohappobakteereja?itseäin kiinnostaa taas se, että tuleeko tämä bakteeri myös sisälle, jos omistaa paljon viherkasveja.Bakteeri on yleinen maaperässä, kyllä niitä varmasti kukkapurkistakin löytyy.
Ei bakteereita silti lähde sieltä leijailemaan niin, että siitä olisi jotain hyötyä.
Mullassa on paljon muutakin elämää, eikä sitä kannata mennä syömään jos ei halua mm. suolistotulehdusta.
Bakteereita on saatavana toistaiseksi vain tutkimuskäyttöön, jatkossa niitä tarjoillaan salaa myös ehtoollisviinin seassa.

Vierailija

"On jännittävää spekuloida ajatuksella, että luomalla kouluihin oppimisympäristöjä, joihin kuuluu oleskelua ulkosalla mistä M. vaccae -bakteereja löytyy, voisi vähentää ahdistusta ja parantaa uusien asioiden oppimista."

Tulee snadin Orwellimainen olo. Luin joskus Scifi-kirjan jossa muistaakseni "pemmejä" suihkuteltiin ilmaan jotta ihmisillä olisi parempi fiilis raataessaan minimipalkalla "yhteiskunnan" hyväksi.

Löytö on kyllä merkittävä... Mutta samoin oli atomin energian ymmärtäminen.

Lisäys:

Missä vaiheessa on aika katsoa peiliin? Sitten kun on kaikki ulkoiset tekijät huomioitu? Sitten kun tuloksien ja hyvinvoinnin välinen raja on lopullisesti rikottu?
En näe ehdotusta muuna kuin yrityksenä 'tehostaa' yhteiskunnan rakenteita venyttämällä entisestään individualismiin perustuvaa kollektivismia jossa yksilöiden menettäessä kilpailukykyään, luodaan puolikkaita paikkaamaan omat puutteensa luomalla illuusiota vapaasta tahdosta keinotekoisen onnellisuuden keinoin. Toki jos asiaa lähtee pohtimaan syvällisemmin, voidaan tulla lopputulokseen jossa mikään ei ole varmaa, mutta sille tielle lähteminen on kovin naivia, enkä pidä sitä tarkoitushakuista torpedoimista kummallisempana lässyttämisenä. Positiivinen merkitys asialla on jos sillä kyetään vähentämään _vapaaehtoisesti_ medikalisaatiota.

Urpilaisen kommentit hänen johtajuustyylistään ovat virkistäviä ja pidän henk. koh. Jungerista, vaikka tämä onkin hänen poliittisen uransa ponnahduslauta, eikä hän puoluesihteerin hommia arvostakkaan. Jutasta en kyllä sitten pidä muuten yhtään.
Samoin Heinäluoman voisi tunkea sinne missä ei aurinko paista.

Mutta nyt mennään jo ihan muualle. Tai ei ihan jos aasinsiltaani on uskominen. Toisaalta itsekritiikkini ei ole koskaan yltänyt samalle tasolle kuin itsetietoisuuteni.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Informaatio

Pahoittelut, mutta et voi käyttää hakutoimintoa tällä hetkellä. Yritä uudelleen muutaman minuutin kuluttua.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat